• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kızlar hastaneye gidecek emzik biberon vs şeyleri nasıl sterilize ettiniz?
Bir de emzik ilk 1 ay vermeyin diyor okuduğum kitaplarda , izlediğim yerlerdeki doktorlar
Ne yapacağımı şaşırdım , ama yine de yanımda götüreyim dedim , üzerlerinde kayamış suda 5 dk bekletmek yeterli diyor, sizler kaynattınızmı nasıl yaptınız kızlar?
Karbonatlı sıcak suda bekletip duruladim
Kızlar spinal sezaryen olanlar acaba anestezi uzmanı ameliyat boyunca yanınızda mıydı?

Bugün doktorumla konuştum, hayır ameliyat boyunca yanında zaten kalamaz 16 ameliyathane var 2 tane anestezi uzmanı var, kimsenin başında beklemiyorlar ki ama anestezi teknikeri bekliyor, bir durum olursa gidip anestezi uzmanını çağırıyor dedi 🙁
Bugün anestezi doktoru ile görüştüm. Ameliyat sonuna kadar yanında bekleyeceğim dedi. Ayrıca teknikerlerde oluyormus

Bugün kontrolüm vardı. 37+5... doktorum artık bu bebeğin doğma zamanı gelmiş her an olabilir dedi. Cuma günü için gün aldık. 2. Sezaryenim olacak. Anestezi uzmanı ile detaylı Bi görüşme yaptık. İlk ameliyatim sıkıntılı geçmişti. Şu anda da panik atak yaşadığım için konuşunca biraz olsun rahatladım. Ameliyatın sonuna kadar yanımda duracağını bebek çıkar çıkmaz sedasyon vereceğini söyledi.. umarım sıkıntısız bir şekilde bebeğimi kucağıma almak nasip olur 🐣

Ben de sürecimi anlatayım kızlar

Biliyorsunuz perşembe gününe almıştık sezeryan tarihini, ama tansiyonum tekrar yükselince sabah kontrole gittim, doktor bugün alalım deyince stresten deliye döndüm zaten. Hemen evden eşyaları aldık geldik, ben doğumhanede bekledim çünkü doktorun poliklinik saatiydi ilk müsait zamanda alacam dedi. Yaklaşık saat 1 fen 4 e kadar bekledim, bu arada sonda takıldı. Aşırı korkunç değildi, sadece yanma oldu sistit olmuş gibi en başta, sonra alıştım varlığına.

Sizi alıyoruz dediklerinde aşırı gerildim, tir tir titremeye başladım, ama ekip çok iyiydi sürekli konulu beni neşelendirmeye çalıştılar. Spinal yapılırken zorlanmadım.

Ameliyat kısmında bir şey hissetmedim, sacece çocuğun çıktığı kısmı hissettim acı değil ama tuhaf bir histi. Çıkınca bebek ağlamaya başladı, ben de ağlamaya başladım. Bebek çıktıktan sonra hafif bir sakinleştirici verdiler, daha rahatladım.

Sonra çıkardılar odaya, spinal etkisi 2 saat sonra geçmeye başladı, 3 tane ağrı kesici yaptılar iyi geldi. Gece boyu bebeği emzirmeye çalıştım, herkesin bebesi ağlıyor benimki uyuyor. Zorla uyandırıyorm iki kere çekiyor uyuyor. Zaten sütüm de gelmiyor, gelse belki enerji verecek.

Sabah topuktan kan aldılar, şekeri düşük geldi, mama vermeye çalıştık almadı. Beslenme uzmanı da besleyemedi, küvöze almaya karar verdiler. Küvözde kan testi vs yapmışlar, enfeksiyon çıkmış kanında tahmin ettiğimiz gibi. Antibiyotik vs de başlamışlar.

Tabi ben perişan oldum, bütün gece uyumamışım, doğru düzgün bir şey yemedim çocuk gitti dertlendim, spinal etkisi geçsin diye kahve verdi hemşire aç karnına 2 bardak kahveyi de içince benim tansiyon fırladı. Ölüyorum sandım, bunun yanında kaburgama inanılmaz ağrı girdi nefes alamadım. Göğüsü kalbim ağrıdı, Beni de yoğun bakıma aldılar, oksijen takıldı sabaha ekg çekildi, ilaçlı tomografi çekildi tansiyon takibi yapıldı. Çok riskli bir şey çıkmadı. Tansiyonum dalgalandı sürekli. Sonra stabil hale gelince beni servise çıkardılar, bir gün de orada bekledim.

Bu sırada sürekli sağım yapıp süt getirmeye çalıştım acılar yanında, azıcık bir şey çıksa hemen bebeğe yetiştirdim. Küvözde onu öyle görünce ağlamaya başladım sürekli. O kadar minik ve yalnız geldi ki, ağzında hortum, ayağında serum, yazarken bile ağlıyorum şuan. İlk gece beraber olduğumuzda video foto çektim sürekli onlara bakıyorum. İnşallah kavuşacaz yakın zamanda.

Benim sürecim biraz zor geçti ama bu size olacağı anlamına gelmez, ben panik atak hastası biriydim, aşırı tepki verdim sürece, daha sakin kalabilsem daha farklı olurdu bence. İnşallah hepiniz sağlıkla alırsınız kucağınıza ❤️ sorular varsa sorabilirsiniz
Canim öncelikle tebrik ediyorum, size birlikte uzun ve mutlu bir ömür diliyorum. Oğlun umarım en çabuk şekilde toparlar.
Ben de sürecimi anlatayım kızlar

Biliyorsunuz perşembe gününe almıştık sezeryan tarihini, ama tansiyonum tekrar yükselince sabah kontrole gittim, doktor bugün alalım deyince stresten deliye döndüm zaten. Hemen evden eşyaları aldık geldik, ben doğumhanede bekledim çünkü doktorun poliklinik saatiydi ilk müsait zamanda alacam dedi. Yaklaşık saat 1 fen 4 e kadar bekledim, bu arada sonda takıldı. Aşırı korkunç değildi, sadece yanma oldu sistit olmuş gibi en başta, sonra alıştım varlığına.

Sizi alıyoruz dediklerinde aşırı gerildim, tir tir titremeye başladım, ama ekip çok iyiydi sürekli konulu beni neşelendirmeye çalıştılar. Spinal yapılırken zorlanmadım.

Ameliyat kısmında bir şey hissetmedim, sacece çocuğun çıktığı kısmı hissettim acı değil ama tuhaf bir histi. Çıkınca bebek ağlamaya başladı, ben de ağlamaya başladım. Bebek çıktıktan sonra hafif bir sakinleştirici verdiler, daha rahatladım.

Sonra çıkardılar odaya, spinal etkisi 2 saat sonra geçmeye başladı, 3 tane ağrı kesici yaptılar iyi geldi. Gece boyu bebeği emzirmeye çalıştım, herkesin bebesi ağlıyor benimki uyuyor. Zorla uyandırıyorm iki kere çekiyor uyuyor. Zaten sütüm de gelmiyor, gelse belki enerji verecek.

Sabah topuktan kan aldılar, şekeri düşük geldi, mama vermeye çalıştık almadı. Beslenme uzmanı da besleyemedi, küvöze almaya karar verdiler. Küvözde kan testi vs yapmışlar, enfeksiyon çıkmış kanında tahmin ettiğimiz gibi. Antibiyotik vs de başlamışlar.

Tabi ben perişan oldum, bütün gece uyumamışım, doğru düzgün bir şey yemedim çocuk gitti dertlendim, spinal etkisi geçsin diye kahve verdi hemşire aç karnına 2 bardak kahveyi de içince benim tansiyon fırladı. Ölüyorum sandım, bunun yanında kaburgama inanılmaz ağrı girdi nefes alamadım. Göğüsü kalbim ağrıdı, Beni de yoğun bakıma aldılar, oksijen takıldı sabaha ekg çekildi, ilaçlı tomografi çekildi tansiyon takibi yapıldı. Çok riskli bir şey çıkmadı. Tansiyonum dalgalandı sürekli. Sonra stabil hale gelince beni servise çıkardılar, bir gün de orada bekledim.

Bu sırada sürekli sağım yapıp süt getirmeye çalıştım acılar yanında, azıcık bir şey çıksa hemen bebeğe yetiştirdim. Küvözde onu öyle görünce ağlamaya başladım sürekli. O kadar minik ve yalnız geldi ki, ağzında hortum, ayağında serum, yazarken bile ağlıyorum şuan. İlk gece beraber olduğumuzda video foto çektim sürekli onlara bakıyorum. İnşallah kavuşacaz yakın zamanda.

Benim sürecim biraz zor geçti ama bu size olacağı anlamına gelmez, ben panik atak hastası biriydim, aşırı tepki verdim sürece, daha sakin kalabilsem daha farklı olurdu bence. İnşallah hepiniz sağlıkla alırsınız kucağınıza ❤️ sorular varsa sorabilirsiniz
Canim öncelikle tebrik ederim. Sana bebeğinle sağlıklı ve çok mutlu bir ömür diliyorum. Bebeğinin en kısa zamanda toparlanip yanina geleceğine inaniyorum. Küçük doğdu demişsin, ne kadar kilosu?

Canim buyuk ihtimalle enfeksiyondandr.Yassi epidel kac benim suan 20 gecen ay 30 du suan antbiyotik kullaniorum.

Kültür yaptır istersen bazen kullandığımız vitaminler idrarda tortu yapıyormuş bana doktor kültür bakalım demişti.

Simdi kendi sonucuma baktimda lokosit 16 cikmis benim canim.
Teşekkür ederim kızlar en iyisi doktoruma bir sorayım 🙏

Canim öncelikle tebrik ediyorum, size birlikte uzun ve mutlu bir ömür diliyorum. Oğlun umarım en çabuk şekilde toparlar.

Canim öncelikle tebrik ederim. Sana bebeğinle sağlıklı ve çok mutlu bir ömür diliyorum. Bebeğinin en kısa zamanda toparlanip yanina geleceğine inaniyorum. Küçük doğdu demişsin, ne kadar kilosu?
2,400 canım

İlk 1 aydan sonra tutturmak da mesele oluyor. Hastanede olmasa da eve gelince denemekte fayda var bence. Birkaç gün çene kaslarının kuvvetlenmesi iyi olur diye düşünüyorum. Streilize durumu için avent in 2 li enzimleri kendi kutusunda az bir suyla mikrodalgada temizleniyor çok pratik buldum ben. Başka markayı da cezve vs da kaynatilabilir 5 dk

evet evet ultrasona bakınca gerek duymuyor

biberon temizleyici ile yıkadıktan sonra suda 5 - 10 dk kaynattım

Kaynamış suda beklettim
Sağolun kızlar🌸
Bende 5 dk kaynar suda kaynattım
Şimdi kurumalarını bekliyorum
Sonra paketleyip hop hastane çantasına🙈

Haha yokk oyle dusunme vakti zamaninda gelsin gununu doldursun😆 ben az tahmin ediyordumm gunumuzu doldurucagimizi ama gecicegini tahmin etmiyordum🫣

Suan hafif hafif adet baslangici gibi belim agrimaya basliyor ama bilemiyorum piskolojikte olabilir benimki artik🤣
O adet başlangıcı gibi ağrı 1 haftadır var bende ya. Zaman zaman bel ve kasık ağrısı oluyo doktor pozisyon almaya başlıyo dedi

O adet başlangıcı gibi ağrı 1 haftadır var bende ya. Zaman zaman bel ve kasık ağrısı oluyo doktor pozisyon almaya başlıyo dedi
Bendede bayadir var oyuzden sancilara pek takilmiorum suyumun gelmesini bekliorum yada muayene gunu acilman var demelerini bekliorum 🙂ama muayene gunumede daha 1 haftadan fazla var evde dogurmam İnsallah 🤣

Bugün kontrolüm vardı. 37+5... doktorum artık bu bebeğin doğma zamanı gelmiş her an olabilir dedi. Cuma günü için gün aldık. 2. Sezaryenim olacak. Anestezi uzmanı ile detaylı Bi görüşme yaptık. İlk ameliyatim sıkıntılı geçmişti. Şu anda da panik atak yaşadığım için konuşunca biraz olsun rahatladım. Ameliyatın sonuna kadar yanımda duracağını bebek çıkar çıkmaz sedasyon vereceğini söyledi.. umarım sıkıntısız bir şekilde bebeğimi kucağıma almak nasip olur 🐣
Ben de direkt konuşayım bari anestezi uzmanıyla canım çok iyi yapmışsın. İnşallah bu kez kolaylıkla atlatırsın bu süreci 🙏🏻

Sedasyon neden veriyorlar Banada verdiler cnm heyecan yaptığımız içinmi

Kilosu gelişimi iyi kuzum
Zaten suyu fazla ve şekerden dolayı ileriydi belki ondan 37+3 de alıyor🙈

Bende aynıyım canım yanlız değilsin
Nst ye hiç girmedim bahsi bile geçmedi ve 10 güne doğumum var 😁bende hamileliği nst siz kapatıyorum
Belkide doğumdan önce ayıp olmasın diye bi alırlar nst ye hastanede 😁
Büyük ihtimalle ondan alıyor canım özellikle suyu fazlaysa çok bekletmiyorlar erken alıyorlar benim fazla olmadığı için doktor acele etmedi
Canım sakın süt miktarında takılma. İlk günler en sütlü anneden bile 2 memeden 10 15 ml zar zor çıkar. Bir iki damla bile geliyorsa arkası gelecek demektir bol bol su iç ve kendi tecrübelerime dayanarak söylüyorum, mayalı ve yağlı açma tarzı şeyler de sütü arttırıyor, benimkini arttırırdı yani.

Malt içecekleri, boza tarzı mayalı içecekler arttırıyor gerçekten.
Aklımda bulunsun canım eğer sıkıntı yaşarsam takviye olarak alacağım
Kızlar hastaneye gidecek emzik biberon vs şeyleri nasıl sterilize ettiniz?
Bir de emzik ilk 1 ay vermeyin diyor okuduğum kitaplarda , izlediğim yerlerdeki doktorlar
Ne yapacağımı şaşırdım , ama yine de yanımda götüreyim dedim , üzerlerinde kayamış suda 5 dk bekletmek yeterli diyor, sizler kaynattınızmı nasıl yaptınız kızlar?
Bende 10 dk kaynattım canım başka da bir şey yapmadım sonra güzelce buzdolabı poşetine koyup bavula yerleştirdim zaten daha bugün yaptım

Ben de direkt konuşayım bari anestezi uzmanıyla canım çok iyi yapmışsın. İnşallah bu kez kolaylıkla atlatırsın bu süreci 🙏🏻
Aminn inşallah güzel anılarla hatırlarız dogumumuzu😊
Sedasyon neden veriyorlar Banada verdiler cnm heyecan yaptığımız içinmi
Evet canım ağrıyı çok hissedince panik olunca rahatlatmak amaçlı veriliyor. Dinlendiriyor biraz. İlk dogumumda ben çok panik oldum ama maalesef uyutmak istemediler. O yüzden önceden konuşmak istedim

Hayırlı geceler kızlar aranızda sırt bel ağrısı yaşayan varmı.benim iki üç gündür iki kürek kemiğinin tam ortası ağrıyor.degisik bir ağrı.Normalde bel boşluğunda beklerdim bu ağrıyı 😐

Ben kaynayan suya atip 5 dk kaynatiorum o sekilde yaptim ama bu seferde kireclendi gbi oldu

Sendeki gaz ona gecmistir canim.Gazi evde gecirmye calisacaksin canim doktrlar bisey yapamior.Bebek kendi kendine gaz cikarmayi ogrenene kadar biz yardimci olacagiz.Karnina masaj yap ayaklarini sicak tut sende kimyonlu su icebilirsin ama fazla da icme bu sefer gazlar hep birden cikmaya calisir cok zorlanrsin.

Ben kaynattım canım ve 1 ay beklersen o bebek asla emzik almaz. Hatta doğar doğmaz versen bile almayabilir yani.

İlk doğumunda o kadar fazla dikiş vardı ki doğum yaparken almadığım anesteziyi dikiş esnasında ameliyathanede almıltım. 1 aya yakın da iyileşmedi . Ama soru yok geçiyor yani. Sadece 1 ay kadar büyük tuvalete çikarkrn çok zorlanmıltım. Hasta bezi kullanıp ayakta yaptım hep o süreç boyunca

Karbonatlı sıcak suda bekletip duruladim

Bugün anestezi doktoru ile görüştüm. Ameliyat sonuna kadar yanında bekleyeceğim dedi. Ayrıca teknikerlerde oluyormus

Büyük ihtimalle ondan alıyor canım özellikle suyu fazlaysa çok bekletmiyorlar erken alıyorlar benim fazla olmadığı için doktor acele etmedi

Aklımda bulunsun canım eğer sıkıntı yaşarsam takviye olarak alacağım

Bende 10 dk kaynattım canım başka da bir şey yapmadım sonra güzelce buzdolabı poşetine koyup bavula yerleştirdim zaten daha bugün yaptım
Teşekkür ederim kızlar🌸

Merhaba arkadaşlar doğum yapanlar sağlıkla büyütsün bebislerini 😍 benim gibi bekleyenler de sağlıkla kavuşsun inşallah 🙏 ben bir şey danışıcam grupta suyu az az gelen oldu mu acaba? Genelde suyun birden geldiğini okuyorum ama benim dün geceden beri az az çamaşırım ıslanıyor akıntı mi çoğaldı anlayamadım aynı durumu yaşayanlar bilgilendirirse sevinirim.hafif çatı ağrım zaten var 39. Haftada olduğum için
Benim az az akıntım oldu doğumdan önceki gün su gibi. Normalde ara ara olurdu günde 1-2 kez ama doğumdan önceki gece birkaç saat içinde 7-8 kez oldu. Doktor sabahki muayenede su geldiğini söyledi. Bir anda gelmedi sızdı benimki azar azar
Kızlar geçtiğimiz gün idrar testi vermiştim, sonucu doktoruma sormayı unuttum. Enfeksiyon az da olsa çıkmış sanırım referans aralığı 0-4 Lök bende 6 olarak çıkmış. Öyle yanma falan hissetmiyorum. Enfeksiyonun kendine has bir akıntısı var mı? Afedersiniz bugün hafif Sarı/şeffaf bir akıntı geldi benden silince. Koklamak aklıma gelmedi ama böyle jöle gibiydi, cıvık değildi. Kafam karıştı geçtiğimiz gün yine gelmişti bir defa grupta nişanın şeffaf olabileceğini yazmışlardı. Bugün iki kere yaşadım. Nasıl anlayacağım sizce bana bir akıl verin lütfen 🙏
Canım benim nişan jöle gibi ve şeffaftı kan yoktu hiç perşembe gece geldi cumartesi öğlen doğurdum

Ben ilk defa oldumm, suan yine hafif varr ve arada sanci gelip gidiyor. Ama oyle kaliyor devami gelmiyor 🥲 benimki 2 aydir zaten o pozisyondaa almis bekliyor ama hala nazlaniyor mubarek. Adini bundan sonra niyazi koyuyorum😂 miraç’lıktan çıktı 😂

Ben ilk defa oldumm, suan yine hafif varr ve arada sanci gelip gidiyor. Ama oyle kaliyor devami gelmiyor 🥲 benimki 2 aydir zaten o pozisyondaa almis bekliyor ama hala nazlaniyor mubarek. Adini bundan sonra niyazi koyuyorum😂 miraç’lıktan çıktı 😂
Yani pozisyon derken aşağı iniyo artık kanala doğru yoksa benimkide 28. Haftadan beri baş grliş pozisyonda. Ya ağrı cidden bi heyecan yaratıyo bide yalancı çobana döndük iyice. İlk ağrılarda herkrs heyecan yapıyodu şimdi kasılıyprum kimse yüzüme bakmıyo😂😂

Kızlar 36 haftalik hamileyim sağ göğsumun altı yani göğüs kafesinin bittiği yer çok fazla uyuşuyo karıncalanıyo artık bebeğin ayağı orda gezindigi zaman mi oluyo anlayamiyorum bi bilgisi olan var mi

Back