2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Canım 2 gecedir aynısını yaşıyorum. Hatta kaldırmazsam öyle bir ağlıyor ki sanki bir şeyden çok korkmuş gibi. Bir de emmesinde de sorun var 3 gündür. Memeden geri itiyor kendini çok zor emziriyorum. Çişli bez sayısı da azaldı gibime geliyor inşallah kilosunu alıyordur. Bugün tam 3 aylık oldu benim kızım, bu dönemin atağı da bu mu acaba

Emme sorunu dun aksam bizde yasadik emmedi agladi biraz gezdirdim beyaz gurultu actim sonra emdi canim bizde emerken emme isini artik cok cabuk bitiriyoruz hizli emiyor sanirim daha cok vakumluyor buyudukce cisli bezimiz iyi ama dunden beri kaka yapmadi normalde heo gunde 2 3 defa yapardi aman canim insallah ataktirda gecer gider kalici olmaz

Şuan bebem 4. Ayını doldurmak üzere ve henüz 6 kiloyu geçemedi bile. 2400 doğmuştu.
Bana alerji doktoru suanda beyin gelişimleri zirvede, zaten beslenemiyorsun sütünün kalitesi düşüyor sen de üzüldükçe sütün azalır, en azından 1 öğün mama ver bebişe iyi gelsin hem kilosuna hem bağırsaklarına, senin de kafan rahatlar biraz nefes aldırsın minvalinde konuşmuştu canım. Gerçekten psikolojimi bozuyor artık alerji ve beslenme mevzusu. Çok üzülüyorum.
Kan bizde her bezde var şu anda. Hani 1 öğüncük yese rahat edeceğim.
Güneş Gece uykusuna akşam 8 gibi geçiyor 3-4 saat uyuyor bazen. Bazen de 2 saat. Ardından sabaha kadar saat başı ya da 15 dk da bir kalkıyor. Bazen uzun süre yeniden uykuya geçiremiyorum. Bu anlarda doymadığını düşünüyorum, mama yese veririm rahat uyusun diye ama maalesef işte

Aa 120 günlük yazıyor ayın 12 sine şartlandırmışım ama Güneş kızım 4. Ayını doldurmuş bile. Perşembe ya da cuma 4. Ay aşılarını yaptırmaya gideceğiz, 2. Ay aşılarının 3 günlük ateşinden sonra 4. Ayı düşündükçe beni önden ateşler basıyor

Kızlar bebekleri gece uykusuna kacta yatırıyorsunuz
23.30 gibi son kez emzirmeyi bitirip yatırıyorum sabah 5e kadar uyuyor. Kesinlikle emzirmek için uyandırmıyorum doktoru uyuyabildiği kadar uyusun uykuya ihtiyacı var dedi. 2 aylıkken başladık bu düzene hala aynı devam ediyoruz. Arada 1 e kadar uyumadığı oluyor ama oda çok nadir 2,3 kere oldu. 5te kalktıktan sonra geri 6da yatıyoruz. Tekrar ya 8de yada 9da kalkıyor. Gündüz 2 saatte bir emiyor. Öğleden sonra parça parça 3 saat ancak uyuyor. Bizim düzen böyle. Sadece anne sütüyle besleniyor ve 16.00dan sonra kesinlikle kahve çay içmiyorum uykusu etkilenmesin diye. Birde bir gün arayla yıkıyorum akşamları. Buda bence düzende etkili oldu.

Canım güneş eds ile senin sütünü içiyor mu peki. Mamayı ve ilaçları içmiyordu diye hatırlıyorum.
Kendi sütü ile mama hazırlayanları okumuştum bir yerde. Dr a sorsan sakıncası yoksa azcik kendi sutunle karıştırıp denesen eds ile ya da alırsa biberonla. Belki öyle öyle alışır mamanın tadına

Kuzum sütümle de vermeyi denedim yine içmiyor zaten öyle kötü tadlı mamalar ki iki kaşık vanilya ile içireyim dedim kendim bile tadına dayanamıyorum
Doktor da mesela 60 cc sütüne 1 ölçek kat ne verirsen kar demişti ama ı ıh yok içmiyor

Ben de gece uykusuna 8 gibi geçiriyorum bazen kısa sürede uyanıyor aralıklı yeniden uyuyor bazen 4-5 saate yakın uyuyor. Ama her gece 1 den sonra mesaim başlıyor sabaha kadar bazen 15 dk da bir bazen de saat başı kalkıyoruz sabah 7 ye kadar böyle.
Erken uykuya geçmesinin önemini bildiğimden 2. Aydan beri böyle gidiyor. Aslında 23 gibi uyusa ben de sabaha kadar uyku çekmiş olurum ama ileride uyku saatini yeniden aksam 8 e çekemem diye korkumdan bozamıyorum da
Gündüz uykuları yarım saat ile 1 buçuk saat arasında değişiyor maks uyanıklık süresi hep 2 saat. Yoksa uykusu acıyor annemin deyimiyle uyutamıyorum huzursuzlanıyor

Canım ya gece çok sık uyaniyirsunuz. O da sütüne kötü etki eder. Normal mama kesinlikle yasak mı

Yasak yavrum ben de vermem zaten
Zaten Her bezinde kan var 2 haftadır
Yok abi bulacaz inşallah bir çözüm. İnan hep aklımda. Benim arkadaşımın bebeğinde de meme reddi vardı. Kilosu yaşıtlarına göre altta gidiyordu. 4. Ay sonu hemen ek gıdaya geçmişti doktor önerisi ile.
Emzirme danismanlarinin bu konu ile ilgili bir önerisi olur mu ki acep

Canım benimki hep böyle, 20 dk da bir mızırdanıp eller kollar hareketleniyor ama gözler kapalı. Anlıyorumki gazı var, hemen tuvalete tutar gibi yapıyorum, şanslıysak çıkıyor yoksa masaj ve yine tuvalet tutması. Gazı çıkarsa uykuya devam ediyor. Masaj yapıp uyutmayı dene istersen. Eşim kundak yapalım diyor ama ben kıyamıyorum o zaman hiç çıkaramaz gazını

Bizim ilk 2 ay cok gazimiz vardi canim ozaman bile bukadar sık kalkmazdik gaz bitti diye seviniyordum gaz aglamasi kalmayinca ama bu uykudaki hareketlerden simdide aklima gaz geliyor aslinda uyurken alttan cikariyor gazini artik pıt pıt sesi geliyor ama midedeki birikeni cikaramiyor.aslinda emzirince dik tutuyorum 1 2 defa gaz cikariyor agzindan ama yetmiyor sanirim.colex surup kullanmistik sana da demistim ya ondan yine alip kullanicam olmazsa

Canım dışarı çıkın bir yere gidin akşam uyanık kalsın eve gelirken arabada uyur sessizce yatırırsın gece uykusuna başlar. Ne bilim bebek spasına bile götürebilirsin. Gece uykunu alırsan sende rahat edersin.

Ahhh kıyamam ona, çok mu kötü oluyor tatları mamaların sende de her şey kısıtlı mı? Neler yiyebiliyorsun? Balık ve kuzu eti serbeste onları bol tüketmeye çalışsan? Tabi insan tiksiniyor aynı şeylerden.

2400 doğmuş, biraz da vermiştir kilo, oradan 6 kiloya geldiyse yine nerden baksan ayda 1 kiloya yakın almış gibi. Ama istikrarlı devam etmediyse ve son haftalarda kilo alımı azaldıysa endişe duymakta haklısın. Boy gelişimi nasıl? Ona daha önemli diyorlar sanki.

Bu bebeler bizi hasta edecek günden güne.

Maşallah ona Bizim de bu cuma günü 2.ay aşıları, çok korkuyorum ben de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…