2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Kızlar 4. Ay kontrolümüzü olduk covide dair vucutta bir şey kalmamış nil’in. Muayene iyi covide rağmen 600 gram almış doktor yarısını bile alsa razıydım çünkü covid çok iştahsızlık yapıyor dedi. 6 kiloyuz 60 cm olmuşuz 45 cm doğduğumuz için çok çok iyimiş 6 ay olmadan doğum kilosunun 2 katından fazlayız:)

Ek gıdaya 20 gün sonra tadımlarla başlıyoruz tamamen mamayla beslendiğimiz için zaten 5.5 ayda çorbaya geçmiş oluruz dedi patates,havuç,kabak,elma ve yoğurtla başlıcakmışız ilk gün çay kaşığı ikinci gün tatlı kaşığı üçüncü gün yemek kaşığı kadar dedi.

Rotanın 2. Dozuda oldu rota sayfamız kapandı. Demir ilacına başlıyoruz günde 7 damla bizden şimdilik bukadar:)

4 ay mıı off o günleri görecekmiyiz bizde ya ek gıda tepkilerini çok merak ediyorum kızımın bol iştahlı olsun inşallah hepsini sever

Son düzenleme:
M motherofcatss ssedays kızlar sizin kontroller yarınmıydı
Kuzummm yazmıştım kontrolden sonra ama gözünden kaçtı sanırım Canım gittik evet bıngıldak kapanmasına az kalmış falan dedi ama sorun değil kafa büyüdüğü taktirde sıkıntı yok dedi böyle erken kapanabiliyormus her ay ölçeceğiz işte birde ben baya araştırdım da kafanın yanlarında da bazı kısımlar tam kapalı değil yani kafa bıngıldak kapansada büyümeye devam edebilir. İnşallah sorunsuz bu süreci atlatacağız

Gecmiş olsun , belini zorladınmı yani doğumdan sonra baya oldu sorun olsa öncedende olurdu bnce

Epidural olup Omurilik ağrısı yaşayan var mı kızlar ya benim doğumdan sonra çok iyiydi herşey 3-4 gündür iğne yerim ağrıyor
Bende sana soracaktım ilk yazdıgında spinal mi epidural mi oldun diye ben spinal oldum benimde iğnenin vuruldugu yer ara ara sızlıyor. Geceleri çocuga uyu uyan sanırım sırtımız terliyoruz soğuyor sırt ağrılarım var zaten eşimde iğne yerin değildir geneli ağrıyınca öyle geliyordur diyor ama bildiğiniz iğne yerim sızlıyor
Benim doktorum verdirtiyor cnm valla ben yeni nesile göre büyütmediğim için anaanne elinde büyüyor bizimki
En güzeli aslında
Maşallah Ay o zaman bize öncülük edeceksiniz Nil kuzuyla beraber. İnsallah iştahlı bir bebek olur seni yormaz. Bizede deneyimlerinizi anlatır mısıın ben çok heves ediyorum ek gıda dönemine diyorum bazen ben böyle hevesliyim ya kesin benim sıpa tam tersi olacak diye

İyi barii olumsuzluk senaryoları yazılmamıs çok şüküür. İnsallah kuzum sağlıkla büyüyüp gidecekler biz yaşadıgımız stresle kalacaz sadece

Kızlar kızım 2 ay 22 günlük ve çok öksürüyor ne yapmam gerekiyor sağlık ocağındaki Dr geniz akıntısı var ciğeri temiz demiş okruruk şurubu vermiş açıkçası okruruk surubunu vermek istemiyorum başına gelen varmı bir iki kaşık ıhlamur vermekten ve emzirmek dışında elimden birsey gelmiyor nebilizutormu alsam kullanan varmı

Biz konrolden geldik canım maalesef duzelmemis pavlik bandaj yapıldı. Geçen ay özeldeki doktor söylemişti çift bezi. Şimdiki doktorum çift bez tedavisi diye birşey yok dedi kiii biz de işe yaramadı
Ayy üzüldüm yaa Rabbim biran önce şifasını versin. Ben çok umutluydum düzeleceğine dair. O bandaj olayı çok sıkıntılı yavruö kıyamam ona, çift bezle zor duruyorlardı onunla nasıl duracaklar. Sonraki kontrolü ne zaman bebişin

Çok geçmiş olsun. Benim oğlanda yenilerde geçirdi grip. Öksürüğümüz yoktu ama ateş ve geniz akıntısı vardı. Şurup yazdı doktorumuz ama daha çok miniş olduklarından şurubu içerken tıkandı falan bidaha vermedik. Bende hergün ıhlamurunu verdim burnunu açık tutmaya özen gösterdim ve kesinlikle nebulizatör işe yarıyo ben tavsiye ederim. Bizde nexus marka var ultra sessiz. İçerisine serum fizyolojik koyup buharını yüzüne tuttum hırıltı vs. Hepsini kesiyor. Ciğerleri rahat etti. Öyle olunca da çabuk atlattı

Biz konrolden geldik canım maalesef duzelmemis pavlik bandaj yapıldı. Geçen ay özeldeki doktor söylemişti çift bezi. Şimdiki doktorum çift bez tedavisi diye birşey yok dedi kiii biz de işe yaramadı
Üzüldüm canım tedavisi şifa olsun işe yarasın inşallah
Yani çift beze ben de pek inanmıyorum önlem olarak okudum pek çok yerde

İmkanın varsa al canım o çok iyi geliyor öksürüğe

bazen bende ters hareket yaptigimda agrim oluyor ya ama seninki kadar siddetli degil kuzum.
ay qllahim ya size bosuna bir ay harcatti o zaman o doktor
Gecmis olsun kuzum

Epidural olup Omurilik ağrısı yaşayan var mı kızlar ya benim doğumdan sonra çok iyiydi herşey 3-4 gündür iğne yerim ağrıyor
canim ben epidural de spinal de oldum belim agriyor ara ara ki emzirmiyorum. kucagimda tasidigim zamanlar fenayim , emzirsem sakatlanirdim heralde

birde bu anestezilerle alakasi var mi bilmiyorum ama yurumem yavasladi biraz. bacaklarim eskisi gbi kuvvetli degil
oy masallah sizin icin artik yeni bir seruven basliyor

Benimkide aynı olur hevesliyiz ya

Ya yaklaşık 10 gün sonra 3 aylık olacak bir bebeğin 24 saatte toplamda 6 saat uyuması normal mi arkadaşlar? Gündüz uykusu hiç yok, gece bölük pörçük uykular. Emerek uyuyordu şimdi reflüsü var diye emmek de istemiyor kuzum memede durdukça midesi ağrıyor belli ki bir de mide ağrısı çekiyoruz gaz sancısına ek olarak. Kusmalarını söylemek istemiyorum bile. Çıldıracağım artık bana tavsiye verecek olan var mı?

yarın canım benim haber veririm inşallah
Bir sorun olmayacaktır insallah canım
Yeni başlaması ilginç olmuş. Gazdan dolayı kusuyordur belki senin ki canım beslenmeden önce gazını cıkar öyle beslemeyi dene. Kusmaa basından beri bizdede var sırf o yüzden kilo alımımız az bizim. Ben artık gaz cıkarmayı vs bıraktım mama saatini uyku saatiyle denk getiriyorum içerken uyuyor bırakıyorum öyle en azından yarım saat olsa bile dursun sinsin içinde onu kussun diğer türlü bir beslenme faslında kusmamız çok fazla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…