Valla bizimki 5 ay 3 günlük 2 haftadır öyleyiz bide gülüyor meme fır fır hep ağzımdan püff modundaMerhabalar kizlar, valla bu atak midir huyu mu degisti nedir bu donem cok zormus. Butun gun kucakta memeyi asla istemiyor. Uyku desen zaten yok. Tam uyutuyorum yataga koyuyorum gozunu acip kendini kaldirmaya calisiyor. Tamam ikna olduk kaldirabiliyorsun kendini dur artik
Bir de bi uyanmasi var gozler kocaman suratinda gulucuk. Hic geri uyutun beni der gibi degil. Uyutmaya calisinca da uyumuyor zaten.
Ayyyy valla daraldim biberonu da tutmuyor birakip biraz hava almaya da gidemiyorum.
Siz bizden ondesiniz biz 105 gunluk falaniz sanirim uzun suruyor mu bu donem. Yani atak donemi bitince gecer mi yoksa bundan sonra huyu boyle mi olacak bu bebenin?
soyle kucuk oturaklar var ve onunde minik masalari. en azindan yere koyabilirsin, 4 ayliktan itibaren kullaniliyor. bunlara bak istersen. ondeki kucuk tepsisi cikip yikanabiliuyor.Ah inşallah alerjisi olmazda rahat ederim herkes aynı şekilde mama sandalyesi almadım daha araştırıyorum aslında 300-400 tl lik alcaktım e bebekte bugün baktım nili asla üstünde bırakamam yalnız napıcam bilmiyorum.
Valla elimden geldiğince anlatırım siz başlarken bi acaba olcak ozaman ben varım
ay eklesene gorsel kuzum. ben Lina ya Turkiye den kitap siparisi vericem de o listeye eklerimAy sormayın oturttum koltukta bir mutlu görün büyük iş başardıbide kitap aldım tekerlek iş başında ve piku serisi tekerlekleri çeviriyor penguenin gözleri oynuyor diye delirdi tavsiye ediyorum isteyen olursa görüntü gönderirim
Cnm kitapları ekledim bugünde banyo için filan şunu aldım ve bebekyatmaz var evdesoyle kucuk oturaklar var ve onunde minik masalari. en azindan yere koyabilirsin, 4 ayliktan itibaren kullaniliyor. bunlara bak istersen. ondeki kucuk tepsisi cikip yikanabiliuyor.
Iyice oturmayaca alisir bununla.
ay eklesene gorsel kuzum. ben Lina ya Turkiye den kitap siparisi vericem de o listeye eklerim
sagol cnm bende eklim listemeCnm kitapları ekledim bugünde banyo için filan şunu aldım ve bebekyatmaz var evde
sagol cnm bende eklim listeme
bebek yatmazi ilk defa duydum
Ayy senin bilgilerne o kadar ihtiyacım var kii. 11 şubatta 4 ay dolacak. Bende 5. Aya 1 hafta-10 gün kala başlıyım diyorum. Bizde full mamayla besleniyoruz yaKızlar doktor kontrolünden geldik 7 kilo 65 cm olmuşuz yani normal doğumluları yakalamışız şükürler olsun
Doğum kilomuza göre 2440 gram iki katı olsak yetiyormuşuz zaten ama nil herkesle aynı olmayı seçti
Bu arada ek gıda tadımlarına devam sebze çorbalarına meyve pürelerine geçtikkkAkşamları hippin pirinç unlu muhallebesi derken yeni bir süreç bizi bekler size her şeyi tek tek anlatıcam bizim erken başlamamız biz 5 ay 3 günlüğüz nedeni tamamen mama ile beslenmemiz arkadaşlar.
İlk ben yoğurt tadımı yaptım 3 gün sonra patates sonra havuç sonra balkabağı meyve süzgeçlerinde elma portakal verdim portakalı vermeyin en sonmuş o asitik diyebunlar zaten 12 gün sürdü şimdi brokoli ama ben biraz hızlı gidicem mesela yarın kabak, patates,havuç,soğan buharda pişirip blenderdan geçirip vericem soğan sarımsak bunlarda tadılcak zaten alerjisi varsa öyle böyle öğrencez doktor tarhana 1 ay sonra dedi ama sanırım ben 10-15 güne Allah ne verdiyse
Bu arada oturmaya izin var artık mama sandalyesi ve bebeyatmazda oh beee
Size doktorun verdiği listeyide ekledim canlarım
Bende normal doğum acısı çekmedim en azından kolay oldu demem bu cümleden illet kaptım
Vallahi canım bizde 10 gün sonra 4 aylık olacağız. Kızımın bir günü diğerine uyuyor dersem yalan olur. Bu atak olayi da çok enteresan benim için. Çünkü benim kızım hep ataktaMerhabalar kizlar, valla bu atak midir huyu mu degisti nedir bu donem cok zormus. Butun gun kucakta memeyi asla istemiyor. Uyku desen zaten yok. Tam uyutuyorum yataga koyuyorum gozunu acip kendini kaldirmaya calisiyor. Tamam ikna olduk kaldirabiliyorsun kendini dur artik
Bir de bi uyanmasi var gozler kocaman suratinda gulucuk. Hic geri uyutun beni der gibi degil. Uyutmaya calisinca da uyumuyor zaten.
Ayyyy valla daraldim biberonu da tutmuyor birakip biraz hava almaya da gidemiyorum.
Siz bizden ondesiniz biz 105 gunluk falaniz sanirim uzun suruyor mu bu donem. Yani atak donemi bitince gecer mi yoksa bundan sonra huyu boyle mi olacak bu bebenin?
Aynen canım bende tam ozaman tadımlara başladım ben burdayım en kötü geceden geceye girebiliyorum ben başı çektim siz hepiniz aynı dönem başlayacağınız için daha kolay olcakAyy senin bilgilerne o kadar ihtiyacım var kii. 11 şubatta 4 ay dolacak. Bende 5. Aya 1 hafta-10 gün kala başlıyım diyorum. Bizde full mamayla besleniyoruz ya
ayy sezeryanın lafını bile duydum been
3. Ay güncellemesini beğenmedim bende Aynıyız bizde memede çok durmak istemiyior çırpınıyor hem emmek istiyor hem itiyor doyuyormu bilmiyirum.bide bir çığlık bir kiyamet sürekli mızmız yere koyuyorum ağlıyor.salincagina koyuyor um kıç atıyor aşağıda ayakları ana kucagida da durum aynı hiç istemiyor kucağıma alıyorum auuwww auwwww diyip duruyor .dışarda uyaniksa arabadada durmuyor kucakda hep .zaten hep evde kucakda geziyorum evi turluyorum oturmak yasak oturuncada ksydiriyir kendini bazen çığlıkları değişiyor o ses tonu uyut beni diyor çözdüm onu uyutunca uyuyor.geceleri emip uyurdu şimdi sırıtıyor bana bak der gibi ufff cabuk geçer alışır ins.Merhabalar kizlar, valla bu atak midir huyu mu degisti nedir bu donem cok zormus. Butun gun kucakta memeyi asla istemiyor. Uyku desen zaten yok. Tam uyutuyorum yataga koyuyorum gozunu acip kendini kaldirmaya calisiyor. Tamam ikna olduk kaldirabiliyorsun kendini dur artik
Cnm bizde aynı olmuştuk covid çıktık covid testi yaptılar mı bizede antibiotik verdiler covid çıkınca kestilerKızlar bebeğim hasta oldu 3 gündür geçmeyen ateş ile doktora gittik kan ve idrar tahlili istedi. Kan tahlilinde crp yüksek çıktı. Büyük ihtimalle yarın antibiyotik başlayacak. Çok canım sıkıldı minicik haliyle antibiyotik içecek diye acaba onu vermeden geçmez mi diyorumbi de kendimi suçluyorum hasta ettim çocuğu diye…
Yok yapmadılar canım, sabah doktora bir sorayım en iyisi. Belki viral bişeydir boşu boşuna antibiyotik gerekmez.Cnm bizde aynı olmuştuk covid çıktık covid testi yaptılar mı bizede antibiotik verdiler covid çıkınca kestiler
Sizin ateş kaç gün sürmüştü peki?Cnm bizde aynı olmuştuk covid çıktık covid testi yaptılar mı bizede antibiotik verdiler covid çıkınca kestiler
Yok yapmadılar canım, sabah doktora bir sorayım en iyisi. Belki viral bişeydir boşu boşuna antibiyotik gerekmez.
Bize viral ennfeksiyon dediler crp çok yüksekti ama covidmiş test yapmıcaklardı kendi özel doktoru istedi söyledik söylene söylene yaptı ozaman herkes covid diye nil covid çıktı ateş 1 gün sürdü ama carpol veriyordum 4 saat sonra tekrar çıkıyordu bi doz antibiotikten sonra bidaha ateşi olmadı ama covid olduğunu daha önce bilseydik asla o antibiotiği verdirmezdim yaptır testi benceSizin ateş kaç gün sürmüştü peki?
Oy sorma o sirt agrisi. Bir de kolum cok agriyor benim kucakta tasimaktan. Gecen gun bi baktim kendi kendine titriyor sol kolum. Ben hic spor yapan biri olmadigim icin vucudum sok oldu agirliklari tasiyacak kas yokVallahi canım bizde 10 gün sonra 4 aylık olacağız. Kızımın bir günü diğerine uyuyor dersem yalan olur. Bu atak olayi da çok enteresan benim için. Çünkü benim kızım hep ataktaBüyümeye gelişmeye anlamaya çalışıyorlar ve onlar için gerçekten zor bir süreç. Her gün farklı geçiyor bizim için. İstikrarlı olduğumuz tek konu var. Bak daha yeni uyuttum. Dalsın ve yerine koyayım diye bekliyorum. Her gece en iyi ihtimalle 1de uyuyor. Bazı geceler bir kaç saat uyurken bazısında 15er dakikalık uykuları oluyor sabaha kadar. Geçiyor düzenler sürekli değişiyor. Bebek alışırken sende alışıyorsun garip şekilde
Herhalde kucakta gezdirmekten, geceleri iki büklüm emzirmekten bel ve boyun fıtığı sahibi oldum. Böyle bir ağrı yok. Bir zaman sonra kucak işi bitecek başka alışkanlıklar başlayacak. Kendimi teselli ediyorum.
Yoksa kafayı yerim
Ayni ayni. Oyle itip durunca ayakta emziriyorum bazen yavasca oturayim diyorum ciglik atiyor. anakucagindan da kendini kaldirmaya calisiyor dedigin gibi. Boyle her yeni sey ogrendiklerinde bizi bir ay kitleyeceklerse yandik valla3. Ay güncellemesini beğenmedim bende Aynıyız bizde memede çok durmak istemiyior çırpınıyor hem emmek istiyor hem itiyor doyuyormu bilmiyirum.bide bir çığlık bir kiyamet sürekli mızmız yere koyuyorum ağlıyor.salincagina koyuyor um kıç atıyor aşağıda ayakları ana kucagida da durum aynı hiç istemiyor kucağıma alıyorum auuwww auwwww diyip duruyor .dışarda uyaniksa arabadada durmuyor kucakda hep .zaten hep evde kucakda geziyorum evi turluyorum oturmak yasak oturuncada ksydiriyir kendini bazen çığlıkları değişiyor o ses tonu uyut beni diyor çözdüm onu uyutunca uyuyor.geceleri emip uyurdu şimdi sırıtıyor bana bak der gibi ufff cabuk geçer alışır ins.
Bana da dendi işte en azından normal doğum acısı çekmedin kolay oldu diyeayy sezeryanın lafını bile duydum been
Bende 5. Ayda başlamayı düşünüyorum. En azından destekli oturtmaya alıştırırız bu ay. Çocuklar biraz daha beyinsel olarak da hazır olur. Bizde çoğunlukla anne sütüyle besleniyoruz her gün bir sabah bir de gece uyurken mama veriyorum o kadar. Ebelere aşılarımızı olup geliyoruz vallahi dediklerinin hepsini kulak ardı ediyorumAyyy nasıl heyecanlı zamanların canım tadını çıkarın bol bolinşallah iştahlı bir bebeğin olur. Listeyi hemen kaydettim teşekkür ederiz
Sadece anne sütüyle besleniyor bebeğim şuan ve doktoru 5.ayda başlayacağız ek gıdaya dedi. Biz öyle yapacağız. Ama dediğin gibi şuan şurup bile zor içiyorcidden benide şaşırttı
Yok yok canım zaten komiğime gitti de ondam paylaştım sizinle buradaCnm erken daha reflü filan oluyormuş ama bi 15-20 gün sonra tadımlara başlarsın ki doktorunda öyle derki bizim doktorumuz aslında 5. Ay dolunca tadımlar dedi biz biraz öne aldık çünkü nil istekliydi bazı bebekler onu belli ediyor biz yemek yerken oda istiyor mesela
Evet canım gliserin kansuk. Bıçakla biraz incelt canı yanmasın ilk etapta. Zeytinyağını sürüp yap. 15 günde 2 kez yapmask huzursuzlandırmıştır kuzuyuKızlar bir de Asaf sünnet olduğundan beri kabızlık problemi yaşıyoruz. Beslenmesinde herhangi bir değişiklik de yapmadık aynı düzen devam ediyoruz. Sünnet olduğu günün gecesi acayip ishal olmuş çığlık atarak ağlamaya başladı birden sünnetli yeri falan heryeri pislenmiş. Çocuk ondan sonra kaka yapmamaya başladı. 15 gündür sadece 2 kez yapabildi onu da zeytinyağı verdim diye. Acaba diyorum o zaman korktu da psikolojik olarak yapmamak için tutuyormu bilerek mi yapmıyor canı yandı o gün diye düşünüyorum. Burada görmüştümnotdefteri2_ canım sen kullanıyordun galiba bebişe gliserin kansuk muyduadı tam hatırlamıyorum nasıl birşey o bugün alıp kullanayım diyorum bende