2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kızlar 5. Gün hastanede kontrol var mı?6 sene önce vardı da şimdi baktım doğum paketinde doğumda ilk muayene ve kanlar dahil yazıyor 5.gün ile ilgili bişey yazmıyor.birde işitme testine kendiniz istediğiniz hastaneden mi randevu aldınız nasıl yaptınız?

Merhaba canım bizi taburcu olurken 5.gün çağırdılar ve işitme testini de o gün yaptılar.

Merhaba benimde devam ediyor WC de silince geliyo kan yok ama koyu renk. İnşallah benimde hayırlısı ile sancım başlar doğum gerçekleşir.
İnşallah başlar,beklemek te zor oluyor,arayan soran,her gören AA sen daha doğurmadın mı diyor bir de sinir oluyorum,yok doğurdum tekrardan hamileyim diyesim geliyor

Kızlar bebeklerinizi ne kadar arayla emziriyorsubuz
Dunden beri beyaz sutum gelmeye basladii bu gece masallah cok iyi uyudu, 20 dk bir gogus 20 dk obur gogusu veriyorum. 2,5/3 saat uyuyor. 20 dk emzirince uyuyo kucagimda tabi ama altini aciyorum uyandiriyorumkii digerinide emsin ve daha rahat uyusun diyee, dun ilk kontrolumuz vardi hastanede 4 gunluk bebisimin kiloda almiss geri hafif sarilik var ama cok onemli degil dedi doktor bolbol emzir dedi sadece.

Veee gercekten ise yaradigini dusundugum vitamin ve icecekler iciyorum sutum icin, daha skmadan damliyor sutum disariya.

Bizim dun 4. Gunumuzde hastanede kontrolumuz vardi, pakede dahildi bizim. Ve sali yine cagirdi kontrole, sanirim dogum kilosuna gelene kadar kontrol ediyorlar.

Isitme testinide 2. Gun yaptilar ogluma hastanede, oda pakede dahildi

Dogum yapacak olan anneler, emzirme konusunu bence hic kafaniza takmayin. Sadeceee cok iyi ogretecek insanlara ihtiyaciniz var okadar, inanin hastanede hemsireler ve en son gun cikmadan emzirme egitim hemsiresi geldi yarim saat yanima detayli bir sekilde anlatti ve tutusunu denedik surekli ve ondan sonra kendim yapabildim. Biz anneler olarak fazla nazik davrandigimiz icin korkuyoruz sanirim, ama inanin okadar zor degilmis dogru teknigi ogrendigin zaman.

Benim gogus uclarim yoktu mesela, ilk iki gun lansinoh’un gogus ucu cikaricisiyla cikardim surekli yoksa tutamiyodu. Ama artik onuda kullanmiyorum emdikce cikiyomuss.

Bide oglusum emzigi hemen tuttu hastanede hemsireler surekli vermeyelim dedigi halde verdim yinede cunku emziksiz hayat dusunmek istemyorum onlarda memeyi kabul etmez diye surekli uyardilar ama memeyide emiyo gayet guzel emziginide

Ve benden bir tavsiye daha, gumus kapak mutlaka alin kizlar. Beni okadar rahatlatiyorki ilk gunler vazgecmek istiyordum acidan sagip veriyim diye, ama suan krem bile kullanmiyorum cok rahatlatiyo uclarimi.

Biberonda tommee tippee almistim ben, denemek icin sagdiydim sutumu onuda siseyle verdim o gun, onuda tuttu icti hemen

Ne kullanıyorsun canım

Göbeği düşmeden yıkadiginiz da bi ilaç vb. Bir şey sürdünüz mu ? Bizim ki daha düşmedi ama bugün yıkamayı düşünüyorum?

Birde göğüs ucu yaralarına kantaron yagi iyi geliyor

Gunaydin hanimlar dogum yapanlara gecmis olsun ve gozleri aydin Dogumu bekleyenlere sabirlar diliorum Benim kv dem geldi artik hayata onunla devam edecegiz.Yazlari belki 2 ay falan giderse ancak okadar hem cocuklarima bakacak bende ise girdigim icin.Gorumcemde zaten bizde kaliyordu yeni bir doneme merhaba

Kızlar hastaneden çıktığımda böyle değildim inanılmaz bir kabızlık var. Demir hapını da bıraktım hatta bu yüzden ama düzelmedi. Neden olabilir hergün kayısı suyu da içiyorum
Bende 5gün boyunca hic tuvalete gidemedim.sonunda lavman yapmak zorunda kaldim simdi yine kabızim ne olcak böyle bilmiyorum

Biz ayrı odadayiz. Doğumdan sonra da böyle ilk zamanda yaşarız

Arkadaşlar ben doğum yaptım sezeryan oldu saat beş gibi suyum geldi ama suyun rengi sarı yeşil arasiydi panik oldum ve hemen hastaneye geldik açılmam bir cm mis ama suyum çok fazla geliyodu bebeğim kakasını yapmaya başlamış suyun rengi değişmiş sezeryana alındım. Şuan ağrı kesici etkisiyle iyiyim şükür bebeğime de bir şey olmadı elhamdülillah. Darısı bekleyenlere

Bende 5gün boyunca hic tuvalete gidemedim.sonunda lavman yapmak zorunda kaldim simdi yine kabızim ne olcak böyle bilmiyorum
Canım ben normwlde de çok kabızlık problemi yaşıyprum. Sezaryen olacağım. Ben de lavman aldım doktorum dikişlerini koparırsın dikkat et diye uyardığı için. Bu gün instada güvendiğim bi dr bitkisel kabızlık için bi şeu paylaşmış otrifibre nestle nin. Emziren anneler için falan. Ben ondan almayı düsünüyorum.
Günaydın güzel anneler yarin doguma giriyorum acayip duygular icindeyim gece uyuyamiyorum uyudugumda da bebek emzirme dogum ruyalari goruyorum hayirlisyla bi doguraydik iyidistres endise heyecan kaygi hepsi bir arada
Canım Allah sağlıkla can parçana kavuşmayı nasip etsin inşallah benim persembe ona rağmen strestennuykularım kaçtı her şey çok güzel olacak allahın izniyle darısı tüm kavuşmayı bekleyenlere
Canım gözün aydın bundan sonrası için sana da bebişe de kolaylıklar diliyorum

Kızlar bebeklerinizi ne kadar arayla emziriyorsubuz
Ben 2 saatte bir emzirmeye çalışıyorum uyandırıp ama gündüzleri uykusu o kadar ağır ki zar zor yani 15 dk emiyorsa ne ala. Gece de değişiyor. Hemşire gece dinlenmen için mama takviyesi verebilirsin demişti çok ağlarsa mama+süt verdiğimde 3 saati buluyor uyanması. Bence bir standartı yok. 4 saat falan çok fazla ama en geç 3. Saatte memede olabilir. Ben doyduğunu karnının kocaman olmasından anlıyorum

Günaydın güzel anneler yarin doguma giriyorum acayip duygular icindeyim gece uyuyamiyorum uyudugumda da bebek emzirme dogum ruyalari goruyorum hayirlisyla bi doguraydik iyidistres endise heyecan kaygi hepsi bir arada
Canım kolaylıkla , sağlıklı bir doğumla kucağına alırsın inşallah yarın Bizleri de haberdar et olurmu? Kaçta doğumun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…