2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Ya kuzum mamayı sildiğin öğün oldu muu. Doyuyor mu yediğinden mesela o öğün mama arıyor mu. Mamayla beslenen cocuktan bu 5-6. Ayda beklenen bir olaymıs. Öğünden mama silip o öğün karnını doyurması lazımmıs

Geldi eşim cok şükür canım sorunsuz bir şekildee. Kuzum zaten mamayla besleniyoruz valla diyorum ki mamada ki belirsiz nişasta yerine patatesten alsın. Yurt dısında erken baslanıyormus dediğin gibi annelermizde diyor biz 4. Aydan ufak ufak tıkıstırırdık ağzınıza diye bende bismillah dedim tadımlamaya basladım. Zaten normalde emen bir bebeğim olsa 6. Ayda baslatıp tadımlama yaptırmayacaktım alerjik ürünler dısında.mama kutusunun arkasında bile ısrarla yazıyor ek gıdaya erken baslaması gerektiği diyorum eğer bir sorun olmasa adamlar niye bunu belirtsinki daha cok satmak için yazmazlar daha cok verin derler. Git gide mama sayısının azaltılacağıdq belirtiliyor mamayla beslenip kilo alan bebeklerde obezite vs yüksekmiş: zaten olaya bir anda dalmıycam. 4,5 aylık basladım zaten 1 ay bununla gideriz. 5,5 aylıkken de işte öğünde mama yerine gıdayla doyması gerekirmiş. Mamayla beslenmemiş kesinleştiğinden beri bu konuya her yerden araştırıyorum. Oturmaya basladık destekli doktor uygun gördü. Dönmede cok tembeliiz ama yüz üstü yatırdıgımda kendini ileri itmek için aşırı uğrasıyor ama yapamıyor tabii 😂 siiz nasılsınız Doruk paşa nasıl sen nasılsıın? Özledik sizii

Kuzum elimde liste yok. Hipp mamanın 4. Aydan itibaren verilebilen kavonoz mamalarıyla yola cıktım. Hazır almak istemiyorum cünkü hangi sebze aylarca pişmiş halde durabilir kii. Balkabagıyla basladım. Normalde emen bebeğim olsa tadım yapmıycam ama daha erken öğün olayında. Dün 1 çay kasıgı bal kabagı verdim bugün 1 tatlı kasıgı yarınfa 1 yemek kasıgı tabi 1 yemek kasıgı yemez sanmıyorumfa gene 1 tatlıda kalır. O bitince patatese baslıycam. Sonra normal kabak şeklinde ilerliycem bakalım. Asitli midesine zarar veren şeyler değil tabiki daha cok kücük çünkü. Zaten 5. Ayın dolmasına az kaldı . 11 martta bitecek o zamana kadar anca bunları deneriz. İkeadan şu buharda pişirme aparatını almıstım onun içinde zaten serçe parmagından daha kücük atıyorsun 5 dk fa haşlanıyor hemen kücük oldugu için kçatalla iyice eziyorum hiç parça bıraktırmadan. İnternette araştırdım kakasına bakın diyorlar kakasından sindidirilnil mi cıkıyor yoksa o haliyle mi diye. 2 gündür kakasında hiç bi değişim yok demekki sindirebiliyor
Yok cnm öğürene kadar veriyorum ama nil 120 cc yiyor 4 saatte 1 yani öyle öğün silme durumu yok bizde daha ama yavaş yavaş nil 1,5 ay önce doğdu zorlamıyorum herhalde 10 güne öğüne başlar ki mesela yoğurt yedimi 1 tepeleme yemek kaşığı yiyor şuan

Süper tam istediğim bilgiler çok açıklayıcı bizde yarın bir ikea yapalım 😍
Yavaştan bende başlıcam işe başlıcam aç kalmasın bebem 😂
Çok sevindim tadına bakmasına sorun olmamasına 🥰
Bir ara şu philips yada kiwi buharda pişirme makinesi alsam mı dedim. Hatta eşimle haftaya alalım diye konustuk. Balkabagı öyle 5 dakika da haşlandıgınu görünce vazgeçtim 😂 tabii koca bir dilim şeyler 5 dakikada haşlanmazda zaten ama şimdi yiyeceğii şeyler kücük dilimler ocaktada pişiyor hemen. Uzun sürede zaten cok büyük dilim olmaz. Alerjik besinleri 6. Aya bırakcam. Tabi 5. Ay kontrolünde doktor yoğurt yumurta dersen onuda veririm. Yoksa 6. Aya bırakırım diyordum. Bakalıım 5. Aya kadar azar azar tatsın da bi 5. Ayda zaten doktorımuz kendisi başlatacak. Patates bal kabağı bitmiş olur
Yok cnm öğürene kadar veriyorum ama nil 120 cc yiyor 4 saatte 1 yani öyle öğün silme durumu yok bizde daha ama yavaş yavaş nil 1,5 ay önce doğdu zorlamıyorum herhalde 10 güne öğüne başlar ki mesela yoğurt yedimi 1 tepeleme yemek kaşığı yiyor şuan
Maşallah. Zaten işte kaşık mama yada işte şu lapalar varya bisküvili vs yazmıstın sende onları verin diyorlar ilk etapta. Normal de de 7-8. Ayı buluyormus tabi normal bir yemekle öğüne geçme. Onda da günde 2 defa işte sbah kahvaltısı aksam yemeği ara öğünde de işte az bi meyve diyorlar. Bakalım nasıl yapcaz bu olayıı. Bizim ki daha yeni 4. Saate alıstı mamada 4 saatte bi 150 cc içiyor ve daha fazla istiyor. Zaten kusuyoruz öyle bi problemimiz var hani daha yüksek vermeyi düşünemiyorum anca işte 5. Ayında onda da biberon sayısını azaltın diyorlar hani doktorda öyle yönlendiriyor. Gece beslenmesiz devam ediyor hala. Uykumuz en geç 10 da baslar işte duruma göre 1 de veriyorum sonrasında 4-5 arası kendi uyanmaya devam ediyor. Gece öğününü nasıl kescez bilmiyorum. Acaba böyle şimdi 150 içiyor ya 120 yapsam bir kaç öyle sonra 90-60 derken uyandıgında kandırmak için azaltsam mı ki diyorum azaldıkca uyanmaz belki

Bir ara şu philips yada kiwi buharda pişirme makinesi alsam mı dedim. Hatta eşimle haftaya alalım diye konustuk. Balkabagı öyle 5 dakika da haşlandıgınu görünce vazgeçtim 😂 tabii koca bir dilim şeyler 5 dakikada haşlanmazda zaten ama şimdi yiyeceğii şeyler kücük dilimler ocaktada pişiyor hemen. Uzun sürede zaten cok büyük dilim olmaz. Alerjik besinleri 6. Aya bırakcam. Tabi 5. Ay kontrolünde doktor yoğurt yumurta dersen onuda veririm. Yoksa 6. Aya bırakırım diyordum. Bakalıım 5. Aya kadar azar azar tatsın da bi 5. Ayda zaten doktorımuz kendisi başlatacak. Patates bal kabağı bitmiş olur

Maşallah. Zaten işte kaşık mama yada işte şu lapalar varya bisküvili vs yazmıstın sende onları verin diyorlar ilk etapta. Normal de de 7-8. Ayı buluyormus tabi normal bir yemekle öğüne geçme. Onda da günde 2 defa işte sbah kahvaltısı aksam yemeği ara öğünde de işte az bi meyve diyorlar. Bakalım nasıl yapcaz bu olayıı. Bizim ki daha yeni 4. Saate alıstı mamada 4 saatte bi 150 cc içiyor ve daha fazla istiyor. Zaten kusuyoruz öyle bi problemimiz var hani daha yüksek vermeyi düşünemiyorum anca işte 5. Ayında onda da biberon sayısını azaltın diyorlar hani doktorda öyle yönlendiriyor. Gece beslenmesiz devam ediyor hala. Uykumuz en geç 10 da baslar işte duruma göre 1 de veriyorum sonrasında 4-5 arası kendi uyanmaya devam ediyor. Gece öğününü nasıl kescez bilmiyorum. Acaba böyle şimdi 150 içiyor ya 120 yapsam bir kaç öyle sonra 90-60 derken uyandıgında kandırmak için azaltsam mı ki diyorum azaldıkca uyanmaz belki
Yok cnm az verme zaten 8.ay gibi uykularında kalkmıyorlar bide muhallebi filan verip yatırınca hiç kalkmazlar bırak yerken yesin çocuk en sonunda düzene gircekler acelesi yok bende kesintisiz uykuyu özledim be :) bide odasına alıştırcaktık deprem yüzünden 1 yaşına karar verdim her ım kımda uyanıyorum benim uykum çok hafif uyuduğumdan anlamıyorum😃

Yok cnm az verme zaten 8.ay gibi uykularında kalkmıyorlar bide muhallebi filan verip yatırınca hiç kalkmazlar bırak yerken yesin çocuk en sonunda düzene gircekler acelesi yok bende kesintisiz uykuyu özledim be :) bide odasına alıştırcaktık deprem yüzünden 1 yaşına karar verdim her ım kımda uyanıyorum benim uykum çok hafif uyuduğumdan anlamıyorum😃
kesintisiz uyku mu.. nasip olur mu dersiinn😂 bende 9-10. Ayda ayırırım diyordum da bakalım yapabilcez mii
Abartısız her saat başı uyandık💔
20:40 civarıydı uyudu. 21:30 da başladı bütün buçuklarda uyandı🥹
Gündüzneysede gece zorluyor ya

kesintisiz uyku mu.. nasip olur mu dersiinn😂 bende 9-10. Ayda ayırırım diyordum da bakalım yapabilcez mii

Gündüzneysede gece zorluyor ya
Ben kesin eylül başı olarak karar verdim. Hatta beşiği küçük anne yanı 1 ay sonra dönmeler dikilmeker başlayınca çilekten aldığımız kendi odasındaki yatağını bizim odamıza geçircez benim makyaj masamla komidini onun odasına yani yatağına alışacak eylülde sadece atmosfer değişecek onun için bende artık evin şekli filan umrumda değil rahat etmek derdim evin heryerinde nilin eşyaları:) bu arada kızlar lcwaikikide hep kupon var 600 tl ye kıza 9-12 ay yazlık 7 takım 1 elbise 2 tshirt aldım daha öncede almıştım yazı tamamladık biz:) hatta hepsiburadada defacto 1 alana 1 bedavada 12-18 ay kışı bile tamamladım sayılır😂

Ben kesin eylül başı olarak karar verdim. Hatta beşiği küçük anne yanı 1 ay sonra dönmeler dikilmeker başlayınca çilekten aldığımız kendi odasındaki yatağını bizim odamıza geçircez benim makyaj masamla komidini onun odasına yani yatağına alışacak eylülde sadece atmosfer değişecek onun için bende artık evin şekli filan umrumda değil rahat etmek derdim evin heryerinde nilin eşyaları:) bu arada kızlar lcwaikikide hep kupon var 600 tl ye kıza 9-12 ay yazlık 7 takım 1 elbise 2 tshirt aldım daha öncede almıştım yazı tamamladık biz:) hatta hepsiburadada defacto 1 alana 1 bedavada 12-18 ay kışı bile tamamladım sayılır😂
Sağlıklı günlerde giysiin Nil kuzuu geçen günde lcw geziyordum yazlık şeyler vardı eşime dedim de kalsıın simdi farklı masrafları var yaz kıyafetlerinide o zaman alalım dedi 😂 haftaya nasipse sünnet işimiz var o bile 2,5 milyar olmus 😅 bende öyle şu ahşap sepet gibi duran anne yanı varya ondan almıstıım 1-1,5 aya yatamaz artık içinde odasında ki yatağını getircem odaya onda yatacak. Benim ev büyük Allahtan odada hiç bir değişiklik yapmadan yatağını koyabilcem orda yatacak nasipse. Ay büyüyorlar ya sıpalar 😍 yazın o tshirtlerin içinde ne tatlı olacaklar yaa

Sağlıklı günlerde giysiin Nil kuzuu geçen günde lcw geziyordum yazlık şeyler vardı eşime dedim de kalsıın simdi farklı masrafları var yaz kıyafetlerinide o zaman alalım dedi 😂 haftaya nasipse sünnet işimiz var o bile 2,5 milyar olmus 😅 bende öyle şu ahşap sepet gibi duran anne yanı varya ondan almıstıım 1-1,5 aya yatamaz artık içinde odasında ki yatağını getircem odaya onda yatacak. Benim ev büyük Allahtan odada hiç bir değişiklik yapmadan yatağını koyabilcem orda yatacak nasipse. Ay büyüyorlar ya sıpalar 😍 yazın o tshirtlerin içinde ne tatlı olacaklar yaa
Farklı masrafları hiç bitmicek özel aşıları bitene kadar :) ama bu enflesyonda lcw da bukadar pahalı yaza düşünemiyorum ne bulursam ucuza alıyorum çünkü çabuk büyüyorlar:) arkadaş var mardinde ondanda kehribar bileklik istedim diş için valla internette güvenemiyorum kendime daha bir çöp almadım hamilelik ve 6 aydır nilden sıra gelmediki😃

Farklı masrafları hiç bitmicek özel aşıları bitene kadar :) ama bu enflesyonda lcw da bukadar pahalı yaza düşünemiyorum ne bulursam ucuza alıyorum çünkü çabuk büyüyorlar:) arkadaş var mardinde ondanda kehribar bileklik istedim diş için valla internette güvenemiyorum kendime daha bir çöp almadım hamilelik ve 6 aydır nilden sıra gelmediki😃
İnternetten bende yapamıyorum alışverişe 😂 kehribar bende istiyorum da orjinalini bulmak zorda ona yakınını bulsak barii. Bulabildi mi arkadasın ücrete ne kadar dedi

İnternetten bende yapamıyorum alışverişe 😂 kehribar bende istiyorum da orjinalini bulmak zorda ona yakınını bulsak barii. Bulabildi mi arkadasın ücrete ne kadar dedi
Bende güvenemedim internetten almaya. Kehribar tespih koleksiyonu olan bi tanıdığım aldı getirdi sağolsun iki gündür gündüz takıyorum gece çıkarıyorum daha bi değişiklik yok

Canım sen kahveyi kafeinsiz tüketiyorsun değil mi çünkü güneş bayağı huysuzlandı diyordun yani kafein ağır geliyor olabilir mi kıza
Yoo dümdüz içiyorum 😁 aslında kafeinsiz almam lazım evet.. 🥲
Güneşin huysuzluğu damaktan dolayı yavrum ya. Bazen çok tutuyor kime giderse bulduğu yerini ısırmaya kalkıyor kaşımak için.
Benim çenem biraz çıkıktır. Yakaladığında affetmiyor 😁
Ama yine de iyi dedin ben en yakın zamanda bi kafeinsiz kahve alayım 🥲
Belki uykusunun bu kadar bölünmesine sebep olan şeylerden biridir bilemedim

Bende güvenemedim internetten almaya. Kehribar tespih koleksiyonu olan bi tanıdığım aldı getirdi sağolsun iki gündür gündüz takıyorum gece çıkarıyorum daha bi değişiklik yok
Diş dönemi diyorlar ama ben taşların enerjisine inanırım ya insanı rahatlattıgına dair. Ondan dolayı istiyorum aslında şimdi daha takmam da şöyle 6-7 aylıkken baslarıım hele 1 yaşına gelipte takıyorlar yaa çok tatlı gelirdi hep bana 😍 oğlusuma da güvenilir yerden buluyum bakayım. Aslında kendime de istyorum
Gece 2.00 de uyudu. Sonra ben ne yaptım bilin 😬 sabah 4’e doğru burnu tıkalı diye içim rahat etmedi uyandırdım burnunu açtım. Sonra yine uyudu, 6 ya doğru oda sıcak oldu dedim çoraplarını çıkardım yine uyandı 😂 ben de iyi değilim valla. Resmen hiç uyumadan sabahı ettim. :KK14:
Sen kaşınmıssın 😂 ben artık ilişmiyorum valla diyorum rahatsız olsa uyanırdı yeni doğan değil ya 😂

Güneşin huysuzluğu damaktan dolayı yavrum ya. Bazen çok tutuyor kime giderse bulduğu yerini ısırmaya kalkıyor kaşımak için.
Bi fotoğraf atmıstın ya damağı kabarık duruyordu hala öyle mii. Çıkana kadar ara ara sönüp kabarıyormus ya

Ya ben kahve tiryakisi biri olarak kahvesiz duramam kız doğduğundan beri 2-3 günde bir türk kahvesi içiyorum onu da kafeinsiz aldım. Çünkü oğlumda çok huzursuzluk yapmıştı kahve bu sebeple kızda bu şekilde denedim. Yani istersen dene derim belki bi değişim olur

Ay yemez dedim ama 1 yemek kaşığına yakın bal kabağını yedii. 2 gündür kakamız temizdii bakalım miktar bu sefer fazla oldugu için asıl kakamıza şimdi bakmamız lazıım. Sindirimimiz ne alemde. Biz daha 1 aylıkken doktor mamayla beslendiği için kabız olma olasılıgı yüksek olur o yüzden günde 1-2 defa bir çay kaşıgı zeytinyağı mamaya koyabilirsin yada işte emziğine parmagına batırıp emdirebilirsin demişti. Ek gıdanın da ilk zamanları tavsiye ediyorlar yiyeceği şeyin içine azıcık zeytinyağıda koyuyorum. Bal kabagı bitti bakalım yarın patatese başlıyorum. Tabi kafada hala erken mi acaba diye dolanıyor düşünceler. Ama bir yanda da eskiler tamam doktordan daha mı iyi bilecek orası ayrı ama dün ciddi anlamda eskilerin hemşiresi birisiyle tanıstım. 30 yasımdayım ben benim doğum sene kadın o zamanlar 8-9 senelik hemşireymiş. Onunla konustum o teşvik etti birazda. İnşallah doğru yoldayım da diye geçiriyorum bir yandan içimden 🙏🏻

Ya kızlar kızım sanki son bir haftadır öyle eskisi gibi emmiyor evet eskisi gibi ağladığında hemen memeye alıyorum ama 2-3 fırttan sonra oynuyor diliyle aç olsa ağlar dicem ama son 1 haftadır aşırı da huysuz. Aslında dişten de şüpleniyorum ama niyeyse köpek dişi geliyo sanki öyle hissediyorum. Bugün ilk defa mama aldım kızıma 😔 biraz önce geldi denedim 30 cc içti yine biberonla oynamaya başladı. Ben öyle kaşıkla falan veremem mamayı ıhlamuru bile verdiğimde hem zor yuruyor hem ağlıyor o sabır yok bende maalesef. Bu ara el hep sol kulakta 😔 anlamadım ben bu işi. Çocuklarımda en hassas olduğum konu yemek 😔 hiç bir konuda bu kadar gerilmiyorum bu kadar sinirlenmiyorum 😔 mamayı kafasından dökesim geldi 🙈 şimdi uykusu geldi sallıyorum acaba almasamıydım da diyorum. Ama bu aralar ne kadar içtiğini görmeye ihtiyacım var sanki. Son ayda da 580 gr almış zaten. Offffff kafamda çılgınca sorular

X