- 4 Nisan 2011
- 1.851
- 937
-
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
- #1.401
Lierac var ama içeriği temiz değil, incia nin vazelin gibi bir kremi var doğal yağlardan oluşan kardeşim onu kullandi ben ilk gebeligimde sadece nemlendirici kullandım son aya kadar pürüzsüz olan karnım birden çatlamadı resmen yırtıldıEveet benim de hepinize bir sorum var. Yanlışlıkla az önce yanlış bir başlığın altına yazmışım. Silemedim deNeyse bildiğimiz üzere catlak kremini göbek belirginlesmeden kullanmaya başlamak gerekiyor. Yani şu sıralar buldum aldim derken tam zamanı. Duyduğunuz/daha önce kullandığınız temiz içerikli catlak kremi/yağı var mı?
Kesinlikle göğüsler de büyüyorGöğüslere de sürecek miyiz çatlak kremini?
Zaten tavsiye edilen 3. Aydan sonra kullanmaya başlamakKızlar çatlak kremi için daha erken değil mi ya ben 3.aydan sonra kullanırım diye düşünüyordum ama siz hemen başlayacak mısınız? Bir de ben şu an sağlıklı besledigim için zaten kilo verdim öğrendiğimden beri 1 kilo civarı yüksek ihtimal 3.aya kadar bı 4 5 kilo gidecek toplamda. Karnımız ne zaman şişmeye başlar ki bilemedim
Göğsüne kullanmayı unutan bir arkadasimin göğüsleri catlamisti bence doğumdan sonra da devam etmek gerekiyor göğüseYani anca göğüsler çok şişmeye falan başlarsa sürülür herhalde ya göğüste o kadar çatlak oluyor mu ben pek bilmiyorum cidden o kadar olmaz diye düşünüyorum
Olmaz mı doyamıyorum Ramazan da duzenimi bozdu... Kpss calisiyorum ramazandan beri uyku sorunundan dolayı ders mers iptal...Uyku hali sizdede varmı kızlar uyudum kalktım yine uyuyasim var bitkin uykulu dolaşıyorum birşey yapasim yok
Hayırlı olsun ben de bugün gittim günü ile tam uyumlu kalp atışı da duyulduBen dün kese ve bebeği gördüm. Kalp atışı da ultrasonda görülüyordu ama duyamadık çok küçük sonra bakalım dedi doktor. Karından baktı vajinal baksa duyulurdu bence ama sorun yok her şey yolunda görünüyor dediği için bende talep etmedim. 6+3tu gittiğimde. İki hafta sonra tekrar gideceğim.
İlk trimestir da beslenme bebeği etkilemiyor kendini iyi hissediyorsan tutabilirsin.bebim doktorum şeker durumumla alakalı olarak beslenmeme dikkat etmemi tembihledi sabah akşam açlık tokluk kan şekeri ölçümü istedi.sekeri ani yükselten insülini yüksek salgılatan yiyeceklerden uzak durmak gerektiğini söyledi. Yani oruc da tutsan dengeli beslenmeye dikkat etmelisin. Bebek değil kendin için.Kızlar doktorlarınız oruç için bir şey söyledi mi?
Bende de var ilaç da kullanıyorum ama şunun şurasında ne kaldı deyip tutuyorum. Arada 3 gün tutmadım akşam yemekten sonra şekerim hızla düştüğü için baygınlık oluştu ama aynısı yemek yedikten sonra oruç tutmadigim gün de oldu bu sebeple kendimi yoklayarak kollayarak tutmaya karar verdim. Kötü hissedersem bırakırımBende insülin direnci yüksek. Şeker ilacı kullanıyordum gebelikle biraktım. Bol su içmem gerektiği için orucu da bırakmamı söyledi doktorum. Ama dediğim gibi benim altta yatan bir sorunum olduğundan bıraktım.
Gözün aydın ben d ebugin gördüm günlerimiz de aynıHerkese merhabalar, doktordan çıktım bende hem kese hem kalp atışı gördük çok şükürdinleyemedim ama daha çok küçük dedi sadece ekranda gösterdi. Şuan haftasiyla uyumluymus. Darısı sizlerin başına inşallah
Ah canım basın sağolsun. Allah sabır versin ve rabbim hiç bir anneyi evladinin sağlığıyla yokluguyla sinamasin.minik kuzunun yasayamadigi günleri yeni bebegine nasip etsinYok yb da boğdular. ciğerine mama kaçırıp erken doğdu. (33 haftalık 1900 gr) 1 yıl bitkisel hayatta kaldı. 1 yaş 10 günlükken cennete geldiği yere uğurladım. :)
Uzun uzun anlatmıyorum her seferinde hikayemiz burada Bir Cennet Kuşu Arya Hikayesi
Benim de var. Su içmeye çalışıyorum ama bulantı yapıyordoktoruma sormadım ama ben öğrendikten sonra tutmadım.. zaten insülin direncim var ve oruç çok halsiz yapıyordu beni. şu an da bol bol su içmeye çalışıyorum
değerlerin çok çok güzel artmış. bir sorun görünmüyor
Biz de söylemedik mecburiyetten benim ailem öğrendi ama eşimin tarafına söylemedik zira kızım hemen öğrensin istemedik. Bir nol gebelik geçirince 12 haftayı bekleme kararı aldık.Ben de söylemedim