2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
kuzum cok sevindim 🥰
ben zeytinyagi suruyorum birer damla flange lerin icine gogus uclarimi acitmasin diye.

bende de manuel var ama ust kismini kaybetmisim bulamiyorum kac gundur. neyse bir kadin free veriyordu, bu aksam gidip alacagiz 🥰

Biz simdi gunde 2-3 biberon mamaya dustuk 🥰 boyle devam bakalim . sol gogsumun altinda bir tikaniklik var ne yaptiysam tam olarak acamadim. Aile hekimini aradm bakalim randevu icin , birde prolaktin seviyeme baktircam acaba dusuk mu diye.
Maşallah canım ne güzel biz mama almıyoruz çok şükür ama benim kız öyle iştahlı değil. Gündüz zorla içiyor akşamları daha iyi. Sen emzirebiliyor muydun meme reddi mi yedin

Kizlar ya bu alerji boyle sonradan baslarmi 111 gunluguz 3 gundur kan var kakamizda azonce dizlerinde kirmizi kabartilar gordum simdiye kadar hic boyle bisey olmamisti bu ara ihlamir vermistim hergun fazla geldi heralde diye ona bagladim ama 3 gundur ihlamur vermiyorum ama kan devam ediyor kakamizda sut alerjisi falan mi acaba boyle 3.aydan sonra baslarmi ki alerji bir bilginiz var mi
Mutlaka bi doktorla görüş bence. Benim arkadaşımın akrabasinda 1 yaşından sonra çıkmış süt alerjisi hersey olabilir her türlü ihtimal var
Kakada veya gaz durumunda çok zorlanması var mı? Poposuna da baktir muhakkak🙏🏻

Doktorda kontrol etti ellerinden tutunca poposunun üzerine kalkıyor tam anlamıyla ve oturttuğumuzda sağa sola kaymıyor dik duruyor arkasında bir destekle 🤗 Ayağa kalkma isteğide çok elinden tutunca dimdik kalkıyor ama bastırmıyoruz çok henüz erken basması için diye
Bizimkinin sırtı falan kalkıyodu kafa kalkmıyodu bu hafta kafasını da kaldırmaya başladı dık badıyo zaten sence hazır mı birde artık birşeyleri tutma yeteneği gelişti saçımızı başımızı yoluyo ağzınj açarak yüzümüze saldırıyo sanırım diş etleri de yavaş yavaş kaşınmaya başladı sürekli eli ağzında

Merhaba kızçelerim dün kızımın göz kontrolü vardı çok şükür bening huylu çıktı ve görme merkezinin epey uzağında. 6 ayda bir kontrole gidicez. Biri bitti gitti. Şu bandajdan da en kısa sürede iyileşip kurtulursak yeniden doğmuş gibi olucaz inşallah. Artık dayanamıyor yavrum tahammülsüz bir bebek oldu.
Rota aşısının ilk dozunu bir gün farkla 700 TL ye almıştım ikinci doza kısmet olmadı 🥴🥴🥴

Geçenlerde yazmıştım manuel pompayı. Biraz meşakkatli ama artırma konusunda kesinlikle elektrikli den iyi olduğunu kendimde gördüm. Elektrikli bızt bızt yarıda bırakıyor vakumu manuelde sen belirliyorsun. Bir de zamanla elektriklilerin performansı düşüyor. Ha kullanmıyor muyum kullanıyorum. Önce manuel sonra elektrikli ile tamamlıyorum. Elektrikli tek başına benim sütümü artırmadi aksine azalttı ve kuru kuru çektiğinden göğüslerim çok sızlamaya başlamıştı.
Beni bu konuda gaza getiren Spicelover Spicelover canım senin süt artırma işlemi nasıl gidiyor. Ben biraz rahatladım. Manuel pompa ve promalt ile epey yol aldım dün de solgara başladım bakalım.
Bilmiyorum düşüncenizi ama manueli deneyi derim. Ben letgodan 70 TL ye aldım. Dedim işe yaramazsa da içim yanmaz 😁 ama iyi ki almışım.
Bu arada kızlar beşik sallama aparatı kullanan var mı. Memnun musunuz ondan aldık bı de henüz kargoda.
Ne olduğu hakkında bi bilgim yok okuyamadım mesajları ama çok geçmiş olsun🙏🏻🙏🏻
Ben süt sagarken hep manuelden daha çok çıkardı. Ama çocuğun sıkıntıları vs. Derken elim hep elektirikliye gitti sütüm azalarak bitti bir iki damla kaldı. Hala bir iki damla geliyor.
Şeytan dürtüyor arada kullansam mi tekrardan diye ama hiç geleceğini sanmıyorum artık. Bebiste emerse pompa olayını hiç birakmayin🙏🏻
Önce bebisin emmesi sonra desteklemek arttıracak sütü🙏🏻

Bizimkinin sırtı falan kalkıyodu kafa kalkmıyodu bu hafta kafasını da kaldırmaya başladı dık badıyo zaten sence hazır mı birde artık birşeyleri tutma yeteneği gelişti saçımızı başımızı yoluyo ağzınj açarak yüzümüze saldırıyo sanırım diş etleri de yavaş yavaş kaşınmaya başladı sürekli eli ağzında
Bilmiyorum kuzum her çocuğun gelişimi farklı doktora sor istersen ben onay alıp cesaret ettim

Uyku gerilemesi basladi bizde kizlar. Bayagi yorucu. Gece uykusuna zor dalıyor aglaya zirlaya bi hal oluyor sakinlestiriyoruz ama yine uyuyamiyor. Gece neredeyse saat başı uyaniyor ve napiyorum tabi ki emziriyorum uyusun dalsin diye hata yaptim. Sürekli memede kalmak istiyor bu durumu acil duzeltmem lazim. Bir yerde okudum kalici olabiliyormus. Sanirim ben uyku egitimine başlayacağım bana şans dileyin😥👧 bildiginiz taktik vs varsa yollayin atin üstüme

Mutlaka bi doktorla görüş bence. Benim arkadaşımın akrabasinda 1 yaşından sonra çıkmış süt alerjisi hersey olabilir her türlü ihtimal var
Kakada veya gaz durumunda çok zorlanması var mı? Poposuna da baktir muhakkak🙏🏻
Zorlanmasi yok canim hatta bu ara cok kaka yapiyor yaptigini farketmiyorum bile bi bakiyorum kucagimda koku geliyor.pazartesi gunune randevu aldik pazartesi gidecegiz doktora

Anladım canım bizimki özellikle normal mama kullanırken reflu üstüne alerji mi tetikliyordu artık bilmiyorum. 60 içerse 40 kesin kusuyordu yani çok çok fazlaydı. Baya azaldı bizimde. Reflu içinde çok gerek duyulursa ek gıdaya erken başlanır demişti Manisa'daki doktor sana öyle bisey dediler mi?
Her doktor ayrı konuşuyor ya. Bir tanesi 5. Ayda başla dedi bir tanesi 5.5 ayı gör o zaman dedi. Bilmiyorum da ben bi cesaret 5. Yaklaştıgımızda şöyle diline dokundurcam tadları alsın diye. Valla artık kusmasından öyle bir hale geldim ki princ lapası veresim var cocuga ha diyorum mamadan nişasta almıs ha pirinc lapasından 🤷🏻‍♀️

Uyku gerilemesi basladi bizde kizlar. Bayagi yorucu. Gece uykusuna zor dalıyor aglaya zirlaya bi hal oluyor sakinlestiriyoruz ama yine uyuyamiyor. Gece neredeyse saat başı uyaniyor ve napiyorum tabi ki emziriyorum uyusun dalsin diye hata yaptim. Sürekli memede kalmak istiyor bu durumu acil duzeltmem lazim. Bir yerde okudum kalici olabiliyormus. Sanirim ben uyku egitimine başlayacağım bana şans dileyin😥👧 bildiginiz taktik vs varsa yollayin atin üstüme
Hazır kış ayındayız battaniye sarıyorum ben cocugu mayışıp kalıyor 😅 bence bu konuda her çocuk çok farklı ya gözlemleyerek en rahat nasıl uyudugunu bulup ordan yürü bence

Kızlar alerji reflu iştahsızlık derken bugün öğrendik ki bir de boyun egriligimiz varmış. Tortikolis..
Bayadır farkediyordum ama tam anlayamiyordum bugün ultrasonla belli oldu.
Fizik tedaviye başlayacağız bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
Evde tedavi de çok önemliymis
gecmis olsun kuzum🙏🏼
Maşallah canım ne güzel biz mama almıyoruz çok şükür ama benim kız öyle iştahlı değil. Gündüz zorla içiyor akşamları daha iyi. Sen emzirebiliyor muydun meme reddi mi yedin
emzirme bizde 6. hafta da bitti canim. O hafta safra tasim yuzunden hep acildeydim cok da agri kesici vermislerdi emziremedim. sonrada almadi zaten . bende zorlamadim , boylesi benim icin daha hem bedenen hem ruhen daha iyi oldu. cok stres oluyordum emzirecegim zaman
Şu yulaf derdime derman oldu yaa bir haftadır kahvaltı yapıyorum onunla sütüm inanılmaz arttı 🙏🏼 Spicelover Spicelover
bende hergun mutlaka yulaf yiyorum canim ama ne kadar yersek yiyelim %5 anca arttiriyor sutumuzu yediklerimiz. Hali hazirda ben zaten max 500 ml sagdim bi gunde . O yuzden efsane bir faydasi olmuyor bana yiyeceklerin fln

Her doktor ayrı konuşuyor ya. Bir tanesi 5. Ayda başla dedi bir tanesi 5.5 ayı gör o zaman dedi. Bilmiyorum da ben bi cesaret 5. Yaklaştıgımızda şöyle diline dokundurcam tadları alsın diye. Valla artık kusmasından öyle bir hale geldim ki princ lapası veresim var cocuga ha diyorum mamadan nişasta almıs ha pirinc lapasından 🤷🏻‍♀️
Yeminle aynıyız. Sütsüz pirinç unuyla alerji mamasini karıştırıp mamalar yapmayı düşünüyorum bende. Icine meyveler tadlandirici olarak konulabilir. Bana doktorun biri çok zorda kalinirsa 4.5 ayda olmazsa 5. 6. Ayda dedi
Bende 5. Aydan başlatmayı düşünüyorum
Kusma çok fena bisey seni çok iyi anlıyorum canim

Doktorda kontrol etti ellerinden tutunca poposunun üzerine kalkıyor tam anlamıyla ve oturttuğumuzda sağa sola kaymıyor dik duruyor arkasında bir destekle 🤗 Ayağa kalkma isteğide çok elinden tutunca dimdik kalkıyor ama bastırmıyoruz çok henüz erken basması için diye
Oy maşallah ya bizimki de ellerinden tutunca kendini öne doğru atıyor bir de bir heyecanı var çok şebelek oluyorlar 😅 dillerini eme eme gözler apaçık kalkmaya çalışmaları çok komik 😅

gecmis olsun kuzum🙏🏼

emzirme bizde 6. hafta da bitti canim. O hafta safra tasim yuzunden hep acildeydim cok da agri kesici vermislerdi emziremedim. sonrada almadi zaten . bende zorlamadim , boylesi benim icin daha hem bedenen hem ruhen daha iyi oldu. cok stres oluyordum emzirecegim zaman

bende hergun mutlaka yulaf yiyorum canim ama ne kadar yersek yiyelim %5 anca arttiriyor sutumuzu yediklerimiz. Hali hazirda ben zaten max 500 ml sagdim bi gunde . O yuzden efsane bir faydasi olmuyor bana yiyeceklerin fln
Sagolasin canım 🙏🏻🙏🏻

Ne olduğu hakkında bi bilgim yok okuyamadım mesajları ama çok geçmiş olsun🙏🏻🙏🏻
Ben süt sagarken hep manuelden daha çok çıkardı. Ama çocuğun sıkıntıları vs. Derken elim hep elektirikliye gitti sütüm azalarak bitti bir iki damla kaldı. Hala bir iki damla geliyor.
Şeytan dürtüyor arada kullansam mi tekrardan diye ama hiç geleceğini sanmıyorum artık. Bebiste emerse pompa olayını hiç birakmayin🙏🏻
Önce bebisin emmesi sonra desteklemek arttıracak sütü🙏🏻
Ya gelirse denemekte fayda var bence canım. Benim bebeğim de zaten baştan beri çok iyi ememiyordu. Bir dönem iyiydi sadece. Sonra biraz meme reddi oldu. Üzerine kalça cikikligi nedeniyle bandaj takıldı iyice uzaklaştı. Şimdi geceleri bir iki kez emiyor gündüz uykudan uyanınca nadir. Bunlar da tabi anca 3-4 dakika. En azından unutmasın memeyi belki bandaj çıkınca düzelir birşeyler. Ve 6. -9. Aylara kadar sağım yapıp memeye dönen çok bebek var umudum onlar benim 🙏

Yaaa bizimkide abartısız yarım saat ağlayarak uyuyor. Çok üzülüyorum ama yine de beşikte sallayarak uyutuyorum alışması lazım diye yanlış mı yapıyorum bilmiyorum ama akşam olunca bir stres ve üzüntü çöküyor üzerime Gece zaten en fazla 1.5 saatte kalkıyoruz hep

X