- 30 Eylül 2020
- 3.806
- 4.690
-
- Konu Sahibi Inquisitive
Ben de yaşadım koyu renkti leke gibi değildi daha fazlaydı içerde birikmiş kandır dedi doktor. Kanama alanı da yoktu. Ara ara lekeler de oldu. Günde tek progestanla devam ediyorum başından beri. Aktif kanama olmadı öyle kırmızı renkli ve yoğun. Öyle olursa ve ağrı eşlik ederse sıkıntılı oluyormuş sanırım8. Haftada kanama yaşayan var mı
Evet öyle yqa ikiz gebeliklerde bazen oluyor diyorlar da bana da yerlesmeeden olabilir dedilerBen de yaşadım koyu renkti leke gibi değildi daha fazlaydı içerde birikmiş kandır dedi doktor. Kanama alanı da yoktu. Ara ara lekeler de oldu. Günde tek progestanla devam ediyorum başından beri. Aktif kanama olmadı öyle kırmızı renkli ve yoğun. Öyle olursa ve ağrı eşlik ederse sıkıntılı oluyormuş sanırım
Evet benim keseler dip dibeydi bide yerleşmeye çalışırken kanama oldu içerde birikti heralde ben de ondan şüphelendim. Şimdi 11+5im bu ara yok çok şükür inşallah bir daha da olmazEvet öyle yqa ikiz gebeliklerde bazen oluyor diyorlar da bana da yerlesmeeden olabilir dediler
Ben de 2 kilo verdim hem de bulantım çok az oldu sadece 1 kere yediğim gibi çıkardım iştahsızlık oldu sadece. Uygulamada ilk 3 ay ikiz gebeliklerde 2,5-5,5 kilo arası almak normaldir diyor. Alamadık ki. Göbeğim de büyüdü. Her şey bebelere gidiyor sanırım. Senin kilon çok düşük heralde 20 kilo da iyiymiş bulantıların geçerse sevdiğin ne varsa bol bol yersin kuzum en azından düşünmek zorunda kalmazsın keyfini çıkarilk üç ay çok önemli değil dedi doktorum ama sonrasinda sağlıklı beslenmeye aşırı önem veriyor. bana kilo sınırı koydu zayif olduğum için 20 kilo almani istiyorum dediaynen zorlamamiz lazim kendimizi ama konforlu bir hamilelik olmayacak bu kesin
aynen benim de göbeğim büyüdü o ittiriyor midemi reflu oluyor normalde son aylarda olur bu durum. 46ya düştüm işte ilk hamileligimde tek bebeğe 10 kilo aldim geri verdim sonra. 10 kilo almak bile büyük bir olaydi benim içinBen de 2 kilo verdim hem de bulantım çok az oldu sadece 1 kere yediğim gibi çıkardım iştahsızlık oldu sadece. Uygulamada ilk 3 ay ikiz gebeliklerde 2,5-5,5 kilo arası almak normaldir diyor. Alamadık ki. Göbeğim de büyüdü. Her şey bebelere gidiyor sanırım. Senin kilon çok düşük heralde 20 kilo da iyiymiş bulantıların geçerse sevdiğin ne varsa bol bol yersin kuzum en azından düşünmek zorunda kalmazsın keyfini çıkarbana hiç şu kadar al bu kadar alma demedi. Sadece bir kere çılgınca yiyemiyorum dedim iştahsızlık var dedim öyle bir şey istemiyoruz zaten aman çılgınca yeme dedi
Progestan aldığın için belki gerek duymamıştır. Doktorunuzda çok enterasanmış sinir olurum öyle tiplere bizimkiler kolay elde edilen bebekler değil kusura bakmasın olsa bile endişe etmek kadar doğal birşey var mı iyi yapmışsınız değiştirmekle umarım tekrar yaşamazsınızGittim canim gitmez olur muyum eksik anlattım kusura bakma pazarda kanamam oldu nöbetçi dr yatış verip prulutin orogestan vs.. bir sürü igne yaptirdi yattim o gün ertesi gün nöbetçi dr reçete verdi çıkış yaptirdi 3 gunde 1 pruluton vurul 5 kere dedi bende pazartesi oldu dye kendi dr uma gittim muayene etti kanama alanın yok dedi (nöbetçi dr da demişti aynisini) ikiz gebelikte okur byle ben olsam bir igne yapar eve yollardım dedi bana üslubu çok çirkindi bende onu değiştirip hemen başka bir dr a gittim oda baktı evet dedi kanama alanı yok prulutin güzel bir igne ama suan sizin için uygun değil kanama var mi dedi yok dedim ( aynı gün kesildi ignelerle) kanama alanı da yok dedi surejli progestan alıyorum zaten dediğim gibi onlara saatiyle devam edilecek dedi tamam dedim gebelik iyi sorun görmedim ama sizin yine bir durumunuz okursa bilditun dedin
Aynen ilk üç ay kandan besleniyormuş bebekler ama üç aydan sonra umarım normale döneriz. İştahlı herşeyi istediği gibi yiyen hamilelere çok özeniyorum. Ayrıca ben yemek yemeyide çok severdim. Kırk yıl düşünsem yemek yemekten tiksineceğim aklıma gelmezdiilk üç ay çok önemli değil dedi doktorum ama sonrasinda sağlıklı beslenmeye aşırı önem veriyor. bana kilo sınırı koydu zayif olduğum için 20 kilo almani istiyorum dediaynen zorlamamiz lazim kendimizi ama konforlu bir hamilelik olmayacak bu kesin
Sadece çocuğun almış kiloları zaten kuzum o kadar oluraynen benim de göbeğim büyüdü o ittiriyor midemi reflu oluyor normalde son aylarda olur bu durum. 46ya düştüm işte ilk hamileligimde tek bebeğe 10 kilo aldim geri verdim sonra. 10 kilo almak bile büyük bir olaydi benim için
9 olduk daha yeni canim biz kucuguz dahaEvet benim keseler dip dibeydi bide yerleşmeye çalışırken kanama oldu içerde birikti heralde ben de ondan şüphelendim. Şimdi 11+5im bu ara yok çok şükür inşallah bir daha da olmazSenin kaç haftalıklar canım?
Saol kuzum teşekkür ederim Rabbim görsün bizleri inşallah sağlıkla hayirla Salih evlatlarımız olsunProgestan aldığın için belki gerek duymamıştır. Doktorunuzda çok enterasanmış sinir olurum öyle tiplere bizimkiler kolay elde edilen bebekler değil kusura bakmasın olsa bile endişe etmek kadar doğal birşey var mı iyi yapmışsınız değiştirmekle umarım tekrar yaşamazsınız
Canlarım beniiim hayırlısıyla sağlıkla doğsunlar inşallah9 olduk daha yeni canim biz kucuguz daha
Hepimizin meleklerini Rabbim sakınsınCanlarım beniiim hayırlısıyla sağlıkla doğsunlar inşallah
Ay hadi inşallah güzel haberlerle dönersin canımyarın kontrolum var cok heyecanliyim. belki cinsiyet tatmini falan da olur ama bunlardan ziyade yasayip yasamadiklari cok kafama takılıyor
hareketlerini hissettigimizde bu kaygılar azalacak insallah
Benim doktorum 11. Haftadan sonra belli oluyor. Gösterirlerse bakarız diyor. Belki seninkiler içinde yarın tahmin yapar çok heyecanlıyarın kontrolum var cok heyecanliyim. belki cinsiyet tatmini falan da olur ama bunlardan ziyade yasayip yasamadiklari cok kafama takılıyor
Bnm de oldu parçalı yoğun kanama kanama alanı vardı keselerin yanında çok şükür geçti ama lekelenmem 13 haftaya kadar devam etti şuan bitti çok şükür8. Haftada kanama yaşayan var mı
Benim doktorum da 10+4 te gittik en son o gün tahmin yaptı hiç beklemiyorduk birden söyledi ve kendinden çok emin görünüyordu o kadar erken söylendiğini bilmiyorduk sürpriz olduBenim doktorum 11. Haftadan sonra belli oluyor. Gösterirlerse bakarız diyor. Belki seninkiler içinde yarın tahmin yapar çok heyecanlıbenimde hep aklıma geliyor öyle şeyler bilmiyorum nasıl başa çıkacağız ama hep iyi düşünmeye çalışıyorum ki iyi olsun
O kaygılar hiç bitmiyor canım hareket etmediği zaman diyorsun ki acaba ters birşeyler mi var diye düşünüyorsun sonra hissedince şükrediyosunyarın kontrolum var cok heyecanliyim. belki cinsiyet tatmini falan da olur ama bunlardan ziyade yasayip yasamadiklari cok kafama takılıyor
Benim de 8. Haftalarda kanamam oldu doktorum birşey olmaz dedi. Başka doktorlara gittim coraspini bırak dediler burnumda kanamıştı 2 gun üst üste. Kendi doktorum hiç ilgilenmedi diğer doktorları dinledim ve coraspini bıraktım hatta lekelemem tamamen bitene kadar oksaparı da bıraktım. Coraspinden dedi bana devletteki ve gittiğim diğer doktor. O günden beri bir daha da kanamam olmadı.Ya kafam karıştı iste benmde tup bebek ya zaten belki kan sulandirici sebep oldu doktor acaba zaten hergun 2 kere progestan alıyorum ondan mübarek duymadı bilmiyorum ki
Canim benim onları bırakmam pihtilasmam ileri derecede olduğu için direk kalbi durur bebeklerinBenim de 8. Haftalarda kanamam oldu doktorum birşey olmaz dedi. Başka doktorlara gittim coraspini bırak dediler burnumda kanamıştı 2 gun üst üste. Kendi doktorum hiç ilgilenmedi diğer doktorları dinledim ve coraspini bıraktım hatta lekelemem tamamen bitene kadar oksaparı da bıraktım. Coraspinden dedi bana devletteki ve gittiğim diğer doktor. O günden beri bir daha da kanamam olmadı.