-
- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
- #32.301
Eğer zaten 1,5 saatte bir 60 içiyorsa bu hesaba uyuyor. Burada 3-3,5 saatte bir 120 demiş. Sizinki de zaten 3 saatte iki kere 60 içtiği için 120 yapıyor80 ml ye bile çıkartınca kusuyor.60 ta sıkıntısı olmuyor. Gün gün arttırım diyorum. Kusunca da arttrmayım diyorum kilo alımı fln iyi olunca 60 devam ediyorum. Aralıkları sıklaştırdım daha doğrusu kendisi ağlama krizine giridği için 1.5 saatte bir süt içtiği fln oluyor. Teşekkür ederim
Şimdilik günde 1 kez veriyorum sıkıntısız alıyor çok şükürsütümde sıkıntı yok çok şükür maşallah . Bende en baştan beri sağıp sütler akıyorken ağzına veriyordum ya da biberondan da göğsüme damlatıyordum.
Benimki uyanır uyanmaz ağlamaya başlıyor. Sizinkilerde öyle mi? İnsan bi mutlu uyanır biraz kendini sevdirir. Yoookk
Canim cok gecmiş olsun..Tamam canım çok sağol attigim mesajı nasıl silebilirim yardım edermisiniz
Tamam canım yazayimMune ilgileniyo galiba canım
Evet bende bugün elimle sağmaya çalışırken patladı ici boşaldı ama emerken yeniden doluyor nasıl birşeyse birde o göğsümün koltuk altına doğru süt topluyorSanki baloncuk. Emzirme uzmanları patlatın diyor. Bir araştırın bakalım meme baloncuğu diye benziyor mu
Sağol canimCanim cok gecmiş olsun..
Eki Görüntüle 2801120
Kızlar böyle foto atacağım aklıma gelmezdi kusura bakmayın ama acıdan çocuğu emziremiyorum resmen krem falan bir işe yaramıyor bu nedir ya başına böyle birsey gelen varmı? Saglik ocağı uzak gidemiyorum da 22sinde aşı için gideceğim ama daha da var
Peki brn nasıl hesaplıycam ya karışık benimm adetim 28 marttı 2 ocak tahmini doğumdu doktor adet düzensizliğinden 2 nisan yaptı 7 ocak tahmini doğum oldu doğum raporunada 38 haftalık diye yazmış.yani benim ki nasıl olcakdoğacağı güne göre hesaplanıyor, ben uygulamayı indirdim o şekilde hesap yaptırdı yani
Canımm konuyu anlamadımm ama mesajlarınıza müdahale etme yetkim yokŞaka yapıosunBalkizin_Annesi canım sen biliyormusun kim bu moderatörler rica etsem silseler mesajimi
Yok canımm şuan benimkinin 150 içmesi gerekiyo ama 120 bile bitiremediği için 90 yapıyorum ben sadece mamayla beslenen bebekler için miktarlar mamaların üstünde yazar canım 10 gün kaldı ama o kadar yetiyoKızlar ben meme reddinden dolayı ikk günden beri sağıp veriyorum sütümü. Günlük tam olarak kaç ml içmsi gerektiği ile ilgili net bilgiye ulaşamadım. Herke bir şey söylüyor. İlk gittiğimiz doktor ne kadar içerse ver dedi. Diğeri emzir emzir dedi miktar söylemedi. Sanki ben emzirmek istemiyorum da
Size bu 90 ml yi doktorunuz mu söyledi? Benimkinin bugün 40 ı çıktı. Her geçen gün miktarı arttırım diyorum ama kafama göre de yapmak istemiyoeum.kilo alımı iyi maşallah oğlumun
SÜt blebi çok acır sıcak suya göğsünü batır ve sağ bu şekilde geçti benimki bir de epsom tuzu deneyebilirsinizEki Görüntüle 2801120
Kızlar böyle foto atacağım aklıma gelmezdi kusura bakmayın ama acıdan çocuğu emziremiyorum resmen krem falan bir işe yaramıyor bu nedir ya başına böyle birsey gelen varmı? Saglik ocağı uzak gidemiyorum da 22sinde aşı için gideceğim ama daha da var
70 -80 verdiğim an kusuyor. Her öğünde 60 ml anne sütü verince sıkıntı olmuyor. Günde toplam 550 ml civarı alıyor. Şu 150 ile çarpılan hesaba göre yaklaşık 750 alması gerek. Ama ben o miktarlara ulaşamıyorum. Ama kilo alımı normal olduğu için dertlenmeyim diyorum . Dr da ne kadar alırsa ver diyor çok ucu açıkYok canımm şuan benimkinin 150 içmesi gerekiyo ama 120 bile bitiremediği için 90 yapıyorum ben sadece mamayla beslenen bebekler için miktarlar mamaların üstünde yazar canım 10 gün kaldı ama o kadar yetiyo
Baba yazlık geziyo atletleAslında eve ilk geldiğimizde bu kadar giydirmiyordum ama annemle kayınvalidem çok karıştılar, üşüyünce gazi olur ağlar diye ve çocuk alıştı yelek ve patik giymeye. Patiği çıkarttım bir haftadır. Yelek de çok giydirmiyorum artık sabah ve akşam serin olunca giydiriyorum. Haklısın doktorumuz da babası ne giyiyorsa +1 kat fazla giydir dedi.
Bir hafta sonra toparlanır daha bile iyi olıuor ben dr eskileri dinledim hergun alısırsa vucut işlrmrz oluyo sut artıran n seyler, bir hafta incire yukleniyorum bi hafta kompostoya o zaman vucut da sasırıyo yetiyor, ama hepsini bi bırakınca afallat merak etme, deneyerek git rezeneyi hergun iciyorum onda da bazen kimyon katıyorum bbazen katmıyorum.Çok sağ ol canım, iyi ki burası var. Yoksa insan her şeyi kafaya takıp kendini perişan ediyor. Aynı şeyleri yaşayan insanlarla konuşmak gerçekten iyi geliyorBen bir de kızımın yuzunde döküntüler çıkınca süt alerjisi mi var acaba diye 2 haftadır süt ürünleri kullanmıyorum. Boza falan içiyordum, helva yiyordum, onları hep bırakmıştım belki de sutumun kalitesi bu yüzden düştü.
Kaşlarda kabuklanma baslamıstı doktor zeytinyagı sür dedi konak baalıcak sanırım sacında da baslar yakında dedi bu hafta sac dibinde de gordum banyo yapcagı gunun gecesinde zeytinyagı surup yatırdım, kaslara cok surdum kafaya cok suremedim kaşlar da yumusadı banuoya sokunca da ölü deri gibi yumusadı gitti gibi biraz kaldı kafaya da yapmaya devam edecegim ama haftasonuna denk geldi annemi bekliyorum yarın yıkarız o yuzden bu gece zeytinyagı yaparım.bnm kızımın kafasında da bir sürü konak var hatta kaşına kadr indi ebe zeytinyağı karbonat yap dio, dr da bişey yapmana gerek yok kendiliğinden geçer diyo çok kararsz kaldm napsam
Benimki onbeş günlülken gozyası cıktı cok ağlamıstı sancıdan baktım gozyası cıkmıs akıyo ucundan cok sinirim bozuldu oglumda öyle olmamıstı.Az önce bebeğimin ilk gözyaşını gördüm. Çok duygulaniyorum böyle şeylerde ya ben böyle duygusal birisi değildim. Annelik duygusallığı mı bu
Yanlış anlamayın ama bakarım diyorsa bırakın baksın. Zamanla çünkü o sadece sizin çocuğunuzmuş gibi olur. Memeyi verim gerisini baba yapsın. Sonuçta onunda çocuğu sizde o arada dinlenin. İlk çocuk herhalde ama zamanla hem anneler alışıyor hem çocuk bir düzen oluşup gidiyorMemeleeim hiç dolu dik uclu olmuyor, kızım da sancılıyken o haliyle tutmuyor o yuzden gecelere bi memeyi saklıyorum biraz diri kalsın diye, meme değistirip dik olanını veriyorum zar zor tutuyor, ama tutmuyorsa meme reddi diye dusunmeyin mutlaka cıkaramadıgınız gaz ya da sancısı vardır karın karına yatın o sekilde emzirin ve sıcak koyun karnına, biz döve döve artık nolcak bilmiyorum cok gizli gazı oluyor, dakikalar sonra cıkabiliyor, o yuzden surekli pozisyon değiltirerek pıtpıtlamaya devam ediyoruz. Ben artık odaya sekizde girip gece ikide fln cıkıyorum, dün gece isyandaydım ben ne yaptım bu işe girdim diye hayıflandım eşim cok üzüldü. Elinden bişey de gelmiyor bana cık ben bakarım diyor ben simdi aglar diyorum bakarım diyor ya nasıl bakcan aglama basladıysa susması vok zor meme lazım derken uyanıyor felan sonsuz döngü hicbişey yapamıyorum cok sıkıldım
Canim benimde akşam oldumu sürekli emiyor gaz alt temizliği dediğin gibi gece 2ye kadar sürüyor gece uykusuna geçmesi ama esin yanında olsun ben emziriyorum ona veriyorum o gezdiriyor gazını çıkarmaya çalışıyor derken ben o ara dinliyorum sadece bana kalırsa bende çok yoruluyorum çünkü 2 kızım daha var 3. Bebeğim buMemeleeim hiç dolu dik uclu olmuyor, kızım da sancılıyken o haliyle tutmuyor o yuzden gecelere bi memeyi saklıyorum biraz diri kalsın diye, meme değistirip dik olanını veriyorum zar zor tutuyor, ama tutmuyorsa meme reddi diye dusunmeyin mutlaka cıkaramadıgınız gaz ya da sancısı vardır karın karına yatın o sekilde emzirin ve sıcak koyun karnına, biz döve döve artık nolcak bilmiyorum cok gizli gazı oluyor, dakikalar sonra cıkabiliyor, o yuzden surekli pozisyon değiltirerek pıtpıtlamaya devam ediyoruz. Ben artık odaya sekizde girip gece ikide fln cıkıyorum, dün gece isyandaydım ben ne yaptım bu işe girdim diye hayıflandım eşim cok üzüldü. Elinden bişey de gelmiyor bana cık ben bakarım diyor ben simdi aglar diyorum bakarım diyor ya nasıl bakcan aglama basladıysa susması vok zor meme lazım derken uyanıyor felan sonsuz döngü hicbişey yapamıyorum cok sıkıldım
anladm cnm çok geçmiş olsn inşallah gerek kalmadan çözülürYok cnm. Doktor el muayenesinde farketti. Fıtıkli taraf, diger tarafa göre daha sert ve biraz daha şişkin.
Kalca usg çekeceginmiz gün, fıtık usg de çekeceğiz. Cerrah değerlendiricekmis yine de ameliyat istiyor mu diye
Eşinizden yana böyle bir destek varsa kaçırmayın. Ben de geceleri emzirince babaya veriyorum, gaz çikariyor, biraz salliyor. Aksi takdirde hiç dinlenme şansimiz olmaz.Memeleeim hiç dolu dik uclu olmuyor, kızım da sancılıyken o haliyle tutmuyor o yuzden gecelere bi memeyi saklıyorum biraz diri kalsın diye, meme değistirip dik olanını veriyorum zar zor tutuyor, ama tutmuyorsa meme reddi diye dusunmeyin mutlaka cıkaramadıgınız gaz ya da sancısı vardır karın karına yatın o sekilde emzirin ve sıcak koyun karnına, biz döve döve artık nolcak bilmiyorum cok gizli gazı oluyor, dakikalar sonra cıkabiliyor, o yuzden surekli pozisyon değiltirerek pıtpıtlamaya devam ediyoruz. Ben artık odaya sekizde girip gece ikide fln cıkıyorum, dün gece isyandaydım ben ne yaptım bu işe girdim diye hayıflandım eşim cok üzüldü. Elinden bişey de gelmiyor bana cık ben bakarım diyor ben simdi aglar diyorum bakarım diyor ya nasıl bakcan aglama basladıysa susması vok zor meme lazım derken uyanıyor felan sonsuz döngü hicbişey yapamıyorum cok sıkıldım
Tesekkur ederimanladm cnm çok geçmiş olsn inşallah gerek kalmadan çözülür
Canim gecti gibi oldu yani sagdim gogsumu karbonatli suyla sildim falan ama cocuk bikac kez emince yine oluyor. Senin tekrarlamadimi?SÜt blebi çok acır sıcak suya göğsünü batır ve sağ bu şekilde geçti benimki bir de epsom tuzu deneyebilirsiniz
Birkaç kez daha tekrarladı sonra geçtiCanim gecti gibi oldu yani sagdim gogsumu karbonatli suyla sildim falan ama cocuk bikac kez emince yine oluyor. Senin tekrarlamadimi?
Tmm cnm sagol emzirmeden sonra sağmaya devam edeyim ozamanBirkaç kez daha tekrarladı sonra geçtişükür epeydir olmuyor