• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 ikiz annesi olacaklar

Kızlar iyi akşamlar 32+5 teyim bebekler 1800 civarı

Sancılarım var açılmam 2-3 cm civarı başladı doktor suyun vs gelene kadar bekleyelim dedi benzer durum yaşayan varmı acaba ne kadar sürdü doğuma alınmanız
Sancılar için nidicard kullanıyorum ayrıca ciğer geliştiricide yapıldı.
Bu civarlarda doğumu olanlar bebekler ne kadar kalıyor sizden ayrı ortalama 😔

Dualarınızı bekliyorum 🙏🏻

Sancılarım var açılmam 2-3 cm civarı başladı doktor suyun vs gelene kadar bekleyelim dedi benzer durum yaşayan varmı acaba ne kadar sürdü doğuma alınmanız

Inquisitive Inquisitive sizin hafta ve günlerinizde doğum yaptı kendisi yardimci olur sanırım 🌸

Canım termos dışarda çok kullanışlı olur sanırım doktor kontrollerine falan gittiğimizde mama yapma açısından.. bu arada minnoşlaeın yanındasın demi neler hissediyorsun çok heycanlıdır sanırım ☺️
Canm tşk ederim pers aksami oglumla taburcu olduk kizim kaldi bu benim icin cok zor oldu birini orda birakmak ins en kisa zamanda kizimida yanimiza aliriz ins gun icnde 2 defa emzrimeye gidiyrm evde de sut sagiyrm ona rabbjm kimseyi evladindn ayırmasın. Ama evde tempo basliadi uykusuz geceler ama cok mutluyum herseye ragmen onlar iyi olsunlarda herşeyin ustesinden gelinir ins🤲 sen nasilsin nasil gidiyr w

Biogaia, metsil, sab simplex hepsini denedim çocuklar hala kabız. Biri artik 5.gunde kabizlikta. Sütüm bı turlu artamadi. Mama vermekten nefret ettim. 3saatte bir memeye süt doluyor ama her saat süt talep edilince süt uretemiyorum saat başı, çocuklar aç kaliyor.
Canm bn gripe water gaz şurubu kullanıyorum bnmkilere iyi geldi bunun original olanı var kabızlığa ve gaza iyi geliyor bi araştır derim faydasını görürsün

Etraftakilere kulak asmamaya çalışın, evet yapması zor ama gerçekten çok kulak asmayıp bildiğimizi yapmalıyız iç güdülerimizle ve bebeğin ihtiyacına göre. Sonuçta bebeklerle başbaşa kalacak olan bizleriz. Yalnız bu demek değil ki eğer bebekler acıktıysa onları beslemeden bekleyin. Biz nasıl bir yol izlediğimizi anlatayıp belki faydası olur size de. Baktığınızda biz de 3saatlik süreleri baz alıyoruz.

30-40cc sadece anne sütü mü içiyorlar yoksa anneyi emip sonra mama mı?
Belki de artık 30-40 yetmiyordur onun arttırabilirsiniz.

Benim doğumda hastanede yeni doğan hemşireleri gelip emme konusunda anneye yardım ediyorlardı, bebekler emmeyi bırakınca mamaya geçiyorlardı. Her 3 saatte bir besleme rutinine alıştırdılar ve bu şekilde gitmemizi ilettiler. Kadeh usulü mama veriyorlardı. İlk başta az başlamışlardı ama biz hastaneden çıkarken (5.gün) artık 40-45 istiyorlar siz de ona göre bakıp verirsiniz demişti. Biz de 3 saatte bir bu rutini uygulamaya çalışıyoruz ama hemşirelerin de doktorun da hep dediği eğer 2 saat sonra uyanırlarsa o zaman 2 saatte bir yapın illa 3 saat olmasını beklemeyin. Bazen bebeklerden biri 2 saat sonra acıkıp mızmızlanıyor. O zaman saati öne alıyoruz biz de. Mızmızlanı alıp altını açmaya başlarlen diğerinin de üstünü soyuyoruz yavaş yavaş uyansın açılsın diye. Eğer diğerinin hiç uyanmaya niyeti yoksa bu sefer ağlayıp acıkana meme verip yatırıyoruz ara öğün gibi. Şu an için böyle bir rutinde gidiyoruz ama sonra nasıl olur bilemedim.

Uyku sırasında bazen karın ağrısı nedeniyle mızmızlanmalaı olabiliyor o zaman yatakta piş piş yapıyoruz ama baktık iyice huzursuzlanıyor onu yormamak adına kucağa alıp pişpiş yaptığımız durumlar oluyor. Hemişereler ve doktor da bu metodu desteklediklerini söylediler.

Tabi ki bu metodların hepsi bebekten bebeğe çok değişir. Tek bir doğru olduğunu düşünmüyorum. Biraz uzun yazdım umarım yazımdan doğrusu bu böyle yapın anlamı çıkmıyordur. 8 günlük taze anne olarak öğrendiğim ve yaptığım tecrübeyi aktarmak istedim 🤗

Allahım annelerin hepsine güç kudret versin, ikiz annelerinize bunun 5-10 katını versin lütfen 🙈
Ayrıntılı şekilde anlatmışsın canım teşekkür ederim 🥰 Zaten bizimkiler küvezden çıktıklarından beri 2 saatten fazla aç durdukları olmuyor. Bu mesajı yazdığım gün 3e çıkmayı denedim ama yok benim yapabileceğim bir şey değil bu, görmüş oldum. Şimdi ne zaman isterlerse yiyorlar. Ama miktarı yine artıramıyorum. Bu da benim elimden gelen bir şey değil, zorla içiremiyorum veya uyuyorlarsa sık beslemek için uyandırayım desem 5cc içmeden yine uyuyakalıyorlar.

Sonuç olarak bizimkiler istedikleri zaman (genelde 2 saatte bir) ne kadar isterlerse yiyorlar, bazen 30cc oluyor bazen 110 😅 Hala kafam karışık ama elbet bir düzene oturacaktır.

Zaten şimdi enfeksiyon kaptığı için ikisi de hastanede yatıyoruz. Küvezden daha taburcu olmadan doktor bize diyordu ki yok çocukları hijyen fanusunda yetiştirmeyin bilmem ne. Prematüre bebeklerin bağışıklıkları gerçekten çok düşük. O kadar dikkat etmemize rağmen nasıl olduysa enfeksiyon kaptılar, nedeni de bilinmiyor şu an. Ama en azından tedaviye yanıt veriyorlar diye şükrediyorum...

Merhaba, durumunuz nasıl oldu? Neye karar verdiler. ☹️

Canım benim durumum seninkine çok benzerdi. 32+4te evde biraz sancım başladı ama genelde sancım olduğu için önemsememiştim. İç çamaşırında çok hafif renkli leke görünce acil gittik. Açılmam başlamıştı 1-2 cmydi, yatışım yapıldı. Ben hiç sancı hissetmiyordum ama sadece karnında acayip bi gerginlik oluyordu taa 20li haftalardan beri. 29da rahim ağzım çok kısaldığı için acil ciğer geliştirici yapıldı, 3 gün hastanede yattım nidicard kullandım. 32+4te yatış yapıldıktan sonra bir doz daha ciğer geliştirici yaptılar hatırlatma dozu olarak. 1-2 cm açılmayla 3 gün durdum. Günde 4 kere nidicard alıyordum. Ara ara açılmayı kontrol ediyorlardı, nstye bağlıyorlardı. 3.gün rutin kontrolde açılmanın arttığını söylediler. Suyumun gelmesini beklemek istemedi doktor, bir anda normal doğum başlarsa diye apar topar sezeryana aldılar. Ve yine hiç sancı hissetmiyordum ben.

Bebeklerim 1900 ve 1600 civarında doğdular. 27 gün küvezde kaldılar. Şimdi 1,5 aydır yanımdalar 🥰

Henüz birşey yok suyun vs gelene kadar bekletelim ne kadar çok durursa bebekler o kadar iyi diyor doktorumuz ama açılma başladı ne kadar daha dururlar bende bilemiyorum hiç 😔
Daha önce rahatsızlığın var miydi erken doğuma dair ☹️ merak etme verdiği ilaçlar iyi şu an N Nurhafsa 31. Haftasında hastanede yatıyor doğurmamak için Rabbim hepimizin yardımcı olsun korkma doğsa bile küveze girecekler 36. Haftayı doldurana kadar ama inşallah gerek kalmaz 🤲

Canım benim durumum seninkine çok benzerdi. 32+4te evde biraz sancım başladı ama genelde sancım olduğu için önemsememiştim. İç çamaşırında çok hafif renkli leke görünce acil gittik. Açılmam başlamıştı 1-2 cmydi, yatışım yapıldı. Ben hiç sancı hissetmiyordum ama sadece karnında acayip bi gerginlik oluyordu taa 20li haftalardan beri. 29da rahim ağzım çok kısaldığı için acil ciğer geliştirici yapıldı, 3 gün hastanede yattım nidicard kullandım. 32+4te yatış yapıldıktan sonra bir doz daha ciğer geliştirici yaptılar hatırlatma dozu olarak. 1-2 cm açılmayla 3 gün durdum. Günde 4 kere nidicard alıyordum. Ara ara açılmayı kontrol ediyorlardı, nstye bağlıyorlardı. 3.gün rutin kontrolde açılmanın arttığını söylediler. Suyumun gelmesini beklemek istemedi doktor, bir anda normal doğum başlarsa diye apar topar sezeryana aldılar. Ve yine hiç sancı hissetmiyordum ben.

Bebeklerim 1900 ve 1600 civarında doğdular. 27 gün küvezde kaldılar. Şimdi 1,5 aydır yanımdalar 🥰
Çok teşekkür ederim yaşadıklarınızı paylaştığınız için ♥️

Kizlar 31+1 den bildiriyorum.
Dun aksam uyurken wc icin uyandığımda her defasinda vajinal bölgede inanilmaz bir baskı hissettim. Ayni zamanda karnim da sert. Bu kasilma midir bilmiyorum ama otururken vs alt kadiklarim agriyor. Karnimim serfiliginden de bebek hareketlerini de zaman zaman hissediyor hissetmiyor gibiyim. Sizce acile gitmeli miyim?

Daha önce rahatsızlığın var miydi erken doğuma dair ☹️ merak etme verdiği ilaçlar iyi şu an N Nurhafsa 31. Haftasında hastanede yatıyor doğurmamak için Rabbim hepimizin yardımcı olsun korkma doğsa bile küveze girecekler 36. Haftayı doldurana kadar ama inşallah gerek kalmaz 🤲
Hiçbir sorun yoktu benim 31 e kadar çok rahat gelmiştim yani başlarda ufak tefek kanamalarım olmuştu sadece oda damla damla ciddi değildi. Aniden gelişti herşey rahim ağzı 40 dan 20 ye 1 haftada düştü ne olduğunu anlamadık ne tansiyon ne şeker hiç sıkıntım yoktu 🤷🏼‍♀️

Hiçbir sorun yoktu benim 31 e kadar çok rahat gelmiştim yani başlarda ufak tefek kanamalarım olmuştu sadece oda damla damla ciddi değildi. Aniden gelişti herşey rahim ağzı 40 dan 20 ye 1 haftada düştü ne olduğunu anlamadık ne tansiyon ne şeker hiç sıkıntım yoktu 🤷🏼‍♀️
Hadi yaa. Bende 31+3 deyim hamd olsun şu an sıkıntı yok allah uzak tutsun kontrolüm daha bu ay sonunda sağ salim 36. Haftaya gelmeyi ümit ediyoruz 🤲 ikiz her zaman risk taşıyan faktör hayırlısıyla bi doğuraydık aşırı derecede ağırlaştım takvim yapraklarını sayıyorum resmen

32+3 doğum yapmıştım şuan bebeklerim 92 günlük emme hiç yok 3 saatte 1 90cc mama içiyorlar oda zoraki bazen 70te kalıyorlar,heleki oğlum hiç istekli değil onun keyfine bıraksak 20 CC kalır gibi 90 CC içirmek çok zaman alıyor.icerken zorlanıyor gibi götürdüğünü dr burni tıkalı diyor oysa her beslenme öncesi serum sıkıyoruz elektrikli aspiratör kullanıyoruz az degilmi bu aylarda bu süt icimi?kilo ayda 700 800 gram Dr iyi diyor ama benim cabamla.cikmazdayim ne yapacağım bilmiyorum

Ocean mikrofer kullanan varmı kilo başına 1 damlami 2 damlami veriyorsunuz?

Back