• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kızlar ben cehennem sıcağı olmadığı sürece terlemezdim terlesem de terim asla kokmazdı bikaç gün yıkanmasam bile. Tenimin kokusunu herkes çok severdi hatta. Ama hamileliğin başından beri inanılmaz terliyorum ve aşırı iğrenç kokuyor göğüs altlarım özellikle. Bu durum hormonlarla alakalı biliyorum ama doğumdan sonra da böyle kalmaz dimi hayatta en övündüğüm şeylerden biriydi ter kokmamam ya😂

Geldi çikolata ve magnet , ismi yanlış yazmışlar düzeltip gönderecekler yenisini , onun dışında çikolata gayet güzeldi 👍Eki Görüntüle 3160955
Nereden söylemiştin canım çikolatayı bende bakayım beğendiniz madem🥰
Aboov benim bebe obez o zaman 🙈😂 benimkine de doktor iri diyor ben normaldir sanıyordum geçen hafta yani 35+2de 3070 gramdı🙈
Senin tosun paşa maşallah 🧿 benim 34te 2400 civarıydı tam günüyle uyumlu düşün artık nasıl bir tontik geliyor😆

Nereden söylemiştin canım çikolatayı bende bakayım beğendiniz madem🥰

Senin tosun paşa maşallah 🧿 benim 34te 2400 civarıydı tam günüyle uyumlu düşün artık nasıl bir tontik geliyor😆
Maşallah yavrum hiç sata uygun ilerlemedi annesinin berbat beslenmesine rağmen önden önden gidiyor.😂 normal yolla doğmaz diye endişeleniyorum normal doğum istiyorum ama bakalım artık nasip ☺️

Maşallah yavrum hiç sata uygun ilerlemedi annesinin berbat beslenmesine rağmen önden önden gidiyor.😂 normal yolla doğmaz diye endişeleniyorum normal doğum istiyorum ama bakalım artık nasip ☺️
Doktorun normal doğumu destekliyorsa aslında olabilir yine de ama iri bebek olduğu için zor olabilir tabi bebekler nasıl gelmek istiyorsa öyle geliyorlar o yüzden akışına bırakmak lazım hiç endişelenme ben hep Sezeryan düşünüyordum doktorum normal de yapabilirsin deyince kafam allak bullak oldu 😂

Benim bebekte şuan sat a göre 35 haftlalık ama kilo olarak 37 gibi gözüküyor belki bi sonraki kontrollerde bana da böyle diyebilir doktorum, seninle tek farkımız benim ilk gebeliğim, senin sezeryan dikişlerin olmasaydı senin de biraz daha bekleme zamanın olurdu ama bebek doğsa da o haftada merak etme Allah ın izniyle hemen yanına verilir annesi birlikte cıkarsınız inşallah hastaneden😊
İnşallah işte yine de endişeleniyor insan☺️

@Harrypottersever canım yorumla yapamıyorum mesajına neden bilmem. Hastane çantası listesi paylaşmışsın ya süt artırıcı damla yazıyor o nedir tam olarak ben hiç duymadım. En korktuğum şey emzirememek o yüzden hee yöntemi deneyeceğim süt gelmezse ☺️
Ben de sütüm olmazsa diye çok korkuyordum. Nstdeki ebe bana her kadının sütü gelir önemli olan doğru sağmak veya emzirmek dedi Doğumdan önce, o beni çok rahatlatmıştı.

Bebeğin ve senin için en hayırlısı sağlıklısı neyse o olsun canım. Hayırlı haberlerle gel inşallah🌸

Cok heyecanli 🥰
Saglikla gelsin minik ❤️

Ay çok heyecanlı. Bebişin sağlığı böyle daha iyi olacaksa bi avazda sağlıkla al kucağına inşallah canım 🤲♥️

Kızlar kan sulandırıcı iğne kullananlar ne zaman bırakacaksınız iğneyi? Ben daha tam konuşmadım doktorla bu durumu. Bir de normal mi sezaryen mi olacaksınız? Kafamda deli sorular 😍😁
Gece 12 fln yapıyorum iğneyi Dr bu akşam yapma dedi yarın sezeryan. İğnenin etkisi 1 günmüş. Corasprin alıyorsan onun etkisi geçmiyor hemen. Bir de kanama olursa diye kan versinler hazır dursun dedi hemşire.
İnşallah sağlıkla kucağına al bebeğini canım 🙏

Bugün derlerse sen de bebeğini erkenden kucağına alacaksın. Sağlıkla gelsin de en doğru zaman kendi seçtikleri zaman 😂 sonrasında kontrollerde de her şey yolunda gidecek umarım
Sağolun kızlar yatışım yapıldı yarın alınacak. Dua edin bana🤲3. Çocuk ama heyecan çok. Zamanını bilmek değişik bir duygu. İnşaallah sağlıcakla alırım kucağıma.

Kızlar işinize yararsa bakın bakalım

Eklentiler

• 17B6E10A-9B2B-48F2-93F2-7CA33B504878.webp
    17B6E10A-9B2B-48F2-93F2-7CA33B504878.webp
    44,1 KB · Görüntüleme: 82
Belki suan cogu kisi bana tuhaf bakicaktir ama ben cocuguma asi bile yaptirmayi dusunmuyorum ☹️ Guvenemiyorum bu dunyaya artik, donen oyunlara istedikleri dunya hayatina. Cok arastirdim hala arastiriyorum ama bilmiyorum 🥺
bende o düşüncedeydim aslında ama konu bebek olunca sanırım cesaret edemicem bu kararıma canım , sonra bişey olursa çok vicdan azabı olur diye yaptıracağım aşıları ben , insan ne düşüneceğini de bilemiyorki

😂😂 Bizimki de baş aşağıydı en son kontrol de ama kanala girmemiş bile daha dedim hocam kafası büyük ondan giremiyor olabilir mi oda bir sebep olabilir ama bu sürecte bol yürüyüş ve kendini yormayacak sporlarla bebeği kanala sokabiliriz dedi, eğer girmezse demek ki sezeryan konusu o zaman açılacak ☺️
ayy bende hergün yürüyodum yürümiyim bari , kanala girmesin sezeryan olacak çünkü benim :KK70:

Evet suyu fazla dedi doktor. Sabit tutmaya çalışıyoruz şuan diyetle. Önde gidiyordu 2,5 hafta kadar ama diyetle şuan normale döndü 3-4 gün fark çıkıyor sadece
ozaman o yüzden seni erken almaz canım , normale dönmüş çünkü senin , 3-4 günlük fark normal , ama 2 hafta önden olunca doktorlar demekki riske atmak istemiyorlar

Doktordan ciktik kizlar bebis gayet iyi 3200gram olmuş suyu normal bas gelis pozisyonu almis plesanta aşağıdaydı yukari cikmisti simdi bi tik yine asagiya inmis sezeryan olcak dogum zaten benim istedigimde oydu. Cok yuksek ihtimal 12.12.2022 de geliyo ogluşum☺🤲💙38+5oluyor yani bakalim zaman yaklasiyo hepimiz saglicakla kavusalim dogan bebislerede allah uzun omur saglik versin 👶👶
doğum tarihlerimiz aynı :KK200:

Doktorun normal doğumu destekliyorsa aslında olabilir yine de ama iri bebek olduğu için zor olabilir tabi bebekler nasıl gelmek istiyorsa öyle geliyorlar o yüzden akışına bırakmak lazım hiç endişelenme ben hep Sezeryan düşünüyordum doktorum normal de yapabilirsin deyince kafam allak bullak oldu 😂
Valla doktorum tam bir kapalı kutu hiç konuşmadı benimle bu konuda😂 aslında normal veya sezaryen tabiki farketmez ama ben aşırı kilo aldım bian önce toparlanıp diyet spor yapabilmek için normal doğum istiyorum sezaryenden korktuğumdan değil yani. Sezaryeni malum toplumumuz çok kötülediği için otomatik önyargı oluşuyor. Açıkçası ben korkmuyorum sezaryenden burun ameliyatından çıkıp 2 saatim dolmadan kendimi taburcu ettirmiş insanım canım sağlam çok şükür 😂 hakkımızda hayırlısı olsun artık ne diyelim😂

Ben de sütüm olmazsa diye çok korkuyordum. Nstdeki ebe bana her kadının sütü gelir önemli olan doğru sağmak veya emzirmek dedi Doğumdan önce, o beni çok rahatlatmıştı.
Yaa ne güzel destek olmuş. Hamileliğim boyunca son 1 aya kadar berbat beslendim açıkçası bebek nasıl kilo aldı ona bile şaşmış durumdaydım 3 aydır herhangi bir vitamin bile kullanmıyorum ama çok şükür sağlığı yerinde gidiyor. Böyle beslenmişken bebeğimin sağlıklı olmasına karşılık onu kendisi bırakana kadar emzirmek istiyorum vicdanımı rahatlatabilmek için 😢

Yaa maşallah maşallah aynı gidiyor o halde bizim bebekler ☺️geçen hafta kontrolde 35+2 idik 3070 gram 50cmdi kafa 38+5le uyumluydu😂 koca kafalı oğlum diye seviyorum karnımı😂 doktorum doğumla alakalı hiçbişey söylemiyor fikrimi dahi almadı sen ne istersin diye. Ne zaman doğururum çok sıkıldım hamilelikten diyorum kendisi ne zaman gelmek isterse o zaman gelicek ben planlama yapmıyorum dedi bende ıkınmaya başlıyorum o zaman dedim😂 anladı doktorum nasıl bi belaya çattığını😂😂

Ya evet bayağı uyumlu gidiyoruz ikimiz de Kasım sonuna kadar herhalde bebişleri kucağımıza alırız inşallah 😅 doğum şeklini ben de sormadım çatı muayeneside yapmadı Ben normal doğumcuyum ama koca kafalı oğlum böyle giderse sezeryana da gidebilirim her an 😬 doktor sancım başlarsa gece de olsa gel dedi bana haber verecekler zaten dedi ilk bebek hemen gelmiyormuş ama eşim falan çok korktu her an her zaman doğabilir deyince ne yapacağız şimdi diye 😅 haftaya nst ye gireceğim sen girdin mi daha önce hafif hafif kasılmalarım var ama hani dayanamayacak gibi değil 😬

Melokka Melokka sezaryen kısmını biraz daha detaylı anlatayım canım hem sorduğun için hem arkadaşlara da bilgi olsun. Ben zaten spinal anestezi istiyordum, genel hiç düşünmedim. Önce ameliyathaneye alıyorlar spinal iğnesi yapılıyor, ben hiç kendimi kasmadım bir iki yokladı sırtımı yerini buldu iğne yaptılar. Kafanı göğsüne kadar eğ ve kimildama dediler öyle yaptım. Sonra ayaklarım uyuşmaya başladı. Spinal tutmayabilir demişlerdi tutmasa sıkıntıydı çünkü doğum planlı olmadığı için NST'ye gireceğim diye tost yemiştim ve hiç istemiyordum zaten bebeği görmeyi çok istediğim için. Ben ameliyathanede sürekli babası da gelicek diyip durdum çünkü diğer doktorla konuşmuştuk doğumu başkasi yaptırmak zorunda kaldı doktorum olmadığından dedim unutacaklar babayı 😄 beni hazırlayıp yatırdılar sonra eşim girdi içeri doktor da geldi zaten rahat bir ortamdi bir ameiyathaneye göre eşimle de konuşuyorduk mide bulantısı vs hiç olmadı. Çocuğu çıkarmaları kısmı 10 dk sürdü ama hazırlık aşaması ve dikişlerin dikilip benim çıkmam total 45 50 dkyi buluyor çünkü spinal için beklettiler vs vs.
Canım çok teşekkür ederim işinin gücünün arasında değer verip uzun uzun yazmışsın. Okuyunca biraz rahatladım inşallah bizlerin de pozitif anlayacağı güzel doğum hikayemiz olur 🤩
Kızlar kan sulandırıcı iğne kullananlar ne zaman bırakacaksınız iğneyi? Ben daha tam konuşmadım doktorla bu durumu. Bir de normal mi sezaryen mi olacaksınız? Kafamda deli sorular 😍😁
Hiçbir fikrim yok canım oksapar kullanıyorum yarın doktor randevum var ben de sorayım.
Kızlar hayattım boyınca hep kolay tuvalete çıktım, hamilelik başında biraz vardı kabızlık şu an yok. Ama az önce tuvalette makatta elime küçük et parçası geldi. Basur yani. Şok oldum. Ikınma yapmıyorum halbuki. Ağrı da yok. Neden oldu şimdi bu nasıl geçer. Doğum sonrası gider mi kendiliğinden. Alla alla🤦‍♀️
Hoş geldin yeni basurlu arkadaşım 🤣 aylardır çekiyorum vallahi hamilelikte üç meme çıktı 🥴 şu an iyi bir ay önce atak yaptı ayy canım dötümdeydi yeminle. Şimdilik iyi inşallah doğumdan sonta gider yoksa bir tane proktolog doktor buldum lazerle tedavi ediyor hasta memnuniyeti çok yuksek. Arkadaşımda çıktı onun geçmiş doğumdan sonra inşallah bizimki de geçer.

Back
X