• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Ya evet bayağı uyumlu gidiyoruz ikimiz de Kasım sonuna kadar herhalde bebişleri kucağımıza alırız inşallah 😅 doğum şeklini ben de sormadım çatı muayeneside yapmadı Ben normal doğumcuyum ama koca kafalı oğlum böyle giderse sezeryana da gidebilirim her an 😬 doktor sancım başlarsa gece de olsa gel dedi bana haber verecekler zaten dedi ilk bebek hemen gelmiyormuş ama eşim falan çok korktu her an her zaman doğabilir deyince ne yapacağız şimdi diye 😅 haftaya nst ye gireceğim sen girdin mi daha önce hafif hafif kasılmalarım var ama hani dayanamayacak gibi değil 😬
Ben 2 kontroldür giriyorum canım nstye. Hatta ilk nstde hafif sancı çıkmıştı biraz endişelendik sonra geçti. Valla ben sancı ne bilmiyorum açıkçası karnımda kasığımda ağrı oluyor eğer oysa sancı bende sancılanıyorum ama dayanabiliyorum dediğin gibi 😂

bende o düşüncedeydim aslında ama konu bebek olunca sanırım cesaret edemicem bu kararıma canım , sonra bişey olursa çok vicdan azabı olur diye yaptıracağım aşıları ben , insan ne düşüneceğini de bilemiyorki
Aynen iste vicdan cok buyuk bir etkiii ya bisey olursa yaptirmadim diye, ama ya yaptirdim diyede bisey olursa 🥺 annelik sorumlulugu basliyorr ve gercekten kendi evladin olunca karar vermek cok zor.

Benim etrafimda artik 6/7 senedir asi yaptirmayan insan cok oldugu icin birazda o yonden cesaretleniyorum sanirim. Ama daha %100 emin degilim tabi, esimde benim gibi dusunuyor o yuzden bakalimm

Ben 2 kontroldür giriyorum canım nstye. Hatta ilk nstde hafif sancı çıkmıştı biraz endişelendik sonra geçti. Valla ben sancı ne bilmiyorum açıkçası karnımda kasığımda ağrı oluyor eğer oysa sancı bende sancılanıyorum ama dayanabiliyorum dediğin gibi 😂

Bana dedi de 36 haftada alacağım diye şimdi dedi ki haftaya dedi alacağım dedi daha nst'ye girmedim o yüzden yaşadığım şu an sancı mı yoksa böyle hani adet öncesi böyle hafif ağrı olur ya öyle bir şey yaşıyorum eğer böyle giderse güzel 😅😅😅

Bana dedi de 36 haftada alacağım diye şimdi dedi ki haftaya dedi alacağım dedi daha nst'ye girmedim o yüzden yaşadığım şu an sancı mı yoksa böyle hani adet öncesi böyle hafif ağrı olur ya öyle bir şey yaşıyorum eğer böyle giderse güzel 😅😅😅
Aynen kasığımdaki öyle bi ağrı karnım da çok sertleşiyor komple her yeri. Kasığımdaki ağrı çok rahatsız etmiyor da karnımdaki o sertlik yakıyor valla canımı. Bian önce doğurmak istiyorum ya😂

Canım çok teşekkür ederim işinin gücünün arasında değer verip uzun uzun yazmışsın. Okuyunca biraz rahatladım inşallah bizlerin de pozitif anlayacağı güzel doğum hikayemiz olur 🤩

Hiçbir fikrim yok canım oksapar kullanıyorum yarın doktor randevum var ben de sorayım.

Hoş geldin yeni basurlu arkadaşım 🤣 aylardır çekiyorum vallahi hamilelikte üç meme çıktı 🥴 şu an iyi bir ay önce atak yaptı ayy canım dötümdeydi yeminle. Şimdilik iyi inşallah doğumdan sonta gider yoksa bir tane proktolog doktor buldum lazerle tedavi ediyor hasta memnuniyeti çok yuksek. Arkadaşımda çıktı onun geçmiş doğumdan sonra inşallah bizimki de geçer.
Hoş buldum 😂🙈 Ay inşallah geçer doğumdan sonra canım işlem yaptırmana da gerek kalmaz.

Aynen iste vicdan cok buyuk bir etkiii ya bisey olursa yaptirmadim diye, ama ya yaptirdim diyede bisey olursa 🥺 annelik sorumlulugu basliyorr ve gercekten kendi evladin olunca karar vermek cok zor.

Benim etrafimda artik 6/7 senedir asi yaptirmayan insan cok oldugu icin birazda o yonden cesaretleniyorum sanirim. Ama daha %100 emin degilim tabi, esimde benim gibi dusunuyor o yuzden bakalimm
bende aynı durumdayım canım
Allah doğru kararlar almamıza yardım etsin ne diyelim :KK200:

Kızlar kan sulandırıcı iğne kullananlar ne zaman bırakacaksınız iğneyi? Ben daha tam konuşmadım doktorla bu durumu. Bir de normal mi sezaryen mi olacaksınız? Kafamda deli sorular 😍😁
Canım sadece iğne kullanıyorsan, planlı sezaryende 1 gün önce bile iğneni yap dedi doktorum. Ek olarak asprin de kullanıyorsan onu 1 hafta önceden filan bıraktırıyoruz dedi. Benim anladigim kadarıyla asprin aşırı sulandırıyor, oksapar sadece pıhtılaşmayi önlüyor sanırım bu yüzden. Tabii yine kendi doktorun daha iyi bilir senin durumunu.

Valla doktorum tam bir kapalı kutu hiç konuşmadı benimle bu konuda😂 aslında normal veya sezaryen tabiki farketmez ama ben aşırı kilo aldım bian önce toparlanıp diyet spor yapabilmek için normal doğum istiyorum sezaryenden korktuğumdan değil yani. Sezaryeni malum toplumumuz çok kötülediği için otomatik önyargı oluşuyor. Açıkçası ben korkmuyorum sezaryenden burun ameliyatından çıkıp 2 saatim dolmadan kendimi taburcu ettirmiş insanım canım sağlam çok şükür 😂 hakkımızda hayırlısı olsun artık ne diyelim😂
Aynı durum bende de var aşırı kilo aldım Sezeryan olursa hemen spora başlayamayacağım ama işte bu fazla kilo ve hareketsizlikten ya normal doğumu beceremezsem diye endişeleniyorum yoksa bebiş 3 kilo filan doğacak ama ben kendime güvenmiyorum kafamda tonlarca soru işareti ama akışına bırakacağım bir sonraki randevuda doktor vajinal bakacak artık bakayım ne diyecek ona göre karar veririm dedim sağlıkla doğsunlar da nasıl olduğu gerçekten hiç önemli değil

Selizay Selizay
Bebek için
4 tane 5li hastane çıkışı
2 tane tulum
3 tane çorap
Yarım paket bez
3 tane bebek bakım örtüsü
Islak mendil
Pişik kremi
6 tane ağız mendili
1 kalın 1 ince battaniye
2 tane zıbın
5 tane badi
Mama
Anne için
2 tane pijama
1 tane gecelik
Polar Şal
2 çorap, 1 patik
5 iç çamaşırı
2 sütyen
Havlu
Havlu peçete
Su ısıtıcı
Nescafe
Kayısı çayı
Pet bardak
Depent
Terlik
Diş macunu ve fırça
Tarak
Kirli poşeti
Göğüs ucu kremi
Böyle hazırladım canım ben çantamı

Kızlar kan sulandırıcı iğne kullananlar ne zaman bırakacaksınız iğneyi? Ben daha tam konuşmadım doktorla bu durumu. Bir de normal mi sezaryen mi olacaksınız? Kafamda deli sorular 😍😁
Ben kullanıyorum bu hafta cuma konuşacağım.Benim bebek önce normal doğum pozisyonuydu.Simdi ise ters dönmüş sezeryan olma ihtimali yuksek

Aynı durum bende de var aşırı kilo aldım Sezeryan olursa hemen spora başlayamayacağım ama işte bu fazla kilo ve hareketsizlikten ya normal doğumu beceremezsem diye endişeleniyorum yoksa bebiş 3 kilo filan doğacak ama ben kendime güvenmiyorum kafamda tonlarca soru işareti ama akışına bırakacağım bir sonraki randevuda doktor vajinal bakacak artık bakayım ne diyecek ona göre karar veririm dedim sağlıkla doğsunlar da nasıl olduğu gerçekten hiç önemli değil
Eğer gününü beklerse 4kilo üstü doğar dedi doktorum o yüzden bende sıkıntı büyük😂 kolayca kilo vermek istiyorum ama sezaryen olursa zor gibi duruyor. Hayırlısı olsun ne diyelim

Selizay Selizay
Bebek için
4 tane 5li hastane çıkışı
2 tane tulum
3 tane çorap
Yarım paket bez
3 tane bebek bakım örtüsü
Islak mendil
Pişik kremi
6 tane ağız mendili
1 kalın 1 ince battaniye
2 tane zıbın
5 tane badi
Mama
Anne için
2 tane pijama
1 tane gecelik
Polar Şal
2 çorap, 1 patik
5 iç çamaşırı
2 sütyen
Havlu
Havlu peçete
Su ısıtıcı
Nescafe
Kayısı çayı
Pet bardak
Depent
Terlik
Diş macunu ve fırça
Tarak
Kirli poşeti
Göğüs ucu kremi
Böyle hazırladım canım ben çantamı
Biraz fazlamı neyy😁

Kızlar hastane çantasıyla ilgili olarak depend kesinlikle yanınızda olsun o çok iyi oluyor iç çamaşırı kaç tane aldım hiç giymedim. 3 gecelik 1 sabahlık almıştım yanıma ama ameliyattan çıkınca hemen giyinmedim ve 1 gece kaldığımız için tek gecelik yetti. O kadar sicakladim ki asla hırka sabahlık vs giyemedim. Çorap bile bir süre sonra çıkardım. 4 takım alt üst 2 tulum ve 5 atlet vardı yanımda bebek için nerdeyse hepsi harcandı çok fazla üst pisletiyorlar. Bez sanırım 10 tane gitti en az, doğduğu gün 7 tane kullandık zaten 15 tane gibi alın bence yanınıza. Göğüs pompası da alın kesinlikle ben emzirdim de ama pompayla da çektim çünkü emmekte zorlandı o zaman da çektiğimi verdim. Bir de konudan bağımsız olarak otomatik sallanan ana kucağı muhteşem bir şey o kadar hoşuna gitti ki saatlerdir onda uyuyor bende yanına yattım izliyorum vakti gelince de emziriyorum

Kızlar hastane çantasıyla ilgili olarak depend kesinlikle yanınızda olsun o çok iyi oluyor iç çamaşırı kaç tane aldım hiç giymedim. 3 gecelik 1 sabahlık almıştım yanıma ama ameliyattan çıkınca hemen giyinmedim ve 1 gece kaldığımız için tek gecelik yetti. O kadar sicakladim ki asla hırka sabahlık vs giyemedim. Çorap bile bir süre sonra çıkardım. 4 takım alt üst 2 tulum ve 5 atlet vardı yanımda bebek için nerdeyse hepsi harcandı çok fazla üst pisletiyorlar. Bez sanırım 10 tane gitti en az, doğduğu gün 7 tane kullandık zaten 15 tane gibi alın bence yanınıza. Göğüs pompası da alın kesinlikle ben emzirdim de ama pompayla da çektim çünkü emmekte zorlandı o zaman da çektiğimi verdim. Bir de konudan bağımsız olarak otomatik sallanan ana kucağı muhteşem bir şey o kadar hoşuna gitti ki saatlerdir onda uyuyor bende yanına yattım izliyorum vakti gelince de emziriyorum
yaa bilgiler için çok teşekkürler kuzum valla aklımdaki çoğu şeye cevap buldum :KK200:
bende 2 tane pijama takımı aldım ama 1 gecelik de olsun diyolar sezeryandan dolayı kolay oluyor diyolar
peki sezeryan yarası can yakıyormu canım , yani eve çıktığında falan zorlanıyormusun ?
o salllanan ana kucağından bende almıştım inşallah benim oğluş da sever

Back
X