Ya kuzum mamayı sildiğin öğün oldu muu. Doyuyor mu yediğinden mesela o öğün mama arıyor mu. Mamayla beslenen cocuktan bu 5-6. Ayda beklenen bir olaymıs. Öğünden mama silip o öğün karnını doyurması lazımmıs
Geldi eşim cok şükür canım sorunsuz bir şekildee. Kuzum zaten mamayla besleniyoruz valla diyorum ki mamada ki belirsiz nişasta yerine patatesten alsın. Yurt dısında erken baslanıyormus dediğin gibi annelermizde diyor biz 4. Aydan ufak ufak tıkıstırırdık ağzınıza diye bende bismillah dedim tadımlamaya basladım. Zaten normalde emen bir bebeğim olsa 6. Ayda baslatıp tadımlama yaptırmayacaktım alerjik ürünler dısında.mama kutusunun arkasında bile ısrarla yazıyor ek gıdaya erken baslaması gerektiği diyorum eğer bir sorun olmasa adamlar niye bunu belirtsinki daha cok satmak için yazmazlar daha cok verin derler. Git gide mama sayısının azaltılacağıdq belirtiliyor mamayla beslenip kilo alan bebeklerde obezite vs yüksekmiş: zaten olaya bir anda dalmıycam. 4,5 aylık basladım zaten 1 ay bununla gideriz. 5,5 aylıkken de işte öğünde mama yerine gıdayla doyması gerekirmiş. Mamayla beslenmemiş kesinleştiğinden beri bu konuya her yerden araştırıyorum. Oturmaya basladık destekli doktor uygun gördü. Dönmede cok tembeliiz ama yüz üstü yatırdıgımda kendini ileri itmek için aşırı uğrasıyor ama yapamıyor tabii
siiz nasılsınız Doruk paşa nasıl sen nasılsıın? Özledik sizii
Kuzum elimde liste yok. Hipp mamanın 4. Aydan itibaren verilebilen kavonoz mamalarıyla yola cıktım. Hazır almak istemiyorum cünkü hangi sebze aylarca pişmiş halde durabilir kii. Balkabagıyla basladım. Normalde emen bebeğim olsa tadım yapmıycam ama daha erken öğün olayında. Dün 1 çay kasıgı bal kabagı verdim bugün 1 tatlı kasıgı yarınfa 1 yemek kasıgı tabi 1 yemek kasıgı yemez sanmıyorumfa gene 1 tatlıda kalır. O bitince patatese baslıycam. Sonra normal kabak şeklinde ilerliycem bakalım. Asitli midesine zarar veren şeyler değil tabiki daha cok kücük çünkü. Zaten 5. Ayın dolmasına az kaldı . 11 martta bitecek o zamana kadar anca bunları deneriz. İkeadan şu buharda pişirme aparatını almıstım onun içinde zaten serçe parmagından daha kücük atıyorsun 5 dk fa haşlanıyor hemen kücük oldugu için kçatalla iyice eziyorum hiç parça bıraktırmadan. İnternette araştırdım kakasına bakın diyorlar kakasından sindidirilnil mi cıkıyor yoksa o haliyle mi diye. 2 gündür kakasında hiç bi değişim yok demekki sindirebiliyor