2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Canım makat çatlağı denen bişey var. Bebekler kakası olduğu halde yapmak istemiyor. Seninkinde vardır yoktur bilmiyorum. Kendim araştırdım makata krem falan veriliyormuş. Benim kızım da da kabızlık problemi vardı. Bende zeyrinyağı pişik kremi besleyici şeyleri düzenli bi şekilde makatın içine yedirerek sürdüm. O zaman daha kolay yapıyolar. Arkadaşımın aynı sorunu vardı. Anne sütüyle besleniyo ama bebek yapmıyodu. Ona bu tavsiyelerimi söyledim. İşe yaradığını söyleyip teşekkür etti. Bide sabah akşam birer çay kaşığı zeytinyağı içirebilirsin. Allah ın izniyle şifa olur bebeğine

Her seferinde mi sizi takip ediyor bebeğiniz yoksa canı isteyince mi? Benimki oyuncağı nadiren gözü ile takip ediyor, ertesi gün yine aynı şekilde gösteriyorum takip etmiyor mesela

Her seferinde mi sizi takip ediyor bebeğiniz yoksa canı isteyince mi? Benimki oyuncağı nadiren gözü ile takip ediyor, ertesi gün yine aynı şekilde gösteriyorum takip etmiyor mesela
Konuştuğumuz zaman bakıyor hep. Ama dediğim gibi hepsinin gelişimi aynı olmaz. Endişe etmeyin. Önlem amaçlı kontrolünuzde sorarsınız doktorunuza

Canım kullandığın b12nin adını bana yazar mısın istersen özelden yaz

Arkadaşlar d vitamini kullanıyor musunuz?

Bebek kullanıyor, ben de kullanıyorum acaba fazla mı geliyor sütten geçiyor fln

İlk dozda bir şey olmuyor ama ikinci doz etkileyebiliyor.Ben eşimin evde olduğu zamana denk getirmiştim.O bakmıştı tüm gün.
Benim eşim sadece pazar günleri evde oluyor ben aile hekimliğinde yaptıracam mecburen aşıyı pazar günü aile hekimliği açık olmuyor hastaneye gitmek de çocukla çok zor

Benim psikolojik sıkıntılar yüzünden sütüm kesildi sağınca da çok az geliyor ben tamamen mama ile besliyorum
Emin ol anne sütü ile beslenen çocuğun başı göğe ermiyor. Ben çok kızıyorum sağlıkçılara bu konuda. Annesütüne teşvik edeceğiz diye anneleri yetersizlik hissine yitiyorlar

Emin ol anne sütü ile beslenen çocuğun başı göğe ermiyor. Ben çok kızıyorum sağlıkçılara bu konuda. Annesütüne teşvik edeceğiz diye anneleri yetersizlik hissine yitiyorlar
Ben de çok kızıyorum. Mama veriyorum dediğimde ‘Neden?’ sorusunu sormaları, sanki ben anne sütünün faydalarını bilmiyormuşum da keyfi mama veriyormuşum gibi söylemleri beni de bunaltıyor. Hemşire yeğenim de neden mama veriyorsun dedi. Yanında emzirdim, onun kucağına verdim. Bu çocuk çok aç dedi, mamayı kendisi içirdi. Bu çocuk çok iştahlı, haklısın mama vermekle dedi. Kimse bizim ne ve nasıl yaşadığımızı bilmiyor, önyargılı davranıyor. Ben artık takmıyorum , her çocuk farklı. Benim oğlum yarı yarıya anne sütü ve mama içiyor. Gelişimi de iyi şükür.Her çocuk öyle ya da böyle büyüyor, Rabbim sağlık sıhhat versin

Bizm cocuk doktoru tam tersi :) bana anne gerek cocuk mamayla da keci sutuyle de beslenir. Annelik sadece emzirmek degl dyo. Mutlu olck anne ki cocugu da mutlu etsin cocuk her turlu buyur. O mamalarin zararli oldgu donmlrr eskidendi dyo yuzde 98 anne sutune bnzeri uretlyo artik dyor her gttgmde terapi niyetine bikac doz bu sozleri dinlyorm :)

Ha birde, 32 yaşındayım bu yaşıma kadar sadece anne sütüyle beslenip de zihinsel olarak gelişmemiş insanlar da gördüm. Sadece mamayla beslenip de atomu parçalayacak zekada insanlar da gördüm. Sırf anne sütü veremiyorum diye kendinizi yetersiz hissetmeyin yani

Arkadaşlar d vitamini kullanıyor musunuz emzirirken.
Bana kadın doğumcu well care binlik 3 damla kullan demişti sonra çocuk doktoru da kullan dedi ama anlamamış bile olabilir değiştiricez doktoru baş çevresi takibi bile yapmamış meğersem...
Bebeğim 9 haftalık ona da 400 unit wellcare veriyoruz.
Bugun saglık ocağındaki hemşire bıngıldağı küçük gibi, d vitaminini kesmenizi isteyebilir doktor dedi.
Acaba benim sütümden de mi çok geçti.

Canım her bebegin gelişimi farklı ben ana kucağı ve beşiğinin üstüne büyük oyuncaklar astım son zamanlarda çok dikkatini çekti.
Benim bebeğim de almıyordu ben de alacağına ihtimal vermedim. Senin hesap annem zorladı ve sonunda aldı su an çok rahatım
Sadece anne sütü alan bebeklerde 10 güne kadar normal diye biliyorum canim bizim de 3 gun yapmadığı olmustu gaz masaji yapar gibi masaj yaptım bacaklarini hareket ettirdim sonra yapti
10 gün cok fazla değil mi ben 1 hafta diye biliyorum
Kayısı incir ye normalde bagirsaklari calistiran ne varsa onu ye canım bebise gecerv
birde poposuna hakiki zeytin yağı sürülüyor diye duymustum
Teşekkürler deneyeceğim
Makat çatlağıni oğlumda ek gıdaya geçerken yaşamıştım ama daha 2 aylık bebekte olacağını sanmıyorum çünkü hep sıvı besleniyor bugün dediginiz gibi pisik kremi ile masaj yaptım kakasını yaptı çok şükür sıvıydı. Zeytinyağı vericem bakalım inşallah işe yarar.

Bu konuda sağlıkçılara kızmana anlam veremedim. Tabii ki anne sütü en sagliklisi ve ona teşvik edecekler . Bunu da mama veren anneler yetersiz hissetsin diye yapmıyorlar.

Bu konuda sağlıkçılara kızmana anlam veremedim. Tabii ki anne sütü en sagliklisi ve ona teşvik edecekler . Bunu da mama veren anneler yetersiz hissetsin diye yapmıyorlar.
Teşvik etmek ayrı birşey üzerinde psikolojik baskı kurmak ayrı birşey. Anne sütü alan bebeğin mama içene göre daha zeki daha sağlıklı olacağı iddia ediliyor. Tamam keyfi olarak emzirmemezlik yapılmasın demek istiyorlar ama bir de o veya bu sebepten emziremeyen anneler de düşünülmeli.

Daha zeki olur mu tartışılır ama daha sağlıklı olabileceği bilimsel bir gerçek. Doğadaki tüm memeliler yavrusunu emziriyorken insanların mama kullanmasını mı teşvik etmelerini bekliyordunuz? Adı üzerinde sağlıkçı ve sağlıklı olanı teşvik ediyor.
Emziremeyen anneler düşünülerek mamalar üretilmiş zaten, daha ne yapılsın
Bence siz kendinizi kötü hissediyorsunuz diye sağlıklı olan şey değişmeyecek.

Eklentiler

• 18944010-03E7-48F3-9172-A914F907989C.webp
    27,9 KB · Görüntüleme: 53
Umarım bebeğine mama vermek zorunda kalmazsın

Umarım bebeğine mama vermek zorunda kalmazsın
Sen de hic anne olamayanları düşünerek doğurmasaydın o zaman. Nasıl kafalar bunlar ya Anne sütü tartışılamayacak kadar mühim bir şey arkadaşım, sen üzülme diye mama övecek değilim. Televizyonda bile 1 numara mama reklamı yapmak yasak. kötü hissediyorsanız psikolojik destek alın. Benim sizin için yapabileceğim bir şey yok.

Son düzenleme:
Sen de hic anne olamayanları düşünerek doğurmasaydın o zaman. Nasıl kafalar bunlar ya kötü hissediyorsanız psikolojik destek alın.
Kötü hissetmek değil bu sen cok acımasız konusuyorsun burda herkese sallamaya herseyi en iyi ben bilirim havasına girmeye basladın. Psikolojik destege ihtiyacı olan senin olduğunu düşünüyorum. Her ne sebepten mutsuz isen acısını gelip burda yeni doğum yapmış cocugu için bişeyler yapmaya çalışan annelere sallayarak cıkarma bence cünkü yakısmıyor.

Beğenmiyorsan çıkış yapabilirsin herkes özgür sonuçta Ben gerçekleri söylüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…