• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 ikiz annesi olacaklar

bebeklerinizi kacinci aydan sonra tek bakabilmeye basladiniz?
Benimkilerin koligi cok uzun surdu oglumun 6 kizimin 7 aylikken bitti ne zamanki gaz bitti tek basina bakilir duruma geldiler cok sukur bu 3 ay da olabilir gazin durumuna bagli ama 9 ay buyuk bir milat desteksiz oturma tam dik oturma ek gidaya geçişin tamamlanmis olmasi zihinsel gelisimin ilerlemis olmasi isi kolaylastiriyor

Benimkilerin koligi cok uzun surdu oglumun 6 kizimin 7 aylikken bitti ne zamanki gaz bitti tek basina bakilir duruma geldiler cok sukur bu 3 ay da olabilir gazin durumuna bagli ama 9 ay buyuk bir milat desteksiz oturma tam dik oturma ek gidaya geçişin tamamlanmis olmasi zihinsel gelisimin ilerlemis olmasi isi kolaylastiriyor
gunduz yardimcim hep var da aksam ve gece tek bakabilmem lazim :( gazları varla yok arasi ama uykuya gecirmek cok cok zor ikisi de kucakta sallanarak uyuyor cok uzun suruyor ve 5 dk sonrs gozler açılıyor yine ayni anda uyutmak da mümkün degil kenarda beklesin de olmuyo

gunduz yardimcim hep var da aksam ve gece tek bakabilmem lazim :( gazları varla yok arasi ama uykuya gecirmek cok cok zor ikisi de kucakta sallanarak uyuyor cok uzun suruyor ve 5 dk sonrs gozler açılıyor yine ayni anda uyutmak da mümkün degil kenarda beklesin de olmuyo
Suan cok kucukler uyku duzeni baslamasi icin en az 4 aylik olmalari gerek oturmasi icin de 9 ay

Kızlar bize de dua edin ne olur :KK43: bebeklerimden birinde enfeksiyon çıktı, daha düzeltilmiş 2 haftalıklar. Nereden geldi nasıl oldu bilmiyorum araştırıyorlar. Doktor bir şeylerden bahsediyor ama beynim mi durdu noldu tam anlayamıyorum sanırım :KK43: en son ihtimal olarak memenjiti elemek için belden sıvı alırız filan diyor ama bunu ne olursa yapacak bilmiyorum. Kafam karışık, içim acıyor...
İnşallah birşey çıkmaz. Allah şafi adıyla şifa versin. Dualarım sizinle.

Bende hep kızımın olduğu tarafta hareket hissederdim ,oğlumu hiç hissetmezdim. Ve endişelendirdim. Ama endişe edicek bir durum yokmuş rahat ol.
Ben de hep sağ tarafta hareket var. Sol da hissetmiyorum. Gerci sag da hem üstte hem altta hissediyorum. Belki bir bebegin ayağı bir bebegin kollaridir hareket. Kendimi boyle avutuyorum.

Herkese selam kızlar yazılanlara anca goz atabildim. Nasılsınız? @Saripapatya22 iyi olmana çok sevindim yüreğimiz ağzımıza geldi 🙈
Kızlar daha önce bahsetmiştim size eşimin rahatsızlığından. Sonuç sürpriz olmadi doktorların beklediği gibi 4.evre Hodking Lenfoma tanısı kondu. Hosting lenfoma da tedavi edilebilir bir türmüs. Doktorlar 4.evre olması sizi korkutmasın tedaviye %70 cevap veriyor diyorlar. Aksini bizde hiç düşünmüyoruz. Pazartesi ilk doz kemoterapisini aldı. Çok şükür morali yerinde gucluyuz. Atlatacağız, aksini düşünmüyoruz. Bugünde annemin ameliyatı var. O da sürecin sonuna geldi artık inşallah herşey güzel olacak. Şimdi yanıma halam geldi. Bebeklere bakmıyor ama eşimin yeme içme düzeniyle ilgileniyor bende bebeklerle. O buradayken yardımcı arıyoruz. Maddi olarak tam zamanlı yardımcı bizi yoracak ben ücretsiz izine ayrılacağım için ama tek başıma hem eşim hem bebekler imkansız. Zaten kemoterapiye ben götürdüm en az 8 saatimiz hastanede geçiyor. Küçücük bebekleri oraya sokamam.

Neyse bu kadar hastalık yeter🙈 bebeklerin doktor kontorlu vardi. Gaz damlası vermedi. 20 günlük oldular ama küçükler dedi. Sizin doktorlarınızın bu konuda düşüncesi nedir? Gaz büyümenin parçası kolik olmadıkça damla önermiyorum sonuçta o da kimyasal bisey dedi. 3.ayda geçer dedi ama yordu bizi.
Özel aşılara 3.ayda başlayacağım dedi bu konuda sizler nasıl ilerleyeceksiniz ?
Son olarak ben genelde iki veya üç emzirme yapıyorum. Sonrasında mama veriyorum. Bebeklerin emme süresi yarim saate cıktı. Mama da 60 cc veriyorduk uyuyorlardı. Doktor 20 günlük bebek 90 cc yiyebilir artık dedi gelince90 denedim yediler. Biraz üzüldüm açıkçası ac mi bıraktım diye. Ben çok o dengeyi kuramadım öneriniz var mi🙄😔
Çok geçmiş olsun,eşinize ve annenize acil şifalar diliyorum. İnşallah eşiniz en kısa zamanda şifa bulur ve bebeklerinizi mutlu mesut sağlıcakla birlikte büyütürsünğz 🤲🤲🤲

Canm çok tsk ederim bende reflü yatağı almistim park yatakda var olmadi onun icine koyarım diye düşündüm. Termos yada mama isiticisi yok bende kettle ilk basta halledebilirmiyim sıcaklk derecesi nasil ayarlaniyor? Birde emzirdikten sonra sagim yapiyormusun? Ben hast de yapiyrm burda bir arkadas memeleri cok yıpratıyorsun agrin olur dedi de. Bende cok iyi cekemezlerse kalanlari bosaltmaya calisyrm. Zaten sagdiklarimi da veirym bazen baya az cikiyr iyi emmisler o zaman diyorum .
Canım termos dışarda çok kullanışlı olur sanırım doktor kontrollerine falan gittiğimizde mama yapma açısından.. bu arada minnoşlaeın yanındasın demi neler hissediyorsun çok heycanlıdır sanırım ☺️

Bende hep kızımın olduğu tarafta hareket hissederdim ,oğlumu hiç hissetmezdim. Ve endişelendirdim. Ama endişe edicek bir durum yokmuş rahat ol.
Icim rahat etti canim. Tesekkur ederim. Bu ciger geliştirici igne ile hareket de azaldi.
Bu arada seni de burada gördüğüme çok sevindim🥰💙

Herkese selam kızlar yazılanlara anca goz atabildim. Nasılsınız? @Saripapatya22 iyi olmana çok sevindim yüreğimiz ağzımıza geldi 🙈
Kızlar daha önce bahsetmiştim size eşimin rahatsızlığından. Sonuç sürpriz olmadi doktorların beklediği gibi 4.evre Hodking Lenfoma tanısı kondu. Hosting lenfoma da tedavi edilebilir bir türmüs. Doktorlar 4.evre olması sizi korkutmasın tedaviye %70 cevap veriyor diyorlar. Aksini bizde hiç düşünmüyoruz. Pazartesi ilk doz kemoterapisini aldı. Çok şükür morali yerinde gucluyuz. Atlatacağız, aksini düşünmüyoruz. Bugünde annemin ameliyatı var. O da sürecin sonuna geldi artık inşallah herşey güzel olacak. Şimdi yanıma halam geldi. Bebeklere bakmıyor ama eşimin yeme içme düzeniyle ilgileniyor bende bebeklerle. O buradayken yardımcı arıyoruz. Maddi olarak tam zamanlı yardımcı bizi yoracak ben ücretsiz izine ayrılacağım için ama tek başıma hem eşim hem bebekler imkansız. Zaten kemoterapiye ben götürdüm en az 8 saatimiz hastanede geçiyor. Küçücük bebekleri oraya sokamam.

Neyse bu kadar hastalık yeter🙈 bebeklerin doktor kontorlu vardi. Gaz damlası vermedi. 20 günlük oldular ama küçükler dedi. Sizin doktorlarınızın bu konuda düşüncesi nedir? Gaz büyümenin parçası kolik olmadıkça damla önermiyorum sonuçta o da kimyasal bisey dedi. 3.ayda geçer dedi ama yordu bizi.
Son olarak ben genelde iki veya üç emzirme yapıyorum. Sonrasında mama veriyorum. Bebeklerin emme süresi yarim saate cıktı. Mama da 60 cc veriyorduk uyuyorlardı. Doktor 20 günlük bebek 90 cc yiyebilir artık dedi gelince90 denedim yediler. Biraz üzüldüm açıkçası ac mi bıraktım diye. Ben çok o dengeyi kuramadım öneriniz var mi🙄😔
Canimm cok cok gecmis olsun. Eşinizin hastaligi tedavi edilebilir. Bu cok guzel bir haber. Kuzucuklar size güç ve moral versin. Her sey kolaylıkla yoluna girecek.
Siz cok güçlü bir annesinin cok güçlü bir essiniz.

Çok geçmiş olsun allah şifa versin canım 🤲🏻 Bizim bebişler erken doğduğu için çok gazlı olunca ben nurse harveys gaz damlasını sormuştum o bitkisel diye biliyorum kullanın demişti doktor sonra biri kabız gibi olmuştu onun yerine sab simplex kullan dedi. Özel aşılar konusu da biz 3 doz olan rotavirüs aşısını yaptırdık 2 aylıkken. 4 ve 6 ayda da birer doz var başka yapılmadı. Diğerlerini vakti geldikçe söylüyor doktor. Biz de oğlumu 90 cc ye çıkardık 2buçuk 3 saatte bir ama kızımın reflüsü var o yüzden 2 saatte bir 70 cc ye çıkarabildik çok veremiyoruz az ve sık. Sen kaç saatte bir veriyorsun? Hangi doktora götürüyorsun bir de?

kızlarımin biri az kilo almis 680 gram ona reflu ilaci başladı doktor gaviscon. cok aglayan kizim icin de mommys bliss gripe water diye bir gaz ilaci
60. gunlerinde biri 4 kilo biri 4850 ayni doğmuşlardi halbuki

Back