-
- Konu Sahibi Inquisitive
Ay maşallah yaÇok teşekkürlertransfer sonrası 19. günümdü. Betam tahmini 2000lerdeydi sanırım.
7. gün ve sonra iki gün arayla;
48-90-122-228-496 şeklindeydi.
4 gün sonra keseleri gördüm şükürBugün 25. gün de kalp atışları
Benim yolk saclar bile yoktu henüz içinde. Bu hafta aslında yolk oluştu mu bebek görünüyor mu diye gittik kalp atışı süpriz oldu bize deAy maşallah yabende 14.Günde 2 adet kese gördüm doktor biri 4,2 diğeri 4,1 dedi. Benimde tup bebek. Kendi doktoruma gidemedim. Bu doktor da cok açıklama yapmadi. Bende o heyecanla soramadım sadece yolk saç oluşmuş 10 gün sonra bi daha gelin dedi. Eve gelince korktum kese küçük mü ya da olması gereken bu mu diye içimi rahatlardınız çok sağolun ❤
Evet çok haklısınız ama iste özellikle bizim gibi tedaviyle zor bulunan bebekler olunca insan sanırım bir tık daha çabuk panik oluyorBenim yolk saclar bile yoktu henüz içinde. Bu hafta aslında yolk oluştu mu bebek görünüyor mu diye gittik kalp atışı süpriz oldu bize dehiç kendinizi strese sokmayın valla. Doktorlar zaten yolunda olmayan birşey olsa söylüyor. Benim doktorum hep çok rahattı. 5. kana gerek yok bile dedi de işte ben rahat edemedim de verdim. Geçen hafta mesela yolk yok diye içim içimi yedi. Yine çok rahattı direk 2 hafta sonra kalp atışı için çağırdı ama yine ben duramadım da gittim bu hafta o hcg zamanı ağladığımla, şu keseden bugüne bir hafta kendimi soktuğum stresle kaldım öyle boşa üzdüm minikleri de
İnsanın eve ultrason cihazı alası geliyor her günlerini izlemek istiyorEvet çok haklısınız ama iste özellikle bizim gibi tedaviyle zor bulunan bebekler olunca insan sanırım bir tık daha çabuk panik oluyorbende 10 gün beklemek istemiyorum aslında ama eşim daha soğukkanlı o bir şekilde ikna ediyor beni bana kalsa her gün gidebilirim gerçekten çok sevindim ama ya ne güzel ikisininde görmüşsünüz çok şükür bende perşembe günü gideceğim inşallah bana da nasip olur
Evet gerçekten öyle bende olultrason görüntülerine bakıp duruyorumİnsanın eve ultrason cihazı alası geliyor her günlerini izlemek istiyor
Perşembe ben de gideceğim tekrar doktorumun asıl gelmemi istediği zamangüzel haberlerle gelelim inşallah ikimiz de
Benim bir sabah midem garip oluyor kahvaltı yapana kadar, bir de göğüs hassasiyeti, onun dışında sürekli acıkıyorum yiyorum doymak bilmiyorum. Diyetisyene randevu aldım valla olmayacak böyle zaten kiloluyumEvet gerçekten öyle bende olultrason görüntülerine bakıp duruyorum
Ay inşallah ikimizde güzel haberler alırızsizin hiç belirtiniz var mı
Benimde iştahım açık dediginiz gibi sabahları yemeden bi yanma oluyor midemde onun dışında bişeyim yok. Erken sanırım biraz dahaBenim bir sabah midem garip oluyor kahvaltı yapana kadar, bir de göğüs hassasiyeti, onun dışında sürekli acıkıyorum yiyorum doymak bilmiyorum. Diyetisyene randevu aldım valla olmayacak böyle zaten kiloluyum
MuhtemelenBenimde iştahım açık dediginiz gibi sabahları yemeden bi yanma oluyor midemde onun dışında bişeyim yok. Erken sanırım biraz daha
InşallahMuhtemelenOlabilecek en hafif şekilde atlatırız inşallah
Bana da aynı şeyi aynı erken zamanda söyledi. Sonrasında 2 ay boyunca bu konuyu araştırdım başka doktorlara sordum. Kafam karmakarışık oldu. En son perinatoloğa gittim ve olmana gerek yok dedi. Hâlâ içimde birşey var. Gerçekten çok yıpratıcı bir durum.merhaba ben de aranıza yeni katıldım. 23 Temmuz'da olmuştu transferim. 12 Ağustos'ta çift keseyi ve yolk sac gördük. doktorum ikiz olduğunu öğrendiğimiz gün daha hiç bir değerlendirme yapmadan serklaj yapacağını ve bebeklerin muhtemelen erken doğup pramatüre olacağını söyledi. o mutlulukla bir anlam veremesem de klinikten çıkıp da düşününce söyledikleri çok ürkütücü ve saçma geldi.
Ben yaşadım. Çok hafif pembe lekelenmem olmuştu. Gittim doktoruma içeride kanama alanı tespit edildi. Bir gece hastanede kaldım. Şimdi evde dinleniyorum biraz önce yine kontrolden geldim çok şükür iyi bebekler kanama alanıda durmuş. Doktorum ilaçlarını kullanıp bol bol dinleneceksin bunun başka yolu çözümü yok dedi. Sizde üzmeyin kendinizi ikiz gebeliklerde genellikle yaşanan bir durummuş.8. Haftada kanama yaşayan var mı
Benimde kıpkırmızı bir kanamam oldu adet gibiydi gittik doktora pazar günüydü ama nöbetçi kadin dogumcu şükür ki varmış yatış verdi bana pruluton dedi hep vurul sen dedi bana ama usg de kanama alanı görülmedi bende. dr dedi arada olur böyle ikiz anneleri alışmak zorunda hastaneye dedi çok sinirlendim bende o öyle diyince değiştirdim doktorumu benmle af edersiniz dalga geçti resmen bana dedi sen odaya nasıl girdin o yüz ifaden çok kötüydü falan yani gülemem kanamam olmus 2 3 saat sürdü iğneler ilaçlarla bitti şükür kanamam bende evde dinleniyorum ama prulutona devam etmedim nöbetçi dr demişti vurul hep diye sonra 2 dr daha gittim gerek yok boş yere olma kanama alanın yok dedilerBen yaşadım. Çok hafif pembe lekelenmem olmuştu. Gittim doktoruma içeride kanama alanı tespit edildi. Bir gece hastanede kaldım. Şimdi evde dinleniyorum biraz önce yine kontrolden geldim çok şükür iyi bebekler kanama alanıda durmuş. Doktorum ilaçlarını kullanıp bol bol dinleneceksin bunun başka yolu çözümü yok dedi. Sizde üzmeyin kendinizi ikiz gebeliklerde genellikle yaşanan bir durummuş.
6. haftada ve 10. haftada kirmizi kanama yasadim canim proluton hala devam ediyorum. üç ayri doktor da proluton recete etti bana gerek yok diyeni ilk kez duydum. benim de icerde kanama alani yok ama tekrarladi işteBenimde kıpkırmızı bir kanamam oldu adet gibiydi gittik doktora pazar günüydü ama nöbetçi kadin dogumcu şükür ki varmış yatış verdi bana pruluton dedi hep vurul sen dedi bana ama usg de kanama alanı görülmedi bende. dr dedi arada olur böyle ikiz anneleri alışmak zorunda hastaneye dedi çok sinirlendim bende o öyle diyince değiştirdim doktorumu benmle af edersiniz dalga geçti resmen bana dedi sen odaya nasıl girdin o yüz ifaden çok kötüydü falan yani gülemem kanamam olmus 2 3 saat sürdü iğneler ilaçlarla bitti şükür kanamam bende evde dinleniyorum ama prulutona devam etmedim nöbetçi dr demişti vurul hep diye sonra 2 dr daha gittim gerek yok boş yere olma kanama alanın yok dediler
Canım valla benim ilk gittiğim nöbetçideki doktorda içeride kanama alanı yol demişti fakat kendi doktorum nasıl yok deyip hatta ultrasonda yerini bana gösterip hemen yatış verdi hatta progestanı artırdı. Sen bilirsin ama ben senin yerinde olsam işimi garantiye alır bırakmazdım.Benimde kıpkırmızı bir kanamam oldu adet gibiydi gittik doktora pazar günüydü ama nöbetçi kadin dogumcu şükür ki varmış yatış verdi bana pruluton dedi hep vurul sen dedi bana ama usg de kanama alanı görülmedi bende. dr dedi arada olur böyle ikiz anneleri alışmak zorunda hastaneye dedi çok sinirlendim bende o öyle diyince değiştirdim doktorumu benmle af edersiniz dalga geçti resmen bana dedi sen odaya nasıl girdin o yüz ifaden çok kötüydü falan yani gülemem kanamam olmus 2 3 saat sürdü iğneler ilaçlarla bitti şükür kanamam bende evde dinleniyorum ama prulutona devam etmedim nöbetçi dr demişti vurul hep diye sonra 2 dr daha gittim gerek yok boş yere olma kanama alanın yok dediler
Benim çok bulantım yok ama herşeyden tiksindim diyebilirim çok kısıtlı şeylerle beslenebiliyorum. Bu sabah tartıldım 1,5 kilo vermişim yani yanlız değilsin doktorumda kendini zorlamalısın midenin aldığı ne varsa ona yüklen dedi içtiğim vitaminlere güveniyorumkizlar ben bulantılardan iki kilo verdim. bulanti ilaci da kullaniyorum zaten simdi az az yemeye basladim ama bu sefer de yiyince reflu oluyor. bir tabak yemek yedim boğulacaktim resmen nasil kilo alicam böyle
Ya kafam karıştı iste benmde tup bebek ya zaten belki kan sulandirici sebep oldu doktor acaba zaten hergun 2 kere progestan alıyorum ondan mübarek duymadı bilmiyorum ki6. haftada ve 10. haftada kirmizi kanama yasadim canim proluton hala devam ediyorum. üç ayri doktor da proluton recete etti bana gerek yok diyeni ilk kez duydum. benim de icerde kanama alani yok ama tekrarladi işte
Gittim canim gitmez olur muyum eksik anlattım kusura bakma pazarda kanamam oldu nöbetçi dr yatış verip prulutin orogestan vs.. bir sürü igne yaptirdi yattim o gün ertesi gün nöbetçi dr reçete verdi çıkış yaptirdi 3 gunde 1 pruluton vurul 5 kere dedi bende pazartesi oldu dye kendi dr uma gittim muayene etti kanama alanın yok dedi (nöbetçi dr da demişti aynisini) ikiz gebelikte okur byle ben olsam bir igne yapar eve yollardım dedi bana üslubu çok çirkindi bende onu değiştirip hemen başka bir dr a gittim oda baktı evet dedi kanama alanı yok prulutin güzel bir igne ama suan sizin için uygun değil kanama var mi dedi yok dedim ( aynı gün kesildi ignelerle) kanama alanı da yok dedi surejli progestan alıyorum zaten dediğim gibi onlara saatiyle devam edilecek dedi tamam dedim gebelik iyi sorun görmedim ama sizin yine bir durumunuz okursa bilditun dedinCanım valla benim ilk gittiğim nöbetçideki doktorda içeride kanama alanı yol demişti fakat kendi doktorum nasıl yok deyip hatta ultrasonda yerini bana gösterip hemen yatış verdi hatta progestanı artırdı. Sen bilirsin ama ben senin yerinde olsam işimi garantiye alır bırakmazdım.
ilk üç ay çok önemli değil dedi doktorum ama sonrasinda sağlıklı beslenmeye aşırı önem veriyor. bana kilo sınırı koydu zayif olduğum için 20 kilo almani istiyorum dediBenim çok bulantım yok ama herşeyden tiksindim diyebilirim çok kısıtlı şeylerle beslenebiliyorum. Bu sabah tartıldım 1,5 kilo vermişim yani yanlız değilsin doktorumda kendini zorlamalısın midenin aldığı ne varsa ona yüklen dedi içtiğim vitaminlere güveniyorum