Hep öyleyiz canım daha fazlası insanın canını çok yakıyor. Annesiz babasız kalmış evlatlar, evlatsız kalmış anne babalar. Ayrı düşen eşler. Kolay değil ve bunlar sadece onların imtihanı değil bizimde imtihanımız elimizden geldiğince maddi manevi yanlarında olmak zorundayız. Dualarımız sürekli onlarla olmak zorunda. Çok canlar yandı geçmeyecek geçecek bir şey değil ki. Kimsesiz yetim kalmakta geçmez bir ömür yakalarını bırakmaz, eşini sevdiğini kaybetmenin acısıda geçmez, evladını kaybetmenin acısıda geçip gitmez. Bunlar düzelecek şeyler değil. Evet yeniden bir şehir kurarsın 1,5 seneye o şehirler tekrar ayağa dikilir ama o insanlar oraya yeniden nasıl sığabilecekler. O sokaklardan nasıl geçebilecekler. Rabbim yüklerini acılarını hafifletsin. Bizlerede yüklerinin taşıyacak merhamet versin ki elimizden geldikce onlarla beraber olalımYeri burası değil ama gerçekten kalbim ağrıyor.
Gördüklerim, okuduklarım ve geride daha fazlası olduğunu bilmek.
Geride kalan insanlar nasıl düzelecek, nasıl düzeleceğiz bilmiyorum.
Aslinda havuc tadimda da ilk baslanan seyler arasinda diye biliyorum canim yani meyve gibi tatli falan degil ya verebilirsin bence dislerini kasimasi icinBen de havuç versem de kaşısa dişlerini istiyorum aslında. 4 aylığız, kötü bir şey mi yapmış olurum acaba? Mandalina dokundurdum delirdi hemen çektim, versem yiyecek.
Evet canim biliyorum ama oyle bi dayanamadim verdim ama ezip agzina falan vermedim sadece yalar gibi emer gibi yapti geri cektim sonrada aglayip isteyince bir daha vermeyeyim dedimCanım araştırmışsındır belki biliyorsundur ama ben yine de görünce yazmadan geçemedim. Doktor özellikle uyardı beni meyveler tadımda dahi en son tattıracaksın yoksa sebzeleri almaz sonra dedi üzerine basa basa
Bizdede kan var ve cok kaka yapiyor hirilti ve balgamimiz hep var nerdeyse.canim sacma olabilir belki ama esimle aklimiza sey geldi serum fizyolojik veriyoruz biz hergun burnuna o da genzine falan gidiyor midesinede iniyor haliyle acaba ondan olabilirmi diye dusunduk cunku diyete cok dikkat ettigim halde kan kesilmediKızlar ortak yazayım. Çıkmadı alerji ama deri testinde benm oğluma da çıkmamıştı kanda çıkmıştı. İlk test 3.5 aylıkken diğeri 4 aylıkken yapıldı. Her hastane yapıyormu bilmiyorum alerji doktoru gerek. Biz Ankara liv hastanesinde yaptırdık. Bizdeki belirtiler oğlumda olduğu kadar keskin değildi zaten. Oğlumda alerjiye bağlı egzamadan tutun kakada kana kadar her şey vardı. Kızımda koku kabarma ve mukus vardı bide hırıltı. Şimdi hırıltı ve kabartı yok koku ve mukus devam ama dediğim gibi çok sancılı iki gündür. İdrar yolu enfeksiyonuna bakıcak doktor
Ben bebeğimi emzirirken mama yaparken bile aklım sürekli depremzede bebeklerde bir de biz burda hala hissediyoruz depremi artık deprem olmasada başım dönüyor biz burdan hissediyosak orası napıyor diyip duruyorumYeri burası değil ama gerçekten kalbim ağrıyor.
Gördüklerim, okuduklarım ve geride daha fazlası olduğunu bilmek.
Geride kalan insanlar nasıl düzelecek, nasıl düzeleceğiz bilmiyorum.
Aynen bizde depremi hissedenler Deniz yani oyle böyle değil bizde sadece 1bina yıkıldı ama hasarlı binalarımız çok deprem olduğundan beri evime gidemiyorumBen bebeğimi emzirirken mama yaparken bile aklım sürekli depremzede bebeklerde bir de biz burda hala hissediyoruz depremi artık deprem olmasada başım dönüyor biz burdan hissediyosak orası napıyor diyip duruyorum
Canım ama serum fizyolojik tuzlu su bide az miktarda karbonat var diye biliyorum eğer bambaşka birşey kullanmıyorsan. Bunlarda da alerjik birşey yok kiBizdede kan var ve cok kaka yapiyor hirilti ve balgamimiz hep var nerdeyse.canim sacma olabilir belki ama esimle aklimiza sey geldi serum fizyolojik veriyoruz biz hergun burnuna o da genzine falan gidiyor midesinede iniyor haliyle acaba ondan olabilirmi diye dusunduk cunku diyete cok dikkat ettigim halde kan kesilmedi
Evet tuzlu su oldugu icin acaba tuzdan mi olduki dedik bagirsak florasini falan mi bozdukki diye dusunduk kan bitmeyince.Canim doktor bana sut urunleri tahin ve kuruyemis yasak dedi ben bunlari hic yemiyorum gecmeyince bide birda sizlerden okudukca yumurtayla tavuguda yemez oldum yine gecmiyor.elma yiyorum ama elma alerjik miCanım ama serum fizyolojik tuzlu su bide az miktarda karbonat var diye biliyorum eğer bambaşka birşey kullanmıyorsan. Bunlarda da alerjik birşey yok kine yiyosun mesela? Tahin? Elma? Çilek? Hani gözden alerjik bir şey kaçıyor olabilirmi?
Sen neleri yemiyorsun canimCanım ama serum fizyolojik tuzlu su bide az miktarda karbonat var diye biliyorum eğer bambaşka birşey kullanmıyorsan. Bunlarda da alerjik birşey yok kine yiyosun mesela? Tahin? Elma? Çilek? Hani gözden alerjik bir şey kaçıyor olabilirmi?
Benimki bazen 3 saatte 1 bazen 3,5 saatte 1 120 cc canım ama akşam 10 gece 3-4 kalkmıyor mesela ondan max 800 cc içiyordur cnm kiloya takılma her bebek iri olmaz kaç şuan güneş?Nil günlük ne kadar mama alıyor canım?
Güneş muhtemelen günlük 700 cc sütümü zar zor içiyordur. Kilo alımı aylık 400 gr a düştü zaten günlük 14 gr oldu en son.
Zorla besliyorum çoğu zaman
Sen neleri yemiyorsun canim
Evet canım benim oğlumun elmaya da vardı. Sütten çapraz reaksiyon yaptığı için dana eti de yemiyodum. (Biz diyet açmaya başladığımız için geçmiş zaman kullanıyorum) süt ürünlerine varsa dana etine de oluyor o sebeple sadece kuzu yiyodum. Tavuk yumurta süt ürünleri paketli gıda elma tahin susam kuruyemiş dana eti çilek kakao gibi ürünleri yemedim. Çilek de çok riskli mesela e şekilde kakao. Evet çok zor süreç ama geçiyor kuzum. Oğlumda daha uzun daha zorluydu ama geçti az sabır.Evet tuzlu su oldugu icin acaba tuzdan mi olduki dedik bagirsak florasini falan mi bozdukki diye dusunduk kan bitmeyince.Canim doktor bana sut urunleri tahin ve kuruyemis yasak dedi ben bunlari hic yemiyorum gecmeyince bide birda sizlerden okudukca yumurtayla tavuguda yemez oldum yine gecmiyor.elma yiyorum ama elma alerjik mi
Bana doktor dana eti yumurta tavugu hic soylememisti ben kendim birakmistim yunurtayi falan dana etiyle elmayida birakayim ozaman bi deneyeyim cok sagol canim insallah bunlarida birakinca kan durur.ben sabrediyorum simdilik bir sure ben yemem sorun degil ama insallah alerji isi ileriki yaslarinda olmaz oglum buyuyunce yiyebilir bunlari diyorumEvet canım benim oğlumun elmaya da vardı. Sütten çapraz reaksiyon yaptığı için dana eti de yemiyodum. (Biz diyet açmaya başladığımız için geçmiş zaman kullanıyorum) süt ürünlerine varsa dana etine de oluyor o sebeple sadece kuzu yiyodum. Tavuk yumurta süt ürünleri paketli gıda elma tahin susam kuruyemiş dana eti çilek kakao gibi ürünleri yemedim. Çilek de çok riskli mesela e şekilde kakao. Evet çok zor süreç ama geçiyor kuzum. Oğlumda daha uzun daha zorluydu ama geçti az sabır.
Ya ben çok öfke doluyum, konuşsam siyasete girecek o yüzden susuyorum. Bu saatten sonra bunca insanı yitirdikten sonra her şey bomboş…Hep öyleyiz canım daha fazlası insanın canını çok yakıyor. Annesiz babasız kalmış evlatlar, evlatsız kalmış anne babalar. Ayrı düşen eşler. Kolay değil ve bunlar sadece onların imtihanı değil bizimde imtihanımız elimizden geldiğince maddi manevi yanlarında olmak zorundayız. Dualarımız sürekli onlarla olmak zorunda. Çok canlar yandı geçmeyecek geçecek bir şey değil ki. Kimsesiz yetim kalmakta geçmez bir ömür yakalarını bırakmaz, eşini sevdiğini kaybetmenin acısıda geçmez, evladını kaybetmenin acısıda geçip gitmez. Bunlar düzelecek şeyler değil. Evet yeniden bir şehir kurarsın 1,5 seneye o şehirler tekrar ayağa dikilir ama o insanlar oraya yeniden nasıl sığabilecekler. O sokaklardan nasıl geçebilecekler. Rabbim yüklerini acılarını hafifletsin. Bizlerede yüklerinin taşıyacak merhamet versin ki elimizden geldikce onlarla beraber olalım
Ben bebeğimi emzirirken mama yaparken bile aklım sürekli depremzede bebeklerde bir de biz burda hala hissediyoruz depremi artık deprem olmasada başım dönüyor biz burdan hissediyosak orası napıyor diyip duruyorum
6400 canımBenimki bazen 3 saatte 1 bazen 3,5 saatte 1 120 cc canım ama akşam 10 gece 3-4 kalkmıyor mesela ondan max 800 cc içiyordur cnm kiloya takılma her bebek iri olmaz kaç şuan güneş?
Canım oğlumda 1 yaşında atlatmıştık. Şimdi kızım daha çabuk atlatıcak gibi. Yeğenim 2 yaşında kurtuldu. İnşallah dediğin gibi olur da hatırlamayacakları dönemde atlatırlarBana doktor dana eti yumurta tavugu hic soylememisti ben kendim birakmistim yunurtayi falan dana etiyle elmayida birakayim ozaman bi deneyeyim cok sagol canim insallah bunlarida birakinca kan durur.ben sabrediyorum simdilik bir sure ben yemem sorun degil ama insallah alerji isi ileriki yaslarinda olmaz oglum buyuyunce yiyebilir bunlari diyorum
Ya ben çok öfke doluyum, konuşsam siyasete girecek o yüzden susuyorum. Bu saatten sonra bunca insanı yitirdikten sonra her şey bomboş…
Amin yavrucum amin..kalanlara her türlü destek olmak artık elimizden gelen tek şey..
6400 canım
Ben genel olarak 500-600gr kadar beslendiğini düşünüyorum cünkğ günlük bez tartıyorum anca 500 gr çıkıyor :)
5 dolu bez alabiliyor musunYa ben çok öfke doluyum, konuşsam siyasete girecek o yüzden susuyorum. Bu saatten sonra bunca insanı yitirdikten sonra her şey bomboş…
Amin yavrucum amin..kalanlara her türlü destek olmak artık elimizden gelen tek şey..
6400 canım
Ben genel olarak 500-600gr kadar beslendiğini düşünüyorum cünkğ günlük bez tartıyorum anca 500 gr çıkıyor :)
Canım benim kız çok değişik oldu. Onda anca 500-600 CC içiyor. Günde 4 bez alıyorum ikisi dolu dolu olmuyor. Enteresan bir şekilde kilosu iyi gidiyor. 8 kiloydu 15 gün önce zayiflamadiysa. Annem sütün besleyici demekki diyor. Bı de bandaj nedeniyle çok hareket edemiyor ya yakmıyor diyo. Ben iyice bıraktım artık takibi falan.Ya ben çok öfke doluyum, konuşsam siyasete girecek o yüzden susuyorum. Bu saatten sonra bunca insanı yitirdikten sonra her şey bomboş…
6400 canım