Amin canımmEvet biliyorum canım
Başka türlü içiremeyince maalesef
Bunla geçer gider inşallah geçmiş olsun
Hani cocuklarda dönemsel hareketler oluyor ya bir süre elini ağzına alma işte dönmeye çalısacaksa sürekli o hareketi yapma. O diliyle itme, tükürme reflekside o şekilde dedi bu sefer ağzına ne verirse çıkarır dedi. Onun geçmesini bekleriz dediDönem gecişimi bilmiyorm ama benim kızımda ya mızmızlıyo ya uyuyo kendi kendind dalardı önceden 3.aydan beri dalamıyor uyuyamıyor gündz uykuları çok kısa gecelerde bozuldu ama depremdeki bebekleri düşündükce sağlıklı yanımda olsun diye düşünüyorum elbet büyüyecek uzun uykuları olacak düzene girecek.hope2022 ek gıda için hazır olmada benm bebeğimde emziği diliyle itiyor atıyor istemiyor sevemedi bi türlü, biberonu bilmiyorm ilk doğduğunda emiyordu ek gıdayla ilgisi neymiş hiç duymadm bunu, genelde oturuyorsa belli kiloya ulaştıysa kaşık uzatınca ağzını acıyorsa faln derler benim kızımda sadece anne sütü alıyor ama 5 5 bucuk gibi tattırcam ben bişeyler ya
4. ay geeçekten zor geçiyor. Bizim gaz sancısı zannettiğimiz memede kıvranma da geri geldi mesela. Gazı var gibi iki büklüm inliyor. Dayanamadım reflü şurubu başladım, bir o vardı vermediğimiz. Bence 4. ay çocuklar ilk zamanlarda ne yaşıyorsa onlar geri geliyor. 5. ay rahatlarız inşallah
Ay inşallah kızlar ya gerçekten bıktırdı bu ataklar4. Ayda her şey pik yaparmıs zaten sonra azalırmıs canım
Hep öyleyiz canım aklımız kalbimiz oralarda hep Rabbim yardımcıları olsun. Bütün evlatları anne babalarına , anne babalarıda evlatlarına bağışlasın. Kötü günler göstermesin Rabbim. Dua edeceğiz elimizden geldiğince yardımcı olacağız. Şimdi evler kuruluyor hep oralar destek olmaya başlıyoruz yardım ettikce birlikte toparlanacağız inşallahÖlenlere de rahmet eylesin Rabbim
Saatlik sağacaksın canım çalısanlar hep öyle yapıyor. 2 saatte bir ihmal etmeden sağacaksın. Onuda ertesi gün içereceksin
Aa anladm şimdi , arada kaşık uzatıyorm zaten napıyon der gibi bakıyo yüzüme hiç ağzını falan açmıyorHani cocuklarda dönemsel hareketler oluyor ya bir süre elini ağzına alma işte dönmeye çalısacaksa sürekli o hareketi yapma. O diliyle itme, tükürme reflekside o şekilde dedi bu sefer ağzına ne verirse çıkarır dedi. Onun geçmesini bekleriz dedi
Çözemedim ki canım. Hala aynı bizde, mamalar çöp oldu maalesef. Kaşıkla filan da kandıramıyorum ağzından atıyor, böyle böyle tükürmeyi öğrendi iyice.
Demir e başladınız mı? Demir ile emme süresi eskiye göre arttı bizde
Yok canım korkuyorum. Aynen badem de yasak olduğundan onun da sütünü alamıyorum. Yulaf bilmiyorum glüten içerir mi, bizde o da yasak. Hindistan cevizi sütü var, aklım kayıyor ona ama korkuyorum.sut diyeti yapan arakadaslar bitkisel sutleri denedinizmi hic yulaf sutu yapilabiliyormus evde bugun deneyecegim.aslinda badem sutu de guzelmis ama kuruyemisde yasak oldugu icin onu yapamayiz sanirim.1 aydir diyet yapiyorum hala kan goruyorum sanirim alerjimizde baska biseye
Kızlarrr 3 gündür ağlama krizleri sanırım gaz sancıları var çünkü dizlerini karnına çekerek ağlıyoralerji testi yapıldı deriden ilk test 18 gün önce yapıldı ve süt ürünlerini açtı doktor yoğurt peynir gibi ama direk süt yok. Şükür kan vs görmedik önce az nazlandı ve normale döndü perşembe günü tekrar başka ürün grubu yapıldı ve bu sefer yumurtayı açtı doktor. Cuma cumartesi pazar yedim bişey olmadı. Pazartesi aşı oldu kızım o günden beri inanılmaz sancılı ağlıyor bağırıyor ama çığlık atarak ağlıyor uyumuyor gece boyu memede uyudu. Şimdi yumurta 4. Günden snra reaksiyon göstermez heralde. Oğlumda en ufak bi kaçakta hemen anlardım hemen tepki verirdi. Ama aşının da bu denli gaz yapacağını zannetmiyorum oynatmaya az kaldı doktorum nerde
Canim glutensiz yulaf varmis buyuk marketlerde vardir belki.trendyoldada var wefood markasinin onunla deneyebilirsin.canim bazen cok tatli cekiyor onunla sutlu tatli yapabilirim diye dusundum hindistan cevizi sutuylede guzel olur aslindaYok canım korkuyorum. Aynen badem de yasak olduğundan onun da sütünü alamıyorum. Yulaf bilmiyorum glüten içerir mi, bizde o da yasak. Hindistan cevizi sütü var, aklım kayıyor ona ama korkuyorum.
Emzigi bazen benim oglumda itiyor diliyle ama elma dilimi yalattirdim cok sevdi agzinin suyu aka aka emdi elma dilimini :) 2 gundurde muz yalattirdim muza bayildi agzindan cekince cok agladi bida vermeyeyim dedimHani cocuklarda dönemsel hareketler oluyor ya bir süre elini ağzına alma işte dönmeye çalısacaksa sürekli o hareketi yapma. O diliyle itme, tükürme reflekside o şekilde dedi bu sefer ağzına ne verirse çıkarır dedi. Onun geçmesini bekleriz dedi
Canim deri testi yapildiginda kac gunluktu bebegin ve neye alerjisi oldugu belli oldumu.bende bu ay sonunda 5 aylik oluyoruz yaptirmak istiyorum deri testini her hastane yapiyordur degilmiKızlarrr 3 gündür ağlama krizleri sanırım gaz sancıları var çünkü dizlerini karnına çekerek ağlıyoralerji testi yapıldı deriden ilk test 18 gün önce yapıldı ve süt ürünlerini açtı doktor yoğurt peynir gibi ama direk süt yok. Şükür kan vs görmedik önce az nazlandı ve normale döndü perşembe günü tekrar başka ürün grubu yapıldı ve bu sefer yumurtayı açtı doktor. Cuma cumartesi pazar yedim bişey olmadı. Pazartesi aşı oldu kızım o günden beri inanılmaz sancılı ağlıyor bağırıyor ama çığlık atarak ağlıyor uyumuyor gece boyu memede uyudu. Şimdi yumurta 4. Günden snra reaksiyon göstermez heralde. Oğlumda en ufak bi kaçakta hemen anlardım hemen tepki verirdi. Ama aşının da bu denli gaz yapacağını zannetmiyorum oynatmaya az kaldı doktorum nerde
Ben de havuç versem de kaşısa dişlerini istiyorum aslında. 4 aylığız, kötü bir şey mi yapmış olurum acaba? Mandalina dokundurdum delirdi hemen çektim, versem yiyecek.Emzigi bazen benim oglumda itiyor diliyle ama elma dilimi yalattirdim cok sevdi agzinin suyu aka aka emdi elma dilimini :) 2 gundurde muz yalattirdim muza bayildi agzindan cekince cok agladi bida vermeyeyim dedim
Onları bende yapıyorum elma muz veriyorum emiyor ama benimkiEmzigi bazen benim oglumda itiyor diliyle ama elma dilimi yalattirdim cok sevdi agzinin suyu aka aka emdi elma dilimini :) 2 gundurde muz yalattirdim muza bayildi agzindan cekince cok agladi bida vermeyeyim dedim
Ben beni emdiğini düşünüyordum demirden sonra emme süresi arttı resmenDemir’den bahsetmedi doktor canım. Belki sonraki ay söyler. Emmede sorun yok da kilo alamamış. Bir ayda 300 küsür.
Canım elma versem kemirse zararı olur mu 4 aylıkken sence? Doktor kesin hayır der sormayacağım ona. Biz yerken iştahla bakıyor yazıkOnları bende yapıyorum elma muz veriyorum emiyor ama benimki
Canim glutensiz yulaf varmis buyuk marketlerde vardir belki.trendyoldada var wefood markasinin onunla deneyebilirsin.canim bazen cok tatli cekiyor onunla sutlu tatli yapabilirim diye dusundum hindistan cevizi sutuylede guzel olur aslinda
Ben beni emdiğini düşünüyordum demirden sonra emme süresi arttı resmen
3. Ay için 300 gr az gerçekten
4. Ay için 550 gr minimum bekleriz demişti doktorumuz. Güneş de 540 almıştı. Bu 5. ayda 570 gr almış.
Kan da kaybediyor ya aktif olarak az az. O yüzden acaba demir mi azalıyor
4. Ayda başlatır doktor size de rutin uygulama böyle
Boyu nasıl uzamış boya gidince de az kilo alır diye bi söylem duymuştum
Canım elma versem kemirse zararı olur mu 4 aylıkken sence? Doktor kesin hayır der sormayacağım ona. Biz yerken iştahla bakıyor yazık