selam canım. sen bizden birazcık öndesin anladığım kadarıyla
Allahım hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inşallah.
şimdiye kadar vitamin desteği alsaydın keşke canım. ferritin için doktorun ilaç yazar zaten. ama ben kendi kullandığım diğer takviyelerin adını atabilirim.
*Doktorum Omega Royal balık yağı hapı kullan demişti bana. biraz tuzlu geldi. sonra eczacı da çok iyi olduğunu söyledi. içinde hem balık yağı hem de havyardan elde edilen omega varmış. pahalı ama haftada 3 gün kullanıyorum. bir gün de balık yiyorum zaten.
* multivitamin olarak Regenesis Max, içeriği gayet yeterli. hergün kullanabilirsin.
Sadece kabızlık için değil ama eğer bacaklarında kalçalarında ağrı varsa da magnezyum takviyesi alman çok iyi olur.
Bunu da doktor önerdi. OSTEOCARE magnezyum, calsiyum, çinko ve D3 var içinde. doktor ve eczacı da çok övdü bu markayı.
bu arada ben 19. haftamdayım ve ölüyorum kabızlıktan. yapmadığım şey kalmadı. bugün günkurusu ve incir getirdim işyerime. sadece bi yumurta yedikten sonra bunlardan yedim su içtim kahvaltıda. bi kaç gün böyle devam edicem bakalım. inşallah faydasını görürüm. bide muz yiyorum demişsin. eğer olgun kararmaya yakın muz yiyorsan o kabızlığa iyi gelirmiş. şayet normal olgunlukta bir muz yersen de kabız yaparmış. seneler sonra öğrendiğim ilginç bi bilgi oldu
zeytinyağı kabızlığı geçirmiyor zaten.
kabızlık için magnecie calcine diye bir magnezyum toz ve duphalac verdi doktor. ikisi de biraz işe yarıyor ama sürekli içmek gerekiyor. ben düzenli içmiyorum.