• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Bence de güzel olur. Diyet grupları gibi o konu herkesi gaza getirse yaza kalmaz biter gider bu kilolar. Emzirenler şanslı doğal spor yapıyorlar. Biz de bebeği spor aleti olarak kullanıp ufaktan başlarız ileride 😂
En çok kendimi gaza getirmem kaldım😂 emziriyorum allahtan emzirmesem ne olacaktı halim acaba😰 en kısa zamanda grupla karşınızda olacağım🤭
Doğuma gittiğimiz gün sanki dün gibi ama baksana 5 hafta geçmiş üstünden 😍
Hakikaten zaman algım kalmadı zaten vakit öyle çabuk geçiyor ki yetişemiyorum hiçbir şeye hala bebişe 1. Ay çekimi yapacağım ben yapana kadar 2 aylık olacak😂
Kızlar bir emzirmede tek memeyi mi yoksa iki memeyi de mi veriyorsunuz
Çok uykusu varsa 2. Memeyi istemiyor ama genelde tek meme yetmiyor 2. Veriyorum
Şimdi bizim bazı bebeler sürekli emiyor ya yarım saatte bir 5 dk fa bir felan 😁 asıl emme saatine doymak için süt kalmıyor .
normalde bizim ki 15 dl emince doyuyor çıkarıyor memeyi. Ama gün içinde her kriz qnında emmek istiyor 5 dk 4 dk kadar emiyor. Süt kalmıyor asıl emmeye.
Ben emzik veriyorum canım ya yoksa asla süt birikmiyor zaten çok bol değil 2 saatten önce emzirmiyorum aranıyor çoğu zaman emzik kurtarıcı oluyor

Kızlar bebeğim emiyor donra emerken bi anda ağlamaya başlayıp memeyi bırakıyor. Sonra tekrar emip tekrar ağlayarak meneyi bırakıyor bunu sizinkiler de yapıypr mu? Bu ne demek acaba? Bugün çok huzursuz kızım çok gazı var bu gece hep ayakta geçecek heralde

Kızlar bebeğim emiyor donra emerken bi anda ağlamaya başlayıp memeyi bırakıyor. Sonra tekrar emip tekrar ağlayarak meneyi bırakıyor bunu sizinkiler de yapıypr mu? Bu ne demek acaba? Bugün çok huzursuz kızım çok gazı var bu gece hep ayakta geçecek heralde
Bir kez benim oğlum da yaptı ben gaz sancısı diye düşündüm. Öyledir muhtemelen ki bir anda karnına sancı girdiğinde tepki veriyordur.

Ağlama şeklinde olmuyor ama birden sancı giriyor kızarıyor ıkınıyor o zaman memeyi bırakabiliyor sonra tekrar istiyor tabi dün gece gaz yüzünden hiç uyumadık neredeyse bakalım bu akşam nasıl geçecek

Bi de gaz sancısı sadece yediğimiz içtiğimizle alakalı değil. Dikkat ettim de ayaklarımın üşüdüğünü hissettiğim zamanlarda daha çok gaz sıkıntısı yaşıyoruz. Annem hep kızar bana çorap giymiyosun terlik giymiyosun diye demek ki var bildikleri. Ayakları üşütünce ne rezenenin faydası oluyor ne de gaz damlalarının kendinize sıcak bakın arkadaşlar

Ağlamaya başlayınca kafayi geri atıyor mu bizimki oyle
Hatta memeyi de götürüyor kendiyle :/

Kusması nasıl veya kendini geri itiyor mu, acaba reflüsü olabiir mi ,ben de kendi kizimda reflü var mı diye dün belirtilerini okudum hep ustune sizin mesajı görünce aklıma geldi. Bir de bazen emme reddi olabiiyor bebislerde kısa süreli de olsa bazen yapıyorlar ,kendini çektiğinde bir de diğer göğsü dene istersen bakalım onu alacak mi

Benim bebikte öyle çok yapıyor gaz sancısı dan çünkü gaz damlası verdiğimde geçiyor 😊

Kızlar ya bu emziye nasıl alıştıracağız emziği ağzına alınca başlıyor ağlamaya ne yapacağımı şaşırdım
Kuzu tamamen keyiflerne göre. Emeceği varsa yarım saat emiyor, canı istemezse ağzına verince öğürmeye başlıyor. Böyle böyle alışacak pes etmeyecem 😂
Kızlar ilk zeka kartlarını nasıl kullanıyorsunuz ?
Kartları 20 cm mesafeden tutuyorum her birini 15-20 sn gösteriyorum inceliyor, incelerken bir yandan görseldeki şeyi söylüyorum geçiyorum diğerine.
Tek meme bitmeden diğerine geçmiyorum. Zaten tek memeyi bitirdiği olmadı hiç. Sırayla veriyorum memeleri şuan bir beslenmede birini bir beslenmede diğerini. Eğer çok boşaltmazsa sağıyorum kalanı da memede
Kanamam bir haftada bitti Doktor normal diyor :/
Ultrasona bakarak dediyse normal kuzu ben güzel işte
Ayyy bu benimki. Ama bu işi sadece akşam saatlerinde yapıyor. Savaşıyor sinirleniyor resmen. Gazdan değil ama gazdan yaptığında anlıyorum. Böyle uykuya dalmak istiyor dalamıyor sinirleniyor gibi geliyor bana benim de kafamı duvarlara vurasım kendimizi pıçaklayasım geliyor öyle yapınca
Portakal mandalina gibi şeyler yiyen var mi. Sıkıntı oldu mu
Yaa canım çok çekiyor ama yemiyorum. 2 defa mandalina yedim ama bir şey olmadı 😂

AynKızlar ya bu fışkırarak kusma nasıl oluyor, bizimki sürekli kusuyor dün surupla damlaya başladık bugün yine kustu daha etki etmedi sanırım ama fışkırarak kusma olayını bilmiyorum gözümde canlanmiyor bazen dik tutarken veya yatarken ileri doğru kustugu da oluyor ,çoğunlukla peynir kesiği şekilde gaz cikarirken, ama hem kendi üstü hem benimki illa batıyor ıslanıyor 😥 fışkırarak kusma dediği nasıl birşey nasıl ayırt edeceğim normal kusmadan
Canım baya fışkırıyo ağzından şelale gibi bazen burnundan çıkıyo bence fışkırsa anlsmama ihtimalin yok çok panik oluyorum ben öyle oluncs
Benim her beslenmede tek meme kuzu 2. Ye geçmeden doyuyo zaten bi de ön süt son süt olayından dolayı da tek meme veriyorum canım
Birinci ay aşısı sağlık ocağında yoktu hastanede de yok. Eczaneden alıp yapamıyor muyuz diye sordum doktora yok dedi. Bugün sağlık ocağının hemşiresi aradı hala gelmedi aşı bilgin olsun gelince haber vericem dedi. Umutlu bekleyiş devam ediyor yani
Ben de dr sordum eczaneden alıp yaptıramıyomuşuz buz aküleriyle getirmeniz lazım zor bekleyin dedi
Ağlamaya başlayınca kafayi geri atıyor mu bizimki oyle
Hatta memeyi de götürüyor kendiyle :/
Kafayı geri hep atıyo benimki ağlayınca da normalde de
Kusması nasıl veya kendini geri itiyor mu, acaba reflüsü olabiir mi ,ben de kendi kizimda reflü var mı diye dün belirtilerini okudum hep ustune sizin mesajı görünce aklıma geldi. Bir de bazen emme reddi olabiiyor bebislerde kısa süreli de olsa bazen yapıyorlar ,kendini çektiğinde bir de diğer göğsü dene istersen bakalım onu alacak mi

Kuzu tamamen keyiflerne göre. Emeceği varsa yarım saat emiyor, canı istemezse ağzına verince öğürmeye başlıyor. Böyle böyle alışacak pes etmeyecem 😂

Kartları 20 cm mesafeden tutuyorum her birini 15-20 sn gösteriyorum inceliyor, incelerken bir yandan görseldeki şeyi söylüyorum geçiyorum diğerine.

Tek meme bitmeden diğerine geçmiyorum. Zaten tek memeyi bitirdiği olmadı hiç. Sırayla veriyorum memeleri şuan bir beslenmede birini bir beslenmede diğerini. Eğer çok boşaltmazsa sağıyorum kalanı da memede

Ultrasona bakarak dediyse normal kuzu ben güzel işte

Ayyy bu benimki. Ama bu işi sadece akşam saatlerinde yapıyor. Savaşıyor sinirleniyor resmen. Gazdan değil ama gazdan yaptığında anlıyorum. Böyle uykuya dalmak istiyor dalamıyor sinirleniyor gibi geliyor bana benim de kafamı duvarlara vurasım kendimizi pıçaklayasım geliyor öyle yapınca

Yaa canım çok çekiyor ama yemiyorum. 2 defa mandalina yedim ama bir şey olmadı 😂
Benim de hep gece oluyo bu olay. Bu arada öandalina falan neden yeniyorsunuz o da mı gaz yapıyomuş

İki memeyi de veriyorum ben 15-20 dakika kadar. Bir ara sütüm çok tazyikliydi o zaman tek meme veriyordum onun dışında iki memeyi de emiyor.
Ben ne yaparsam yapayım bu süt çoğalmıyor 😃yapısal bişey heralde , içmedğim çay takviye kalmadı anasını satayım😄
Sadece suyu az içiyorum sanırım , yatana kadar bazen 2 lt yi bulmuyor
Vakit bulamıyorumki su içmeye , çok içsem nasıl vc ye gidicem bebekten diye düşünüyorum 😃herşey zor bu analara 🤣

İşte aynen benimki de öyle 🤣
Aynen öyle çok su içsem sürekli nasıl lavaboya gideceğim stresinden çok içemiyorum
Arkadaşlar selam herkese wrap sling aldım bugün epey sevdim gibi ama bundan önce e bebekten easy sling diye bir şey almıştım ayni gün iade ettim sevemedim ama kullanma talimatında sadece ayaktayken kullanın yaziyodu. Aklım ona takıldı.bu wrap slinglerden kullanan var mı oturmakta filan bir sakınca olur mu bebek bundayken?
Kız ben uyuyorum bile slingle :D koltuğun minderini biraz eğimli yapıp yatıyorum dik pozisyona biraz yakın ama hafif yatık. Bebişin kafasına da dikkat ediyorum. Bir ara o kadar uyumuyordu ki benimki yerine yatırınca, çaresizlikten slingle uyumayı öğrendim
Süt tazyikli geldi benim birkaç gün o zaman böyle yapıyordu tek meme vererek çözmüştüm bir süre sonra süt normale dönmüştü bebeğim de normal emmeye başlamıştı

Aynısı benimkinde de oluyor bende neden çözemedim.hem memeyi istiyor 2 çekiyor sonra sinirlenip bırakıyor geri alıyor.böyle böyle devam ediyor.Cumartesi doktora kontrole götüreceğim doktora soracağım bu durumu.herzaman böyle değil ama bazen sakin sakin emiyor uyuyor bazen aşırı sinirli oluyor.çok aç ondan mı diyorum ama tokken memeyi verip deniyorum tokken de yaptığı oluyor aynı şeyi.diğer memeye geçiyorum onda da yapıyor.bakalım doktor ne diyecek

Aynısı benimkinde de oluyor bende neden çözemedim.hem memeyi istiyor 2 çekiyor sonra sinirlenip bırakıyor geri alıyor.böyle böyle devam ediyor.Cumartesi doktora kontrole götüreceğim doktora soracağım bu durumu.herzaman böyle değil ama bazen sakin sakin emiyor uyuyor bazen aşırı sinirli oluyor.çok aç ondan mı diyorum ama tokken memeyi verip deniyorum tokken de yaptığı oluyor aynı şeyi.diğer memeye geçiyorum onda da yapıyor.bakalım doktor ne diyecek
Ay aynısı ya, lütfen sorunca bana da söyle

Kızlar günaydın en acilinden bir şey sormam gerekiyor zira bu konuda hiç bilgim yok. Sigortalı olarak son ana kadar çalıştım sonrasında rapor aldım tabi, doğum sonrasında yine işgöremezlik raporu aldım. Birkaç gün önce e devlet kayıtlı banka hesabıma 300 lira civarında emzirme parası yattı, bu sabah aynı hesaba 6000 lira kadar para yatmış. E devletten baktığımda analık parası olarak görünüyor. Bu analık parası tek seferlik olarak mı yatıyor, eğer ki öyleyse az değil mi? Sonuçta asgari ücret ve tam sigorta ile çalıştım. Onun dışında başka bit yerde para alabiliyor muyum?

Back