- 7 Ekim 2020
- 1.532
- 2.470
- 83
Canım makat çatlağı denen bişey var. Bebekler kakası olduğu halde yapmak istemiyor. Seninkinde vardır yoktur bilmiyorum. Kendim araştırdım makata krem falan veriliyormuş. Benim kızım da da kabızlık problemi vardı. Bende zeyrinyağı pişik kremi besleyici şeyleri düzenli bi şekilde makatın içine yedirerek sürdüm. O zaman daha kolay yapıyolar. Arkadaşımın aynı sorunu vardı. Anne sütüyle besleniyo ama bebek yapmıyodu. Ona bu tavsiyelerimi söyledim. İşe yaradığını söyleyip teşekkür etti. Bide sabah akşam birer çay kaşığı zeytinyağı içirebilirsin. Allah ın izniyle şifa olur bebeğineSelam kızlar yardımınıza ihtiyacım var. Bebeğim kakasını yapmıyor 6 gün oldu. Geçtiğimiz hafta da böyle oldu sıcak suya oturtup masaj yaptim makat bölgesine o sekilde yapmıştı. Bugün tekrar deneyeceğim acaba ne sebep olmuştur? Ne iyi gelir tecrübesi olanlar ya da duyanlar yazabilir mi? Bu arada sadece anne sütü alıyor. Mamayı cok nadir veriyorum 2‐3 günde bir 90 ml kadar.
Her seferinde mi sizi takip ediyor bebeğiniz yoksa canı isteyince mi? Benimki oyuncağı nadiren gözü ile takip ediyor, ertesi gün yine aynı şekilde gösteriyorum takip etmiyor meselaBenim bebeğim de o kadarlık. Göz teması var 40indan beri konuştuğumuzda takip edip gülüyor. Yer değiştirdiğimizde falan takip ediyor. Her bebek bir olmaz ama içinizin rahat etmesi için bir uzmana gösterebilirsiniz.
Konuştuğumuz zaman bakıyor hep. Ama dediğim gibi hepsinin gelişimi aynı olmaz. Endişe etmeyin. Önlem amaçlı kontrolünuzde sorarsınız doktorunuzaHer seferinde mi sizi takip ediyor bebeğiniz yoksa canı isteyince mi? Benimki oyuncağı nadiren gözü ile takip ediyor, ertesi gün yine aynı şekilde gösteriyorum takip etmiyor mesela
Canım kullandığın b12nin adını bana yazar mısın istersen özelden yazBen kullanıyorum b12 fakat ben süt arttıranından kullanıyorum. Halsizliğe iyi geliyor evet
Ben moralimi bozmamak için 2 aydır hastane dışında bir yere cıkmıyorum. lohusayım hala..
Geçecek elbet bi 6 aylık olsalar hayırlısı ile
Gözün aydın canım ne mutlu sanaartık keyifle büyüteceksin
geçmiş olsun canım faydasını görKısa sürmüştür ağrın inşallah
Canım süt geri geliyor ve seni anlıyorum yaşayan biri olarak. Önce Emzirmeyi hiç bırakma uyarılsın süt kanalların. mama takviyeli git artana kadar bir süre. Şırıngayla ver mamayı biberona alışmasın. Günde 3 kere still tea iç ve Süt arttırıcı kullan.
Bizimde sarılığımız 45 gün sürdü ama ben yaptırdım 25 günlükken canım. Sadece operasyon sonrası bayağı bi çişini tuttu. İlk 2 çişini ağlayarak yaptı sonrası rahattı. İlk oğlumuda 18 günlükken yaptırmıştım
Benim eşim sadece pazar günleri evde oluyor ben aile hekimliğinde yaptıracam mecburen aşıyı pazar günü aile hekimliği açık olmuyor hastaneye gitmek de çocukla çok zorİlk dozda bir şey olmuyor ama ikinci doz etkileyebiliyor.Ben eşimin evde olduğu zamana denk getirmiştim.O bakmıştı tüm gün.
Emin ol anne sütü ile beslenen çocuğun başı göğe ermiyor. Ben çok kızıyorum sağlıkçılara bu konuda. Annesütüne teşvik edeceğiz diye anneleri yetersizlik hissine yitiyorlarBenim psikolojik sıkıntılar yüzünden sütüm kesildi sağınca da çok az geliyor ben tamamen mama ile besliyorum
Ben de çok kızıyorum. Mama veriyorum dediğimde ‘Neden?’ sorusunu sormaları, sanki ben anne sütünün faydalarını bilmiyormuşum da keyfi mama veriyormuşum gibi söylemleri beni de bunaltıyor. Hemşire yeğenim de neden mama veriyorsun dedi. Yanında emzirdim, onun kucağına verdim. Bu çocuk çok aç dedi, mamayı kendisi içirdi. Bu çocuk çok iştahlı, haklısın mama vermekle dedi. Kimse bizim ne ve nasıl yaşadığımızı bilmiyor, önyargılı davranıyor. Ben artık takmıyorum , her çocuk farklı. Benim oğlum yarı yarıya anne sütü ve mama içiyor. Gelişimi de iyi şükür.Her çocuk öyle ya da böyle büyüyor, Rabbim sağlık sıhhat versinEmin ol anne sütü ile beslenen çocuğun başı göğe ermiyor. Ben çok kızıyorum sağlıkçılara bu konuda. Annesütüne teşvik edeceğiz diye anneleri yetersizlik hissine yitiyorlar
Bizm cocuk doktoru tam tersi :) bana anne gerek cocuk mamayla da keci sutuyle de beslenir. Annelik sadece emzirmek degl dyo. Mutlu olck anne ki cocugu da mutlu etsin cocuk her turlu buyur. O mamalarin zararli oldgu donmlrr eskidendi dyo yuzde 98 anne sutune bnzeri uretlyo artik dyor her gttgmde terapi niyetine bikac doz bu sozleri dinlyorm :)Emin ol anne sütü ile beslenen çocuğun başı göğe ermiyor. Ben çok kızıyorum sağlıkçılara bu konuda. Annesütüne teşvik edeceğiz diye anneleri yetersizlik hissine yitiyorlar
Ha birde, 32 yaşındayım bu yaşıma kadar sadece anne sütüyle beslenip de zihinsel olarak gelişmemiş insanlar da gördüm. Sadece mamayla beslenip de atomu parçalayacak zekada insanlar da gördüm. Sırf anne sütü veremiyorum diye kendinizi yetersiz hissetmeyin yaniEmin ol anne sütü ile beslenen çocuğun başı göğe ermiyor. Ben çok kızıyorum sağlıkçılara bu konuda. Annesütüne teşvik edeceğiz diye anneleri yetersizlik hissine yitiyorlar
Canım her bebegin gelişimi farklı ben ana kucağı ve beşiğinin üstüne büyük oyuncaklar astım son zamanlarda çok dikkatini çekti.Hanımlar merhaba. Temmuz doğumlu bir bebeğim var. 59 günlük oldu bugün. Göz teması yok gibi. Canı istediğinde sadece 2-3 saniye temas kuruyor, obje takip etmiyor, beni ya da babasını gözü ile takip etmiyor. Sizlerde durum nasıl? Endişelenmeye başladım, doktora götüreceğim ama sizlerin tecrübelerinizi de duymak istedim.
Benim bebeğim de almıyordu ben de alacağına ihtimal vermedim. Senin hesap annem zorladı ve sonunda aldı su an çok rahatımKızlar emzik kullanıyor musunuz? Ben doğumdan önce avent emzik almıştım ama oğlum istemiyor emziği yani ağzına verdiğimde midesi bulanıyor gibi ögürüyor çıkarmaya çalışıyor eğer ısrar edersem alıyor ama sadece 1-2 dk emiyor sonra atıyor. Herkes alıştırmak için sürekli parmaginla emziği ağzında tutacaksın cikarmasina izin vermeyeceksin diyor ama o da bana sanki bebeğe iskenceymis gibi geliyor istemediğini bile bile zorla emziği ağzında tutmak istemiyorum üzülüyorum o halineBilmiyorum ben mi fazla hassas yaklaşıyorum acaba. Amacım sürekli emzik emsin değil ama kolik olduğumuz için kriz anlarinda sakinlesmesine yarar belki sürekli emdikçe daha çok gaz yutuyor çünkü doktorumuz da emzik önerdi kolikten dolayi. Günde 10-15 dk emmesine bile razıyım yani anı kurtarsın istiyorum sadece bazen su bile içemiyorum kahvaltı yapamıyorum evde tekim oğlumla zor oluyor o anlarda emziği alıp sakinlesse yeter bana.
Belki avent emziği sevmemiştir diye iki emzik daha sipariş ettim biri Chicco physio diğeri Tommee tippee closer to nature. Chicco geldi bugün denedim avente göre daha kolay aldı ama yine 1-2 dk emip atıyor.
Siz neler denediniz tavsiyeniz varsa alırım
10 gün cok fazla değil mi ben 1 hafta diye biliyorumSadece anne sütü alan bebeklerde 10 güne kadar normal diye biliyorum canim bizim de 3 gun yapmadığı olmustu gaz masaji yapar gibi masaj yaptım bacaklarini hareket ettirdim sonra yapti
Teşekkürler deneyeceğimKayısı incir ye normalde bagirsaklari calistiran ne varsa onu ye canım bebise gecerv
birde poposuna hakiki zeytin yağı sürülüyor diye duymustum
Makat çatlağıni oğlumda ek gıdaya geçerken yaşamıştım ama daha 2 aylık bebekte olacağını sanmıyorum çünkü hep sıvı besleniyor bugün dediginiz gibi pisik kremi ile masaj yaptım kakasını yaptı çok şükür sıvıydı. Zeytinyağı vericem bakalım inşallah işe yarar.Canım makat çatlağı denen bişey var. Bebekler kakası olduğu halde yapmak istemiyor. Seninkinde vardır yoktur bilmiyorum. Kendim araştırdım makata krem falan veriliyormuş. Benim kızım da da kabızlık problemi vardı. Bende zeyrinyağı pişik kremi besleyici şeyleri düzenli bi şekilde makatın içine yedirerek sürdüm. O zaman daha kolay yapıyolar. Arkadaşımın aynı sorunu vardı. Anne sütüyle besleniyo ama bebek yapmıyodu. Ona bu tavsiyelerimi söyledim. İşe yaradığını söyleyip teşekkür etti. Bide sabah akşam birer çay kaşığı zeytinyağı içirebilirsin. Allah ın izniyle şifa olur bebeğine
Bu konuda sağlıkçılara kızmana anlam veremedim. Tabii ki anne sütü en sagliklisi ve ona teşvik edecekler . Bunu da mama veren anneler yetersiz hissetsin diye yapmıyorlar.Emin ol anne sütü ile beslenen çocuğun başı göğe ermiyor. Ben çok kızıyorum sağlıkçılara bu konuda. Annesütüne teşvik edeceğiz diye anneleri yetersizlik hissine yitiyorlar
Teşvik etmek ayrı birşey üzerinde psikolojik baskı kurmak ayrı birşey. Anne sütü alan bebeğin mama içene göre daha zeki daha sağlıklı olacağı iddia ediliyor. Tamam keyfi olarak emzirmemezlik yapılmasın demek istiyorlar ama bir de o veya bu sebepten emziremeyen anneler de düşünülmeli.Bu konuda sağlıkçılara kızmana anlam veremedim. Tabii ki anne sütü en sagliklisi ve ona teşvik edecekler . Bunu da mama veren anneler yetersiz hissetsin diye yapmıyorlar.
Daha zeki olur mu tartışılır ama daha sağlıklı olabileceği bilimsel bir gerçek. Doğadaki tüm memeliler yavrusunu emziriyorken insanların mama kullanmasını mı teşvik etmelerini bekliyordunuz? Adı üzerinde sağlıkçı ve sağlıklı olanı teşvik ediyor.Teşvik etmek ayrı birşey üzerinde psikolojik baskı kurmak ayrı birşey. Anne sütü alan bebeğin mama içene göre daha zeki daha sağlıklı olacağı iddia ediliyor. Tamam keyfi olarak emzirmemezlik yapılmasın demek istiyorlar ama bir de o veya bu sebepten emziremeyen anneler de düşünülmeli.
Umarım bebeğine mama vermek zorunda kalmazsınDaha zeki olur mu tartışılır ama daha sağlıklı olabileceği bilimsel bir gerçek. Doğadaki tüm memeliler yavrusunu emziriyorken insanların mama kullanmasını mı teşvik etmelerini bekliyordunuz? Adı üzerinde sağlıkçı ve sağlıklı olanı teşvik ediyor.
Emziremeyen anneler düşünülerek mamalar üretilmiş zaten, daha ne yapılsın
Bence siz kendinizi kötü hissediyorsunuz diye sağlıklı olan şey değişmeyecek.
Sen de hic anne olamayanları düşünerek doğurmasaydın o zaman. Nasıl kafalar bunlar yaUmarım bebeğine mama vermek zorunda kalmazsın
Kötü hissetmek değil bu sen cok acımasız konusuyorsun burda herkese sallamaya herseyi en iyi ben bilirim havasına girmeye basladın. Psikolojik destege ihtiyacı olan senin olduğunu düşünüyorum. Her ne sebepten mutsuz isen acısını gelip burda yeni doğum yapmış cocugu için bişeyler yapmaya çalışan annelere sallayarak cıkarma bence cünkü yakısmıyor.Sen de hic anne olamayanları düşünerek doğurmasaydın o zaman. Nasıl kafalar bunlar yakötü hissediyorsanız psikolojik destek alın.
Beğenmiyorsan çıkış yapabilirsin herkes özgür sonuçtaKötü hissetmek değil bu sen cok acımasız konusuyorsun burda herkese sallamaya herseyi en iyi ben bilirim havasına girmeye basladın. Psikolojik destege ihtiyacı olan senin olduğunu düşünüyorum. Her ne sebepten mutsuz isen acısını gelip burda yeni doğum yapmış cocugu için bişeyler yapmaya çalışan annelere sallayarak cıkarma bence cünkü yakısmıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?