- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #37.681
Ağzını açınca göğsün ucunu tutmasını bekleme bebegi yapıştır göğsüne doğru iyice yapıştır bastır birazKızlar dün geceden beri bizim kızın emme süresi kısaldı 9-10 dk emiyor umarım geçicidir. Silikon göğüs ucunu istemiyor ama normali de tam beceremiyoruz en fazla 4 dk emiyor sonra sinirleniyor
Yapıştırıyorum canım geri çıkıyor hemen ucuyla tutmaya çalışıyor Sonra da uyuduğu için emmiyorAğzını açınca göğsün ucunu tutmasını bekleme bebegi yapıştır göğsüne doğru iyice yapıştır bastır biraz
Ben çemkirme aşamasına geçtimbenim çocuğum oyuncak değil diye . Bence almasınlar başka türlü geçmez o psikoloji
Eşim sağ olsun o görevi çoktan üstlendiKahramanmaraştayım ben de sorun yaşamadım aşı konusunda.
Tutun ama öpmek yasak diyorum ben
Bende asla bırakıp gidememBende hamileyken aynı senin gibi düşünüyordum hala bile o his var ama aşmak için veriyorum kucaklarına. bırakıp bir yere gitmem ama sevsinler diye veriyorum. düzgün tutamayacaklar diye aklım gidiyor ya da bana uymayan bir hareket yaparlarsa uyarıyorum güzelce.
Yok artık 2 l anca içiyorumGünde 6 litre su içiyorum diyen vardı. Kızlar 6 da fazla mı ne sanki me diyorsunuz içilir mi ben 4 e zorluyorum ama 6 da ne bileyim
Pusette uyuyakaldı eve geldik hiç kimildatmadik zaten 3-4 saat uyudu, emzirdim tekrar yatırdım yarım saat önce. Deli gibi ateş ölçüyorum 36.3 falan cikiyo hep. Şimdilik bir sıkıntımız yok. Kolay uyudu yeni uykudan kalkmasına rağmen ağırlık yaptı herhalde aşı yoksa uyumazdi hemen benimki. Saat başı ölçücem hep ateşini
Ben İstanbul'dayim birinci ve ikinci ay aşılarını çok rahat oldum canım sen ne taraftasin?İstanbul'da Bursa'da Balıkesir de bulamadım benmemleketlerde ilk sorduğum asi var mı oluyor
İlk dönemde biraz hassasiyet oldu hatta sol göğsümde ufak bi yara oldu birkaç gün acıdı ama sonra geçti. Göğüs ucu kremi sürdüm birkaç kez sadece. Bebekler büyüdükçe daha kolay kavrıyor kesinlikle. Memeyi ağzına yaklaştırınca kendisi bile tutabiliyo şu an. Seninki de daha iyi kavrar giderek ve iyileşir göğüslerinMaşallah 50 dakika emzirebiliyorsan. Göğüs uçlarında hiç hassasiyet olmadı mı? İlk zamanlar kaç dk emiyordu? Benim bebeğim 1 aylık oldu bugün en fazla yarım saat emiyor o da çok nadir 15-20. Dakikada bırakıyor zaten ben acıdan bayılmış oluyorum, 50 dakika o acıya nasıl dayanırım bilmiyorum.
Senin bebeğin daha büyük bir umut zamanla o acı geçiyor dersin diye bekliyorumya da senin göğüslerin acımıyorsa, acımaması için belki fikir verirsin
Bunu ilk defa duydum canım değişik bir bilgi sağolKızlar bu bilgi hayatımı kurtardı. Önceden bebekler uyanmasın diye dokunmaya korkuyordum ama çok sık uyaniyorlardi. Bugun binarkadas geldi kaynanası bebegi uyurken sık sık çevirirmis bana da fikir verdi şimdi yüzüstü sağa sola sık sık çeviriyorum pispislyarak uykuları en az 1 saat arttı yavrularimin
Ben 3 bile içemiyorum 2 civarı anca. Hatta bir ara 1.5 içiyordum pek içemiyordum ve sol göğsümden tazyikli bir şekilde kendi kendine süt fişkirmişti o dönem. Bence suyla pek alakası yok en azından benim kendi tecrübem böyle, mantıken olması lazım ama ben tam tersini yaşadım.Günde 6 litre su içiyorum diyen vardı. Kızlar 6 da fazla mı ne sanki me diyorsunuz içilir mi ben 4 e zorluyorum ama 6 da ne bileyim
Çenesinden şağıya doğru çekiştiriyor musun ağzı balık gibi olsun diye ben hem aşağıdan hem yukarıdan cekistiryrum bideYapıştırıyorum canım geri çıkıyor hemen ucuyla tutmaya çalışıyor Sonra da uyuduğu için emmiyor
Benimki de dünden beri öyle canım. O yüzden 1 saat sonra uyanıp tekrar meme istiyor. Olan benim hassas memelere oluyor.Yapıştırıyorum canım geri çıkıyor hemen ucuyla tutmaya çalışıyor Sonra da uyuduğu için emmiyor
Nasıl geçirdim ağrıları canım?Benim göğüs uçlarım düzeldi çok şükür.emerken de acımıyor artık.birde bi memeyi 10 dakika emiyor ortalama hatta 10 dakika kalırsa seviniyorum 5 dakika falan kalıyor.arkasından sağdım baktım çok az süt çıktı yani artık 5 dakikada boşaltmaya başlamış memeyi.ona da çok sevindim şuna tek sıkıntı sütün miktarı.2 memeden 60 cc çıkıyor kızım 100 içiyor.üzerini sağdığım süt ya da mamayla tamamlıyoruz.sütüm de artarsa çok rahatlıcam bi sütü takviye alıyorum inşallah işe yarar
Kalkan kullandım ve çok yara olan göğsü emzirmedim 1 hafta falan sağdım.kalkan iyi geldi birde emzirmeyince iyileşti.inşallah bir daha olmazNasıl geçirdim ağrıları canım?
Aşı konusunda ben de beklemedeyim. Eskişehirdeyim ve sağlık ocağındaki hemşire 1.ay aşısını tedarik edemediklerini bu sorunun tüm Türkiye genelinde olduğunu söylüyor. Bebeğim 8 gün sonra iki aylık olacak ama ilk ay aşısı maalesef yapılmadı. Umarım geç yapılması sorun yaşatmaz bize.bende ankaradayım ama bulamadık aşı haber verecekler diye bekliyoruz
Ben bayadır araştırıyorum. Üç ay diyende var sekiz aylıkken diyende var. Ben üç aylikken deniycem ise başlamadan düzen otursun istiyorum
Henüz hamileyken bi yerde okumuştum "bebekler rutin sever" diyordu. Uyku saati beslenme saati banyo saati masaj oyun saati vs. O kazındı aklıma. Ve dünden itibaren rutin oluşturmaya karar verdim. İlk adım 2 saatten önce ağlasa da emzirmemek oldu. Uykuyu da geceye çevirmek için gece 12ye kadar oyaladım 1de anca uyudu ama sabah 6ya kadar çok güzel uyudu bakalım bugün de aynı sisteme devam edicem umarım böyle böyle bi düzene gireriz. Bi yerden başlamak lazımBen 4 aydan sonra diye biliyorum. Uyku eğitimini de öyle alabiliyorlar benim bildiğim ama farklı görüşler olabilir tabi keşke hemen otursa. Benim kızın da uykuları çok düzensiz gece uyumuyor gündüz uyuyor tam iş saatlerinde. İşe geri döndüğümde canıma okuyacak, düzelmesi lazım bir şekilde ama şu an ne kadar uyursa uyusun modundayim. Alışkanlığını nasıl değiştirebilirim bilmiyorum
Benimkiler nasır tuttu artıkMaşallah 50 dakika emzirebiliyorsan. Göğüs uçlarında hiç hassasiyet olmadı mı? İlk zamanlar kaç dk emiyordu? Benim bebeğim 1 aylık oldu bugün en fazla yarım saat emiyor o da çok nadir 15-20. Dakikada bırakıyor zaten ben acıdan bayılmış oluyorum, 50 dakika o acıya nasıl dayanırım bilmiyorum.
Senin bebeğin daha büyük bir umut zamanla o acı geçiyor dersin diye bekliyorumya da senin göğüslerin acımıyorsa, acımaması için belki fikir verirsin
Benim hala çok acıyorBenimkiler nasır tuttu artıkemzirirken acımıyor ama sonrasında çok hassasiyet ve azıcık ağrı oluyor
6 fazla canım su komasına girme riski varmış. Ben 3 litre içiyorum üzerini tavsiye çaylarla tamamlıyorumGünde 6 litre su içiyorum diyen vardı. Kızlar 6 da fazla mı ne sanki me diyorsunuz içilir mi ben 4 e zorluyorum ama 6 da ne bileyim
O bende de oluyor sağ göğüs özellikle işte o düzgün kavramamalarından kaynaklanıyormuş. Büyüdükçe öğrenecekler daha iyi almayıBenim hala çok acıyorsonrasında da ucu beyaz kalıyor bugün gördüm vazospazm oluyormuş göğüs uçlarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?