• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Teşvik etmek ayrı birşey üzerinde psikolojik baskı kurmak ayrı birşey. Anne sütü alan bebeğin mama içene göre daha zeki daha sağlıklı olacağı iddia ediliyor. Tamam keyfi olarak emzirmemezlik yapılmasın demek istiyorlar ama bir de o veya bu sebepten emziremeyen anneler de düşünülmeli.
Ama bunlar iddia değil bilimsel gercekliktir. Tabii ki tek başına anne sütünün etkileri söz konusu değil. Mesela zeka konusunda anne sütünün etkisi varsa en büyük etken genetiktir. Çevresel etkenler ,beslenme vs. O yüzden anne sütü alanlar zeki almayanlar değil gibi bir çıkarım yapamayız. Bebeğini mama ile beslemek durumunda olan anneler toplum baskısı karşısında (ki bu mama olmaz başka bir konu olur hepimiz maruz kaliyoruz) kulaklarını tıkayıp bebeğine odaklanmali. Bu sizin ve bebeğinizin arasında ki mesele . Kimsenin karışmaya hakkı yok

Daha zeki olur mu tartışılır ama daha sağlıklı olabileceği bilimsel bir gerçek. Doğadaki tüm memeliler yavrusunu emziriyorken insanların mama kullanmasını mı teşvik etmelerini bekliyordunuz? Adı üzerinde sağlıkçı ve sağlıklı olanı teşvik ediyor.
Emziremeyen anneler düşünülerek mamalar üretilmiş zaten, daha ne yapılsın 🤷🏼‍♀️
Bence siz kendinizi kötü hissediyorsunuz diye sağlıklı olan şey değişmeyecek.
Mama kullanmasini tesvik etmesin tabi ki mama kullandigi icin sucluluk hissettirmesin demek isteniyor. Kim gogsundeki bedava,saglikli besini cocuguna vermk istemez ki?! Ama olmuyorsa da psikolojisini bozmanin anlami yok. Bence yanlis anlaslyor söylenenler.

Arkadaşlar d vitamini kullanıyor musunuz emzirirken.
Bana kadın doğumcu well care binlik 3 damla kullan demişti sonra çocuk doktoru da kullan dedi ama anlamamış bile olabilir değiştiricez doktoru baş çevresi takibi bile yapmamış meğersem...
Bebeğim 9 haftalık ona da 400 unit wellcare veriyoruz.
Bugun saglık ocağındaki hemşire bıngıldağı küçük gibi, d vitaminini kesmenizi isteyebilir doktor dedi.
Acaba benim sütümden de mi çok geçti.
multivitamin kullanıyorum canım ayrıca d vitamini kendim kullanmıyorum bebege Dr bigaia verdi onu kullanıyoruz Başka doktora daha danısman iyi olabilir için rahatlar

Mama kullanmasini tesvik etmesin tabi ki mama kullandigi icin sucluluk hissettirmesin demek isteniyor. Kim gogsundeki bedava,saglikli besini cocuguna vermk istemez ki?! Ama olmuyorsa da psikolojisini bozmanin anlami yok. Bence yanlis anlaslyor söylenenler.
Ben de mama veriyorum ihtiyaç olduğunda zaten, suçlu da hissetmiyorum. En mühim olan beslemiş olmak. Duygusal yaklaşmaya gerek yok bence.

Teşvik etmek ayrı birşey üzerinde psikolojik baskı kurmak ayrı birşey. Anne sütü alan bebeğin mama içene göre daha zeki daha sağlıklı olacağı iddia ediliyor. Tamam keyfi olarak emzirmemezlik yapılmasın demek istiyorlar ama bir de o veya bu sebepten emziremeyen anneler de düşünülmeli.
Bu arada ben ilk doğumumu 6 aylık bile değildim yaptığımda. 500 gramlık bebeğim yoğun bakimdaydi . Ben perişan haldeydim. Dokuz Eylül üniversitesi hastanesinde bir tane emzirme hemşiresi geldi odama . Bebegine süt lazım dedi . Biz hepimiz umutsuz gelmez ki dedik. Ben meslek hayatımda binlerce meme gördüm gerçekten ugrasildiginda ve inanildiginda süt gelmeyen meme görmedim dedi 😍 Başladım sagmaya damla gelmiyor. 24 saatin sonunda tam sagarken yoğun bakımdan aradılar süt yok mu hala dediler tam o sırada bir damla geldi mucize gibiydi. Sonra 14 gün boyunca sagmaya devam ettim. 80 90 paket süt olmuştu buzlukta . Sut dursun diye ilaç kullanmak zorunda kaldım. Bebegi kaybettikten sonra sütleri bağışlamak istedim. Aynı hemşireye yönlendirdiler. Bana sarıldı ağladı benimle. Biraz uzun oldu kusura bakma. Demek istediğim emzirmek isteyenler başta inanıp sonra da ugrasirsa gelir süt niye gelmesin . Doğadaki hangi memeli hayvanın sütü yetmemiş yavrusuna bizim yetmesin😉

Menenjit aşısı Bexsero kaçıncı ayda yapılıyor bilen var mı acaba? Bir doktor 3. Ay dedi, diğeri çok erken dedi.

Büyük kızım hiç istemedi. O biraz nuk un kauçuk uclusunu tuttu ama öyle oyalanacak düzeyde değil. Yani karni tok olacak çok uykusu olacak ancak öyle biraz emiyordu. Bu kızım da tutmadı maalesef 😑 chicco nün kauçuk olanını deniyorum ama yok yani tutmayacak . Kauçuk uc daha yumuşak anne memesine daha yakın olduğu için daha kolay tutuyorlar . Ama bazı inatçı bebelere hiçbiri sökmüyor 😊
Ben de bir sürü yeni çeşit emzik aldım beyefendi dünden beri ilk aldığım emziği emiyor 😂😂 Beş on dk emip atıyor ama o bile mucize gibi. Yeni aldıklarım kenarda bekliyor 😄
Benimki de emziği aslında ağzında tutabiliyor ama çoğu zaman bilerek tutmuyor☺ ben parmağımla emziği tutuyorum beyfendi baktırıyor kendine. Ozellikle uyuturken Çok iyi oluyor uykuya dalıyor hemen. Kahvalti konusunda bebeği emzirirken yanıma tepsiyi koyup bir yandan kahvaltılık bir şeyler atıştırıyorum yoksa bende açım doğru mu yapıyorum bir zararı var mı bilmiyorum🤷‍♀️
Emzik konusunda vermeyin diyen de var ver diyen de var bizim doktorumuz kolik olduğu için emzik ise yarayabilir demişti şimdiki emzikler damak yapısını da bozmuyor zaten ama ben hala zorla ağzında tutmaya kıyamıyorum bakalım ne olacak 😄
Canım karakter meselesi mi emzik markası farkı mı bilmem ama oğlumda avent vardı hiç emmezdi. Zar zor verirdim 2 dk emer atardı. Kızımda bibs aldım her çocuk tutuyor dediler. Gerçekten kızım tuttu ve gönlü olursa çok güzel emiyor ama gönlü olmadı mı o da diliyle füze gibi fırlatıyor. Dediğin gibi bazen o da istemeyip öğürüyor o zaman vermiyorum zaten. Ama atmak istediğinde ağzına verip emziğin arkasından 20 30 saniye kadar ritmik tık tık vuruyorum ben tınağımla o zaman daha çabuk tutuyor
Bibs çok duydum ya onu tutuyor diyor herkes. Bunlar ise yaramazsa onu da deneyeyim.
Biz varız karadeniz turu yaptik 🙄masallah cok-da güzel geçti emdi uyudu emdi uyudu arabayi cok seviyor araba durunca agliyordu simdide bebek arabasina alisti sümela manastırına ana kucağında çıktı 😁😁 masallah kizima😊
Bizimki de arabayı çok seviyor çok kolay dalıyor uykuya rahat ediyoruz 🥰

Kızlar dün ikinci doz aşımı oldum bitik haldeyim 🥺 Dün akşamüstü sırtım ağrımaya başladı sonra da ayaklarım. Gece ağrıdan ağlayacaktim bebeğim de uyumadı artık yalvariyodum nolur uyu azcik yatayım diye. Bugün de aynı şekilde devam ediyor hani grip olursun da her yerin ağrır ya tam öyleyim. Var mı tavsiyeniz? Geçmezse gidip serum falan mı taktirsam diyorum çünkü ayakta zor duruyorum evde tekim Karan kucagimdan inmek istemiyor perişan haldeyim 🤦🏻

Kızlar dün ikinci doz aşımı oldum bitik haldeyim 🥺 Dün akşamüstü sırtım ağrımaya başladı sonra da ayaklarım. Gece ağrıdan ağlayacaktim bebeğim de uyumadı artık yalvariyodum nolur uyu azcik yatayım diye. Bugün de aynı şekilde devam ediyor hani grip olursun da her yerin ağrır ya tam öyleyim. Var mı tavsiyeniz? Geçmezse gidip serum falan mı taktirsam diyorum çünkü ayakta zor duruyorum evde tekim Karan kucagimdan inmek istemiyor perişan haldeyim 🤦🏻
Parol iç canım. Zaten hastanede de emzirdigin için bir tek onu verirler. C vitamini al bir de

Bu arada ben ilk doğumumu 6 aylık bile değildim yaptığımda. 500 gramlık bebeğim yoğun bakimdaydi . Ben perişan haldeydim. Dokuz Eylül üniversitesi hastanesinde bir tane emzirme hemşiresi geldi odama . Bebegine süt lazım dedi . Biz hepimiz umutsuz gelmez ki dedik. Ben meslek hayatımda binlerce meme gördüm gerçekten ugrasildiginda ve inanildiginda süt gelmeyen meme görmedim dedi 😍 Başladım sagmaya damla gelmiyor. 24 saatin sonunda tam sagarken yoğun bakımdan aradılar süt yok mu hala dediler tam o sırada bir damla geldi mucize gibiydi. Sonra 14 gün boyunca sagmaya devam ettim. 80 90 paket süt olmuştu buzlukta . Sut dursun diye ilaç kullanmak zorunda kaldım. Bebegi kaybettikten sonra sütleri bağışlamak istedim. Aynı hemşireye yönlendirdiler. Bana sarıldı ağladı benimle. Biraz uzun oldu kusura bakma. Demek istediğim emzirmek isteyenler başta inanıp sonra da ugrasirsa gelir süt niye gelmesin . Doğadaki hangi memeli hayvanın sütü yetmemiş yavrusuna bizim yetmesin😉
Ne büyük acı yaşamışsınız,içim parçalandı okuyunca. Çok şükür bebeğinizi kucağınıza almışsınız. Sağlıklı mutlu huzurlu ömrünüz olsun hep beraber.

LilaGuller LilaGuller Canım sana bişey soracağım. Koligin tamamen bittiğine nasıl emin oldun? Yani bir iki gün kriz olmadan geçti öyle mi bittiğini anladın? Ne kadar sürede evet kesin bitti dedin üç ay dolunca mi yoksa🤔

Daha zeki olur mu tartışılır ama daha sağlıklı olabileceği bilimsel bir gerçek. Doğadaki tüm memeliler yavrusunu emziriyorken insanların mama kullanmasını mı teşvik etmelerini bekliyordunuz? Adı üzerinde sağlıkçı ve sağlıklı olanı teşvik ediyor.
Emziremeyen anneler düşünülerek mamalar üretilmiş zaten, daha ne yapılsın 🤷🏼‍♀️
Bence siz kendinizi kötü hissediyorsunuz diye sağlıklı olan şey değişmeyecek.
Mamaya teşvik etsinler asla demiyorum. Ama sütün olmadığı durumlarda mama kullanmanın da çocuğa kötülük yapmak olmadığını da söyleyebilirler. O psikolojiyi yaşayan anlar. Bu arada ben anne sütü veriyorum oğlumu da 22 ay emzirdim.

Emin ol anne sütü ile beslenen çocuğun başı göğe ermiyor. Ben çok kızıyorum sağlıkçılara bu konuda. Annesütüne teşvik edeceğiz diye anneleri yetersizlik hissine yitiyorlar
Aynen canım biraz da çevre yetersizlik hissine sebep oluyor benim kv yüzünden psikolojim bozuldu mesela herkese yetmiyor diye duyurdu sanki o herkes çocuğunu hep emzirdi mi kim biliyor

Ama bunlar iddia değil bilimsel gercekliktir. Tabii ki tek başına anne sütünün etkileri söz konusu değil. Mesela zeka konusunda anne sütünün etkisi varsa en büyük etken genetiktir. Çevresel etkenler ,beslenme vs. O yüzden anne sütü alanlar zeki almayanlar değil gibi bir çıkarım yapamayız. Bebeğini mama ile beslemek durumunda olan anneler toplum baskısı karşısında (ki bu mama olmaz başka bir konu olur hepimiz maruz kaliyoruz) kulaklarını tıkayıp bebeğine odaklanmali. Bu sizin ve bebeğinizin arasında ki mesele . Kimsenin karışmaya hakkı yok
Oğlumu 22 ay emzirdim 5. Ayda kendisi mamayı da biberonu da reddetti zaten. Ama hastalığı hiç bitmedi. Doktora götürdüğümde hep sorular şu şekildeydi:
-Doğum sezeryan mı hayır normal
-Mama ile mi beslediniz hayır emziriyorum
-Çocuk çok mu antbytk kullandı hayır hiç kullanmadı
-Hanileyken sigara veya ağır ilaçlar mı içtiniz hayır doktorumun verdiği vitaminler harici birşey kullanmadım.
Sonuç: hımmm anladım genetik o zaman oldu.

Sezeryan doğum yapan 1 damla sütü bile gelmeyen kuzenimin çocuğu ise maşallah hiç hastalanmadı.
Ben bunu sezeryan veya mama iyi diye yazmıyorum ki zaten 2. Çocuğumu da normal doğurdum ve anne sütü ile besliyorum. Ama kuzenimin o dönem çektiği kaygıları biliyorum. Emziremiyorum sağlıklı olmazsa bebeğimin benimle bağı olmazsa vs vs

LilaGuller LilaGuller Canım sana bişey soracağım. Koligin tamamen bittiğine nasıl emin oldun? Yani bir iki gün kriz olmadan geçti öyle mi bittiğini anladın? Ne kadar sürede evet kesin bitti dedin üç ay dolunca mi yoksa🤔
Canim anlatayım,2. Ayın bitmesine yakın önce gaz sancılarının bittiği bir hafta on gün kadar oldu. Çok şaşırdık hatta dedik ki hani bu kolik gazdan oluyordu gaz bitti kolik niye devam ediyor. çocuk güzelce uyuyor gazını çıkarıyor ama akşam 6 olunca şiddetli ağlamaya başlayıp asla susmuyor. Sonra yaklaşık bir hafta daha geçti bir akşam kolik olmadı. Ertesi gün bekledik acaba bir günlük mola mıydı diye. Çünkü bizde istisnasız her gün oluyordu aynı saatte. Sonra 5-6 gün olmadı derken o günden beri olmadı. 5-6 gün sakin geçince emin oldum. iki üç haftadır rahatız. Şimdi 2,5 aylık olduk. Ama gaz sorunu geri döndü. Sabaha karşı gazı sıkışıyor her bebekte olabildigi gibi. Bu kadarını da sorun etmiyorum tabi☺️
Yani eskiden her akşam nasıl sakinleşecdk diye düşünürken artık sakin çocugu nasıl uyuturum diye düşünüyorum 🙉

Son düzenleme:
Aynen canım biraz da çevre yetersizlik hissine sebep oluyor benim kv yüzünden psikolojim bozuldu mesela herkese yetmiyor diye duyurdu sanki o herkes çocuğunu hep emzirdi mi kim biliyor
İlk çocukta bu konuda çok hassas oluyor insan ama ikincide emin ol takmıyorsun bile. Çünkü neyin ne olduğunu biliyorsun

Back