- 25 Temmuz 2018
- 6.427
- 8.263
Lapa olacak şekilde pisirirsen verirsin, hem tok tutar pirinç.Pirinçleri yutabiliyormu ben vermedim daha taneli şeyler de
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Lapa olacak şekilde pisirirsen verirsin, hem tok tutar pirinç.Pirinçleri yutabiliyormu ben vermedim daha taneli şeyler de
Iyice pismis oluyo. Bu hafta cignemeyi ogrendi resmen cigniyo. Tabi hala oguruyo ama ona da aliscaktir.Pirinçleri yutabiliyormu ben vermedim daha taneli şeyler de
Her bebek bir olmuyo ya. Buyuk oglumda tamamen kuralli ilerledim ne denediysem yedi ne verdiysem sorun olmadi. Bu sevmiyo tek basina sebze falan. Bana cekmis ben de sevmem. Salcali yogurtlu seylere bayilirim cerkes mantisini yapcan buna. Bascan sarimsakli yogurdu salcayi bak nasi yiyoTek tek sebzeleri tatmaları gerekiyor ama benim de deneme fail. Havuc püresi verdim tatlı sonuçta ama sevmedi. Bugün zeytinyağı eklemeden deneyeceğim bir de kabak deneyeceğim bakalım. Meyveyi hemen vermek istemiyorum
Denemeye devam bakalim umarim değişirIyice pismis oluyo. Bu hafta cignemeyi ogrendi resmen cigniyo. Tabi hala oguruyo ama ona da aliscaktir.
Her bebek bir olmuyo ya. Buyuk oglumda tamamen kuralli ilerledim ne denediysem yedi ne verdiysem sorun olmadi. Bu sevmiyo tek basina sebze falan. Bana cekmis ben de sevmem. Salcali yogurtlu seylere bayilirim cerkes mantisini yapcan buna. Bascan sarimsakli yogurdu salcayi bak nasi yiyo
Aşırı bilgilendirici olmuş her şey var bilinmesi gereken eline sağlık teşekkür ederizBiz de artık ek gıdaya 6.ayimizla beraber başlıyoruz. Doktorla görüşmemizi söyle bir toparladim, doktora gore görüşler değişebiliyor ama ozet olsun
Tuz ve seker kesinlikle yok
2 ara ve 1 ana öğün olmak üzere günde 3 öğün 6.ay icin
Öğünlerde birkaç kaşıkla başlayıp 17 kasiga kadar (50 ml yaklaşık küçük kahve fincanı kadar) besleyebilecegimizi söyledi ilk ay.
3 gün kuralı : patates, havuc ve kabak için gerekli değil, alerji görülmüyor, diğer besinlerde 3 gün kuralı takip onerdi
Demir zengini kinoa, chia ve Bulguru 1 öğün eklemekte fayda var dedi.
Yemeklere mutlaka zeytinyağı eklenmesi gerektiğini (kabizlik için de ideal)
Günde toplamda 100 ml şu icebilecegini (yaklaşık yarım su bardagi, fazlasi besin yerine midenin su ile.dolmasina sebep olabilir)
Et suyunu tuketebiliyoruz, yumurta sarısı için 7.ayi beklememizi söyledi
Yogurt mutlaka
Mevsim sebzeleri önemli. Havuc, patates, kabak, ıspanak, brokoli. Meyvelerden de elma, armut, muz ve avakado olabilir
ilk hafta sebzeleri tekil karıştırmadan verilmeli, cunku karışık.tada alisan bebeler tek sebzenin tadını almadiginda sonradan reddedebiliyormus. 2.hafta karışık sebze kullanılabilir.
• İlk hafta tek sebze
• İkinci hafta karışık sebze ve tahıl
Patates yeniden isitilmaz. Patates içeriyorsa tek ogunluk olmali. Patates tekrar isitildiginda toksin urettigindr besin zehirlenmesine sebep olabiliyor.
Hazırladığınız mamalari bekletmeden yedirmeye özen gösterin. Ertesi gün de kullanacağınız bir yemeği fazla bekletmeden buzdolabına kaldırın. Buzdolabında 24 saatten ve dış ortamda 2 saaten uzun bekleyen gıdaları asla vermeyin.
Mama kıvamı nasıl olmalı? İlk katı gıdalar püre şeklinde, akışkan kıvamda olmalıdır. Hafif pütürlü bırakabilirsiniz. Sonraki aylarda çatalla ezerek verebilirsiniz.
İlk önce pürüzsüz püre ve çorba,
Sonra yumuşak pütürlüler ve küçük parçalar
Pütürlü vermeye başlamak için dişinin çıkmasını beklemenize gerek yoktur. 8-9 ayda ele alınan gıdalar, dilim salatalık gibi seçilmelidir.
1 yaşından önce verilmemesi gerekenler
• İnek sütü
• Bal
• Yumurta akı
• Tuz, şeker
• Kırmızlar; Çilek, Domates, Kırmızı biber
• Turunçgiller( 9 aydan itibaren verilebilir )
• Avakado haric tropikal meyveler
• Sebzelerden: Patlıcan, kereviz
• Baharatlar
• Balık (9 aydan sonra verilebilir)
Kendim icin ozet hatırlayınca fikir olsun diye paylasmak istedimAşırı bilgilendirici olmuş her şey var bilinmesi gereken eline sağlık teşekkür ederiz
Tek tek sebzeleri tatmaları gerekiyor ama benim de deneme fail. Havuc püresi verdim tatlı sonuçta ama sevmedi. Bugün zeytinyağı eklemeden deneyeceğim bir de kabak deneyeceğim bakalım. Meyveyi hemen vermek istemiyorum
Kereviz neden veremiyoruz ben ayırmıştım difrize yaparım diyeBiz de artık ek gıdaya 6.ayimizla beraber başlıyoruz. Doktorla görüşmemizi söyle bir toparladim, doktora gore görüşler değişebiliyor ama ozet olsun
Tuz ve seker kesinlikle yok
2 ara ve 1 ana öğün olmak üzere günde 3 öğün 6.ay icin
Öğünlerde birkaç kaşıkla başlayıp 17 kasiga kadar (50 ml yaklaşık küçük kahve fincanı kadar) besleyebilecegimizi söyledi ilk ay.
3 gün kuralı : patates, havuc ve kabak için gerekli değil, alerji görülmüyor, diğer besinlerde 3 gün kuralı takip onerdi
Demir zengini kinoa, chia ve Bulguru 1 öğün eklemekte fayda var dedi.
Yemeklere mutlaka zeytinyağı eklenmesi gerektiğini (kabizlik için de ideal)
Günde toplamda 100 ml şu icebilecegini (yaklaşık yarım su bardagi, fazlasi besin yerine midenin su ile.dolmasina sebep olabilir)
Et suyunu tuketebiliyoruz, yumurta sarısı için 7.ayi beklememizi söyledi
Yogurt mutlaka
Mevsim sebzeleri önemli. Havuc, patates, kabak, ıspanak, brokoli. Meyvelerden de elma, armut, muz ve avakado olabilir
ilk hafta sebzeleri tekil karıştırmadan verilmeli, cunku karışık.tada alisan bebeler tek sebzenin tadını almadiginda sonradan reddedebiliyormus. 2.hafta karışık sebze kullanılabilir.
• İlk hafta tek sebze
• İkinci hafta karışık sebze ve tahıl
Patates yeniden isitilmaz. Patates içeriyorsa tek ogunluk olmali. Patates tekrar isitildiginda toksin urettigindr besin zehirlenmesine sebep olabiliyor.
Hazırladığınız mamalari bekletmeden yedirmeye özen gösterin. Ertesi gün de kullanacağınız bir yemeği fazla bekletmeden buzdolabına kaldırın. Buzdolabında 24 saatten ve dış ortamda 2 saaten uzun bekleyen gıdaları asla vermeyin.
Mama kıvamı nasıl olmalı? İlk katı gıdalar püre şeklinde, akışkan kıvamda olmalıdır. Hafif pütürlü bırakabilirsiniz. Sonraki aylarda çatalla ezerek verebilirsiniz.
İlk önce pürüzsüz püre ve çorba,
Sonra yumuşak pütürlüler ve küçük parçalar
Pütürlü vermeye başlamak için dişinin çıkmasını beklemenize gerek yoktur. 8-9 ayda ele alınan gıdalar, dilim salatalık gibi seçilmelidir.
1 yaşından önce verilmemesi gerekenler
• İnek sütü
• Bal
• Yumurta akı
• Tuz, şeker
• Kırmızlar; Çilek, Domates, Kırmızı biber
• Turunçgiller( 9 aydan itibaren verilebilir )
• Avakado haric tropikal meyveler
• Sebzelerden: Patlıcan, kereviz
• Baharatlar
• Balık (9 aydan sonra verilebilir)
Yeni görebildim, biz iyiyiz çok şükür sağ çıkabildik Malatya'dan. Psikolojilerimiz çok kötü. Allah herkesin yardımcısı olsun ölenlere Allah rahmet eylesin. Allah bir daha yaşatmasın böyle bir afet böyle bir acı İnşallah
Alerjik riski var diye, domates gibi 9.ayda 3 gün kuralı ile deneyebilirsinKereviz neden veremiyoruz ben ayırmıştım difrize yaparım diye
Buyuk gecmis olsun ne denirki kahroldukYeni görebildim, biz iyiyiz çok şükür sağ çıkabildik Malatya'dan. Psikolojilerimiz çok kötü. Allah herkesin yardımcısı olsun ölenlere Allah rahmet eylesin. Allah bir daha yaşatmasın böyle bir afet böyle bir acı İnşallah
Amin çok geçmiş olsun sizlerdeYeni görebildim, biz iyiyiz çok şükür sağ çıkabildik Malatya'dan. Psikolojilerimiz çok kötü. Allah herkesin yardımcısı olsun ölenlere Allah rahmet eylesin. Allah bir daha yaşatmasın böyle bir afet böyle bir acı İnşallah
Iyi olmaniza cok sevindim. Umarim bi an once toparlarsinizYeni görebildim, biz iyiyiz çok şükür sağ çıkabildik Malatya'dan. Psikolojilerimiz çok kötü. Allah herkesin yardımcısı olsun ölenlere Allah rahmet eylesin. Allah bir daha yaşatmasın böyle bir afet böyle bir acı İnşallah
Evet bende denemeler yapa yapa onu farkettim kasık reddediyor. Elimden bazen yiyor bazen yemiyor çorba filan iciremiyorum. Önlük takınca önlüğü cekistirip duruyor sevmiyor önlüğü çıkardım önüne vakumlu tabak kasık filan koydum defalarca her tarafını yerleri heryeri batırıyor. Tek yesin de batirsin diyorum ama yine yemiyor. Dediğiniz gibi kasık hiç koymadan deneyeyim akşama bakalım napcak bide onu deneyim teşekkür ederimSenin bebegin kasil reddediyo. Kasigi birak elinle yedir. Onune koy eliyle yemeye calissin kasigi unutsun. Sonra yine denersin
Çok geçmiş olsun. Bizim bile kaç km ötelerden psikolojimiz yerle yeksan oldu günlerdir siz birebir yaşadınız Rabbım yardımcınız olsun tekrarını yaşatmasın hiç kimseye.Yeni görebildim, biz iyiyiz çok şükür sağ çıkabildik Malatya'dan. Psikolojilerimiz çok kötü. Allah herkesin yardımcısı olsun ölenlere Allah rahmet eylesin. Allah bir daha yaşatmasın böyle bir afet böyle bir acı İnşallah
Çok sevindim çok şükür Amin yaşatmasın inşallahYeni görebildim, biz iyiyiz çok şükür sağ çıkabildik Malatya'dan. Psikolojilerimiz çok kötü. Allah herkesin yardımcısı olsun ölenlere Allah rahmet eylesin. Allah bir daha yaşatmasın böyle bir afet böyle bir acı İnşallah
Valla bende bilmiyordm. Yemeklerini normal tavada tencerefe ısıtmıyorum zaten sıcak suya oturtup hızlı hızlı karıştırarak ısıtıyorum ekstra ısı vermiyorum. Ek gıdaya biraz geç başlamışsınız canım ondan öyle olmuş sanırım alışır zamanlaSelam kızlar ben de temmuz annelerinden geldim bizimki de ek gıdayı reddediyor tam yoğurt denemesi yaptığımda hastalandı 6.5 ayda başladık malesef ek gıdaya o yüzden mi bilmiyorum ben de kaşığı bıraktım eşimle yedirmeye çalışıyorum bakalım ne olacak yarın brokoli ya da enginar denicem galiba..
Bu arada patatesin ısıtılmadığını bilmiyordum ya çok ilginç Dr söylemedi hiç doğru düzgün anlatmadı da zaten deli ediyor beni
Evet evet benmari usulü deniyor ben de öyle yapıyordum patates filan ısıttım mı acaba diye düşündüm hatırlayamadım malesef hasta oldu tam başladığımızda 10 gün ara verdik sonra başladık mecburen biraz geciktik işte.. Her şeyi sevmiyor ağzını açmak istemiyor bugün muz verdim yedi sadece onu yedi yarın da başka şeyler denemeye devam illaki bir şeyleri sever diye ümid ediyorumValla bende bilmiyordm. Yemeklerini normal tavada tencerefe ısıtmıyorum zaten sıcak suya oturtup hızlı hızlı karıştırarak ısıtıyorum ekstra ısı vermiyorum. Ek gıdaya biraz geç başlamışsınız canım ondan öyle olmuş sanırım alışır zamanla
Tatlı patates,balkabağı bunları da sevebilir canım. Ben tatlı patates,balkabağı ve normal kabağı buharda pişirip blenderdan geçiriyorum öğlenleriEvet evet benmari usulü deniyor ben de öyle yapıyordum patates filan ısıttım mı acaba diye düşündüm hatırlayamadım malesef hasta oldu tam başladığımızda 10 gün ara verdik sonra başladık mecburen biraz geciktik işte.. Her şeyi sevmiyor ağzını açmak istemiyor bugün muz verdim yedi sadece onu yedi yarın da başka şeyler denemeye devam illaki bir şeyleri sever diye ümid ediyorum
Onları denedim canım sadece tadım yapabildik yemedi sonra normal kabak denemedim henüz onu denerken tekrar Bi karıştırırımTatlı patates,balkabağı bunları da sevebilir canım. Ben tatlı patates,balkabağı ve normal kabağı buharda pişirip blenderdan geçiriyorum öğlenleri