2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Ben hamilelikteki kilolari verdim zaten 8 kilo gibi bir sey almistim 15 gunde hepsi gitti ama coook kilolu hamile kalmistim o yuzden onlari vermem lazim. Ama inanilmaz derecede tatliya dustum. Hep cok severdim tatliyi ama bu kadar yedigim bir donem hatirlamiyorum limitim yok.
Bir de ben korse kullanmadigima cok pismanim kocaman bir gobegim var resmen.
Kizimi birakabilsem spora gitmek istiyorum aslinda ama surekli emmek istiyor. 1 ogunu ek gidayla yapabilicegi kivama geldiginde basliycam insallah.
Tatlı deme hiiç yemek yemiyim sorun yok ama tatlısız olmuyor. Hamilelikte tüketmsdiiim ne varsa resmen onlara düştüüm. Ama başlamak lazım bi yerden yaz geliyor ve bu kiloyla yaza girersem kabus olur bana
Bizimkiler gitmedi daha canım çantaları hazır bekliyorlar Mehmet iyi şükür en son kontrolde bir sıkıntı çıkmadı büyüyor ❤️
Ben çok ruhsuz huzursuz dolaşıyorum hiçbirşey yapmak istemiyorum sürekli ağlıyorum çok acı çok zor çok yıkıcı 🥹😢
Sen nasılsın ??
Çok şükür 🧿 hep öyleyiiz hepsinin herkesin acısı yüreğimizde geçmiyor hiç daha dün trafikte maraş hatay plakası gördüm başladım ağlamaya bu insanlar nasıl unutacaklar bu kadar acıyı diye. Allah yardımcıları olsuun. Bizde iyiyiz biraz huzursuzluk hakim genel olarak ama geçecek insallah
Kızlar bana doktorum spiral için erken dedi cerazette verdi doğum kontrol hapı bunda da daha bir tablet bitmeden 3 kez regl oldum deli gibi saçlarım dökülüyor cildim inanılmaz kurudu bu ne ola ki çok mutsuz bitik ve çirkin hissediyorum hiç böyle olmazdım 😔
Saç dökülmesii resmen avuc avuc gidiyor hatta şaşırıyorum ben yani bu kadar dökülmeye bu saç yernde nasıl duruyor diye. O haplar hormonlarla oynuyor ya hep ondandır belkii

Kizlar , Lina galiba dis cikaricak. Boyle hirsli yumruk emme yok . Damak kasiyici aldim, nasil cigniyor gormeniz lazim. daha 14 haftalik sipa

Ana oyle bisey mi var neguzel 😍
evet canim var . vardir kesin sizin orda da

Şuan yemesi düzeldigi için kilo artışı devam ediyor. Bizim hep inişli çıkışlı oldu kilo artışı. İlk başladığı yeni doğduğu dönemde kiloyu toparlayamadı ama çok aşırı kusuyordu doktor gaviscon verdi hiç faydası olmadı. 60 cc içiyorsa 40 kesin kusuyordu çok fazlaydı. Başka belirtilerde olunca alerji mamasina geçtik biz kusmasi biraz hafifledi kilo olarakta toparlandı
Bi yandan da gastrotuss baby reflu şurubu kullandım. Sonra istahsiz olduğu dönem kusma kesildi ama kilo da kesildi çünkü doğru düzgün beslenmiyordu. Şuan toparladi şükür kilo olarak, tadımlara da başladık tam 5 aylık bizimki. Doktorum da kusmasi böyle devam ederse erken ek gıda olabilir demişti zaten. Daha cok bisey vermedim ama işte karnindan tutarsam yüzüstü yatirirsam kusma artıyor
Maalesef 8 9 aydan önce biraz zor geçiyor. İnsan çok yoruluyor anlıyorum gerçekten. Ama bebelac thickener illaki faydası olur çünkü koyulastiriyor kusma az da olsa engelleniyor
Ben en son prof a gittim mide ultrasonu falan çektiler kilo alımı devam ettiği içim dr tam olarak reflü demedi. Emzirme tekniğimizi değiştirdik en az 2 saatte bir emecek ama o süre 3-4 e de uzayabilir artık 3 aylık olmuş dedi acıkmadan sürekli verirsen kusar dedi. 10 gün bi kontrollü gideceğiz tamamen sal kendini dedi bana kilo alımı devam ederse bir şey yapmayacak sanırım ama etmezde bir başka çare düşünür artık. Ama o kadar emzirip kusunca tüm enerjim gidiyor resmen moralim sıfır oluyor.

Kızlar sizden fikir isteyeceğim, çok utanarak yazıyorum bunu aslında. Benim yan komşum tek yaşayan bir kadındı. Malatyalılarmış, akrabalarının evleri yıkılınca hepsi yanına geldiler. 15 kişiden fazlalar. Biz de ilk 2 gün yemek yaptık, yatak verdik, sürekli onlardaydık, çok şükür kayıpları yok. Ancak benim yatak odam onların salonuyla bitişik. Ve kapıları kapatırken güm diye çekiyorlar. Geceye kadar 150 kez o güm sesi 😞 Dubleks olduğu için merdivenden güm güm koşuyor çocuklar, büyükler de sürekli bir şeyler deviriyorlar, tv son ses. İlk gece gümbürtüye deprem oluyor sanıp çocuğu aldım dışarı çıktık eşimle. Gümbürtüyle sallanmıştık o kadar şiddetli gürültü var yani. Neyse bu gürültü gece 2 ye kadar sürüyor malesef, gülmeler sohbetler de öyle, ve benim çocuk 3 gecedir sürekli uyanıyor seslere. Sizce uyarsam hata mı etmiş olurum? En azından 12 de bitirin desem? Sonuçta depremzedeler, utanıyorum 😞 Ama böyle giderse ben ve bebek tamamen uykuyu unutacağız ve zıplayarak uyanmaya devam edeceğiz. Yatak odasını salona taşıma da düşündüm ama cadde üstü ön cephe çok gürültü var 😞
Bu durumun depremzede olmaları ile bir ilgisi yok bence senin bebeğin var uyarabilirsin çocuk sürekli sıçrayarak uyanırsa ileride bir sorunu olur Allah korusun

Kızlar oğlumun burnunda hırıltı hafif öksürük şikayeti vardı doktora gittik zaditen rhinfant ve prostat verdi 3 gün içinde şikayetler gerilemezse getir antibiyotik yazalım dedi aranızda bu şikayetlerle bu ilaçlardan kullanan ve iyileşme kaydeden var mı antibiyotik alıcak diye endişeleniyorum daha 4 aylık çok küçük 😢

Kızlar oğlumun burnunda hırıltı hafif öksürük şikayeti vardı doktora gittik zaditen rhinfant ve prostat verdi 3 gün içinde şikayetler gerilemezse getir antibiyotik yazalım dedi aranızda bu şikayetlerle bu ilaçlardan kullanan ve iyileşme kaydeden var mı antibiyotik alıcak diye endişeleniyorum daha 4 aylık çok küçük 😢
Prospan tabi o prostat değil t9 gazabına uğramışım 😩

Prospan tabi o prostat değil t9 gazabına uğramışım 😩
Bende prospan kullanan var mı diye soracaktım bizim 10 gündür öksürük hırıltı göz akması burun akmask var doktorumuz ilaç yanlısı değil ciğere inmemiş burnunu aç ve emzir geçecek dedi hırıltı öksürük hala devam ediyor bugün prospan alıcam umarım iyi gelir🙏🏼
Geçmiş olsun sizede

Sürekli öksürüyor mu?

Canim bebeginde alerji var mi bilmiyorum ama benim bebegimde ayni doktora soylemistim sen dieytine dikkat edersen 1 hafta sonra duzelmeye baslar uykusuda demisti
Benim bebeğim mamayla besleniyor sadece 2 ay anne sütü alabildi maalesef 😔
Al benden de o kadar. Uyku damlası diye birşey varmıymış. Ayy bende okuyunca denesemmi dedim hemen. İnanırmısınız dün gece beşiğin başında hüngür hüngür ağladım uykum var diye. Artık dayanamıyorum bende 😔
Tahmin edebiliyorum ya artık gerçekten tahammülüm kalmadı, uykusuzluktan yorgunluktan başım çok ağrıyor, beynim sürekli uyuşuk. Bide özellikle sabaha karşı daha sık uyanıyor 15 dk, 30 dk uyuyor maximum 😔😔😔 ben uyku damlasını hamileyken almıştım fakat henüz hiç kullanmadım cuma günü doktora götüreceğim kontrol amaçlı o zaman bi sorayım 😔

Kızlar bana doktorum spiral için erken dedi cerazette verdi doğum kontrol hapı bunda da daha bir tablet bitmeden 3 kez regl oldum deli gibi saçlarım dökülüyor cildim inanılmaz kurudu bu ne ola ki çok mutsuz bitik ve çirkin hissediyorum hiç böyle olmazdım 😔
Canim saclar benim de oyle, banyodan sonra bir tariyorum bir kafaya daha sac cikar oyle soyleyeyim sana onun ilactan kaynakli oldugunu sanmiyorum.
Ama kendini mutsuz ve cirkin hissetmen ilacin yanetkisidir o ilaclar hafif depresiflik ve duygu durum bozukluguna sebep oluyor aslinda adet olmadan once yasadigimiz donem gibi.
Tatlı deme hiiç yemek yemiyim sorun yok ama tatlısız olmuyor. Hamilelikte tüketmsdiiim ne varsa resmen onlara düştüüm. Ama başlamak lazım bi yerden yaz geliyor ve bu kiloyla yaza girersem kabus olur bana

Çok şükür 🧿 hep öyleyiiz hepsinin herkesin acısı yüreğimizde geçmiyor hiç daha dün trafikte maraş hatay plakası gördüm başladım ağlamaya bu insanlar nasıl unutacaklar bu kadar acıyı diye. Allah yardımcıları olsuun. Bizde iyiyiz biraz huzursuzluk hakim genel olarak ama geçecek insallah

Saç dökülmesii resmen avuc avuc gidiyor hatta şaşırıyorum ben yani bu kadar dökülmeye bu saç yernde nasıl duruyor diye. O haplar hormonlarla oynuyor ya hep ondandır belkii
Aynen aynen yaza boyle girersem 💩
Arkadasimin dugunu var haftaya gidicem insallah, ne giyicem bilemiyorum evdekiler olmuyor, almaya kalksam hicbir sey yakismiyor.
Bir de benim goguslerim cok buyudu formu da bozuldu. o da cok gozume batiyor hadi kilo verilir de gogusler nasil duzelecek bilemiyorum.

Kizlar ben bebegimi hala kundak sariyorum uyutmak icin. Kundak yapinca uyuyacagini anliyor, hem de elini agzina sokamadigi icin guzelce uyuyor ama kundak yapmazsam kolumda uyusa da yerine koyunca uyaniyor. Benim gibi olan var mi nasil biraktiniz ya da birakacaksiniz kundak olayini

Kizlar ben bebegimi hala kundak sariyorum uyutmak icin. Kundak yapinca uyuyacagini anliyor, hem de elini agzina sokamadigi icin guzelce uyuyor ama kundak yapmazsam kolumda uyusa da yerine koyunca uyaniyor. Benim gibi olan var mi nasil biraktiniz ya da birakacaksiniz kundak olayini
4 aydan sonra yada dönmeye başladıktan sonra kundak önerilmiyor diye duymuştum

Aksine benimki bu ara beni çok izliyor. Özellikle ben başka birşeyle meşgulken. Mesela şimdi tele bakıyorum o bana bakıyor. Altını değiştirirken falan çok süzüyor beni. Ama benimki bu ara konuşmayı mirildanmayi azaltti
uzaktayken benimki de izliyor etrafında gezineni uzaktan seslenince sesin geldiği yöne dönüp bakıyor ama yakınındayken bakmıyor

Bir de benim kız bu aralar heyecanla iç çekip ellerini sıkıp acayip titretiyor. Korkuyorum görünce. Eşim ağzından nefes vermeyi öğreniyor heyecanlanıyor diyor ama sizlerde var mı benzer durum. Ve evet o hareket sonrası nefes veriyor

X