- 4 Ocak 2022
- 687
- 1.158
- 33
Canım araştırmışsındır belki biliyorsundur ama ben yine de görünce yazmadan geçemedim. Doktor özellikle uyardı beni meyveler tadımda dahi en son tattıracaksın yoksa sebzeleri almaz sonra dedi üzerine basa basaEmzigi bazen benim oglumda itiyor diliyle ama elma dilimi yalattirdim cok sevdi agzinin suyu aka aka emdi elma dilimini :) 2 gundurde muz yalattirdim muza bayildi agzindan cekince cok agladi bida vermeyeyim dedim
4 aylık mı oldu bebeğin? Deri testlerinde alerji netleşti mi?
Kızlar ortak yazayım. Çıkmadı alerji ama deri testinde benm oğluma da çıkmamıştı kanda çıkmıştı. İlk test 3.5 aylıkken diğeri 4 aylıkken yapıldı. Her hastane yapıyormu bilmiyorum alerji doktoru gerek. Biz Ankara liv hastanesinde yaptırdık. Bizdeki belirtiler oğlumda olduğu kadar keskin değildi zaten. Oğlumda alerjiye bağlı egzamadan tutun kakada kana kadar her şey vardı. Kızımda koku kabarma ve mukus vardı bide hırıltı. Şimdi hırıltı ve kabartı yok koku ve mukus devam ama dediğim gibi çok sancılı iki gündür. İdrar yolu enfeksiyonuna bakıcak doktorCanim deri testi yapildiginda kac gunluktu bebegin ve neye alerjisi oldugu belli oldumu.bende bu ay sonunda 5 aylik oluyoruz yaptirmak istiyorum deri testini her hastane yapiyordur degilmi
Kesinlikle sakın meyveyi ilk vermeyin sebze yemez çok uyanıklar ben çoğu sebzeyi verdilkten sonra muz verdim meselaCanım araştırmışsındır belki biliyorsundur ama ben yine de görünce yazmadan geçemedim. Doktor özellikle uyardı beni meyveler tadımda dahi en son tattıracaksın yoksa sebzeleri almaz sonra dedi üzerine basa basa
Demir ilacınızın adı ne acaaba ben sağlık ocağından almıştım o bize hiç iyi gelmediÇözemedim ki canım. Hala aynı bizde, mamalar çöp oldu maalesef. Kaşıkla filan da kandıramıyorum ağzından atıyor, böyle böyle tükürmeyi öğrendi iyice.
Demir e başladınız mı? Demir ile emme süresi eskiye göre arttı bizde
Merhabalar bebelacthickener için yazıyorum size benim de bebeğimde reflü şüphesi var henüz alerji testi sonucu çıkmadığı için kesin bir şey denmedi ama bu koyulaştırıcıya başladık. Tadı çok kötü siz nasıl verebildiniz işe yaradı mı kusması düzeldi mi kilo alımı düzeldi mü öğrenebilir miyim sizdeEvet çocuk doktoru teşhisi koyar bizim 15 20 gunlukken başladı her mamadan sonra çok kusardi bi kaç kere fışkırtmıştı. Bi ara mamadan sonra 7 8 kere kustugunu biliyorum dolu dolu tabi. Öyle olunca doktora gittik birde dediğim gibi birden mama içtiğinde falan çok gaz birikip kusmasi artıyordu midesi birden mamayi içmeyi almıyor.
Gaviscon infant kullanıyorduk ama şu sıralar hiçbir yerde olmadığı için gastrotuss baby kullanıyoruz ve koyulaştırıcı kullanıyorum mamaya bebelac thickener adı, anne sütü alıyorsa da 25 ml anne sütü veya suyla karıştırılıp veriliyor bebise ama kabız yapma ihtimali çok
Eğer koyulaştırmazsam mamayı gazla birlikte arada fışkırtarak kusuyor
Siz ne zaman başladınız tadımlara ? Benim bebeğimde 4. Ayı doldurdu ve mamayla beslendi acaba yavaş yavaş tadıma başlasam mı diye düşünüyorum daKesinlikle sakın meyveyi ilk vermeyin sebze yemez çok uyanıklar ben çoğu sebzeyi verdilkten sonra muz verdim mesela
Merhaba kaç aylık bebeğiniz? 2 aylık civarında baslamistik biz. Alerji mamasina geçince kusmasi baya azaldı ama hala devam ettiği için kullaniyorduk. 90 ml mamaya içindeki kaşıkla bir kaşık koyuluyor normalde. Ama mama bekledikçe çocuk içerken çok koyulaşıyor o kadar koymayın. 90 ml mamaya icindeki kasikla yarım kasık veya birazcık daha fazla şekilde koyabilirsiniz. Emziriyorsanizda, emzirdikten sonra 25 30 ml anne sütü veya suya 1 kasık yazıyor arkasında. Ama dediğim gibi o da çok yoğun oluyor yine dediğim gibi biraz daha az koyabilirsiniz. Bizim valla kusmasini birazcık tutuyordu ama tam anlamıyla kesmiyor tabi. Büyüdükçe azalıyor genellikleMerhabalar bebelacthickener için yazıyorum size benim de bebeğimde reflü şüphesi var henüz alerji testi sonucu çıkmadığı için kesin bir şey denmedi ama bu koyulaştırıcıya başladık. Tadı çok kötü siz nasıl verebildiniz işe yaradı mı kusması düzeldi mi kilo alımı düzeldi mü öğrenebilir miyim sizde
Cnm ben 5 ay dolunca tadımlara başladım zaten 5 sebze 15 gün sürüyor ama bence daha erken istersen birazdaha bekle bizde tamamen mama ile besleniyoruzSiz ne zaman başladınız tadımlara ? Benim bebeğimde 4. Ayı doldurdu ve mamayla beslendi acaba yavaş yavaş tadıma başlasam mı diye düşünüyorum da
Hadi geçmiş gitmiş olsun. Kurtuldunuz.Dün biz aşı vurulmuştuk. Rotada bu aydı bizim. Rota faslını bitirmiş olduk. Gece ateş ve inlemeyle geçti
Ah canım tahmin edebiliyorumKızlarrr 3 gündür ağlama krizleri sanırım gaz sancıları var çünkü dizlerini karnına çekerek ağlıyoralerji testi yapıldı deriden ilk test 18 gün önce yapıldı ve süt ürünlerini açtı doktor yoğurt peynir gibi ama direk süt yok. Şükür kan vs görmedik önce az nazlandı ve normale döndü perşembe günü tekrar başka ürün grubu yapıldı ve bu sefer yumurtayı açtı doktor. Cuma cumartesi pazar yedim bişey olmadı. Pazartesi aşı oldu kızım o günden beri inanılmaz sancılı ağlıyor bağırıyor ama çığlık atarak ağlıyor uyumuyor gece boyu memede uyudu. Şimdi yumurta 4. Günden snra reaksiyon göstermez heralde. Oğlumda en ufak bi kaçakta hemen anlardım hemen tepki verirdi. Ama aşının da bu denli gaz yapacağını zannetmiyorum oynatmaya az kaldı doktorum nerde
Bekleyeyim o zamanCnm ben 5 ay dolunca tadımlara başladım zaten 5 sebze 15 gün sürüyor ama bence daha erken istersen birazdaha bekle bizde tamamen mama ile besleniyoruz
Bizimde 1 hafta o dönemde öyle oldu atak haftaları sapıtıyorlar güngüne uymuyor iştahı bide ek gıda dediğin şey kilo aldırmıyor yani bildiğin oturup bir kase yemiyor 2-3 kaşık zorla yani mama vermek daha iyi insan hevesleniyor ama yemiyorlar yani bu işin hakkı sadece 6 ay dolunca tek tadımlarda alerji olayına bakıyorsun mama için zorlama o zaten tekrar düzenini oturtur benimki 5,5 aylık halen 3-4 saatte 1 120 cc yiyorBekleyeyim o zamanBirde 4. Aya girdiğimizden beri herşeyi komple değişti, en başından beri aynı mamayı kullanıyorum fakat bu aralar içmek istemiyor normalde iştahlı bir bebekti ne oldu anlamadım birazda o yüzden tedirgin oldumda o yüzden tadıma mı geçsem diye düşünmüştüm. Son 2-3 haftadır 4 saatte bir 150 cc içmeye başlamıştı ama bu hafta yarısını zor içiriyorum. Sizdede böyle problemler oldu mu ?
Çok teşekkür ederim 5 gün sonra 3 aylık olacak bebeğim. İnsan tamamen geçsin istiyor ama reflünün tedaviside yok diyor doktorum 6 ayla 3 yaş arasında geçer diyor inşallah azaltırda kusmasını çocuğun gelişimi gerilemez. Sizde kilo alımı devam etti miMerhaba kaç aylık bebeğiniz? 2 aylık civarında baslamistik biz. Alerji mamasina geçince kusmasi baya azaldı ama hala devam ettiği için kullaniyorduk. 90 ml mamaya içindeki kaşıkla bir kaşık koyuluyor normalde. Ama mama bekledikçe çocuk içerken çok koyulaşıyor o kadar koymayın. 90 ml mamaya icindeki kasikla yarım kasık veya birazcık daha fazla şekilde koyabilirsiniz. Emziriyorsanizda, emzirdikten sonra 25 30 ml anne sütü veya suya 1 kasık yazıyor arkasında. Ama dediğim gibi o da çok yoğun oluyor yine dediğim gibi biraz daha az koyabilirsiniz. Bizim valla kusmasini birazcık tutuyordu ama tam anlamıyla kesmiyor tabi. Büyüdükçe azalıyor genellikle
Kilosu bi duraksadi bi güzel gitti bu zamana kadar
Yaaaa yerim onun iştahlı bakışını beeeCanım elma versem kemirse zararı olur mu 4 aylıkken sence? Doktor kesin hayır der sormayacağım ona. Biz yerken iştahla bakıyor yazık
Kemirmiyorlar bile yaa sadece emiyorlar. Ben veriyorum ya her gün değil tabii 3-4 günde elime elma geçerse işte ağzına tutuyorum emiyor sadece çok hoşuna gidiyor amaCanım elma versem kemirse zararı olur mu 4 aylıkken sence? Doktor kesin hayır der sormayacağım ona. Biz yerken iştahla bakıyor yazık
Nil günlük ne kadar mama alıyor canım?Bizimde 1 hafta o dönemde öyle oldu atak haftaları sapıtıyorlar güngüne uymuyor iştahı bide ek gıda dediğin şey kilo aldırmıyor yani bildiğin oturup bir kase yemiyor 2-3 kaşık zorla yani mama vermek daha iyi insan hevesleniyor ama yemiyorlar yani bu işin hakkı sadece 6 ay dolunca tek tadımlarda alerji olayına bakıyorsun mama için zorlama o zaten tekrar düzenini oturtur benimki 5,5 aylık halen 3-4 saatte 1 120 cc yiyor
Maşallah kilo alımı az olsa da boya gitmiş bak.Onu kullanıyorum canım, ekmek yapıyorum kendime o undan. Ama yulaf sütünün glüten içerip içermediğinden emin olamadım.
Hindistan cevizi sütü olabilir aslında.
Doğru aslında demir de düşüyor olabilir.
Boyu 3 cm uzamış.
Bakayım mama için savaşıcam biraz daha, eşime sen ver dedim mamayı, ben içirince cimcime küsüyor bana, memeyi de almıyor.
Ocean microfer tatlım. Beyaz süt görünümlü damlalık var içinde.Demir ilacınızın adı ne acaaba ben sağlık ocağından almıştım o bize hiç iyi gelmedi
Canım bizim diş huzursuzluğu patlak verdi deli gibi herşeyi ısormak istiyo alt dişlerinin yeri düzleşmiş ve diş yeri belli 6 ayını beklemeden çıkaracak gibi geliyo soğuk şeyler rahatlathığı için ben havuç veriyorum biraz rahatlıyo ısırınca bi zararı olacağını düşünmüyorum yemeyecek neticede sadece dişlik niyetine ısıracakBen de havuç versem de kaşısa dişlerini istiyorum aslında. 4 aylığız, kötü bir şey mi yapmış olurum acaba? Mandalina dokundurdum delirdi hemen çektim, versem yiyecek.