- 9 Ocak 2012
- 14.833
- 28.481
-
- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
- #32.421
Neden önermedi ki? Benim doktorum 40 çıkınca gel dedi. İlkinde de adet olunca takmıştı ki ben hemen adet olmuştum.ben doktor kontrolune gittigimde ilk 6 ay spiral onermiyorum dedi. ilacta onermedi allaha kaldik yani. ama benim zaten kocayi gorcek halim yok cok yorgunum o nedenle yaza kadar allah kerim. yazinda spiral taktiririm.
ben doktor kontrolune gittigimde ilk 6 ay spiral onermiyorum dedi. ilacta onermedi allaha kaldik yani. ama benim zaten kocayi gorcek halim yok cok yorgunum o nedenle yaza kadar allah kerim. yazinda spiral taktiririm.
Benim doktorum da ikinci ayda kontrole gittiğimde takabiliriz demişti.Neden önermedi ki? Benim doktorum 40 çıkınca gel dedi. İlkinde de adet olunca takmıştı ki ben hemen adet olmuştum.
Uyku da besler ama. Büyüme hormonları uykuda salgılanir. Yani uyuyorsa, zorla uyandirma.bence günah.. ben bu hatayi ilk oğlumda yaptim. Erkek kardeşim doktor bu arada, bana kızardı o çocuk uyurken büyür zaten niye zorla kaldırıyorsun, karnı acikinca kendi kalkacak derdi.İnşallah hemen düzelir yaaGece uykularıyla ilgili ben doktora sormustum, en geç 3 saatte uyandır emzir dedi ama bazen kuzum derin uyuyor ve ben zorla çocuğu uyandiriyorum hem ağlıyor hem de yari uykulu gazi tam çıkmadığı için sonrasinda daha çok rahatsız oluyor. Birçok anne uyandirmiyirum demiş ama bilemedim
Canim.bana da.onermedi doktorum. 4 ay geçsin en az dedi..Neden önermedi ki? Benim doktorum 40 çıkınca gel dedi. İlkinde de adet olunca takmıştı ki ben hemen adet olmuştum.
Anladım cnm doktorum kendini hazir hissettiginde alabilirsin siprel dedi gidip alicam bi bebek daha kaldiramamben doktor kontrolune gittigimde ilk 6 ay spiral onermiyorum dedi. ilacta onermedi allaha kaldik yani. ama benim zaten kocayi gorcek halim yok cok yorgunum o nedenle yaza kadar allah kerim. yazinda spiral taktiririm.
Benim kuzum' da çok güler yüzlü çok gülüyor takip ediyor yerim onubenimki de oyleydi. 2 aya yakinlasip etrafi farkettikce artik gulerek uyaniyor sevdiriyor kendini .muhabbet ediyoruz minnosumla sonra emiyor
Benim bıdık da 1 haftadir gülücükler saçiyor bize.. cok tatlıcık oldu maşallah. Sabahları da öyle. Kolik krizine girince perişanız ama..benimki de oyleydi. 2 aya yakinlasip etrafi farkettikce artik gulerek uyaniyor sevdiriyor kendini .muhabbet ediyoruz minnosumla sonra emiyor
benim de oldu 1 ay once sanirim. emzik veriyordum ben de cokta rahatti emzikle oyalamak ama bu sefer memeyi alamadi yumusak mi geldi ciglik cigliga cok korktum birakcak beni diye . emzigi biraktim geri aldi beni . simdi emzigi arada veriyorum cok emmiyorSabah oldu gecer heralde demistim ama yine ciglik cigliga almak istemiyorBiberonu 1 kere gece sagdigim sutlerden esim veriyor ama emzik kullaniyorum en bastan beri. İnsallah birakmaz beni, cook korkuyorum Ne yapsam acaba?
2. Yi 7 yıl sonra ancak yapabildikAnladım cnm doktorum kendini hazir hissettiginde alabilirsin siprel dedi gidip alicam bi bebek daha kaldiramam
aaa ayni sey oldu iste benimde. İlki emzik almadi diye bu sefer hastaneye emzikle gittim.emzigi cok guzel tuttu diye sevinmistim ben deEmziği hemen bırakın. Benim de ilk çocuğum hiç emzik almayınca ikinciye hastaneye emzikle gittim. Çok güzel emdi ama memeyi reddetti. Çünkü doygunluk hissi verdi çocuğa kolay geldi. Hemen kaldırdım emziği. Bana alışınca tekrar verdim emziği ama pek tutmuyor. Velev ki tuttu diyelim memeyi tutarken zorlanıyor. Sizin yerinizde olsam emziği direkt çöpe atardım. Ben çok zorlamıyorum mesela emzik için. Önemli olan bizleri emmesi bebeklerin
Emzik kullanıyor musun canım meme reddi olabilirKızlar, bebeği gazlı olan annelerimiz emmede problem yaşıyor musunuz? Benim bebeğim emerken kıvranıyordu ama bir şekilde emiyordu. 2 gündür memeyi almak istemiyor, çığlık çığlığa. Resmen hayır diyor kafasını sallıyor, ağlıyor. Ne yapacagimi şaşırdım. Sizde de oldu mu böyle? İnşallah sadece bu 2 günde olmuştur ve geçicidir. Yoksa yandım benZaten emdiginin yarısını kusuyor, bir de boyle yaparsa toptan ac kalacak. Gece emmedi mecburen sütü sağdım. Zaten gece beslemek için uyandirinca iyice gazlaniyor yavrum. Siz 2 aylık bebeğinizin gece kaç saat uyumasına izin veriyorsunuz? Doktorlarınız bir şey dedi mi bu konuda?
Haha tamamen aynıyız. Ne diyelim sonra emzik bırakma derdimiz olmayacakaaa ayni sey oldu iste benimde. İlki emzik almadi diye bu sefer hastaneye emzikle gittim.emzigi cok guzel tuttu diye sevinmistim ben de1 aylik beni reddetti sonra cok korktum ben de gogsum doku emziremiyorum falan hemen attim emzigi vermedim duzeldi . simdi de emzigi tutmuyor aynen
Biberon ve emziği bırak canik mutlaka alışacak sakin sakin ağzına almasını sagla sütünün sonra memeyi hemen tık ağzınaSabah oldu gecer heralde demistim ama yine ciglik cigliga almak istemiyorBiberonu 1 kere gece sagdigim sutlerden esim veriyor ama emzik kullaniyorum en bastan beri. İnsallah birakmaz beni, cook korkuyorum Ne yapsam acaba?
İki çeşit emzik aldım emmedi bende artık ısrar etmiyorum bıraktırma derdi olmasın diyeHaha tamamen aynıyız. Ne diyelim sonra emzik bırakma derdimiz olmayacakbu da tesellimiz olsun. Memeyi emseler emzik 10 tane yardımcıdan daha iyi ama işte meme herşeyden önemli
Çok sağol canım onuda denerim.İnstada dilbura hanım die emzirme danışmanı var onu kendi ürünü olan çay ile maya hapını aldım bugün geldi bakalım inşallah faydası olur herkes çok memnun çünkü bende deneyim dedimcanim benim sutumu arttiran bir cay var sana da soyliyeyim ya da herkeste ayni sey olur mu bilmiyorum ama deneyin bu malt iceceklerden daha saglikli en azindan. demligin icine bir tutam dereotu- 1 tutam ihlamur- 2-3 incir kucuk parcalara kesip at icine, kabuk tarcin ve yarim limonun suyu .. sicak suyla demle 3 saat sonra gun icinde oda sicakliginda su gibi aklina geldikce iç . bu icecek benim sütümü arttirdi. insallah faydasi olur sutu az olanlara
Zaten onun için zorlamıyoruzİki çeşit emzik aldım emmedi bende artık ısrar etmiyorum bıraktırma derdi olmasın diye
Ben de ilk başlarda kaç tane emzik denedim, üzülmüştüm almadı diye. O zamanlar ben oğlumun emziğiydim çünkü, hep öyle olacak sanmıştımİki çeşit emzik aldım emmedi bende artık ısrar etmiyorum bıraktırma derdi olmasın diye
Başınız sağolsun canım..Kizlar anneannemi kaybettik. Az evvel haber geldi..