Acaba neden yapmiyor doktorunuz seker testinizi ??? Yani aclik tokluk bakarak anlayabilecek mi sizde gebelik sekeri olup olmadigini. Bunu o testi yapmadan anlamasi tani koymasi imkansiz cunkuSelam canım şükür iyiyiz sen nasılsın bebişin nasıl?
Burada çoğu arkadaşa şeker yüklemesi yapılacak ama benim doktorum şeker yüklemesi yapmıyor açlık ve tokluk kan şekerime bakacak bu ayın 18inde.
Ben şuan magnezyum kalsiyum ve kan hapı kullanıyorum.ekstra bi vitamin falan vermedi.ayrıca o kabızlığı bende çekiyorum fazlasıyla ne yapsam ne yesem tam düzelmedi 1 2 gün düzelse 3.gün yine aynıyım.doktorum Duphalac diye bitkisel bir şurup verdi ara ara onu kullanıyorum onun faydasını gördüm bi tek.hem muz günde 1 tane olunca sıkıntı değil fazla yersen kabız yapıyomuş onun içeriğindeki potasyumun bebeğe faydası var biliyosundur.ben kabız oluyorum diye hiç yemiyodum ama ona rağmen kabızdım yani muz yesemde yemesemde
Çok haklısınız tabii doktor yasakladıysa elbette o yasaklardan uzak durmak zorundayız, tüp bebekte doktorlar daha da hassas oluyor tabii.Amin inşallah benim yasaklar mecburi çünkü bebeğim tüp bebek ilk tranfer zamanı çay kahve tamamen yasaktı 0 çay 0 kahve 0 tuz parfüm yasak şampuan sabun gibi kullandığım şeyleri bu dönemde değiştirmem falan yasaktı embriyonun koku hassasiyeti varmış ben de bilmiyordum doktor özellikle tembihledi çok şükür bugüne kadar geldik yavaş yavaş kalkıyor yasaklarım şimdi de ben korkuyorum sağlıksız bişey yesem pişman oluyorum acaba bebeğime zararı olur mu diye
Şuan iyiyim şükür yatıyorum namaz bı kalkıyorum hamd olsun bugün başka bir özele gittim baktım 30 haftalık kadar çıkabilir dedi dün devlet gitmistim bebek haftasına uyumlu dedi dün devlet 500 gram falan dedi bugün özel 675 gram dedi cuma günü ayrıntılı birdaha giricem bakalım inşallah herşey Yolunda olurAnladım canım çok geçmiş olsun şimdi nasilsin
Ben de 13 ile 20 arası aldım 6 7 kilo..Ben yaotirdim once 50 gram 175 cikti sonuc. Yuksek cikinca 100 gram yapildi tani icin. Erken yapilmisti benimki 16. haftada onceki gebeliklerdeki seker oykusundeb dokayi. Sinirda cikti ama yuksek degil. Suan evde olcuyorum ben aksamlari yuksek cikiyor. 28. Haftada tekrarlayacagiz testi o zanana kadst kendim takip edecegim yine. Ben de 19. Haftata girmek uzereyim ve simdiden 7 kilo almisim sanirim benim kadat cok alan olmamistir
Bugün özel gittim özellikle sordum bu kulun yapacağı bişey değil bu Allah'ın hikmeti dedi bu seninlik bir olay değil dediGozun aydin canim, Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin. Biz de 4 kizkardesizinsan her iki meyveden de istiyor ama tabi ki akli yerinde, saglikli hayirli eli yüzü düz olsun da gerisi bombos :)
Gecmis olsun canim, neden oldu peki neden asagi inmis, cok mu ayakta kalmistin yormustun falan mi acaba kendini? Bol bol istirahat et, biseycik olmaz insaallah
Bugün özel gittim özellikle sordum bu kulun yapacağı bişey değil bu Allah'ın hikmeti dedi bu seninlik bir olay değil dedi
Ben varım sanırım.175 boy 63 kilo ile hamile kaldım.Şu an 74 kiloyum.Açlık kan şekerim falan baya da düşük.Neden böyle oldu anlamadım.Ama sanırım iştahım hiç azalmadı benim.Hep yedim.Bi de ekstra vitaminler falan şişirdi diyorum.Doktorum da bir şey demiyor.Ben yaotirdim once 50 gram 175 cikti sonuc. Yuksek cikinca 100 gram yapildi tani icin. Erken yapilmisti benimki 16. haftada onceki gebeliklerdeki seker oykusundeb dokayi. Sinirda cikti ama yuksek degil. Suan evde olcuyorum ben aksamlari yuksek cikiyor. 28. Haftada tekrarlayacagiz testi o zanana kadst kendim takip edecegim yine. Ben de 19. Haftata girmek uzereyim ve simdiden 7 kilo almisim sanirim benim kadat cok alan olmamistir
Hiç bilmiyorum canım ilk gebeliğimde de yapmamıştıAcaba neden yapmiyor doktorunuz seker testinizi ??? Yani aclik tokluk bakarak anlayabilecek mi sizde gebelik sekeri olup olmadigini. Bunu o testi yapmadan anlamasi tani koymasi imkansiz cunku
Ben aldım ertesi gün.Hiç bir şey olmadıkızlar size çok acil bişi sormak istiyorum Tetanos aşısı olanlar duş almış mıydnz? ben dün oldum aşıyı duşa girecektim simdi size bi danışayım istedim
Bende bugün aşı oldum duş ile ilgili birşey demedilerkızlar size çok acil bişi sormak istiyorum Tetanos aşısı olanlar duş almış mıydnz? ben dün oldum aşıyı duşa girecektim simdi size bi danışayım istedim
Ben bir gün sonrasında girdim canım herhangi bişey olmadıkızlar size çok acil bişi sormak istiyorum Tetanos aşısı olanlar duş almış mıydnz? ben dün oldum aşıyı duşa girecektim simdi size bi danışayım istedim
Ben ilk hamileliğimde 23.haftama kadar 10 kilo almıştım ama bu hamileliğime göre daha rahattım şimdi 22 haftalığım 3 kilo aldım o da daha yeni diyebilirim 20.haftamdan sonra bulantılarım geçti tamda kendime geldim sayılmam yani.bu arada senin bebeğin erkekti değilmiBen varım sanırım.175 boy 63 kilo ile hamile kaldım.Şu an 74 kiloyum.Açlık kan şekerim falan baya da düşük.Neden böyle oldu anlamadım.Ama sanırım iştahım hiç azalmadı benim.Hep yedim.Bi de ekstra vitaminler falan şişirdi diyorum.Doktorum da bir şey demiyor.
Aynen erkek ve ilk gebelik.Hayatımda görmediğim kiloları görüyorumBen ilk hamileliğimde 23.haftama kadar 10 kilo almıştım ama bu hamileliğime göre daha rahattım şimdi 22 haftalığım 3 kilo aldım o da daha yeni diyebilirim 20.haftamdan sonra bulantılarım geçti tamda kendime geldim sayılmam yani.bu arada senin bebeğin erkekti değilmi
Aklım sendeydi canım herşey yolunda ilerlesin inşallah. Sağsalim alalım yavruları kucagimiza vakti zamanı geldiğindeŞuan iyiyim şükür yatıyorum namaz bı kalkıyorum hamd olsun bugün başka bir özele gittim baktım 30 haftalık kadar çıkabilir dedi dün devlet gitmistim bebek haftasına uyumlu dedi dün devlet 500 gram falan dedi bugün özel 675 gram dedi cuma günü ayrıntılı birdaha giricem bakalım inşallah herşey Yolunda olur
Bende dediğin gibi yiyip yiyip kilo almayanlardandım canımAynen erkek ve ilk gebelik.Hayatımda görmediğim kiloları görüyorumDaha şimdiden ağırlaştım.İlk hamileliğinde şeker falan çıktı mı?Bende öyle bulantı falan olmadı çok.Hep yedim Ama normalde de yerdim.Bünyeden dolayı sanırım kilo almayanlardandım.Ama hamilelikte ne değişti anlamadım..
Hahaha aynen.Eşimle daha bekarken hayalimizdi Deniz ismi.Ama etrafımız unisex isim olduğu için erkek olduğu belli olsun diye yanına da Mete yi koydumBende dediğin gibi yiyip yiyip kilo almayanlardandım canımilk gebeliğimde 17 kilo aldım bulantım başlarda çok az olmuştu o yüzden çok etkilemedi beni iştahımda açıldı yedim durdum ama doktorum hiç kilomu problem yapmadı ama bu hamileliğimde bulantım kusmam geçmek bilmedi şimdi bile korka korka yiyorum bulantı yaşayacağım diye ilk hamileliğimde de açlık tokluk baktılar normal gördükleri için herhangi bir sıkıntı çıkmadı şükür bunda da açlık ve tokluk bakacaklar işte.acaba diyorum bu sonuçlarda bi sıkıntı görürsemi şeker yüklemesi yapıcak bilmiyorum neyse sağlık olsunda önemli olan o zaten.onlar ne söylerse onu yapıyoruz bizde.
Sanırım oğluşuna Deniz ismini vereceksin.bende ablasının ismiyle uyumlu olsun diye bu kızıma Deniz ismini vericem
Aslında unisex bi isim koymak istemiyordum Deniz ismini en çok erkekte beğeniyorum ama Defne ye en uygun bu isim vardı erkek olsaydı zaten Demir koyacaktım.nasibimizde kız varmış bende öylelikle Deniz koyucam nasip olursa.yanına bi isim daha eklemeyi çok düşündüm ama her zaman tek isimden yana oldum o yüzden tek olacak sanırımHahaha aynen.Eşimle daha bekarken hayalimizdi Deniz ismi.Ama etrafımız unisex isim olduğu için erkek olduğu belli olsun diye yanına da Mete yi koydumAma kız olsaydı yanına isim düşünmezdim sanırım.Ben iki soyismi kullanıyorum.Zorluk çeksin istemezdim.bu arada benim yeğenimin adı defne.ismi çok güzel kendi de öyle Eminim sizinkiler de adları gibi güzel olur
Kilo konusunda anneme çekmişim sanırım.Kadın 56 ile hamile kalmış 85 le doğuma girmişçeke çeke bunda çekmişim sanırım
Defne ismine bayılıyorum.Anlamı da çok güzel.Ayyy bak kiloları hemen verdim dedin ya sarılasım geldiAslında unisex bi isim koymak istemiyordum Deniz ismini en çok erkekte beğeniyorum ama Defne ye en uygun bu isim vardı erkek olsaydı zaten Demir koyacaktım.nasibimizde kız varmış bende öylelikle Deniz koyucam nasip olursa.yanına bi isim daha eklemeyi çok düşündüm ama her zaman tek isimden yana oldum o yüzden tek olacak sanırımbebişlerimizde inşallah isimleri gibi olur engin ve mavi Defne isminide defne ağacı yaz kış yeşil olan bir ağaç dedimki çocuğum adına çeksin hiç bi zaman yüzü solmasın şükür öylede bir çocuktur
Biz 4 kız kardeşiz annem dahil kardeşlerim balık etlidir yediklerine ne kadar dikkat etselerde illaki kilo alırlar yani bi ben vardım aralarında en çok yiyip kilo almayan taki hamileliğime kadar.o dönemde bile yesem kilo almam diyordum ama aldımgerçi doğumdan 2 ay sonra eski halime döndüm
Masallah sizeeeBiz geldiiikkk :) Çok şükür her şey yolundaymış 413 gram olmuşuzAraştırma hastanesinde yaptırdım ben detaylı ultrasonumu o yüzden covidden dolayı eşimi içeri almadılar benim de video çekmeme izin vermediler Ama olsun sağlıklı olduğunu duymak yetiyor :) Doktor yüzünün fotoğrafını vermek için çok uğraştı ama beyefendi inat etti o kadar hareketliydi ki sabit durmadığı için net bir fotoğraf alamadık en son 4.denemede yine son anda hareket etti gözleri çıkmadı ama ağzı burnu çıktı en azından :)
Bu da benim Karan'ım :)