2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Kızlar siz göz doktoruna bebeleri götürdünüz mü? Doktorum 6 ay dolmadan götürün dedi bukadar acelemi heryerde 6-12 ay diyor
İlk 3 ayda bakılması gerekiyormş bizde 2. Ayda göz doktoruna götürdük bişey çıkmadı bidaha 2 yaşında gelin dedi onun haricinde de şaşılık falan sezerseniz gelin dedi okadar

Hımmm hiçbir bilgim yok, elindeki bir nesneyi hareket ettirdiğinde dikkatli takip ediyorsa sorun yok diyorlar.
Doruk’un da rop tam bitmedi. Bu göz kontrolleri beni benden alıyor…

Bu doruk işte. Çoğu zaman ağlamaz ama hareketlerini izle derim ellerini ağzına sokmuyor mu? Salya çok akıtıyorlar bir de acıkınca.
Ellerini ağzına sokuyor ve salyası da yoğun bir şekilde var. Bunları ben çalışmaya başlamadan da yapıyordu aslında. Doymadığını mı gösteriyormuş acaba.

Ellerini ağzına sokuyor ve salyası da yoğun bir şekilde var. Bunları ben çalışmaya başlamadan da yapıyordu aslında. Doymadığını mı gösteriyormuş acaba.
Doruk da dediğim gibi acıktığını ağlayarak gösteren bir bebek değil. Hareketlerinden anlıyorum. Saat kontrolü bir de, kaç saatte ne kadar emdi öyle öyle aç kalmasını önlüyorum. Tabii salya diş çıkarmanın da belirtisi ama çok salya olunca bir de 2 elini ağzına sokunca biliyorum ki aç.

Yok cnm yaptırmıyorum zaten yaptırmasamda heryeri batırıyor elimdeki kaşığa vurdu birkere ve elimdeki kaşığı çekip ağzına sokuyor blw hiç benlik değil :) zaten hergün yıkıyorum ben nili pislenmesinle derdim yokta ben öle yemek mıncıklama olayını sevemedim ancak kaş göz arasında el atarsa :)
Ne çok benden biri :) ben de blw yapmayacağım. Hangimize annemiz yaptırdı ki? Şükür hepimiz yemesini de biliyoruz. Ben de her gün yıkıyorum uyutmadan önce. Rahatlıyorlar hem.

Şubat ayı içinde 3. kez adet olacağım sanırım 😞 inanılmaz sancım var. Normalde majezik içerim şu an ne içebilirim acaba bilen var mı? Parol bende hiç işe yaramıyor 😞
Çok geçmiş olsun :KK43: ben de bu hafta regl oldum. İlk kez doğumdan bu yana. Bende de 0 ağrı ve çok az regl oldu. 6-7 adet orkidle bu regli tamamladım. Kekikli su içerdim ben eskiden regl dönemi iyi gelirdi. Bu arada majezik gene içebilirsin diye biliyorum.

Eklentiler

• 492FCB33-69BD-4095-8042-C8EDCAE756AB.png
    492FCB33-69BD-4095-8042-C8EDCAE756AB.png
    239,8 KB · Görüntüleme: 64
Uyurken ağıt yakıyor gibi 3-4 gecedir buda atağa dahil mi 🫠
Gece çığlıkla ağlayarak uyandı ödümüz koptu geçsin diyorum artık 🥹

Ben de kendim nazar mı ettim bilmiyorum, geçen hafta bütün gece uyuyan çocuk gitti yarım saatte bir uyanıp meme istiyor 😢
Bu mesajları geç gördüm bu arada bunlar tam olarak atak belirtileri :) geçti mi normale döndünüz mü kızlar? Ben yakında huni takıp gezcem az kaldı…

Ayyy 4 ay beter sürekli mızıklıyor 😂😍
Kafam şiştiii bitiğim🥲
4. Ay biterken 5. Ay atağı da gelir birleşir sonrasında normalleşme başlarmış. 20. Haftadayız biz düzeltilmiş. Mızıldanma, sürekli memeyle bir kavga sonrası emme seansları, gece uykusunda saat başı hatta saatte 2-3 kez kalkma… gündüz uykuları nasıl Mehmet paşanın? Doruk artık yarım saat uyuyor gündüzleri. Çok uğraştım ama düzelmiyor.

Doruk da dediğim gibi acıktığını ağlayarak gösteren bir bebek değil. Hareketlerinden anlıyorum. Saat kontrolü bir de, kaç saatte ne kadar emdi öyle öyle aç kalmasını önlüyorum. Tabii salya diş çıkarmanın da belirtisi ama çok salya olunca bir de 2 elini ağzına sokunca biliyorum ki aç.
Canım peki kaç saatte kaç cc emiyor. Biberonla besliyorsan belki bilirsin. Ben bıraktığım sütler yetiyor mu onu düşünüyorum çünkü. Bugüne kadar hep memeyle beslendi ve sık aralıklarla emdi. Şuan gündüzleri saatli ve miktar olarak da hep aynı olması kafamı kurcalıyor.

İlk 3 ayda bakılması gerekiyormş bizde 2. Ayda göz doktoruna götürdük bişey çıkmadı bidaha 2 yaşında gelin dedi onun haricinde de şaşılık falan sezerseniz gelin dedi okadar
Evette zaten şaşılık için 6 ay dolmadan belli olmaz dedi doktorumuz bize her bebekte ilk dönemler şaşılık gibi oluyor ilerde olması sorunmuş bi gidelim bakalım 6 aya kadar götürün dedi bu hafta götürelim

Nil artık 21.00 de uyuyor kızlar 07.30 da tamamen ayakta tabi gece 00/00 gibi besleniyor bide 5-6 gibi ilerleyen zamanda ondada kalkmıcakmış ama nil halen gündüz uyumayan bebek salı günü aşılarımız var 6. Ay 3 aşı hemde🥴 kilosunu boyunu yazıcam size😘

Bu mesajları geç gördüm bu arada bunlar tam olarak atak belirtileri :) geçti mi normale döndünüz mü kızlar? Ben yakında huni takıp gezcem az kaldı…
Dün gece 4 te ağlaya ağlaya uyudu 🤦‍♀️ Bugün 10:00 da yatırmıştım, şimdi uyandı, eşimle rezene içiyoruz sakin kalmak için, saat tahmini yapıyoruz ben 3 diyorum 😂

Canım ben 5 te rota olucak diye 5 istemedim bana da 7-9-15 bexero 13. Ayda sa nimenrix dedi
-Sunshine -Sunshine
Bazılarında böyle oluyormuş
Alta nimenrix prospektüs ekliyorum. Eğer önceden yapmıyorlarsa 12. Aydan sonra tek doz demek ki
Doktor Bursa’da menenjit vakaları çıktı diye böyle yapıyor herhalde
Kuzum ikiside hatta farklı türler içinmiş. Birisi A birisi B diye geçiyormus. Bexsero vurulan A gruptu sanırım daha yaygınmıs hatta diğeride hem B hemde en son pekiştirme olarak vurulacak tek doz dedi.

Bizim 2-4 te vuruldu rota. Bide biz ağızdan olanı tercih ettik 2 doz bitti o çok şükür. Doktor dedi bu aşılar ağır dedi devletin aşısı olmadıgı aylarda vuralım ki cocuk sıkıntıya düşmesin dedi. Sanırım 9. Ayda bi var devletin aşısı. 5-7 de de yok. 12 ayda da işte yaşında nimenrix vurulacak
Alta ekliyorum nimenrix prospektüsü
Biraz doktor ve ebeveyn tercihi gibi ya
Boşluğuma geldi yaptırdık 40 derece ateşi gördük Allah sonumuzu hayır etsin, bu ay yine var aşılar
Kızlar doymayan ama ağlamayan bebek olabilir mi 😒 Şöyle ki, Deniz'i sabah emzirip 9.30da evden çıkıyorum. Uyuyor. 11.30 civarı 150 cc süt veriyor babaannesi. Oyun ve uyku. 14.30 gibi eve geliyorum emziriyorum. Oyun uyku. 16.30 130cc süt içiyor. Ben 17.30 da eve geliyorum. Akşam da memede zaten. Ama gece sürekli uyansa da memeyi ağzına alıp geri uyuyor. Aktif bi emmesi yok. Bu ayki tartiyi çok merak ediyorum ya. Az mı geliyor acaba süt.
Güneşin aç uyuduğunu biliyorum ama ağlamaması imkansız bence
Senin bahsettiğin şey destekli uyuma gibi görünüyor. Bizde de var. Memeyi alıyor ağzından bırakmıyor. Bir de çekiyorum uyanıyor damaklarıyla sıkıştırıp geri alıyor ağzına.
Uykudan uyanıyor geriye dalamıyor. Bazen 3 dk arayla uyanıyor gerçekten bu aralar günler çok zor geçiyor bizim de..
Hımmm hiçbir bilgim yok, elindeki bir nesneyi hareket ettirdiğinde dikkatli takip ediyorsa sorun yok diyorlar.
Doruk’un da rop tam bitmedi. Bu göz kontrolleri beni benden alıyor…

Bu doruk işte. Çoğu zaman ağlamaz ama hareketlerini izle derim ellerini ağzına sokmuyor mu? Salya çok akıtıyorlar bir de acıkınca.
Elleri yemek ve bol salya bizim işimiz 🤓🤓😝

Eklentiler

• 44B71462-9DF3-4120-9330-7FDAAC6A5F76.jpeg
    44B71462-9DF3-4120-9330-7FDAAC6A5F76.jpeg
    154,2 KB · Görüntüleme: 59
Kızlar bebe bisküvüleri muzlar yoğurtlar biz baya yemek yer olduk sebze çorbaları yarın lor peyniri eklicem bebe bisküvisine bi zamandan sonra zaten tadım gibi değilde ekleye ekleye gidiyoruz:)
Ya kuzum mamayı sildiğin öğün oldu muu. Doyuyor mu yediğinden mesela o öğün mama arıyor mu. Mamayla beslenen cocuktan bu 5-6. Ayda beklenen bir olaymıs. Öğünden mama silip o öğün karnını doyurması lazımmıs
Canım eşinden haberler ne durumda?

Ay bu yabancılama süreçleri 🥲 doruk da herkesi yabancılıyor artık 🥲 büyüyorlar kuzular ☘️ ah hope ♥️🐣

Maşallah maşallah minik kuzuma 💘 hayırlı olsun inşallah 🥲 ne saçlıymış öyle yavrum 🤭 Doruk hala tüy kafalı 😃

😁😁 erken başlamışsınız tadımlara hope 🥲 Amerika’da gerçi 4. Ayda ek gıda süreci başlıyormuş. Bakalım bizim de 1.5 ay var ama doktor başlatır mı bilmem 🥲dönme durumları oturma durumları nasıl sizde?

Maşallah 🧿 ek gıda süreci başlı başına bir deneyimmiş. Eğlenceli geçiyor sanırım sizin :) blw yaptırıyor musun?

Canım, ben dediğin popcorn diye adlandırılan durum mu? Doruk prematüre olduğundan biz düzenli göz muayenesine gidiyoruz ondan aşinayım az çok…
Geldi eşim cok şükür canım sorunsuz bir şekildee. Kuzum zaten mamayla besleniyoruz valla diyorum ki mamada ki belirsiz nişasta yerine patatesten alsın. Yurt dısında erken baslanıyormus dediğin gibi annelermizde diyor biz 4. Aydan ufak ufak tıkıstırırdık ağzınıza diye bende bismillah dedim tadımlamaya basladım. Zaten normalde emen bir bebeğim olsa 6. Ayda baslatıp tadımlama yaptırmayacaktım alerjik ürünler dısında.mama kutusunun arkasında bile ısrarla yazıyor ek gıdaya erken baslaması gerektiği diyorum eğer bir sorun olmasa adamlar niye bunu belirtsinki daha cok satmak için yazmazlar daha cok verin derler. Git gide mama sayısının azaltılacağıdq belirtiliyor mamayla beslenip kilo alan bebeklerde obezite vs yüksekmiş: zaten olaya bir anda dalmıycam. 4,5 aylık basladım zaten 1 ay bununla gideriz. 5,5 aylıkken de işte öğünde mama yerine gıdayla doyması gerekirmiş. Mamayla beslenmemiş kesinleştiğinden beri bu konuya her yerden araştırıyorum. Oturmaya basladık destekli doktor uygun gördü. Dönmede cok tembeliiz ama yüz üstü yatırdıgımda kendini ileri itmek için aşırı uğrasıyor ama yapamıyor tabii 😂 siiz nasılsınız Doruk paşa nasıl sen nasılsıın? Özledik sizii
hope2022 hope2022 senin zamanın bize yakın kuzum 🤗
Listeni bana atar mısın neler deniyorsunuz kaç kaşık veriyorsun ? Buharda mı pişiriyorsun ?
Kuzum elimde liste yok. Hipp mamanın 4. Aydan itibaren verilebilen kavonoz mamalarıyla yola cıktım. Hazır almak istemiyorum cünkü hangi sebze aylarca pişmiş halde durabilir kii. Balkabagıyla basladım. Normalde emen bebeğim olsa tadım yapmıycam ama daha erken öğün olayında. Dün 1 çay kasıgı bal kabagı verdim bugün 1 tatlı kasıgı yarınfa 1 yemek kasıgı tabi 1 yemek kasıgı yemez sanmıyorumfa gene 1 tatlıda kalır. O bitince patatese baslıycam. Sonra normal kabak şeklinde ilerliycem bakalım. Asitli midesine zarar veren şeyler değil tabiki daha cok kücük çünkü. Zaten 5. Ayın dolmasına az kaldı . 11 martta bitecek o zamana kadar anca bunları deneriz. İkeadan şu buharda pişirme aparatını almıstım onun içinde zaten serçe parmagından daha kücük atıyorsun 5 dk fa haşlanıyor hemen kücük oldugu için kçatalla iyice eziyorum hiç parça bıraktırmadan. İnternette araştırdım kakasına bakın diyorlar kakasından sindidirilnil mi cıkıyor yoksa o haliyle mi diye. 2 gündür kakasında hiç bi değişim yok demekki sindirebiliyor

Kızlar doymayan ama ağlamayan bebek olabilir mi 😒 Şöyle ki, Deniz'i sabah emzirip 9.30da evden çıkıyorum. Uyuyor. 11.30 civarı 150 cc süt veriyor babaannesi. Oyun ve uyku. 14.30 gibi eve geliyorum emziriyorum. Oyun uyku. 16.30 130cc süt içiyor. Ben 17.30 da eve geliyorum. Akşam da memede zaten. Ama gece sürekli uyansa da memeyi ağzına alıp geri uyuyor. Aktif bi emmesi yok. Bu ayki tartiyi çok merak ediyorum ya. Az mı geliyor acaba süt.
Canım aslında ben tam ifade edemedim sanırım. Yukarıdaki gibi bir düzenimiz oldu bu hafta. İlk kez ayrı kaldık. Neredeyse İlk kez biberonla beslendi. Dediğim saatler aralığında süt yetiyor mudur onu merak ediyorum daha çok. Ha yetmiyorsa ne yapacaksın dersen bilmiyorum😔 Ikişer saat arayla sağım yapabiliyorum onda da toplam 280cc civarı süt oluyor ve bir kez öğle arası eve gelip emziriyorum. Bizimle aynı günlerde olan bebekler ne kadar süt yada mama içiyor onu merak ettim esasında. Yoksa akşam güzel emiyor. Gece beni emzik niyetine kullanmasında da sorun görmüyorum.
Çok kafa açtım dimi 😒
Kendimden soğudum resmen. 😅
Bazılarında böyle oluyormuş
Alta nimenrix prospektüs ekliyorum. Eğer önceden yapmıyorlarsa 12. Aydan sonra tek doz demek ki
Doktor Bursa’da menenjit vakaları çıktı diye böyle yapıyor herhalde

Alta ekliyorum nimenrix prospektüsü
Biraz doktor ve ebeveyn tercihi gibi ya
Boşluğuma geldi yaptırdık 40 derece ateşi gördük Allah sonumuzu hayır etsin, bu ay yine var aşılar

Güneşin aç uyuduğunu biliyorum ama ağlamaması imkansız bence
Senin bahsettiğin şey destekli uyuma gibi görünüyor. Bizde de var. Memeyi alıyor ağzından bırakmıyor. Bir de çekiyorum uyanıyor damaklarıyla sıkıştırıp geri alıyor ağzına.
Uykudan uyanıyor geriye dalamıyor. Bazen 3 dk arayla uyanıyor gerçekten bu aralar günler çok zor geçiyor bizim de..

Elleri yemek ve bol salya bizim işimiz 🤓🤓😝

4. Ay biterken 5. Ay atağı da gelir birleşir sonrasında normalleşme başlarmış. 20. Haftadayız biz düzeltilmiş. Mızıldanma, sürekli memeyle bir kavga sonrası emme seansları, gece uykusunda saat başı hatta saatte 2-3 kez kalkma… gündüz uykuları nasıl Mehmet paşanın? Doruk artık yarım saat uyuyor gündüzleri. Çok uğraştım ama düzelmiyor.
Bizimde aynı gece deliksiz uyurdu çocuğum gündüz 3-4 saat şimdi yarım saat yarım saat uyuyor toplasan 1.5 ancak eder 🥲
Neyse direnelim canım az kaldı 😘❤️

Ya kuzum mamayı sildiğin öğün oldu muu. Doyuyor mu yediğinden mesela o öğün mama arıyor mu. Mamayla beslenen cocuktan bu 5-6. Ayda beklenen bir olaymıs. Öğünden mama silip o öğün karnını doyurması lazımmıs

Geldi eşim cok şükür canım sorunsuz bir şekildee. Kuzum zaten mamayla besleniyoruz valla diyorum ki mamada ki belirsiz nişasta yerine patatesten alsın. Yurt dısında erken baslanıyormus dediğin gibi annelermizde diyor biz 4. Aydan ufak ufak tıkıstırırdık ağzınıza diye bende bismillah dedim tadımlamaya basladım. Zaten normalde emen bir bebeğim olsa 6. Ayda baslatıp tadımlama yaptırmayacaktım alerjik ürünler dısında.mama kutusunun arkasında bile ısrarla yazıyor ek gıdaya erken baslaması gerektiği diyorum eğer bir sorun olmasa adamlar niye bunu belirtsinki daha cok satmak için yazmazlar daha cok verin derler. Git gide mama sayısının azaltılacağıdq belirtiliyor mamayla beslenip kilo alan bebeklerde obezite vs yüksekmiş: zaten olaya bir anda dalmıycam. 4,5 aylık basladım zaten 1 ay bununla gideriz. 5,5 aylıkken de işte öğünde mama yerine gıdayla doyması gerekirmiş. Mamayla beslenmemiş kesinleştiğinden beri bu konuya her yerden araştırıyorum. Oturmaya basladık destekli doktor uygun gördü. Dönmede cok tembeliiz ama yüz üstü yatırdıgımda kendini ileri itmek için aşırı uğrasıyor ama yapamıyor tabii 😂 siiz nasılsınız Doruk paşa nasıl sen nasılsıın? Özledik sizii

Kuzum elimde liste yok. Hipp mamanın 4. Aydan itibaren verilebilen kavonoz mamalarıyla yola cıktım. Hazır almak istemiyorum cünkü hangi sebze aylarca pişmiş halde durabilir kii. Balkabagıyla basladım. Normalde emen bebeğim olsa tadım yapmıycam ama daha erken öğün olayında. Dün 1 çay kasıgı bal kabagı verdim bugün 1 tatlı kasıgı yarınfa 1 yemek kasıgı tabi 1 yemek kasıgı yemez sanmıyorumfa gene 1 tatlıda kalır. O bitince patatese baslıycam. Sonra normal kabak şeklinde ilerliycem bakalım. Asitli midesine zarar veren şeyler değil tabiki daha cok kücük çünkü. Zaten 5. Ayın dolmasına az kaldı . 11 martta bitecek o zamana kadar anca bunları deneriz. İkeadan şu buharda pişirme aparatını almıstım onun içinde zaten serçe parmagından daha kücük atıyorsun 5 dk fa haşlanıyor hemen kücük oldugu için kçatalla iyice eziyorum hiç parça bıraktırmadan. İnternette araştırdım kakasına bakın diyorlar kakasından sindidirilnil mi cıkıyor yoksa o haliyle mi diye. 2 gündür kakasında hiç bi değişim yok demekki sindirebiliyor
Süper tam istediğim bilgiler çok açıklayıcı bizde yarın bir ikea yapalım 😍
Yavaştan bende başlıcam işe başlıcam aç kalmasın bebem 😂
Çok sevindim tadına bakmasına sorun olmamasına 🥰

X