- 23 Nisan 2015
- 269
- 359
- 30
Gelişim nöbetleşe devam eder, mesela zihinsel gelişim hızlanırken dil gelişimi psikomotor gelişim sosyal gelişim yavaşlar dil gelişirkende diğeleri yavaşlar böyle böyle nöbetleşe devam eder mesela emeklemeye yakın konuşma duraksar emekledikten sonra tekrar hızlanır o yüzden yeni şeyler yaparken bazı şeylerin gecici durması normaldirAksine benimki bu ara beni çok izliyor. Özellikle ben başka birşeyle meşgulken. Mesela şimdi tele bakıyorum o bana bakıyor. Altını değiştirirken falan çok süzüyor beni. Ama benimki bu ara konuşmayı mirildanmayi azaltti
Bende öyle evdekiler gelmiyor resmen hamileliğin son 2 ayı da dair 4 aydır 2 tane kıyafetim var onları giyiyorum başlamak lazım bir düzene. Zamanla eski formuna gelir ya söyle söylüyüm mesela 3-4 haftadır emmiyor benii gögüs ucum hamilelik öncesine döndü yapısı rengi vs. Şimdi emse diyelim mesela ilk zamanlara dönerim acı yara olur. Bence zamanla formuda toparlanırCanim saclar benim de oyle, banyodan sonra bir tariyorum bir kafaya daha sac cikar oyle soyleyeyim sana onun ilactan kaynakli oldugunu sanmiyorum.
Ama kendini mutsuz ve cirkin hissetmen ilacin yanetkisidir o ilaclar hafif depresiflik ve duygu durum bozukluguna sebep oluyor aslinda adet olmadan once yasadigimiz donem gibi.
Aynen aynen yaza boyle girersem
Arkadasimin dugunu var haftaya gidicem insallah, ne giyicem bilemiyorum evdekiler olmuyor, almaya kalksam hicbir sey yakismiyor.
Bir de benim goguslerim cok buyudu formu da bozuldu. o da cok gozume batiyor hadi kilo verilir de gogusler nasil duzelecek bilemiyorum.
Kendi elleriyle kendini uyandırma bitti aslında. Böyle gevşeterek bırakmaya çalıssan. Bol yapsan sonra tek elini bıraksan dışarda alışır odaKizlar ben bebegimi hala kundak sariyorum uyutmak icin. Kundak yapinca uyuyacagini anliyor, hem de elini agzina sokamadigi icin guzelce uyuyor ama kundak yapmazsam kolumda uyusa da yerine koyunca uyaniyor. Benim gibi olan var mi nasil biraktiniz ya da birakacaksiniz kundak olayini
Göz teması dikkatleri çabuk dağılıyor bence konusuyorum mesela bakıyor gülüyor sonra başka yerden ses duysun hemen oraya yöneliyor. Sen sanki bu konuda doktora danışmamısmıydınkızlarrrr?
Aynen bir başka gelişim başlayınca diğerini de unuturlarmıs. O an neyi öğrenmeye calısırlarsa enerjilerini ona harcıyorlar. Bizimkinde dönme hareketi yok daha ama bir ara ben egzersiz gibi yaptırıyordum biraz adapte olur gibi oldu o ara oturma isteğmiz başladı simdi destekli oturtmalara basladık süre olarak. Dönme vs gitti şuanda sadece odak noktamız oturmakGelişim nöbetleşe devam eder, mesela zihinsel gelişim hızlanırken dil gelişimi psikomotor gelişim sosyal gelişim yavaşlar dil gelişirkende diğeleri yavaşlar böyle böyle nöbetleşe devam eder mesela emeklemeye yakın konuşma duraksar emekledikten sonra tekrar hızlanır o yüzden yeni şeyler yaparken bazı şeylerin gecici durması normaldir
Canım bende Asaf 2 aylıkken işe başladım yarım gün çalışıyorum öğleye kadar emziriyorum. İşyerinde bir kez sağıyorum 120 cc falan çıkıyor. Onu ertesi gün için buzdolabına koyuyorum annem veriyor. Fakat zamanla yetmemeye başladı mecburen mamaya başladık. Öğlen için sağdığım süt çocuğa anca bir seferlik yetiyo sonrasında mecbur acıkınca mama verdik. Ben sağımla arttığına inanmıyorum bebeğin emdiği gibi olmuyor. Süt azaldı benim kısacası sağsamdaSelam kızlar. Dün işe başladım. Emzirdim 10da evden çıktım. 12de sağım yaptım 140cc çıktı. Öğlen 2 gibi eve gittim yeniden emzirdim. 16da tekrar sağdım 80 cc süt çıktı. 17.30 eve geldim. Günlük iki sağımla çıkan süt artar mı. Bugün 140ı içince güzelce uyumuş. İlk öğünde 80 az geldi demek ki. Ne yapmalıyım acaba.
Bende yarım gün çalışacağım mart 22 de başlıcam 5.5 aylık olacak en gıda ile destekleriz diyorum erken mi olur acaba ?Canım bende Asaf 2 aylıkken işe başladım yarım gün çalışıyorum öğleye kadar emziriyorum. İşyerinde bir kez sağıyorum 120 cc falan çıkıyor. Onu ertesi gün için buzdolabına koyuyorum annem veriyor. Fakat zamanla yetmemeye başladı mecburen mamaya başladık. Öğlen için sağdığım süt çocuğa anca bir seferlik yetiyo sonrasında mecbur acıkınca mama verdik. Ben sağımla arttığına inanmıyorum bebeğin emdiği gibi olmuyor. Süt azaldı benim kısacası sağsamda
her şey dikkatlerini dağıtıyor benceuzaktayken benimki de izliyor etrafında gezineni uzaktan seslenince sesin geldiği yöne dönüp bakıyor ama yakınındayken bakmıyor
Benim oğlum da 3 hafta önce hasta oldu öksürük burun tıkanıklığı vs yoğundu hemde ona rağmen doktor evde bulunsun dedi verdi antibiyotik ama kullanma 2 gün sonra hafiflemezse kullan demişti çok şükür gerek kalmadı siz burnunu açıp buhar verin baya söküyorKızlar oğlumun burnunda hırıltı hafif öksürük şikayeti vardı doktora gittik zaditen rhinfant ve prostat verdi 3 gün içinde şikayetler gerilemezse getir antibiyotik yazalım dedi aranızda bu şikayetlerle bu ilaçlardan kullanan ve iyileşme kaydeden var mı antibiyotik alıcak diye endişeleniyorum daha 4 aylık çok küçük
2 hafta kalmıs oluyor ufak ufak tadımlamara başlasan bir şey olmaz bence ya. Biz 5. Ayda baslıycaz doktor başlatırız dedi mamayla beslendiği içinBende yarım gün çalışacağım mart 22 de başlıcam 5.5 aylık olacak en gıda ile destekleriz diyorum erken mi olur acaba ?
Vallahi ben kendi düşüncemi söylüyorum Asaf Martın 2 sinde 5. Ayını dolduracak tadımlara başlayacağım öyle kara verdik doktoru da izin verdi. 6. Ayda ek gıdaya başlarsın anca dedi tadım dönemi ek gıda değil ve herşeyi 3 gün denettiğin için zaman alıyor dedi ama ek gıdaya 5.5 aylıkken başlarız gibime geliyor bizde. Bence erken değil epey araştırdım kafamı çok yordum bu konuya hatta burada da yazdığım olmuştu. Asaf ta istekli. Herşeyini tamamladım biz hazırızBende yarım gün çalışacağım mart 22 de başlıcam 5.5 aylık olacak en gıda ile destekleriz diyorum erken mi olur acaba ?
Canım geçen aynı şeyi ben sormuştum. Benim kızım da yapıyor. Bir kaç arkadaş daha söyledi. 6.ay civarı geçtiği söyleniyor nette de.Bir de benim kız bu aralar heyecanla iç çekip ellerini sıkıp acayip titretiyor. Korkuyorum görünce. Eşim ağzından nefes vermeyi öğreniyor heyecanlanıyor diyor ama sizlerde var mı benzer durum. Ve evet o hareket sonrası nefes veriyor
Bende bundan korkuyorum çünkü mama alternatifimiz de yok. Alerji mamasını içmiyor. 5.ayda tadımlara başlayacağım ama bir ay sürer öğüne geçmemiz, alışması vs.Canım bende Asaf 2 aylıkken işe başladım yarım gün çalışıyorum öğleye kadar emziriyorum. İşyerinde bir kez sağıyorum 120 cc falan çıkıyor. Onu ertesi gün için buzdolabına koyuyorum annem veriyor. Fakat zamanla yetmemeye başladı mecburen mamaya başladık. Öğlen için sağdığım süt çocuğa anca bir seferlik yetiyo sonrasında mecbur acıkınca mama verdik. Ben sağımla arttığına inanmıyorum bebeğin emdiği gibi olmuyor. Süt azaldı benim kısacası sağsamda
yok canım bu durum daha birkaç gündür var. ben gülmüyor diye takıyordum. 3 aylıkken tebessüm etmeye başladı 4.ayda tam gülümsemeye başladı 4 buçuk aylıktan beri de sesli gülüyor artık. biraz fazla evhamlanmışım.Bende öyle evdekiler gelmiyor resmen hamileliğin son 2 ayı da dair 4 aydır 2 tane kıyafetim var onları giyiyorum başlamak lazım bir düzene. Zamanla eski formuna gelir ya söyle söylüyüm mesela 3-4 haftadır emmiyor benii gögüs ucum hamilelik öncesine döndü yapısı rengi vs. Şimdi emse diyelim mesela ilk zamanlara dönerim acı yara olur. Bence zamanla formuda toparlanır
Kendi elleriyle kendini uyandırma bitti aslında. Böyle gevşeterek bırakmaya çalıssan. Bol yapsan sonra tek elini bıraksan dışarda alışır oda
Göz teması dikkatleri çabuk dağılıyor bence konusuyorum mesela bakıyor gülüyor sonra başka yerden ses duysun hemen oraya yöneliyor. Sen sanki bu konuda doktora danışmamısmıydın
Aynen bir başka gelişim başlayınca diğerini de unuturlarmıs. O an neyi öğrenmeye calısırlarsa enerjilerini ona harcıyorlar. Bizimkinde dönme hareketi yok daha ama bir ara ben egzersiz gibi yaptırıyordum biraz adapte olur gibi oldu o ara oturma isteğmiz başladı simdi destekli oturtmalara basladık süre olarak. Dönme vs gitti şuanda sadece odak noktamız oturmak
bende öyle düşünüyorum aslında istediği zaman çok güzel bakıyor dinliyor ama hep gözü etrafta kucağımda gezerken bile kendini bi öyle bi böyle döndürüyor bi şeylere bakmak içinher şey dikkatlerini dağıtıyor bence
Güneş de koltukaltlarından tutup kaldırdığımda bi anda etrafa bakmaya başlıyor ben gözünün önündeyim ama bakmıyor. her şeyi inceliyor gözleri gezinirken göz göze gelirsek gülüyo filanben de bi acaba olmuştum ama çizimleri, renk farklılıklarını daha net görmeye başlamışlar öyle yazıyordu uygulamada.
Size de çok geçmiş olsun umarım etki eder şurup insan korkuyor havalar da bi iyi bi kötü … akciğerler iyi dedi ama 3 güne geçmezse ara antibiyotik yazalım dedi ben kendim de çok ilaç yanlısı değilim ama bronşite falan çevirir diye korkumdan mecbur kalırsam içireceğim ne yapayımBende prospan kullanan var mı diye soracaktım bizim 10 gündür öksürük hırıltı göz akması burun akmask var doktorumuz ilaç yanlısı değil ciğere inmemiş burnunu aç ve emzir geçecek dedi hırıltı öksürük hala devam ediyor bugün prospan alıcam umarım iyi gelir
Geçmiş olsun sizede
Hayır ara ara yani 24 saatte belki 7 kez falandırSürekli öksürüyor mu?
Buhar demedi ama sık aspirasyon önerdi doktorumuz ilaçlar yazdı kullanıyoruz bakalım şimdilik esasen ben bronşite falan döner diye korkuyorumBenim oğlum da 3 hafta önce hasta oldu öksürük burun tıkanıklığı vs yoğundu hemde ona rağmen doktor evde bulunsun dedi verdi antibiyotik ama kullanma 2 gün sonra hafiflemezse kullan demişti çok şükür gerek kalmadı siz burnunu açıp buhar verin baya söküyor
yavas yavas kollarini gevset hergun sardiginda , bir sure sonra kollarini oynatip cikaricaktir o zamanda yarim kundak yaparsin alttan eger oneriliyorsaKizlar ben bebegimi hala kundak sariyorum uyutmak icin. Kundak yapinca uyuyacagini anliyor, hem de elini agzina sokamadigi icin guzelce uyuyor ama kundak yapmazsam kolumda uyusa da yerine koyunca uyaniyor. Benim gibi olan var mi nasil biraktiniz ya da birakacaksiniz kundak olayini
Selam kızlar. Dün işe başladım. Emzirdim 10da evden çıktım. 12de sağım yaptım 140cc çıktı. Öğlen 2 gibi eve gittim yeniden emzirdim. 16da tekrar sağdım 80 cc süt çıktı. 17.30 eve geldim. Günlük iki sağımla çıkan süt artar mı. Bugün 140ı içince güzelce uyumuş. İlk öğünde 80 az geldi demek ki. Ne yapmalıyım acaba.
Kizlar bebek emer gbi 3 saatte bir sagim yapmazsaniz sut azaliyor malesef.Canım bende Asaf 2 aylıkken işe başladım yarım gün çalışıyorum öğleye kadar emziriyorum. İşyerinde bir kez sağıyorum 120 cc falan çıkıyor. Onu ertesi gün için buzdolabına koyuyorum annem veriyor. Fakat zamanla yetmemeye başladı mecburen mamaya başladık. Öğlen için sağdığım süt çocuğa anca bir seferlik yetiyo sonrasında mecbur acıkınca mama verdik. Ben sağımla arttığına inanmıyorum bebeğin emdiği gibi olmuyor. Süt azaldı benim kısacası sağsamda
Aynı aynı kızım da aynı etrafa bakacak diye kucağımda zaptedemiyorum artık :)bende öyle düşünüyorum aslında istediği zaman çok güzel bakıyor dinliyor ama hep gözü etrafta kucağımda gezerken bile kendini bi öyle bi böyle döndürüyor bi şeylere bakmak için
Tamam canım anlaştık bizimkide istekli aslında ne yersek gözü onda almak için elini uzatıyor ağzına götürüyorVallahi ben kendi düşüncemi söylüyorum Asaf Martın 2 sinde 5. Ayını dolduracak tadımlara başlayacağım öyle kara verdik doktoru da izin verdi. 6. Ayda ek gıdaya başlarsın anca dedi tadım dönemi ek gıda değil ve herşeyi 3 gün denettiğin için zaman alıyor dedi ama ek gıdaya 5.5 aylıkken başlarız gibime geliyor bizde. Bence erken değil epey araştırdım kafamı çok yordum bu konuya hatta burada da yazdığım olmuştu. Asaf ta istekli. Herşeyini tamamladım biz hazırızMehmet le sizde katılın bize
Güzel bir rahatlama sağladı bizde günde kaç kez öksürüyordı sayamıyordum şimdi 2-3 kez ancak öksürüyorSize de çok geçmiş olsun umarım etki eder şurup insan korkuyor havalar da bi iyi bi kötü … akciğerler iyi dedi ama 3 güne geçmezse ara antibiyotik yazalım dedi ben kendim de çok ilaç yanlısı değilim ama bronşite falan çevirir diye korkumdan mecbur kalırsam içireceğim ne yapayım
Hayır ara ara yani 24 saatte belki 7 kez falandır
Buhar demedi ama sık aspirasyon önerdi doktorumuz ilaçlar yazdı kullanıyoruz bakalım şimdilik esasen ben bronşite falan döner diye korkuyorum
Kızlar bana doktorum spiral için erken dedi cerazette verdi doğum kontrol hapı bunda da daha bir tablet bitmeden 3 kez regl oldum deli gibi saçlarım dökülüyor cildim inanılmaz kurudu bu ne ola ki çok mutsuz bitik ve çirkin hissediyorum hiç böyle olmazdı
Cerazette kullanırken sütünüzde artış gozlemlediniz mi? Benim dr.um da verdi, diğer doğum kontrol haplarının aksine sütünü arttırır dedi ama henüz kullanmaya başlamadım.Kızlar bana doktorum spiral için erken dedi cerazette verdi doğum kontrol hapı bunda da daha bir tablet bitmeden 3 kez regl oldum deli gibi saçlarım dökülüyor cildim inanılmaz kurudu bu ne ola ki çok mutsuz bitik ve çirkin hissediyorum hiç böyle olmazdım