2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Naptın canım gittin mi kontrole 🤗
Gittim canım dün çok şükür her şey yolunda, inşallah hepimizinki sağlıkla devam edecek Allah’ın izniyle tabi🌸🙏

Sen nasılsın ne zaman kontrol?

maviss_34 maviss_34 canım evet çalışıyorum, ama bir hafta evden bir hafta işyerinden çalışmaya geçtik pandemi ile beraber. Büyük şans tabi böyle olması😋

Bi tayincilik bi kiracılık sıkıntı ya 😁😁olur bi şekilde ya hayırlısıyla kucagımıza alalmda🤲kaç gündür amrr annelerini tskip ediyorum çok özendim 🤗
O neymiş canım duymamistim😊
Aynen öyle tam alışıyorsun hem şehir değişiyor hem ev zaten. Her bölgeninde insani farklı tabi insan sudan çıkmış balık gibi oluyor 😅

Gaz sancısı çeken var mı varsa ne yapıyorsunuz canlar. Geberiyore 🙄🙄😬
Allahım bulantılar geciyor gaz geliyor. İkinci daha rahat olur dye dusunurken daha perişan olmam 🙄🙄
Ben bu gebeligimde aşırı gaz sıkıntısı çektim karnım 5 ay önden gidiyordu herkes çok sivrilmiş karnın diyordu ama ne yesem gaz yaptığı için rahatsız oluyordum doktor hareketsizlikten oluyor yarim saatte bir kalkıp 10-15 dk yürümeyi önerdi çalıştığım için çok yürümüyordum işe dalıp unutuyordum yada üşeniyordum ama bir haftadır yuruyorum smdi geçti smdi de asitli içeceklere yöneldim sürekli kola gazoz gibi şeyler canım istiyor için yanıyor sanki sebebini bilmiyorum

O neymiş canım duymamistim😊
Aynen öyle tam alışıyorsun hem şehir değişiyor hem ev zaten. Her bölgeninde insani farklı tabi insan sudan çıkmış balık gibi oluyor 😅
Mart anneleri yazacaktım ya yeni farkettim kusura bakma :KK22:doguruyolar yazıyolar onları okuyorum:anne:

Bide şey var gaz olan bebekte ne yapsan ne kullansan yine oluyor.Ben kendimi okadar hazırladım ki erkek bebekleri çok gazlı oluyor demisti çevremdeki herkes.Anam cocuk bir doğdu 2 aya kadar hiç ağlamadı zorla emzirmeye uyandirirdim emer uyurdu gözler hep kapalı dr götürdüm en sonunda dedim bu cocuk hiç ağlamıyor korktum biseyi mi var acaba diye dr bana senin yerinde olmak isteyen kaç tane anne var sen daha ne istiyorsun keyfini çıkar çocukta bisey yok demişti 😂😂
Kızım kolikti neler yaşadım bir Allah bilir bide öyle 3 ay sonra falan geçmedi tam 9 ay çektik 1 yaşa kadar azalarak gitti. Şimdi hala gaz yapacak şeyleri biraz fazla kaçırınca zorlanıyor(28aylık 🙄)

Bence sen çok şanslısın ben kızımda 63 kiloyla hamile kaldım 82 ile tamamladım. Hastaneden eve geldiğimde 75 kiloydum. 2,5 yıl full emzirdim ama kilo veremedim şimdi ikinciye 74,5 kilo ile hamile kaldım umarım bende şanslı olur ikincide kiloları hemen verebilirim
Bende kızımda 64 gibi hamile kalmıştım ve 82 ile doğum yapıp 72 de kilom takılı kalmıştı ve veremeyince 5.5 aylıkken diyetisyene başlayıp 61.5 görünce bırakmıştım .
Şimdi de 63.5 falan hamile kaldım . 2 hafta önce tr de 1 kg alıp 65 döndüm ama bulantıdan vermişim 1 haftada 1 kg bu sabah 63.9 çıktım . Bu gebelikte çok başka gidiyor .

Bide şey var gaz olan bebekte ne yapsan ne kullansan yine oluyor.Ben kendimi okadar hazırladım ki erkek bebekleri çok gazlı oluyor demisti çevremdeki herkes.Anam cocuk bir doğdu 2 aya kadar hiç ağlamadı zorla emzirmeye uyandirirdim emer uyurdu gözler hep kapalı dr götürdüm en sonunda dedim bu cocuk hiç ağlamıyor korktum biseyi mi var acaba diye dr bana senin yerinde olmak isteyen kaç tane anne var sen daha ne istiyorsun keyfini çıkar çocukta bisey yok demişti 😂😂
Maşallah 2.de öyle olur inşallah gerçekten şanslısın🤩 kimi duyduysam hepsi gazdan uyumuyor sabahlıyor anneleri benimkide öyle olur diye tahmin ediyorum bende çok gaz sorunu yaşarım çünkü yaşayıp görücez artık😊

Kızlarr hergün 3 4 yemek kaşığı yoğurda 1 tatlı kaşığı kimyon karıştırıp yiyin lütfen çok iyi geliyor ben öyle yapıyorum ara öğünde..
Ben bu gebeligimde aşırı gaz sıkıntısı çektim karnım 5 ay önden gidiyordu herkes çok sivrilmiş karnın diyordu ama ne yesem gaz yaptığı için rahatsız oluyordum doktor hareketsizlikten oluyor yarim saatte bir kalkıp 10-15 dk yürümeyi önerdi çalıştığım için çok yürümüyordum işe dalıp unutuyordum yada üşeniyordum ama bir haftadır yuruyorum smdi geçti smdi de asitli içeceklere yöneldim sürekli kola gazoz gibi şeyler canım istiyor için yanıyor sanki sebebini bilmiyorum

Öncesinde şeker hastası değildim ama reaktif hipogkisemi hastalığım vardı. İlk gebeliğimde 18. Hafta gebelik şekeri çıkmıştı. Şimdi 8. Haftada başladı. Şeker ve karbohidrat tüketmiyorum ve yürüyüş yapmaya çalışıyorum birde bol su içmeye çalışıyorum şuan sınırda bile olsa dengede duruyor umarım insülin kullanmama gerek kalmaz. İlk gebeliğimde 20. Haftadan itibaren insülin kullanmak zorunda kalmıştım. Çünkü bir kaşık bile pilav yesem şekerim 200 lerde çıkıyordu
Evde , şeker takibi mi yapıyordunuz cihazla peki? Ben de aldım bir tane, ondan sormak istedim.

Hahaha yerim😁 1 aya artık hamiş göbeği gibi olur canım illaki olacaklar 🤩
Ya canım ben geçen sene bi sene de 10 kilo aldım 🤦🏻‍♀️ alınca da mide kısmı şişti birde basenler falan. Şimdi de alt karında bebisten sanırım şişkinlik olunca iki kat gibi oldu🤣
Birleşsin bi an önce böyle pek hoş degil🙈

Back
X