2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba kızlar biz blw ye gelecek ay ortalarında gececeğiz 7,5 aylıkken. suan yemede sıkıntımız yok. disler cok fena. gental bölge pişik oldu. eller agızda uykular haram oldu. kurtulsak bir baska birşeyistemem. birde yine şifayı kaptı yine öksürüyor
Bizimkide pişik değil ama bezi açınca eli hep orda baya bildiğin zart zart kaşiyor niye kaşınır ki

Tatlı patates diye kırmızı patates almışım bide onu deneyeyim. Pekmezli yada meyveli muhallebileri de kabul etmiyor. Muzun yarısını soyarak verdim damagiyla emerek ısırarak yedi ertesi sabah tarhana çorbası için inatlastik fazlaca sinirlendi tabi bende 🤦‍♀️ şimdi muzu bile yemiyor
Zorlayınca yemiyolar malesef bebe bisküvisi ile veriyorum ben muzu sevdi gerçi herşeyi yiyo bek inatlaşma olmuyor bizde genelde herşeyden tattiriyorum

Bizimkinin verdiği liste

Sabah
Tuzsuz beyaz peynir veya lor, ekmek içi, zeytinyağı + anne sütü yada mama

Ara öğün
Muz, gün kurusu kayısı, havuç suyu, elma, armut, şeftali (meyvelerden hergun biri verilecek yarım başlayıp 1 hafta sonra tam verilecek. Muz olgun kabuğu kararmış muz olacak kabiz riskine karsi)

Arada tekrar anne sütü veya mama verilecek.

Öğle
Kabak havuç patates püresi üstüne zeytinyağı

Ara öğün
Yogurt

Arada tekrar anne sütü veya mama verilecek + balık yağı

Akşam
1 tatlı kaşığı uzum pekmezi üzerine 2-3 damla limon sıkılıp verilecek.

Saat 20:00 civarı muhallebi veya sütlaç üzerine ceviz. Keci sütü, su yada anne sütüyle yapılacak.

Bizim listemiz böyle. Buna uymaya çalışıyorum istemiyor. muhallebi içine meyve pekmez koyuyorum öyle de istemiyor şaştım kaldım.
Bu liste çok olmuş canım ama yiyemez ki zaten bu kadar şu an 5.ayda başlayıp yavaşça arttırsaydın yerdi belki bizimki de yemiyor inatlaşma ben inatlaşmadan yedirmeye çalışıyorum sevdiği şeyleri bulmaya çalış mesela bizimki yoğurt asla yemedi ara ara deniyorum yemiyor labne denedim sevmedi malesef brokoli avakado ayva denicem. Sırayla..
Bir de yerde sofra bezi serip yedirmeyi dene ama yine blw yap önce sofraya oturt asla bir şey teklif etme biraz sen ye iç sonra önüne yemesini istediğin şeyi koyarsın eğer bir şeylere uzanırsa eline yaptığın şeyi verirsin

Bizim doktorumuz da liste verdi ama ben ne yaparsam yapayım hiçbir şekilde yemiyor
Listeleri Bi paylaşsanıza kızlar ya listeler ağır olabilir önce bir veya iki şey yer günlük bizimki 7.5 aylık bir ay oldu başlayalı hala 3 öğün vermiyoruz ara dahil

Bu liste çok olmuş canım ama yiyemez ki zaten bu kadar şu an 5.ayda başlayıp yavaşça arttırsaydın yerdi belki bizimki de yemiyor inatlaşma ben inatlaşmadan yedirmeye çalışıyorum sevdiği şeyleri bulmaya çalış mesela bizimki yoğurt asla yemedi ara ara deniyorum yemiyor labne denedim sevmedi malesef brokoli avakado ayva denicem. Sırayla..
Bir de yerde sofra bezi serip yedirmeyi dene ama yine blw yap önce sofraya oturt asla bir şey teklif etme biraz sen ye iç sonra önüne yemesini istediğin şeyi koyarsın eğer bir şeylere uzanırsa eline yaptığın şeyi verirsin
Ben 6. Aya girdiğinde basladim yogurt patates verdim yiyodu doktor kestirdi 6 ay dolunca baslicaz dedi. Evet bir kez inatlastim bebekle inatlasilmazmis onu da anladım. Labne daha denemedim bebe bisküvisi ile onu da deneyeyim. Az önce kasık maması yaptim oturttum önüne tabak kasık koydum hiç ilgilenmiyomus ona bakmiyomus gibi yaptım. Biraz elledi oynadı kasikla mamayla filan sonra kendi kaşığı ağzına götürüp yedi daha doğrusu yaladı. Sanırım kendi yemek istiyor. Sofrada herseye saldırıyor dağıtıyor elini atıyor filan ama bisey teklif edince yemiyor anca ekmek kemiriyor

Listeleri Bi paylaşsanıza kızlar ya listeler ağır olabilir önce bir veya iki şey yer günlük bizimki 7.5 aylık bir ay oldu başlayalı hala 3 öğün vermiyoruz ara dahil
Yok bizde öğün vermiyoruz hala tadımlardayız her gün bir öğün yani 3 gün kuralı ile tadım yapıyoruz ben zaten 3 öğün verenlere falan şaşırıyorum

Ben 6. Aya girdiğinde basladim yogurt patates verdim yiyodu doktor kestirdi 6 ay dolunca baslicaz dedi. Evet bir kez inatlastim bebekle inatlasilmazmis onu da anladım. Labne daha denemedim bebe bisküvisi ile onu da deneyeyim. Az önce kasık maması yaptim oturttum önüne tabak kasık koydum hiç ilgilenmiyomus ona bakmiyomus gibi yaptım. Biraz elledi oynadı kasikla mamayla filan sonra kendi kaşığı ağzına götürüp yedi daha doğrusu yaladı. Sanırım kendi yemek istiyor. Sofrada herseye saldırıyor dağıtıyor elini atıyor filan ama bisey teklif edince yemiyor anca ekmek kemiriyor
Yavaş yavaş alışıyorlar aslında Dr keşke tadım yaptırsaymış bizim de 6.5 ayda başladık geç kalınca gözü açıldı bunların 😁 blw yap sen sürekli dene sevdiği şeyleri bulmaya çalış kaç sebze denedin

Yok bizde öğün vermiyoruz hala tadımlardayız her gün bir öğün yani 3 gün kuralı ile tadım yapıyoruz ben zaten 3 öğün verenlere falan şaşırıyorum
15 günden sonra 2 öğün yapabilirsin bir öğünde denedik lerini bir öğünde yeni şeyler denemek gibi yumurta da dene

Yavaş yavaş alışıyorlar aslında Dr keşke tadım yaptırsaymış bizim de 6.5 ayda başladık geç kalınca gözü açıldı bunların 😁 blw yap sen sürekli dene sevdiği şeyleri bulmaya çalış kaç sebze denedin
Patates havuç kabak verdim yani aslında doktorun verdiği listeyi uyguladım genel olarak. İrmik pirinc unu ve yulaf unu da denedim kasık maması yaptim yulaf ununu sevmedi gibi geldi bi. Valla bi çeşit inat isyan içinde gibiler bende hissettim o tutumu 😂 geç ek gida sıkıntılı oluyor bizde hayli geç kaldık

Blw de heryeri batırıyor diye mama sandalyesi altına kullan at kagitlardan aldım kaşığı tabağı önüne koydum hiç ilgilenmedim ellerini soktu kaşığı tuttu attı başka kasık koydum onu da attı sürekli tekrarladım sürekli attı kaşık koymadım bağırdı blw de yemiyor kasikla da yemiyor pure de yemiyor napcagimi sasirdim
Bir iki hafta ara verip tekrar denemeyi öneriyor uzmanlar ek gıda reddinde

X