• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Ha bir de annem lohusa şerbeti baharat seti koydu bavuluma , onu da bi gece önce kaynatıcam, termosa atarım. küçük bir kettle, tuvalet kağıdı , ıslak mendil, havlu … göğüs ucu pedi ve göğüste süt biriktirmeye yarayan başlık . Bir de Kayısı çayı demişlerdi gazı atmak için

Yaa kızlar heyecan yaptım. Başta 39 a kadar beklemek lazım dedi tümörle ilgili sıkıntı yok. Dr sonra da konsey kararı 37 38 miş kalpte de gerçekten biraz büyüklük var bugün alalım hazırsan dedi. Şimdi bekliyorum uzmanına soracak.
Bugün derlerse sen de bebeğini erkenden kucağına alacaksın. Sağlıkla gelsin de en doğru zaman kendi seçtikleri zaman 😂 sonrasında kontrollerde de her şey yolunda gidecek umarım

Belki suan cogu kisi bana tuhaf bakicaktir ama ben cocuguma asi bile yaptirmayi dusunmuyorum ☹️ Guvenemiyorum bu dunyaya artik, donen oyunlara istedikleri dunya hayatina. Cok arastirdim hala arastiriyorum ama bilmiyorum 🥺

Herkese iyi haftalar, açıkçası benzer güvensizlikler bizde de var. Ben daha önceden bilmediğim bir aşıyı yaptırmayı düşünmüyorum. Biz ne olduysak çocuğa da o kadarı yapılsın. Kızamık, boğmaca, kabakulak, su çiçeği, menenjit, çocuk felci gibi. Onun harici bi de yepyeni bu var dediklerine şüpheyle yaklaşırım.

Kızlar çanta hazır ama neler koydunuz sizler? Bişiler eksik gibi hissediyorum sanki 😂
Hastane Çantası Anne

-2 gecelik +

-1 pijama +

-Sabahlık +

-Hırka +

-Hastane çıkışı elbise +

-2 emzirme sütyeni +

-3 iç çamaşırı +

-2 çorap +

-Depend +

-Ped +

-Göğüs pedi +

-Göğüs Ucu kremi +

-Terlik +

-Makyaj malzeme, düzleştirici, taç +

-Süt Saklama Poşeti +

-Göğüs pompası

-Havlu

-Tarak

-Diş fırçası

-Şarj aleti

-kağıt havlu, ıslak mendil

-Kayısı çayı, nescafe

-Su ısıtıcı, bardak

-Sıcak su torbası+

Hastane Çantası Bebek
  • 3 hastane çıkışı+
  • 2 tulum+
  • 5 çıtçıtlı body+
  • 5 çorap+
  • 2 müslin örtü+
  • 1 Pazen battaniye+
  • 1 nohut battaniye+
  • 1 kalın battaniye+
  • Ağız mendili +
  • Islak mendil+
  • Bebek bezi(15-20 tane)+
  • Pişik kremi+
  • -Alt açma örtüsü+
  • Kaşık biberon, biberon
  • Puset
  • Kirli poşeti
  • Örgü yelek+

Kızlar çanta hazır ama neler koydunuz sizler? Bişiler eksik gibi hissediyorum sanki 😂
Ben liste yapmamıştım. Bebek çantası hazır sayılır. Kendi çantamı daha hazırlamadım. Aklıma gelenleri yazdım. Böyle senin var mı buraya ekleyeceğin ya da diğerlerinin? Listeyi güncelleyebiliriz. Bu arada ben bunu sezeryan olup 2 gece kalınır diye düşünerek yazdım. Bir de benim ilk oğlumun çişi hep çıkıyordu bir şekilde üstüne sürekli üst değiştiriyorduk. Bunleı göz önünde bulundurarak sayı olarak fazla yazmış olabilirim

Ben liste yapmamıştım. Bebek çantası hazır sayılır. Kendi çantamı daha hazırlamadım. Aklıma gelenleri yazdım. Böyle senin var mı buraya ekleyeceğin ya da diğerlerinin? Listeyi güncelleyebiliriz. Bu arada ben bunu sezeryan olup 2 gece kalınır diye düşünerek yazdım. Bir de benim ilk oğlumun çişi hep çıkıyordu bir şekilde üstüne sürekli üst değiştiriyorduk. Bunleı göz önünde bulundurarak sayı olarak fazla yazmış olabilirim

Eklentiler

• B622143D-1543-45B7-B65F-966041D3EB2B.webp
    B622143D-1543-45B7-B65F-966041D3EB2B.webp
    26,3 KB · Görüntüleme: 67
  • 6B8228C0-5318-4FF4-809A-227E43C5E1A8.webp
    6B8228C0-5318-4FF4-809A-227E43C5E1A8.webp
    15,1 KB · Görüntüleme: 66
Günaydın kızlar 🤗 bugün kontrolümüz vardı. 36+1 iz ama bebişin kafası 40.hafta goruluyormus kendiside 38.haftayla uyumlu cikti her an doğum başlayabilirmiş. Şu sırada başlasa bile erken doğum sayılmıyormuş. 3200 Gr boyumuzda 51 cm olmuş. Büyük bir ihtimalle haftaya nst ye alınca doğum şekli belli olacak. Bayağı iri gittiğimiz için sezeryanda olabilirmişim. İş yerinden izin aldım bu arada 😅 😁

Biberon emzik göğüs ucu kremi pompa her ihtimale karşı birkaç tane süt saklama poşeti bunları bir organizere koydum. Doğumhaneye verilecek organizer çantaya hastane çıkışının tulumu hariç diğer parçalarını( ayaklı alt iç zıbın bide bağlamalı zıbın var ya onu koydum) bitane bez hastane çıkışının penye battaniyesini koydum ayrı yedek kıyafet olarak 3 ayaklı alt uzun kısa kollu 3 taneydi sanırım zıbın koydum bitane alt üst takım bide hastane çıkışının tulumu var 10 tane bez alt açma örtüsü temizleme pamuğu 3 eldiven 3 çorap 2 küçük boyutta müslin örtü 4 tane ağız mendili koydum. Kendim için 2 takım pijama takımı 1 lohusa takımı ( belki fotoğraf çektiririm diye😂) terlik göğüs pedi 3 tane alt üst iç çamaşırı 3 tane atlet tarak düzleştirici(saçım çok kıvırcık mecburum😂) suya dayanıklı rimel (çok lazım😂) ruj göz altı kapatıcı havlu ıslak mendil lohusa pedi kağıt havlu. Sanıyorum bu kadar 😂 he bide bebeğin eşyalarını hep kilitli poşete koydum ☺️

Günaydın kızlar 🤗 bugün kontrolümüz vardı. 36+1 iz ama bebişin kafası 40.hafta goruluyormus kendiside 38.haftayla uyumlu cikti her an doğum başlayabilirmiş. Şu sırada başlasa bile erken doğum sayılmıyormuş. 3200 Gr boyumuzda 51 cm olmuş. Büyük bir ihtimalle haftaya nst ye alınca doğum şekli belli olacak. Bayağı iri gittiğimiz için sezeryanda olabilirmişim. İş yerinden izin aldım bu arada 😅 😁
Bebeğin gelmeye hazır artık kendi belirlediği zamanda yanına kucağına gelecek. Sağlıkla huzurla kavuşun birbirinize 😍

H Harrypottersever canım yorumla yapamıyorum mesajına neden bilmem. Hastane çantası listesi paylaşmışsın ya süt artırıcı damla yazıyor o nedir tam olarak ben hiç duymadım. En korktuğum şey emzirememek o yüzden hee yöntemi deneyeceğim süt gelmezse ☺️

Yaa maşallah maşallah aynı gidiyor o halde bizim bebekler ☺️geçen hafta kontrolde 35+2 idik 3070 gram 50cmdi kafa 38+5le uyumluydu😂 koca kafalı oğlum diye seviyorum karnımı😂 doktorum doğumla alakalı hiçbişey söylemiyor fikrimi dahi almadı sen ne istersin diye. Ne zaman doğururum çok sıkıldım hamilelikten diyorum kendisi ne zaman gelmek isterse o zaman gelicek ben planlama yapmıyorum dedi bende ıkınmaya başlıyorum o zaman dedim😂 anladı doktorum nasıl bi belaya çattığını😂😂

H Harrypottersever canım yorumla yapamıyorum mesajına neden bilmem. Hastane çantası listesi paylaşmışsın ya süt artırıcı damla yazıyor o nedir tam olarak ben hiç duymadım. En korktuğum şey emzirememek o yüzden hee yöntemi deneyeceğim süt gelmezse ☺️
Geçen sefer doktor önerisiyle Bestlak damla almıştım. Sütüm baya artmıştı. Bu sefer de baştan daha kullanmayı düşünüyorum. Çünkü sezeryan da ilk başta süt gelmiyor pek. Bestlak da içeriği bitkisel bir damla. Eskiden sütün artsın şunu da iç bunu da ye dedikleri şeylerin çoğu var içinde. Bir çaybardağına yarım su içine max. 10 damlaya kadar damlatıyordum geçen sefer.

Geçen sefer doktor önerisiyle Bestlak damla almıştım. Sütüm baya artmıştı. Bu sefer de baştan daha kullanmayı düşünüyorum. Çünkü sezeryan da ilk başta süt gelmiyor pek. Bestlak da içeriği bitkisel bir damla. Eskiden sütün artsın şunu da iç bunu da ye dedikleri şeylerin çoğu var içinde. Bir çaybardağına yarım su içine max. 10 damlaya kadar damlatıyordum geçen sefer.
Yaa teşekkür ederim canım alayım bende. Dediğim gibi en büyük korkum emzirememek o yüzden ne kadar yöntem varsa denemek istiyorum süt gelmezse.

Back
X