Etraftakilere kulak asmamaya çalışın, evet yapması zor ama gerçekten çok kulak asmayıp bildiğimizi yapmalıyız iç güdülerimizle ve bebeğin ihtiyacına göre. Sonuçta bebeklerle başbaşa kalacak olan bizleriz. Yalnız bu demek değil ki eğer bebekler acıktıysa onları beslemeden bekleyin. Biz nasıl bir yol izlediğimizi anlatayıp belki faydası olur size de. Baktığınızda biz de 3saatlik süreleri baz alıyoruz.
30-40cc sadece anne sütü mü içiyorlar yoksa anneyi emip sonra mama mı?
Belki de artık 30-40 yetmiyordur onun arttırabilirsiniz.
Benim doğumda hastanede yeni doğan hemşireleri gelip emme konusunda anneye yardım ediyorlardı, bebekler emmeyi bırakınca mamaya geçiyorlardı. Her 3 saatte bir besleme rutinine alıştırdılar ve bu şekilde gitmemizi ilettiler. Kadeh usulü mama veriyorlardı. İlk başta az başlamışlardı ama biz hastaneden çıkarken (5.gün) artık 40-45 istiyorlar siz de ona göre bakıp verirsiniz demişti. Biz de 3 saatte bir bu rutini uygulamaya çalışıyoruz ama hemşirelerin de doktorun da hep dediği eğer 2 saat sonra uyanırlarsa o zaman 2 saatte bir yapın illa 3 saat olmasını beklemeyin. Bazen bebeklerden biri 2 saat sonra acıkıp mızmızlanıyor. O zaman saati öne alıyoruz biz de. Mızmızlanı alıp altını açmaya başlarlen diğerinin de üstünü soyuyoruz yavaş yavaş uyansın açılsın diye. Eğer diğerinin hiç uyanmaya niyeti yoksa bu sefer ağlayıp acıkana meme verip yatırıyoruz ara öğün gibi. Şu an için böyle bir rutinde gidiyoruz ama sonra nasıl olur bilemedim.
Uyku sırasında bazen karın ağrısı nedeniyle mızmızlanmalaı olabiliyor o zaman yatakta piş piş yapıyoruz ama baktık iyice huzursuzlanıyor onu yormamak adına kucağa alıp pişpiş yaptığımız durumlar oluyor. Hemişereler ve doktor da bu metodu desteklediklerini söylediler.
Tabi ki bu metodların hepsi bebekten bebeğe çok değişir. Tek bir doğru olduğunu düşünmüyorum. Biraz uzun yazdım umarım yazımdan doğrusu bu böyle yapın anlamı çıkmıyordur. 8 günlük taze anne olarak öğrendiğim ve yaptığım tecrübeyi aktarmak istedim
Allahım annelerin hepsine güç kudret versin, ikiz annelerinize bunun 5-10 katını versin lütfen