- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #37.701
Tekrar kullanabilirsin canım oda sıcaklığında 3 saat durabiliyormuşAnnişler. Şimdi buzluktan sütü çıkarıp benmari usulü erittim bizim kız 20cc içti 40cc kaldı. Tekrar ısıtmayın diyorlar. Peteği üstüne koydum kaç saat kalır ve içirmeli miyim ?
Canım benim kız 2 3 günde bir yapıyor. Normal yani. 5 gün yapmadığı olmuştuKızlar oğlum 1,5 gündür kaka yapmıyor ama bol bol çişli bez değiştiriyorum.gaz sancısı olduğunda huysuzlanıyor sadece bi sorun var mıdır sizce?
Sütün tipi kokusu tadı değişirse verme bir damla damlat dil ucuyla bak acılaşmışsa verme sütün yağı ve suyu ayrılır mesela bu da bozulduğuna işaret petek üstüne koymakta mantıklı değil süt çabuk bakteri üreten bir ürün odada dursun elinde ısıtırsın olmadıAnnişler. Şimdi buzluktan sütü çıkarıp benmari usulü erittim bizim kız 20cc içti 40cc kaldı. Tekrar ısıtmayın diyorlar. Peteği üstüne koydum kaç saat kalır ve içirmeli miyim ?
Ay ne bileyim 45 günlük bizim bebe her gün 2-3 kez yapıyordu şimdş yapmayınca bir sıkıntı mı oldu dedim acaba.Canım benim kız 2 3 günde bir yapıyor. Normal yani. 5 gün yapmadığı olmuştu
Kilo aldığı zamanlar çok sık yapmazmış canım. Pamukçuğu temizlemezseniz daha çok canı yanar düzenli temizleyin. Ve biberon emzik gibi şeylerini günde 2 kere kaynatınAy ne bileyim 45 günlük bizim bebe her gün 2-3 kez yapıyordu şimdş yapmayınca bir sıkıntı mı oldu dedim acaba.
Bir de ağzı pamukçuk olmuş sık sık temizliyorum da acaba canı acıyor mudur
Canım seni o kadar iyi anlıyorum ki. Bizimde durumlar aynıydı hata hala az da olsa devam ediyor. Kucakta taşımaktan sırtım belim kopuyor sanırım bizim bebişler huzursuz olanlardan umarım büyüdükçe huzurlu mutlu bebekler olurlar sabret gün geçtikçe azalacak.Bugun çaresizlikten oturdum ağladim artik hastanddeyiz 4gündur ona rağmen yine ağliyo yine huysuz sakinlesmiyo bi gün iyiyse bi gün kötu doktor gaz diyo baska bisey demiyo ben ne yapacagim saşirdim gazdan emmiyoda emdigini kusuyoda mama versem onu yer mi gaz varken yada kusmaz mi acaba
Canım ben en başından beri 2 saati geçirmiyorum , alarm kuruyorum 2 saat dolunca uyusa bile önce altını değişip sonra emzirip yatırıyorum . Gece de aynı şekilde devam ediyoruz ama ağladığı sıralar al bence , emmek istiyorsa da emzir çünkü şu an sana muhtaç belki sadece sakinleşmek için bile emmek isteyebilir . Rutini bozan bi şey değil o aradaki emzirmelerHenüz hamileyken bi yerde okumuştum "bebekler rutin sever" diyordu. Uyku saati beslenme saati banyo saati masaj oyun saati vs. O kazındı aklıma. Ve dünden itibaren rutin oluşturmaya karar verdim. İlk adım 2 saatten önce ağlasa da emzirmemek oldu. Uykuyu da geceye çevirmek için gece 12ye kadar oyaladım 1de anca uyudu ama sabah 6ya kadar çok güzel uyudu bakalım bugün de aynı sisteme devam edicem umarım böyle böyle bi düzene gireriz. Bi yerden başlamak lazım
Kucaktada durmuyor bi kucak bi ayak ne yapacagimizi sasirdik artik aglamasin diye yeter ki ama yok yine agliyo dünyaninda masajini yapiyorum bütun gun gaz cikartiyoruz yine bitmiyo bu gaz biran önce su aylar bitsede yavrumda rahatlasa mutlu olsa dayanamiyorumCanım seni o kadar iyi anlıyorum ki. Bizimde durumlar aynıydı hata hala az da olsa devam ediyor. Kucakta taşımaktan sırtım belim kopuyor sanırım bizim bebişler huzursuz olanlardan umarım büyüdükçe huzurlu mutlu bebekler olurlar sabret gün geçtikçe azalacak.
Ah teyzoşuma hiç kıyamamBen de bugün bir güzel ağlattımgenelde az az ağlardı bir güzel ağladı ilk kez gözyaşını gördüm herhalde. Daha önce hatırlamıyorum.
Benim tarafımda gamze vardır az az. Ama aslanın bayağı belirgin şaşırdım bendeAy benimkine de öyle, elini emiyo bizimki ama emzik de kabul ediyor. Yeni başladı umarım huy edinmez
1 aylık bebek için riskli olur zaten canım tam kafalarini tutamıyorlar, ben 2.ayı doldurmadan hiç o şekilde yatırmadım
Evet gazı çok rahat çıkartıyor böyle ben de fark ettim onu sırt üstü yatarken çok zorlanıyor
Ya benim kızın da öyleydi, babası da maviş baya, anne tarafı da full renkli gözlü benim ama ben kahve babama çekmişim. Biz bi ümitlendik açılır mı diye ama şimdi kahveye döndü. Biraz değişik bı kahve hafif dumanlı gibi en fazla biraz açılsa belki ela olur ama sanmıyorum bebe tamamen bana çekmiş kahve kalacak yüksek ihtimal ama ten rengi giderek açılıyorgerçi rop muayenesinde eşim doktora sordu. Doktor 3 ay daha değişebilir dedi 5.ayin sonuna kadar yani
Benim kız da gamzeli oldu ya inanamadik hem iki gözünde hem iki yanağında, omuzlarında ve belinde bile gamze var. Bende yok eşimde yok. Kardeşimde ve halamda var onlardan aldı herhalde beni en çok şaşırtan şeylerden biri oldu
Çok şükür, gözümüz aydın canımGüüüünnnnnaaaayyyydddıııııınnnnnn
İşte o gün bugün. 100 gün sonra evimizeeee gidiyoruuuuzzzzzz
Yağının ve suyunun ayrışması bozulduğunu göstermez. Yeni sağdıgım süt bile 1 saat dolapta bekliyor bı bakıyorum yağı üste çıkmış, sulu kısım altta. Bu normal bir şeySütün tipi kokusu tadı değişirse verme bir damla damlat dil ucuyla bak acılaşmışsa verme sütün yağı ve suyu ayrılır mesela bu da bozulduğuna işaret petek üstüne koymakta mantıklı değil süt çabuk bakteri üreten bir ürün odada dursun elinde ısıtırsın olmadı
Eğer sütünüzü arttırmak için almak istiyorsanız ve imkanınız varsa direk elektrikli alın. Onun dışında amacınıza uygun kullanırsınız ama biraz yorucu ve elektrikli kadar kuvvetli çekmiyordu benim aldığım. Manuelde genelde wee marka alanlar çok memnun ben ebebek in markasını almıştım yorumları iyiydi ama onda 30 ml süt toplarken elektriklide 70 ml falan çektim ve sütüm artmaya başladı.Kızlar manuel pompa kullanan var mı memnun musunuz ne kadar sürede sağlıyor sütü ve kolay mı ay çok soru sordumkullanan varsa fikrini yazabilir mi
benim kanama bitti yine sürmedi zaten sadece peceteye geldi günlük pede bile gelmediBenim de hala kanamam devam ediyor normaldir heralde
Hasta oldukları zaman kilo kaybediyorlar oyuzden almaları iyi olur. Tontis bebek iyidir
Anaa kız benim bebiş 1 aylıkken 4600du 3140 doğdu 1buçuk kilo almış yani kimse bana bebegin kilosu fazla demedi kiz bebegim niye bunu kafana taktin ki ne guzel kilo almıs işte bende dogaldan beri sadece anne sütü veriyorum beslenmeside uyanıkken belli olmuyor sinirlama koymadim nezaman isterse veriyorum geceleri 3-4 saate yine isteyince veriyorumSağlık ocağında tekrar ölçtüler bir de kilosunu 1 kilo 300 gram almış ordaki ölçüme göre biraz fazla almış dedi hemşire. 2780 doğup 2600e düştü doğduğu kilonun yarısını almış resmen bana da biraz fazla geldi ama sadece anne sütü veriyorum ve iki saatten erken emzirmiyorum zaten. Ne yapabilirim acaba kızlar fazla kilo almaması için? En erken 2.5-3 saatte bir emzirip yarım saat mi emmesini sağlasam? Bazen yarım saat ama genelde 40-45 dakika emiyor 50 dakikayı bulup biraz geçtiği de oluyor. Şu an 2 ay 1 haftalığız kilomuz 4600 aslında çok değil ama bu ayki kilo alışı fazla
Üzerini tamamlamak yerine tekrar emmek istediğinde meme versen memelere uyarı gider hem daha fazla süt diye denedin mi bilmiyorum amaBenim göğüs uçlarım düzeldi çok şükür.emerken de acımıyor artık.birde bi memeyi 10 dakika emiyor ortalama hatta 10 dakika kalırsa seviniyorum 5 dakika falan kalıyor.arkasından sağdım baktım çok az süt çıktı yani artık 5 dakikada boşaltmaya başlamış memeyi.ona da çok sevindim şuna tek sıkıntı sütün miktarı.2 memeden 60 cc çıkıyor kızım 100 içiyor.üzerini sağdığım süt ya da mamayla tamamlıyoruz.sütüm de artarsa çok rahatlıcam bi sütü takviye alıyorum inşallah işe yarar
Dışarıda beklerkenden bahsediyoruz hani ısıtılan süt bir daha ısıtılmıyor ya bozulan sütte öyle oluyor daha önce görmemişsin demek ki neyse zaten anlaşılması için bir sürü seçenek varYağının ve suyunun ayrışması bozulduğunu göstermez. Yeni sağdıgım süt bile 1 saat dolapta bekliyor bı bakıyorum yağı üste çıkmış, sulu kısım altta. Bu normal bir şey
Sinirleniyor emmek istemiyor.küçükken memede uyurdu yorulurdu. şimdi memede 10-15 cc süt kalınca az az geliyor sinirleniyor tutup tutup bırakıyor memeyi.hatta en son emzirmemde uyandı artık çok acıkmış memeyi tutmak bile istemedi direk biberon istedi zorla bi memeyi emzirdim diğerinde çığlık çığlığa direk biberonla doyurdum.benimki aşırı sabırsız hemen doymak istiyor.biberonda bile nefes almadan içiyor boğazına kaçıyor kaç kere.zamanla oturur heraldeÜzerini tamamlamak yerine tekrar emmek istediğinde meme versen memelere uyarı gider hem daha fazla süt diye denedin mi bilmiyorum ama
Bugün bende de öyle oldu.çocuğu yıkadık çok uykusu geldi biberondan 10 cc içti uyudu.bende uyanırsa diye oda sıcaklığında beklettim sütü.uyanmadı.2 saatte falan su ve yağ kısmı ayrılmıştı içime de sinmedi vermedim kızıma.Petek üstü bence daha çabuk ekşime yapar sürekli sıcağa maruz kalıyorDışarıda beklerkenden bahsediyoruz hani ısıtılan süt bir daha ısıtılmıyor ya bozulan sütte öyle oluyor daha önce görmemişsin demek ki neyse zaten anlaşılması için bir sürü seçenek var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?