2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Gelişim nöbetleşe devam eder, mesela zihinsel gelişim hızlanırken dil gelişimi psikomotor gelişim sosyal gelişim yavaşlar dil gelişirkende diğeleri yavaşlar böyle böyle nöbetleşe devam eder mesela emeklemeye yakın konuşma duraksar emekledikten sonra tekrar hızlanır o yüzden yeni şeyler yaparken bazı şeylerin gecici durması normaldir

Bende öyle evdekiler gelmiyor resmen hamileliğin son 2 ayı da dair 4 aydır 2 tane kıyafetim var onları giyiyorum başlamak lazım bir düzene. Zamanla eski formuna gelir ya söyle söylüyüm mesela 3-4 haftadır emmiyor benii gögüs ucum hamilelik öncesine döndü yapısı rengi vs. Şimdi emse diyelim mesela ilk zamanlara dönerim acı yara olur. Bence zamanla formuda toparlanır
Kendi elleriyle kendini uyandırma bitti aslında. Böyle gevşeterek bırakmaya çalıssan. Bol yapsan sonra tek elini bıraksan dışarda alışır oda
Göz teması dikkatleri çabuk dağılıyor bence konusuyorum mesela bakıyor gülüyor sonra başka yerden ses duysun hemen oraya yöneliyor. Sen sanki bu konuda doktora danışmamısmıydın
Aynen bir başka gelişim başlayınca diğerini de unuturlarmıs. O an neyi öğrenmeye calısırlarsa enerjilerini ona harcıyorlar. Bizimkinde dönme hareketi yok daha ama bir ara ben egzersiz gibi yaptırıyordum biraz adapte olur gibi oldu o ara oturma isteğmiz başladı simdi destekli oturtmalara basladık süre olarak. Dönme vs gitti şuanda sadece odak noktamız oturmak

Selam kızlar. Dün işe başladım. Emzirdim 10da evden çıktım. 12de sağım yaptım 140cc çıktı. Öğlen 2 gibi eve gittim yeniden emzirdim. 16da tekrar sağdım 80 cc süt çıktı. 17.30 eve geldim. Günlük iki sağımla çıkan süt artar mı. Bugün 140ı içince güzelce uyumuş. İlk öğünde 80 az geldi demek ki. Ne yapmalıyım acaba.

Canım bende Asaf 2 aylıkken işe başladım yarım gün çalışıyorum öğleye kadar emziriyorum. İşyerinde bir kez sağıyorum 120 cc falan çıkıyor. Onu ertesi gün için buzdolabına koyuyorum annem veriyor. Fakat zamanla yetmemeye başladı mecburen mamaya başladık. Öğlen için sağdığım süt çocuğa anca bir seferlik yetiyo sonrasında mecbur acıkınca mama verdik. Ben sağımla arttığına inanmıyorum bebeğin emdiği gibi olmuyor. Süt azaldı benim kısacası sağsamda

Bende yarım gün çalışacağım mart 22 de başlıcam 5.5 aylık olacak en gıda ile destekleriz diyorum erken mi olur acaba ?

uzaktayken benimki de izliyor etrafında gezineni uzaktan seslenince sesin geldiği yöne dönüp bakıyor ama yakınındayken bakmıyor
her şey dikkatlerini dağıtıyor bence
Güneş de koltukaltlarından tutup kaldırdığımda bi anda etrafa bakmaya başlıyor ben gözünün önündeyim ama bakmıyor. her şeyi inceliyor gözleri gezinirken göz göze gelirsek gülüyo filan ben de bi acaba olmuştum ama çizimleri, renk farklılıklarını daha net görmeye başlamışlar öyle yazıyordu uygulamada.

Benim oğlum da 3 hafta önce hasta oldu öksürük burun tıkanıklığı vs yoğundu hemde ona rağmen doktor evde bulunsun dedi verdi antibiyotik ama kullanma 2 gün sonra hafiflemezse kullan demişti çok şükür gerek kalmadı siz burnunu açıp buhar verin baya söküyor

Bende yarım gün çalışacağım mart 22 de başlıcam 5.5 aylık olacak en gıda ile destekleriz diyorum erken mi olur acaba ?
Vallahi ben kendi düşüncemi söylüyorum Asaf Martın 2 sinde 5. Ayını dolduracak tadımlara başlayacağım öyle kara verdik doktoru da izin verdi. 6. Ayda ek gıdaya başlarsın anca dedi tadım dönemi ek gıda değil ve herşeyi 3 gün denettiğin için zaman alıyor dedi ama ek gıdaya 5.5 aylıkken başlarız gibime geliyor bizde. Bence erken değil epey araştırdım kafamı çok yordum bu konuya hatta burada da yazdığım olmuştu. Asaf ta istekli. Herşeyini tamamladım biz hazırız Mehmet le sizde katılın bize

Canım geçen aynı şeyi ben sormuştum. Benim kızım da yapıyor. Bir kaç arkadaş daha söyledi. 6.ay civarı geçtiği söyleniyor nette de.

Bende bundan korkuyorum çünkü mama alternatifimiz de yok. Alerji mamasını içmiyor. 5.ayda tadımlara başlayacağım ama bir ay sürer öğüne geçmemiz, alışması vs.

yok canım bu durum daha birkaç gündür var. ben gülmüyor diye takıyordum. 3 aylıkken tebessüm etmeye başladı 4.ayda tam gülümsemeye başladı 4 buçuk aylıktan beri de sesli gülüyor artık. biraz fazla evhamlanmışım.

bende öyle düşünüyorum aslında istediği zaman çok güzel bakıyor dinliyor ama hep gözü etrafta kucağımda gezerken bile kendini bi öyle bi böyle döndürüyor bi şeylere bakmak için

Size de çok geçmiş olsun umarım etki eder şurup insan korkuyor havalar da bi iyi bi kötü … akciğerler iyi dedi ama 3 güne geçmezse ara antibiyotik yazalım dedi ben kendim de çok ilaç yanlısı değilim ama bronşite falan çevirir diye korkumdan mecbur kalırsam içireceğim ne yapayım
Sürekli öksürüyor mu?
Hayır ara ara yani 24 saatte belki 7 kez falandır
Buhar demedi ama sık aspirasyon önerdi doktorumuz ilaçlar yazdı kullanıyoruz bakalım şimdilik esasen ben bronşite falan döner diye korkuyorum

yavas yavas kollarini gevset hergun sardiginda , bir sure sonra kollarini oynatip cikaricaktir o zamanda yarim kundak yaparsin alttan eger oneriliyorsa

Kizlar bebek emer gbi 3 saatte bir sagim yapmazsaniz sut azaliyor malesef.
Ben smdi gunde 3-4 sagim yapiyorum geri kalani mama ile destekliyorum zaten sutumde 60-70
ml den fazla gelmiyordu

bende öyle düşünüyorum aslında istediği zaman çok güzel bakıyor dinliyor ama hep gözü etrafta kucağımda gezerken bile kendini bi öyle bi böyle döndürüyor bi şeylere bakmak için
Aynı aynı kızım da aynı etrafa bakacak diye kucağımda zaptedemiyorum artık :)
Ay ben sese bakmıyor diye içten içe çok evham yaptım. Duyduğundan eminim ama etrafı incelemekten bana bakmıyordu

Kızlar bu gece gazdan yine uyumadık ya ben anlamıyorum önceden bu kadar kötü değildi kakasını yaparken de çok zorlanıyor artık ve kakası eskisi kadar sulu değil kıvamı yoğun gibi. Sadece anne sütü alıyor kızım, bu normal mi nasıl geçer bi fikri olan, böyle bir şey yaşayan var mı aranızda? Bir de o kadar sesli ve uzun ıkınıyor ki korkuyorum oksijensiz kalıyor saniyelerce nefesini tutuyor. Maflora geçeceğim bugün yine, biogaia bitti. Ve gastrotuss kullanıyorum o yapar mı acaba kabızlık

Tamam canım anlaştık bizimkide istekli aslında ne yersek gözü onda almak için elini uzatıyor ağzına götürüyor

Güzel bir rahatlama sağladı bizde günde kaç kez öksürüyordı sayamıyordum şimdi 2-3 kez ancak öksürüyor

Cerazette kullanırken sütünüzde artış gozlemlediniz mi? Benim dr.um da verdi, diğer doğum kontrol haplarının aksine sütünü arttırır dedi ama henüz kullanmaya başlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…