2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Kızlar hepimize mutlu, bebelerimizle beraber sağlıklı yıllar diliyorum. Ve bir şey soracağım, bebesine ventolin hava veren var mı? Doktor sulandır dedi bana ama net konuşmadı kızım da çok ağlıyordu o sırada içinde yazıyordur diye soramadım ben de. Nasıl kullandınız? Ben 1 ml ventolin 1 ml serum fizyolojik karıştırdım ama kızım o kadar ağladı ki günde 3 kere nasıl yapıcam bilemiyorum 😔 sizler kullandıysanız nasıl kullandınız acaba?
Canim biz 1 ml e 2 ml serum fizyolojik kullandik.
Cortair de sormussun onu da kullandik kac ml oldugunu bilmiyorum 1 tupun hepsini koyuyorduk ama serum fizyolojik eklemiyorduk ona
Kızlarr kim sormuştu hatırlamıyorum ama ilişki sırasında acı yaşayan biri vardı. Bugün rapor almak için gittim bi sorayım dedim çünkü benmde çok canım yanıyor ki ben sezeryan oldum ona rağmen. Hormonlardan dolayı kuruluk olduğunu kayganlaştırıcıdan yardım almamız gerektiğini (kullandık yine acıdı dedim) her ilişkide mutlaka kayganlaştırıcı kullanın dedi. Emzirme sırasında salgılanan hormonlardan dolayı kuruluk yaşadığımız için oluyormuş 🙈 çok açık yazdım ama biz bizeyiz diye yazdımn
Ben sormustum🙈
Sagol canim yazdigin icin. Doktor da oyle diyorsa kullancaz mecbur 🙈
Ekim anneleri olarak 2. ay aşılarını yaptırdınız anladığım kadarıyla 🙂 hepsi aynı gün olabilir mi? Bize hemşire seçenek sundu, ikisi bu hafta, bcg haftaya şeklinde de olabilir dedi. Emin olamadım ben de. Ağır gelir mi hepsi aynı gün, yoksa tek seferde mi yaptırayım bilemedim.
Biz ikisini once veremi bir hafta sonra yaptirdik. Ilk yaptirdigimiz ikisi 2 gun falan atesini yukseltti 37.6 falan oldu ama ben surup vermedim. Huysuzluk yapmadi.
Verem de huysuzluk yapti ama ates yapmadi.
Yani hem ates hem huysuzluk ayni anda olsa daha zorlanirdim diye dusunuyorum.

Mrb anneler bebegim iki bucuk aylik suan bi kac aya kadar ise baslamam gerekiyor suan emiyor ama yavas yavas biberona baslamak istiyorum sutumu sagip ordan beslenmeye alistirmam lazim onerebileceginiz biberonlar var mi veya tavsiyerinizi alabilir miyim?
Ben dr browns antikolik biberon veriyorum memnunum acikcasi. Bebek cekmeden gelmiyor ve baya yavas akisli acikcasi bebegim pek sevmiyor meme kadar sut gelmedigi icin.
Ben haftada 1 kere falan biberondan veriyorum. O yuzden meme reddi konusunda bir sey diyemiycem. Surekli verilirse ne olur bilemiyorum

Kizlar bugun bebekle ilk kez yuruyuse cikayim dedim bizim orasi cok yokuslu oldum resmen kollarim koptu arabayi itmekten. Yokus inmek daha da zormus.
Neyse markete gittik kasiyer dedi ki gozleriniz cok sis. Acidi kizcagiz bana resmen.
Cok moralim bozuldu eve gidip aynaya bi baktim gercekten cok yorgun ve bakimsiz gorunuyorum. Gozumde arpacik gibi bir sey cikmis onu gordum haberim bile yok aynaya bakmamaktan.
2.5 aylik oldu kizim ve son 4-5 gundur surekli onu gezdirmemi istiyor asla yatmak istemiyor. Esim de sagolsun cok yardimci :')
Sabah cocuga ise gitmeden azicik bak da uyuyayim dedim. Tamam dedi aldi bebegi 2 dakika sevdi yatsin burda lavaboya gidip gelicem dedi. Tami tamina 35 dakika lavaboda durdu hayir emzirip verdim ne kadar zor olabilir ki bebekle ilgilenmek resmen kacip oraya saklandi. Sizinkiler de boyle mi yoksa bebeklerini sevmek icin can atiyorlar mi?

Ay icimi doktum buraya napiyim anca biz birbirimizi anlayabiliriz diye dusunuyorum☺️

Kizlar bugun bebekle ilk kez yuruyuse cikayim dedim bizim orasi cok yokuslu oldum resmen kollarim koptu arabayi itmekten. Yokus inmek daha da zormus.
Neyse markete gittik kasiyer dedi ki gozleriniz cok sis. Acidi kizcagiz bana resmen.
Cok moralim bozuldu eve gidip aynaya bi baktim gercekten cok yorgun ve bakimsiz gorunuyorum. Gozumde arpacik gibi bir sey cikmis onu gordum haberim bile yok aynaya bakmamaktan.
2.5 aylik oldu kizim ve son 4-5 gundur surekli onu gezdirmemi istiyor asla yatmak istemiyor. Esim de sagolsun cok yardimci :')
Sabah cocuga ise gitmeden azicik bak da uyuyayim dedim. Tamam dedi aldi bebegi 2 dakika sevdi yatsin burda lavaboya gidip gelicem dedi. Tami tamina 35 dakika lavaboda durdu hayir emzirip verdim ne kadar zor olabilir ki bebekle ilgilenmek resmen kacip oraya saklandi. Sizinkiler de boyle mi yoksa bebeklerini sevmek icin can atiyorlar mi?

Ay icimi doktum buraya napiyim anca biz birbirimizi anlayabiliriz diye dusunuyorum☺️
Kesinlikle aynisi hatta resmen bosanma seviyesine geliyorum kendi kendime . İsten geliyor cocuga bi kere uzaktan bakmak yerine gidip saz caliyor , cocuk yaninda duruyor aglamaktan helak oluyor elinde telefon ugrasiyor ev isi deseniz hic biseyi beceremez herseyi benden bekler resmen cildirmak uzereyim en sonunda sinir krizi gecirip bi gun patladim boyle giderse bosanacagiz haberin olsun dedim bi afalladi gibi ama bakalim ne kadar surecek🤷

Kızlar moralim çok bozuk sizden tavsiye almaya ihtiyacım var. Asaf doğduğu ilk günden bu yana anne sütüyle besleniyor. Fakat işe başlayınca sütümü sağıp akşamdan buzdolabına koyuyorum annem ben mesaideyken biberonla veriyordu. Her ihtimale karşı da mama alıp koydum yine yetmezse verirsin demiştim anneme. BiR aydır da ihtiyaç olmadı mamaya sütüm yetiyordu. Çocuk bi kaç gündür huzursuz sütüm de azdı pek bırakamadım o yüzden. bugün ben annem mama verdi bi güzel karnını doyurmuş bir yatmış 2 saat deliksiz uyumuş. Üç gündür sağmadığım için sütümün azaldığını farkedememişim.
Sizden öğrenmek istediğim anne sütü+mama şeklinde giden anneler nasıl beslenme rutini uyguluyosunuz. Bir de kullanıp memnun olduğunuz mamalardan tavsiye verecek anneler olursa çok sevinirim. Büyük ihtimalle işe başladığım için emzirme sıklığım azaldığından sütüm kesilecek 😔

Kuzuşum çizse bile çıkarsan eldiveni sürekli kesersin tırnaklarını ben çizse bile sürekli kestim tırnaklarını bir süre sonra çizmedi hiç hatta bir aydır hiç olmadı maşAllah 🤩 gelişim açısından ellerini tanımaya başladığı için söylüyorum tabii her annenin kendi bileceği iş ama tavsiye sadece ☺️

Ben hiç eldiven takmadım canım, çok çizdi ama geçiyor. Özellikle emzirirken memene dokunması, kendini keşfetmesi için önemliymiş dokunma duyusu. Tabi anne yüreği sen de haklısın :)
Kızlar çiziyorsa yüzünü gözünü çok tehlikeli. Benimki dün akşam gözüne soktu parmağını saatlerce ağladı. Hala gözü kırmızı. Dokunma duyusu açısından takmamak gerek diye düşünüp takmıyorduk bizde artık ama aklım çıktı dün. Hatta doktor bir bayanın sayfasında okumuştum hastalarından retinasını yırtıp geldi bebek var diye aman diyeyim dikkat edin.
Anne sütü alıyor sadece ve yapmayınca çok inliyor ıkınıyor yapınca rahatlıyor o yüzden daha az yaparsa nasıl olur onu da bilemiyorum kullandığım colex şurup da sanırım yardımcı oluyor yapmasına ama genelde bu şekilde kaka yapan duymayınca bi tedirgin oluyorum çok dolu dolu olmasa da 6-7 kere oluyor
Colex şurubu nasıl veriyorsunuz. O şurubu bizde kullanıyoruz ve bebeğim çok rahatlıyor onu kullandığımda fakat içirmesi çok zor boğulacak gibi oluyor her defasında çok ağlıyor. Siz ne şekilde içiriyorsunuz bebeğe
Mrb anneler bebegim iki bucuk aylik suan bi kac aya kadar ise baslamam gerekiyor suan emiyor ama yavas yavas biberona baslamak istiyorum sutumu sagip ordan beslenmeye alistirmam lazim onerebileceginiz biberonlar var mi veya tavsiyerinizi alabilir miyim?
Canım bende çalışmaya başlayalı bir ay kadar oluyor. Avent biberon kullanıyoruz. Bebeğim hüç zorlanmadan tek seferde kabul etti. Akşam mesaiden döndüğümde mememi de alıyor hemen zorlanmıyor yani. Kafa karışıklığı falan yaşamadı çok şükür. Bende akşamdan sağıp dolaba koyuyorum annem biberonla veriyor günlük içmiş oluyor hem. Dondurucuya attığım sütleri malesef ki içmedi. Bilgin olsun eğer dondurucuya atacaksan bir kere dene derim boşuna stoklama bebek kabul etmezse
İki en fazla uc ay sonra baslamam gerekiyor işe.
Suan bikac gundur bebegimde meme reddi yasiyorum 2bucuk aylik ama memeye yatinca aglamaya basliyor emzik veriyorum sinirli sinirli emiyor ama memeyi bi turlu tutmuyor ne yapmam lazım bilmiyorum
Ben böyle durumlarda zorlamıyorum emziği veriyorum bit müddet emiyor sonra kucağıma alıp hızlı bir şekilde emziği çekip mememi veriyorum cork cork içiyor o zaman inatlaşamıyor. Böyle bi taktik geliştirdim çok işe yaradı bir dene bakalım belki sende kandırırsın bebişi 😊

Canım çok teşekkür ederim. Uyusa kızım vereceğim ama uyumadığı için zor oluyor vermek. Bir de baya sürüyor hemen bitmiyor. Göze de gelmemesi lazımmış sanırım gözlerini kapatınca iyice ağlamaya başlıyor. 10 gün yıpranacak demek ki yavrum 😔 bir de canım cortair de kullandınız mı siz? Bize doktor onu da verdi ama doz olarak net konuşmadı 😔 çeyrek veriyorum kortizonlu olduğu için

Canım ne testi vereceksin? Ben de vereyim. Blok emzirmeyi denedim ben ama diğer göğsüm çok ağrıdı şişti, uzun süre yapamadım sağsam da yine aynı dertleri yaşadım ne yazık ki 😔 yatarak emzirmeyi denemedim ama orta kulak iltihabı yapıyor diye biliyordum ama ona yine bakayım. Bizim derdimiz şimdi bir de reflü ve hırıltı. Kesin tazyikten oldu sürekli boğazında kala kala bebeğimin ciğerine kaçmasın diye bronşlar kendini daralta daralta böyle oldu 😔 sen de dikkat et burnunda hırıltı varsa ciğerini de dinlet iyi bir dokyora gittipimiz doktor ciğerine bir cihaz tuttu öyle gördü hırıltıyı. Hava verdi şimdi bir de o derdimiz var inanılmaz ağlıyor veremiyoruz 😔 ama ne testi vereceğini anlayamadım hiperlaktasyon için test mi yapıyorlar?
Hayyal prolaktin testi yaptırmış, sanırım onu yapıyorlar. Hırıltı bizde hep vardı, bazen evde yankılanıyor, 6 doktor da dinledi, burnu tıkalı, doğuştandır vs diyip geçiştirdiler.

Merhabalar anneler! Benim bebegim prematüre dogdu 34 haftada dogdu cok sukur iyi evdeyiz Suan 2haftalik ama burnundan kusuyor buda beni çok tedirgin etti Bir bilginiz varmi acaba neden boyle oluyor Ve emmerkende nefes almayi unutuyor ara ara oksurmeye basliyor Simdiden tesekkurler

Kesinlikle aynisi hatta resmen bosanma seviyesine geliyorum kendi kendime . İsten geliyor cocuga bi kere uzaktan bakmak yerine gidip saz caliyor , cocuk yaninda duruyor aglamaktan helak oluyor elinde telefon ugrasiyor ev isi deseniz hic biseyi beceremez herseyi benden bekler resmen cildirmak uzereyim en sonunda sinir krizi gecirip bi gun patladim boyle giderse bosanacagiz haberin olsun dedim bi afalladi gibi ama bakalim ne kadar surecek🤷
Aynen ben de oyleyim cekilmez bu adamlar boyle, hayir cocuga faydasi yok eve hic yok montunu bile yerine asmaktan aciz.
Gecen gun asiya gidecektik bizi goturur musun dedim anneler goturur cocuklari doktora dedi. Cocuk igne oluyor gule oynaya cikiyoruz oradan saniyor herhalde. Neyse gittim saglik ocagina bir tane daha bebek vardi 2 aylik anne baba anneanne 3 kisi gelmislerdi cocugun basina. Oyle zoruma gitti ki anlatamam.
Iyi yapmissin gozdagi vermekle belki ciddiyeti anlar da insafa gelir.

Kızlar, kızımda bugün kanlı mukuslu kaka gördüm. Sadece bir kez ama doktorum süt-süt ürünlerini ve dana etini kesmemi söyledi. Hepsini kesip yavaş yavaş başlayalım dedi. Ben cumartesi biraz fazla fıstık yemiştim. Sadece ondan kaynaklı olabilir mi acaba? Boşuna kesmiş olur muyum süt ve süt ürünlerini sizce? Bir de mesela bir kez görmek bile kesin alerjidir değil mi?

Kızlarr kim sormuştu hatırlamıyorum ama ilişki sırasında acı yaşayan biri vardı. Bugün rapor almak için gittim bi sorayım dedim çünkü benmde çok canım yanıyor ki ben sezeryan oldum ona rağmen. Hormonlardan dolayı kuruluk olduğunu kayganlaştırıcıdan yardım almamız gerektiğini (kullandık yine acıdı dedim) her ilişkide mutlaka kayganlaştırıcı kullanın dedi. Emzirme sırasında salgılanan hormonlardan dolayı kuruluk yaşadığımız için oluyormuş 🙈 çok açık yazdım ama biz bizeyiz diye yazdımn
baya bir kisi sormustu 🙈
vallahi emzirsek bir dert, emzirmesek dert 😂
Dr. browns anti kolik ler guzel.
Philips avent kullandm ilk 6 hafta , onlarda guzeldi ama dr. browns kadr gazi engelllemiyor
Kızlar moralim çok bozuk sizden tavsiye almaya ihtiyacım var. Asaf doğduğu ilk günden bu yana anne sütüyle besleniyor. Fakat işe başlayınca sütümü sağıp akşamdan buzdolabına koyuyorum annem ben mesaideyken biberonla veriyordu. Her ihtimale karşı da mama alıp koydum yine yetmezse verirsin demiştim anneme. BiR aydır da ihtiyaç olmadı mamaya sütüm yetiyordu. Çocuk bi kaç gündür huzursuz sütüm de azdı pek bırakamadım o yüzden. bugün ben annem mama verdi bi güzel karnını doyurmuş bir yatmış 2 saat deliksiz uyumuş. Üç gündür sağmadığım için sütümün azaldığını farkedememişim.
Sizden öğrenmek istediğim anne sütü+mama şeklinde giden anneler nasıl beslenme rutini uyguluyosunuz. Bir de kullanıp memnun olduğunuz mamalardan tavsiye verecek anneler olursa çok sevinirim. Büyük ihtimalle işe başladığım için emzirme sıklığım azaldığından sütüm kesilecek 😔
kuzum sutunu arttirmak istiyorsan iki saat en gec uc saatte bir sagman lazim.
ben sagip biberonla veriyorum 3 saatt bir ama genede sutum anca 10-20 ml artti iki haftada.
uc gunu birak ben bir iki sagim saatini kacirayim hemen dusuuyor sut miktarim.
gece 2 ile 5 arasi en az bir kere sagmak gerekiyor cunku en cok hormon o zaman salgilaniyormus.

Ne tur bir iste calisiyorsun ? kablosuz pompolae var onlari kullanma sansin var mi ? yada 2-3 saatte bir manuel pompa ile sagma sansin var mi ?
Merhabalar anneler! Benim bebegim prematüre dogdu 34 haftada dogdu cok sukur iyi evdeyiz Suan 2haftalik ama burnundan kusuyor buda beni çok tedirgin etti Bir bilginiz varmi acaba neden boyle oluyor Ve emmerkende nefes almayi unutuyor ara ara oksurmeye basliyor Simdiden tesekkurler
canim sen hic geciktirmeden bir doktora git.

Kızlar, kızımda bugün kanlı mukuslu kaka gördüm. Sadece bir kez ama doktorum süt-süt ürünlerini ve dana etini kesmemi söyledi. Hepsini kesip yavaş yavaş başlayalım dedi. Ben cumartesi biraz fazla fıstık yemiştim. Sadece ondan kaynaklı olabilir mi acaba? Boşuna kesmiş olur muyum süt ve süt ürünlerini sizce? Bir de mesela bir kez görmek bile kesin alerjidir değil mi?
Yer fıstığı da alerjikmiş canım. Valla ben sadece gaz sancısı yüzünden süt diyetindeyim 20 gündür

İki en fazla uc ay sonra baslamam gerekiyor işe.
Suan bikac gundur bebegimde meme reddi yasiyorum 2bucuk aylik ama memeye yatinca aglamaya basliyor emzik veriyorum sinirli sinirli emiyor ama memeyi bi turlu tutmuyor ne yapmam lazım bilmiyorum
regl oldun mu canim ? o donemde sutun tadi degisirmis

Ben de bir gun antep fistigina dadandim ama baya yedim ertesi gun bebegimin karni ve kollari komple kucuk kucuk kizarikliklar cikti minicik isilik gibi. Ertesi gun doktora goturdum doktor da yeme bir daha antep fistigi dedi. Kuruyemisler alerjen oluyor bebege agir gelmistir dedi. Ben kakasina falan bakmamistim ama. Sonra gecti bir kac gun icinde.
Ben olsam bir kac gun daha takip edip devam ediyorsa bu durum sutu vs keserdim ama geciyorsa bil ki fistiktandir o zaman devam ederdim sut urunleri tuketmeye

Kızlar çiziyorsa yüzünü gözünü çok tehlikeli. Benimki dün akşam gözüne soktu parmağını saatlerce ağladı. Hala gözü kırmızı. Dokunma duyusu açısından takmamak gerek diye düşünüp takmıyorduk bizde artık ama aklım çıktı dün. Hatta doktor bir bayanın sayfasında okumuştum hastalarından retinasını yırtıp geldi bebek var diye aman diyeyim dikkat edin.

Colex şurubu nasıl veriyorsunuz. O şurubu bizde kullanıyoruz ve bebeğim çok rahatlıyor onu kullandığımda fakat içirmesi çok zor boğulacak gibi oluyor her defasında çok ağlıyor. Siz ne şekilde içiriyorsunuz bebeğe

Canım bende çalışmaya başlayalı bir ay kadar oluyor. Avent biberon kullanıyoruz. Bebeğim hüç zorlanmadan tek seferde kabul etti. Akşam mesaiden döndüğümde mememi de alıyor hemen zorlanmıyor yani. Kafa karışıklığı falan yaşamadı çok şükür. Bende akşamdan sağıp dolaba koyuyorum annem biberonla veriyor günlük içmiş oluyor hem. Dondurucuya attığım sütleri malesef ki içmedi. Bilgin olsun eğer dondurucuya atacaksan bir kere dene derim boşuna stoklama bebek kabul etmezse

Ben böyle durumlarda zorlamıyorum emziği veriyorum bit müddet emiyor sonra kucağıma alıp hızlı bir şekilde emziği çekip mememi veriyorum cork cork içiyor o zaman inatlaşamıyor. Böyle bi taktik geliştirdim çok işe yaradı bir dene bakalım belki sende kandırırsın bebişi 😊
Colex şurubu yazılan ölçüde vermiyorum öünkü ishal gibi yapabiliyor bayağı etkili ağzına koyunca hemen ua gaz çıarıypr ya kaka yapıyor biz 1-2 ml veriyoruz o anki durumuna göre ,içinden çıkan enjektörle çok kolay içiyor emiyor onu hatta emzik gibi az az sıkıyorım milim milim ama onu sürekli kaynar suyla yıkadığım için hemen bozuluyor,birkaç kere normal enjektörle verdim o çok zor geldi bana aniden boğazına kaçacak gibi oluyor,çay kaşığıyla çok güzel içiyor ama onda da elimize vurmaya başladı ☺️ Elini tutunca çay kaşığıyla güzel içiyor

Kızlar bugün kızımın burnunu 2 kez açtım ona rağmen tıkalı. Uyanınca nefes alamıyor. Kuruluktan mı yoksa hasta mı acaba 🥺

Canım çok teşekkür ederim. Uyusa kızım vereceğim ama uyumadığı için zor oluyor vermek. Bir de baya sürüyor hemen bitmiyor. Göze de gelmemesi lazımmış sanırım gözlerini kapatınca iyice ağlamaya başlıyor. 10 gün yıpranacak demek ki yavrum 😔 bir de canım cortair de kullandınız mı siz? Bize doktor onu da verdi ama doz olarak net konuşmadı 😔 çeyrek veriyorum kortizonlu olduğu için

Canım ne testi vereceksin? Ben de vereyim. Blok emzirmeyi denedim ben ama diğer göğsüm çok ağrıdı şişti, uzun süre yapamadım sağsam da yine aynı dertleri yaşadım ne yazık ki 😔 yatarak emzirmeyi denemedim ama orta kulak iltihabı yapıyor diye biliyordum ama ona yine bakayım. Bizim derdimiz şimdi bir de reflü ve hırıltı. Kesin tazyikten oldu sürekli boğazında kala kala bebeğimin ciğerine kaçmasın diye bronşlar kendini daralta daralta böyle oldu 😔 sen de dikkat et burnunda hırıltı varsa ciğerini de dinlet iyi bir dokyora gittipimiz doktor ciğerine bir cihaz tuttu öyle gördü hırıltıyı. Hava verdi şimdi bir de o derdimiz var inanılmaz ağlıyor veremiyoruz 😔 ama ne testi vereceğini anlayamadım hiperlaktasyon için test mi yapıyorlar?
Biz cortair yerine flixair kullandik canim muadili galiba onuda bir flakonun tamamini kullanin dedin o da 2 ml di toplam.goze gelmemesi mi gerekiyormus bizi hic uyarmadilar gozune falan gidiyordu uyanikken durmadiginda bisey olmaz insallah

Çoğumuz öyleyiz bence kuzum. Benim ki yeni yeni bebeyle ilgilenmeye basladı ev işlerine ufaktan hep yardım etti hakkını yiyemem şimdi. Bebekke ilgilendikce onu görünce gülmeye tepki vermeye basladı eşimde baba oldugunu hatırladı sanırım o gazla ilgilenmeye basladı. Biraz iş sorumlulugu yükle sğrekli uyar. Ben hep şey diyordum cocuk onda durmazdı ağladıgın vs. çocukla ilgilendiğinde bana değil cocuguna yaparsın aranızda ki bağ olussun ilgilen diye. Öyle diye diye ufaktan basladı. Hala ağladıgında ben ses edene kadar tepki vermiyot ama yavastan ağlamadıgında bıraktıgımda filan ilgileniyor az da olsa oyalanıyot
Psikolojini öyle etkileme canım kesilmez. Aksamları bol bol emzir gündüzde işin ne bilmiyorum ama 2-3 saatte bi 10 dk ayır sağ bişey olmaz inşallah. Ben hem mama hem anne sütü veriyorum 3 saayte bi beni emiyor peşine mama yiyor. Benim ki bastan beri böyle sütüm az tabi benim mams miktarım fazla. Sen sütüne göre ayarla tabi. İş yogunlugundan yemeyi de unutuyorsundyr belki elinin altında hep bi atıştırmalıgın suyun oldun bence canım
Doktora sor bi canım ya. Burnunu temizliyor musun burnu temiz değilse nefesi ondan yapıyordur belki

X