- 5 Ocak 2021
- 821
- 850
- 33
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #31.941
Oy May gatBenim az az akıntım oldu doğumdan önceki gün su gibi. Normalde ara ara olurdu günde 1-2 kez ama doğumdan önceki gece birkaç saat içinde 7-8 kez oldu. Doktor sabahki muayenede su geldiğini söyledi. Bir anda gelmedi sızdı benimki azar azar
Canım benim nişan jöle gibi ve şeffaftı kan yoktu hiç perşembe gece geldi cumartesi öğlen doğurdum
Benim kızın ayağı hep orda ama uyuşma şeklinde hissetmedimKızlar 36 haftalik hamileyim sağ göğsumun altı yani göğüs kafesinin bittiği yer çok fazla uyuşuyo karıncalanıyo artık bebeğin ayağı orda gezindigi zaman mi oluyo anlayamiyorum bi bilgisi olan var mi
Ben de çok zorlandım hastanede. Eve gelince de zorlandım ama hastaneden daha iyiydi. Hemşire çağırmadan emziremiyordum resmen hastanede, çareyi süt sağıp vermekte buldum biberonla. Evde de bir süre biberon ve emme karışık olarak devam etti düzenimiz sürekli tutmuyordu memeyi ama bazen emiyordu. 10 gün olunca falan iyice alıştı emmeye biberonu bıraktık. Emzirmeye alıştırmak cidden uğraş işi. Çocuğu da aç bırakamıyosun insan kötü hissediyor ama ben böyle çözdüm. Meme reddi de olmadı çok şükür biberon verdim diye. Philips aventin biberonu ile verdim. Hep ememese bile karnı sürekli doyduğu için sarılık olmadı hem de mama vermemiş olduk böylece.Kızlar iyi geceler. Hala hastahanedeyiz yarın sabah çıkış yapılacak hayırlısıyla. Sütüm bebeği doyuracak kadar var bebek de emme refleksi de var 2. Günü tamamlamaya doğdu giderken hiç mama takviyesi almadık ama sorun şu ki memeyi başlangıçta tutturamıyorum bir türlü emecek şekilde ağzına yerleştiremiyorum ara ara başardığım oluyor ama çoğunlukla burdaki hemşirelerden yardım alıyorum. Yarın eve gittikten sonra hiç başaramazsam diye stres yapmaya başladım. Bebiş de biraz aç kalsa yaygarauı koparıyor o halde emzirmeyi başlatmak daha da zorlaşıyor. Tek umudum eve gidip ikimizin de rahatlaması ve daha sakin bir düzen oturtmamız.
Bunu yazdığım esnada refakatçi olarak yanımda kalan kayınvalidem bebeğimle beraber topuk kanı kan şekeri ölçümüne gitmişti. Orada kan şekeri düşük çıkmış hemşire hemen mama veriyorum demiş ve bizimki de okeylemiş. Ben bu akşamüstü aynı durumu yaşadım kan şekeri düştü hem de o esnada enfeksiyon test sonuçlarını bekliyordum bu stres altında bebeğe hemen mama vermeyelim bana yardımcı olun emzireyim dedim 40 dk emzirdim ve kan şekeri 70'e yükseldi. Bu sebeple o kadar sinirlendim ki aynı şeyi yapmayı ben bilmiyor muydum. Dün 24 saat uyumadım ilk gün ilk gece telaşlarıyla o zaman bile mama verelim diyenleri reddettim. Şimdiyse bana sormaya bile gerek kalmadan bU yapıldı. Belki abartıyorum ama inanılmaz modumu düşürdü bu durum. İyice strese girdim.Ben de çok zorlandım hastanede. Eve gelince de zorlandım ama hastaneden daha iyiydi. Hemşire çağırmadan emziremiyordum resmen hastanede, çareyi süt sağıp vermekte buldum biberonla. Evde de bir süre biberon ve emme karışık olarak devam etti düzenimiz sürekli tutmuyordu memeyi ama bazen emiyordu. 10 gün olunca falan iyice alıştı emmeye biberonu bıraktık. Emzirmeye alıştırmak cidden uğraş işi. Çocuğu da aç bırakamıyosun insan kötü hissediyor ama ben böyle çözdüm. Meme reddi de olmadı çok şükür biberon verdim diye. Philips aventin biberonu ile verdim. Hep ememese bile karnı sürekli doyduğu için sarılık olmadı hem de mama vermemiş olduk böylece.
Allah razı olsun canım hepimizin evlatları inşallah. Tavsiyen için teşekkür ederimBebeğin hayırlı olsun sağlıklı uzun ömürlü olsun inşallah canım. Bana hemşire ikinci gün hastanede damla verdi ben kullandığım dakika sütüm çok artıyor ben faydasını gördüm yani.
Cevap verildi mi bilemiyorum henüz okumadım sırayla gidiyorumBel fıtığı olanlar spinal anestezi olabiliyor mu bilen var mı?
Canim lohusa oldugun icin hemen herseye sinirlenebilirsin kvdende sarilik olmasin die kabul etmistir sen canini skma bol bol emzrmene bak.Benim.kvdede gogsumden sut gelmesine ragmen telefndakilere daha sut gelmedi faln dedi bnide stres etti ebelere mamami bslasak sutum uok galiba dedim ebe gogsmu skti bir damla sut cikti iste var sutun dedi sen emzr mmya gerek kalmaz bence demsti.Bunu yazdığım esnada refakatçi olarak yanımda kalan kayınvalidem bebeğimle beraber topuk kanı kan şekeri ölçümüne gitmişti. Orada kan şekeri düşük çıkmış hemşire hemen mama veriyorum demiş ve bizimki de okeylemiş. Ben bu akşamüstü aynı durumu yaşadım kan şekeri düştü hem de o esnada enfeksiyon test sonuçlarını bekliyordum bu stres altında bebeğe hemen mama vermeyelim bana yardımcı olun emzireyim dedim 40 dk emzirdim ve kan şekeri 70'e yükseldi. Bu sebeple o kadar sinirlendim ki aynı şeyi yapmayı ben bilmiyor muydum. Dün 24 saat uyumadım ilk gün ilk gece telaşlarıyla o zaman bile mama verelim diyenleri reddettim. Şimdiyse bana sormaya bile gerek kalmadan bU yapıldı. Belki abartıyorum ama inanılmaz modumu düşürdü bu durum. İyice strese girdim.
Canım benimde meme ucum az silikon başlıkla tutturabiliyorum. Çok rahat ettim tavsiye ederim.Kızlar iyi geceler. Hala hastahanedeyiz yarın sabah çıkış yapılacak hayırlısıyla. Sütüm bebeği doyuracak kadar var bebek de emme refleksi de var 2. Günü tamamlamaya doğdu giderken hiç mama takviyesi almadık ama sorun şu ki memeyi başlangıçta tutturamıyorum bir türlü emecek şekilde ağzına yerleştiremiyorum ara ara başardığım oluyor ama çoğunlukla burdaki hemşirelerden yardım alıyorum. Yarın eve gittikten sonra hiç başaramazsam diye stres yapmaya başladım. Bebiş de biraz aç kalsa yaygarauı koparıyor o halde emzirmeyi başlatmak daha da zorlaşıyor. Tek umudum eve gidip ikimizin de rahatlaması ve daha sakin bir düzen oturtmamız.
Kuşum sana sorulmalıydı çok haklısın. Ama mesele bebeğinin aç kalmamasıysa inisiyatif alınabilir diye düşünüyorum. Kafanı bunlara takıp yorgunluğuna yorgunluk katma benceBunu yazdığım esnada refakatçi olarak yanımda kalan kayınvalidem bebeğimle beraber topuk kanı kan şekeri ölçümüne gitmişti. Orada kan şekeri düşük çıkmış hemşire hemen mama veriyorum demiş ve bizimki de okeylemiş. Ben bu akşamüstü aynı durumu yaşadım kan şekeri düştü hem de o esnada enfeksiyon test sonuçlarını bekliyordum bu stres altında bebeğe hemen mama vermeyelim bana yardımcı olun emzireyim dedim 40 dk emzirdim ve kan şekeri 70'e yükseldi. Bu sebeple o kadar sinirlendim ki aynı şeyi yapmayı ben bilmiyor muydum. Dün 24 saat uyumadım ilk gün ilk gece telaşlarıyla o zaman bile mama verelim diyenleri reddettim. Şimdiyse bana sormaya bile gerek kalmadan bU yapıldı. Belki abartıyorum ama inanılmaz modumu düşürdü bu durum. İyice strese girdim.
Hayır canım demedi gebelıkte cok normal dedi kolestrol içinAnladım çok geçmiş olsun ne değişik şeyler oluyor ;( sizin bir mesajınıza denk geldim. Kolestrol değerleriniz yükselmiş bir ara. Beb de kan verdim geçen gün kolestrol değerleri tavan yapmış durumda ama alt ast değerlerim normal doktorunuz kolestrol için bir şey demiş miydi
Bu sefer hiç bir sıkıntı yaşamadan alacaksın yavrunu kucağına inşallahTeşekkür ederim canımnormal o zaman. Ben en azından bebek doğana kadar yanımda olsun istiyordum da üzüldüm biraz. İlk doğumumda yaşadığım bir sıkıntıdan dolayı biraz endişeliyim o yüzden merak ettim her yerde aynı şekilde mi oluyor diye
Ay inşallah canım benim inşallah çok teşekkür ederimBu sefer hiç bir sıkıntı yaşamadan alacaksın yavrunu kucağına inşallahbana anestezi uzmanı ameliyat başladığında bol bol dua oku, şarkı söyle yada konuş bizimle anlat biseyler dedi. Sende normalde neyle sakinlesiyorsan onu yap mutlaka
Doktor bi anda boşalırsa ya da bozuk musluk gibi damlatjrsa suyundur demişti. Gün içerisinde su gibi akıntım oluyor benim de ama sürekli değil musluk misali değil yaniMerhaba arkadaşlar doğum yapanlar sağlıkla büyütsün bebislerinibenim gibi bekleyenler de sağlıkla kavuşsun inşallah ben bir şey danışıcam grupta suyu az az gelen oldu mu acaba? Genelde suyun birden geldiğini okuyorum ama benim dün geceden beri az az çamaşırım ıslanıyor akıntı mi çoğaldı anlayamadım aynı durumu yaşayanlar bilgilendirirse sevinirim.hafif çatı ağrım zaten var 39. Haftada olduğum için
Benim bebeğimin de bazı hareketleri canımı yakıyor. Alanları daraldığı için daha çok etkiliyor yaptıkları. Hareketli bebek iyidir demişti doktorum sıkıntıdan değildir canım. Benimki en başından beri çok hareketliydi. Şimdi de hareketli ama yeri daraldığı için tekme değil de daha çok ittirme gibi oluyorKızlar bebek aşırı hareketli canımı çok acıtıyor. Niye bu kadar büyük hareketler yapıyor anlamıyorum. Bir sıkıntısı falan mı var acaba diye kuruyorum kafamdasizinkilerin hareketi nasıl doğuma yakın hareket artar mı azalır mı acaba
Stres yapıp sütünü etkileme bence canım o da ne yapacağını bilemeyip aç kalmasın diye demiştir. Daha çok şeyle karşılaşacağız bence elimizden geldiğince bebişlere odaklanırsak belki görmezden gelebilirizBunu yazdığım esnada refakatçi olarak yanımda kalan kayınvalidem bebeğimle beraber topuk kanı kan şekeri ölçümüne gitmişti. Orada kan şekeri düşük çıkmış hemşire hemen mama veriyorum demiş ve bizimki de okeylemiş. Ben bu akşamüstü aynı durumu yaşadım kan şekeri düştü hem de o esnada enfeksiyon test sonuçlarını bekliyordum bu stres altında bebeğe hemen mama vermeyelim bana yardımcı olun emzireyim dedim 40 dk emzirdim ve kan şekeri 70'e yükseldi. Bu sebeple o kadar sinirlendim ki aynı şeyi yapmayı ben bilmiyor muydum. Dün 24 saat uyumadım ilk gün ilk gece telaşlarıyla o zaman bile mama verelim diyenleri reddettim. Şimdiyse bana sormaya bile gerek kalmadan bU yapıldı. Belki abartıyorum ama inanılmaz modumu düşürdü bu durum. İyice strese girdim.
Sana sorulması gerekirdi ama sen şimdi bunlarla kendini strese sokma canım bebişine bak.Bunu yazdığım esnada refakatçi olarak yanımda kalan kayınvalidem bebeğimle beraber topuk kanı kan şekeri ölçümüne gitmişti. Orada kan şekeri düşük çıkmış hemşire hemen mama veriyorum demiş ve bizimki de okeylemiş. Ben bu akşamüstü aynı durumu yaşadım kan şekeri düştü hem de o esnada enfeksiyon test sonuçlarını bekliyordum bu stres altında bebeğe hemen mama vermeyelim bana yardımcı olun emzireyim dedim 40 dk emzirdim ve kan şekeri 70'e yükseldi. Bu sebeple o kadar sinirlendim ki aynı şeyi yapmayı ben bilmiyor muydum. Dün 24 saat uyumadım ilk gün ilk gece telaşlarıyla o zaman bile mama verelim diyenleri reddettim. Şimdiyse bana sormaya bile gerek kalmadan bU yapıldı. Belki abartıyorum ama inanılmaz modumu düşürdü bu durum. İyice strese girdim.
Ben Ataşehir'de değil ama Medicana:da yaptım dogumumu her şey güzeldi eşim de girdi nasıl izin vermiyorlar yaGünaydın Florence nightingale ataşehire doğum tecrübesi olan veya yapacak olan var mı? Aslında ataşehir medicana da düşünüyordum ama doğum fotoğrafcısı dayatması, eşi doğuma almaması gibi dayatmaları var. Florence da google yorumları ile pek iç açıcı gözükmüyor . Onların yanında memorial var o da fotoğrafçı dayatması yapıyor. Eskiden böyle değildi bu hastaneler enteresan olmuşlar
Kaç kere konuştum normal doğumda izin veriyorlarmış sadece.. ayrıca burada yorum yapamayacağım bir fotoğrafçı bulmuşlar illa o olacak. Yani benim orayı tercih etme sebebim yeni doğan yoğun bakımının daha iyi olduğunu duymamdı ama bu ısrarlar hastaneden soğumama sebep oldu. Dördüncü bebeğim olacak inşallah ve diğer doğumlarımdaki yapmak istiyorum ama florence nightingale ile ilgili de tereddütlerim oldu yorumları okuyuncaSana sorulması gerekirdi ama sen şimdi bunlarla kendini strese sokma canım bebişine bak.
Ben Ataşehir'de değil ama Medicana:da yaptım dogumumu her şey güzeldi eşim de girdi nasıl izin vermiyorlar ya
Ne kadar sinir bozucu bir durum ya. Bütün planlarını bozmuşlar.Kaç kere konuştum normal doğumda izin veriyorlarmış sadece.. ayrıca burada yorum yapamayacağım bir fotoğrafçı bulmuşlar illa o olacak. Yani benim orayı tercih etme sebebim yeni doğan yoğun bakımının daha iyi olduğunu duymamdı ama bu ısrarlar hastaneden soğumama sebep oldu. Dördüncü bebeğim olacak inşallah ve diğer doğumlarımdaki yapmak istiyorum ama florence nightingale ile ilgili de tereddütlerim oldu yorumları okuyunca
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?