2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Sütüm az az geliyordu.Sonra annemin kanser olduğunu öğrendim,sütüm şak diye kesildi.Mamaya başladık mecbur.Ve her yerde anne sütü verin yazılarını gördükçe daha da üzüldüm.Sanki var da vermiyorum.Sağlık ocağındaki hemşireye mamayla besliyorum deyince hmmm deyip suratını değiştirmesi bile ayrı bir olaydı.Yani kimin ne yaşadığı bilinmez.Bu kadar katı bir şekilde anne sütü sağlıklı mama kötü demek çok yanlış.Ben de isterdim sütle dolsun taşsın memem.Her ağladığında her istediğinde verebileyim.Ama olmayınca olmuyor.

Ya benim oğlanın da son zamanlarda krizleri azaldı. Bizim haftada bir iki gün mola verdiğimiz oluyordu o yüzden bir iki gün kriz gelmeyince hemen bitti diyemiyorum Ama son bir kaç gündür gazını çok güzel çıkarmaya başladı. Şurup kullanmayı nerdeyse bıraktık diyebilirim. Krizleri de aspiratör sesi fön makinesi sesi açalım derken sakinleştirmeye öğrendik. Bir kaç gündür de sadece sıkılınca gezinmek isteyince falan ağlıyor öyle kriz tutmuyor hiç. Bizim de 8.haftamiz bu hafta acaba yavaş yavaş bitiyor mu diyorum ama hemen heveslenmek de istemiyorum Ama senin geçen dediğin gibi sadece normal ağlayan bebeğe bakmak çok kolaymış krizsiz günler bayram ediyorum

Yaa dimi, zaten anlıyorsun o kriz aglamasi ile normal aglama farklı oluyor. Normal aglayinca ihtiyacını gideriyorsun hemen sakinleşiveriyor. Çok güzel
okuduğum kaynaklarda kolik 6.hafta civarı en yoğun şekilde yaşanır sonra azalır diyordu. 8.haftadaysanız belki de bitmiştir neden olmasın

Ben üç aya kadar devam edecek sanıyordum böyle azalmaya başlaması çok büyük bir hediye oldu Yakında tamamen biter diye umuyorum Allah herkese koliksiz günler nasip etsin

İlk çocukta bu konuda çok hassas oluyor insan ama ikincide emin ol takmıyorsun bile. Çünkü neyin ne olduğunu biliyorsun
İlk çocuğum ve tüp bebek çok zorlu süreçler geçirdiğimi bildikleri halde bide bu şekilde psikolojimi mahvettiler oğluma ilerde mutlaka kardeşi olsun diye düşünüyordum ama vazgeçtim ilk çocukta 3 ay kalan insanlar ikinci olsa hiç gitmezler herhalde bu aileye bir çocuk bile fazla

Yazını görünce yazmak istedim benim oğlum da akşamları 6 dan sonra ağlamaya başlıyordu 9-10 a kadar ağlıyordu zor uyutuyorduk sonra gaz damlaları falan derken ağlamaları kesildi gazını da rahat çıkarmaya başlamıştı ama gaz sıkışmaları bizim de yeniden başladı mama yiyince omzumda gaz çıkartmak zorunda kalıyorum ayrıca uyurken de gazı gelirse uyanıyor ağlıyor seninle aynı gündeyiz acaba gaz sıkışmalarının geri gelmesi normal mi sanki yeni doğmuş gibi gaz çıkartmaya uğraşıyoruz

Birebir aynı şeyi yaşıyoruz demek ki. Akşam ağlaması artık yok ama gaz sıkışması gece gündüz oluyor masajlar ile yüz üstü yatırma ile bir şekilde oyalıyorum.
Ben de hiç anlam veremedim doğrusu, aslında büyüyüp hareketlendikçe gaz çıkarması kolaylaşır diyorlardı bir ara hiç gaz kalmadı evet ama sonra iyice arttı tam tersi oldu

Kızlar 2. Atak donemindeyseniz normal bir durum, yakında kaslarını kontrol etmeyi öğrenip çok rahat çıkaracaklar. Şuanda kasların varlığını farkedip bilmeden kasiyorlar ve gazi tutuyorlar muhtemelen. Tünelin sonunda sancısız pırtlar var az daha dayanın

Yaa harika bir haber bu çok mutlu oldum gerçekten

Bir ara gayet rahat gaz çıkarıyordu hatta büyük insan gibi gaz çıkarıyordu şimdi yine başladı gazı ben de anlamadım neden tekrar başladı çok şükür bizim de ağlamalar kesildi ama gaz yüzünden uyanıyor sonra da uyuyamıyor

Ya hadi İnşallah bide sürekli ikiye bükülüp sıkınıyor sanki kaka yapacak gibi ama bişey yok kakasını normalde rahat yapıyor ama gazla beraber sıkınma da geldi

Burada bir arkadaş paylaşmıştı. Anus ve çevresindeki kasların farkındalığı 8. Haftanın sonunda başlıyormuş gaz çıkışının olacağı sırada gevşeme kasılmayı sağlayamadığı için gaz sancısı çekiyormuş

Aslında çıkarabileceği gazları tutuyormuş yani insan vücudu nasıl organize bi yapı hayret doğrusu, o kasların kontrolünü meğer bu aylarda öğrenmişiz hepimiz
bu dönemin sonu baya rahat olacak inşallah kendimi öyle avutuyorum

!!!!!! Bi bebek hiç biseyi yokken niye ağlar sürekli ya arkadaşlar.Allah aşkına biri bisey söylesin..
Altı temiz, karnı tok, ağrı sızı (dikkat ettiğim kadarıyla) yok...
Kızımdan 6 gün büyük yeğenim var.Bir araya gelince de görüyorum, yani başka bebeklere de bakıyorum.(Sadece yakınlarımla bir araya geliyoruz) Uslu muslu, uzanıyor, yatıyor vs. Anneleri ayak ayak üstüne atıp otururken ben sürekli kızımla uğraşıyorum.

Sürekli "ay yine ağlıyor, ay çok yaramaz olacak yandın" falan gibi şeyler duymak zorunda kalıyorum.İnanılmaz ağrıma gidiyor

Ağırına gitmesin her çocuk farklı bir karakter. Sen de yavrunu al kucağına gezdir sev konuş onunla . Onu istiyor bence. Benim oğlum da sürekli bunları istiyor. Tüm işleri bırakıp onunla ilgileniyorum, hiçbir şey ondan daha kıymetli değil. Mutfakta yanımda uzansın ben de yemek yapayım diyorum her şey yarim kalıyor. Kalsın ne yapayım, her an’ın tadını çıkarmak lazım . Başta bunalıyordum ama sonra keyif almaya baktım. Sen sakin olunca bebeğin de sakinleşecek emin ol

Bende katılayım aradan. 8.haftayı bilmem ama benim kızımda doğduğundan beri fazla gaz sorunumuz olmamıştı hiç. 3.ay doluyor 2 gündür sürekli gaz çıkartıyor ağlayarak uykudan uyanıyor. Ben havalara bağladım biraz. Sizde bebeğinizi dışarı rüzgara çıkartıyormusunuz bilmiyorum biz abimizi okula götürüyoruz 2gündür rüzgarda var sanırım etkiliyor olabilir.

Ağızdan burundan giren hava da gaz yapar

Ben asıl suçluyu biliyorum. 3 4 kaşık aşure yemistim 3 4 gün çektik onun gazını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…