Bizim bebek de aynıydı bir hafta önce sadece ayağa kalkıp sarılıyordum, bir de sesimi duyurmaya çalışıyordum sakinleşsin diye çok garip gelmişti o kriz ağlaması uyanır uyanmaz çok korkutuyor insanı
Bizimki de yabancılara çok ağlayarak tepki veriyor şu ara, her gören nazar mı var üstünde filan diyip duruyor, ya pek bilgim olan bi konu da değil nazar olayı ne zaman değer filan sadece dua ediyorum çocuğuma o kadar.
Ya bana çok normal geliyor daha çok küçükler Farklı simalar görüyorlar korkabilirler ama çevremdekiler anlamıyor, bebeğini çok izole yetiştirmiş anneler de ben de böyleydim çok hata yaptım çocuğun sosyalleşmesi lazım filan diyolar, yavaş yavaş hava güzel olduğunda parka çakmaya başladık bir de kendi ailemin yanında değilim eşimin ailesinden bebekli ailelerle görüşüyoruz belki yakın hisseder filan diye, bi taraftan salgın olayından korkuyorum sosyalleşsin derken hasta etmiyim çocuğu diye.
Ama şöyle de bi gerçek var uzun süre evde takıldık 1 ay kadar, insan içine çıktığında en ufak yüksek sese irkiliyordu. Ağlıyordu. 1 hafta sonu karıştık insan içine gün sonunda çok iyiydi alışmıştı kalabalığa da işte doğru zaman mı erken mi bu moda girdim bilmiyorum.
Bazı bebekler var sessiz sakin duruyorlar kalabalığın içinde sanki hep oradaymış gibi onu aklım almıyor. O bahsettiğim akraba çocuğu mesela aralarında 1,5 ay var o daha büyük kız benden sakin oturuyor etrafı sakince inceliyor hiç ağladığını görmedim. Böyle şeylerde normal aranmaz ama acaba bi benim minnoş mu böyle diye düşünmüyor değilim. Bir de insanların ağladığından rahatsız edici bakışları var ya onla da mğcadele etmeyi öğrenmem lazım. Tüh tüh nazar nazar diyip duruyor herkes
ay ne yazdım ya nasıl dolmuşsam.