2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Bizimde bugün 1 ay kontrolümüz vardı ayriyetten kalça ultrasonumuz ve kardiyoloji randevumuzda vardı.Hepsi iyi geçti çok şükür.Hastanede güldü etti eve geldiğimizden beri kıyameti koparıyo ne uyuyo ne duruyo anlamadım ben bu çocuğu😅😅

Bende de damarlar var ama hep mavi mavi gerçi o ten rengiyle falan da ilgili olabilir bilemedim. Süt arttırıcı şeyler yiyorsan onları azalt istersen biraz. Bi de ne kadar sağarsan süt üretimin o kadar artar o yüzden tabi damarların da tıkanmasın ama sürekli sağma.
Ben yiğenlerimden biraz tecrübeliyim o yüzden çok zorlanmadım tırnak kesmeye yoksa hem kendini hem beni çok çiziyor bi de araları kıyafetlerden toz doluyor çamurla mı oynadın diyorum 😂 emzirirken iki elini boşta bırakabilirsen en rahat öyle oluyor ama ben öyle sadece sağ elinin tırnaklarını kesebiliyorum. Ya da altı açıkken keyfi yerinde oluyo o zaman kesiyorum tabi baya uzun sürüyo çekiyor elini birer birer yavaş yavaş anca.
O mavi damarlar bende de hep vardı tenim ince tüm damarlarım gözüküyordu. Ama bu doğumdan sonra oldu. Süt arttırcı bir şey tüketmiyorum.
Sağıp rahatlayım diyordum.sonra senn dediğini duydum sağdıkça daha çok üretiliyor. E anlayamıyorsun ki nerde durman gerektiğini?🤷🏻‍♀️
Bgün banyo sonrası bi deneyeyim tekrar.bizimkinin elleri ayakları hiç durmuyor. Sürekli boks yapıyor benm oğlum.🙈🥰

Sezeryan olan kızlar;
Ameliyat yeriniz nasıl ? Ne sürüyorsunuz?
Korse kullanıyor musunuz?

Benim ameliyat yerimin üst kısmında hafif hissizlik var gibi bastırınca içerdeki orgnlarm ağrıyor gibi hissediyorum. Dr 2 ay sonra gel dedi ama anorml mi acaba? Hiç yerrimde durmayıp zorluyorum ondn mı acaba

Kızlar göğüsleriniz ne durumda?
Benim o kahverengi halka dışındaki kısım kırmızı kırmızı damar doldu. Bu damarla bni korkutuyor.😱 normal mi değil mi bilemedim? Aşırı ağrım oluyor sağa sola yatamıyorım.bazen bezeleşiyor. Süt olsa bi dert olmasa bir dert🥺 masaj yapıyorum fln. Sağmaktan da helak oldum😭

Yaa nasıl kestin cnm? Bn azıcık ttörpilliyim dedim hem durmuyor hem de kıyamıyorum. Ama acil kesmem gerek cesaret edemiyorum.uykusunda mı denesem?
Uyurken kesiyorum ben aşırı yavaş bir şekilde uyansa izin vermez 😁

Sezeryan olan kızlar;

Benim ameliyat yerimin üst kısmında hafif hissizlik var gibi bastırınca içerdeki orgnlarm ağrıyor gibi hissediyorum. Dr 2 ay sonra gel dedi ama anorml mi acaba? Hiç yerrimde durmayıp zorluyorum ondn mı acaba
Yok ya. 4 sene evvel dogum yaptigimdan beri ust kismi hissiz benim de. Korse ilk gunler takmaya basladim. Sıkılara gelemedim cikardim.. catlamadim da zaten. Karnimda da toparladi kendi basina. Zaten 2. Dogumumdu. Olduğu kadar... biraz cocuk buyusun, spora baslaycam..

Benim o kahverengi halka dışındaki kısım kırmızı kırmızı damar doldu. Bu damarla bni korkutuyor.😱 normal mi değil mi bilemedim? Aşırı ağrım oluyor sağa sola yatamıyorım.bazen bezeleşiyor. Süt olsa bi dert olmasa bir dert🥺 masaj yapıyorum fln. Sağmaktan da helak oldum😭

Yaa nasıl kestin cnm? Bn azıcık ttörpilliyim dedim hem durmuyor hem de kıyamıyorum. Ama acil kesmem gerek cesaret edemiyorum.uykusunda mı denesem?
Ben defalarca kestim canım.
Uyurken al eline acıtmadan sıkı tut parmaklarını.
Tık tık kesiver.

Sezeryan olan kızlar;

Doktor contractubex diye bir krem verdi onu sürüyorum.
Korse takmıyorum çok darladı beni 🤦🏻‍♀️
Dikiş yerim benimde hissis ama ağrım yok 58 gün oldu

İnşallah her anneye bi tane düşüyordur ve ben o hakkımı ilk oğlumda kullandığımdan ikinci rahat büyür diye dua ediyorum her gece, her sabah, her öğleden sonra, her kuşluk vakti :rolleyes:
Ilk bebek kolikti anladiğim kadariyla..
Ilk oğlum prematüreydi, vallahi böyle çekmedik.
Sizin ne kadar sürdü koliği?

Ilk bebek kolikti anladiğim kadariyla..
Ilk oğlum prematüreydi, vallahi böyle çekmedik.
Sizin ne kadar sürdü koliği?
Kolikmiydi bilmiyorum ama çok gazlıydı sürekli ağlardı, gündüz ağlamaları 6 aylık olunca kesildi.. o zamana kadar hep kucağımda uyurdu, yatırınca uyanırdı, yada ayağımda sallardım yerine yatırınca uyanırdı. Sonra gündüz uykuları 1-1,5 saatlik uykulara döndü. Ama geceleri 10-15 dk da bir uyanmaları devam etti. Sanırım artık gazdan değil de meme bağımlılığından dolayı uyanıyordu. Ya memede ya ayağımda sabahlardık. 18 aylıkken memeden kestim artık. Sonrasında geceleri de uyumaya başladı.

Kolikmiydi bilmiyorum ama çok gazlıydı sürekli ağlardı, gündüz ağlamaları 6 aylık olunca kesildi.. o zamana kadar hep kucağımda uyurdu, yatırınca uyanırdı, yada ayağımda sallardım yerine yatırınca uyanırdı. Sonra gündüz uykuları 1-1,5 saatlik uykulara döndü. Ama geceleri 10-15 dk da bir uyanmaları devam etti. Sanırım artık gazdan değil de meme bağımlılığından dolayı uyanıyordu. Ya memede ya ayağımda sabahlardık. 18 aylıkken memeden kestim artık. Sonrasında geceleri de uyumaya başladı.
Şukurler olsun.. Hersey gecip gidiyor iste.. bu isin ilaci sabir. Kaç yaşinda simdi?

Sezeryan olan kızlar;

Hemen iyileşmiyor maalesef benim de bir ay olacak dün bi evi toparladım hemen ağrımaya başladı .ilk haftalar batikonla temizleyip sargı beziyle kapalı tuttum .sonra da iz kapansın diye bi krem kullanıyorum ama miniğimden dolayı düzenli yapamadım.
Yapıştırmaydı benim iz korse kullanmayacaksın dedi sarkma vs olmadı ben de .ten için de bebek yağı sürebilirsin dedi karnına ama ben onu bile yapamiyorum 😏

Benim ilk oğlum 30 haftalik doğmuş bir prenatureydi. Anne sutu de aldi 4 ay ama ben onu hazir sutle buyuttum. Hic de moralim bozulmaz. Gayet sağlıkli, cok fazla da hastalanmadan bir bebeklik gecirdi. Cok da korumadim ben oglumu.
Hazir sutle buyumesine hic uzulmem. Nasibi o kadardi.
Bunda daha cok sutum var ama hazir sut ile de takviye ediyorum napayim..
3 Haziran da 5 yaşında olacak inşallah 😍
Benim oğlumda 27 temmuzda 5 yaşına girecek çok yoruyor beni bebeği asla yanlız bırakamıyorum onunla bazen beşiğini salla uyusun diyorum salladığında düşürecek ti artık ellini sıkıyor ayağıyla kafasına vuruyor sözde öpüyor ama canını acıtıyor napıcam bilmiyorum hiç laftanda anlamıyor

Benim ilk oğlum 30 haftalik doğmuş bir prenatureydi. Anne sutu de aldi 4 ay ama ben onu hazir sutle buyuttum. Hic de moralim bozulmaz. Gayet sağlıkli, cok fazla da hastalanmadan bir bebeklik gecirdi. Cok da korumadim ben oglumu.
Hazir sutle buyumesine hic uzulmem. Nasibi o kadardi.
Bunda daha cok sutum var ama hazir sut ile de takviye ediyorum napayim..
Canım niye moralin bozulsunki herşey insanın istediği gibi olmuyor her anne sadece sütle beslemek ister ama olmayınca olmuyor işte benim arkadaşımın oğlu hiç emmedi mesela çok üzülüyordu sadece mamayla beslendi yine çok şükür senin bebiş emmiş seni 😊

Şukurler olsun.. Hersey gecip gidiyor iste.. bu isin ilaci sabir. Kaç yaşinda simdi?
Evet tek ilacı sabır. Her ay yeni bir doktora götürürdüm “bu çocuk huzursuz, uyumuyor” diye. Ama kimse çarem olmadı.. Ama kolik bebeğin en güzel tarafı her geçen gün daha kolaylaşması.. yani mesela bana derlerdi ki “bi emeklemeye başlasın asıl o zaman yandın, bi yürüsün görürsün” .. ama oğlum şöyle 3 aylık olup iletişimimiz artmaya başladığında her gün biraz daha rahattı.. oturmaya başladığında dünyam güzelleşmeye başladı mesela.. çok zor günleri görünce emeklerken peşinde dolanmak çok daha az yorucuydu.
Oğlum şuan 6,5 yaşında :KK51:

Sabah çocuğumun 2.ay kontrolü ve kalça ultrasonu vardı ultrason çekildi gelişimsel doğuştan iki kalçası da cikikmis çok üzgünüm Allah beterinden korusun ama sac teli zarar gorse üzüntü duyacaktim sanki dunyam basima yikildi çevresinde duyan başına gelen var mi tedavi süreci nasıldır 😥😥😥😥
Çok geçmiş olsun canım tedaviyle kısa sürede düzelir inşallah moralini bozma lütfen Rabbim şafi ismiyle şifa versin inşallah kuzucuğa

3 defa kestim canım ben. Uyurken yada emerken kesiyorum hiç zor olmuyo. Sadece etin dışında kalan, uzamış olan kısmı kesiyorum dibine kadar asla girmiyorum. Doğduğundan beri eldiven takmadık biz, o yüzden tırnakların kısa olması önemliydi, alıştım gitti hemen
Sezeryan olan kızlar;

Ameliyat yerim yara kabuğu gibi sanırım biraz koyu rengi. Üst tarafında benim de sertlik ve hissizlik var. Dikiş yerim yapıştırmaydı hiç zorlamadi beni. Ağrı da yok şükür. Oturup kalkarken dikkatli olmakta fayda var tabi, sonuçta görmediğimiz dikişler de var

Evet tek ilacı sabır. Her ay yeni bir doktora götürürdüm “bu çocuk huzursuz, uyumuyor” diye. Ama kimse çarem olmadı.. Ama kolik bebeğin en güzel tarafı her geçen gün daha kolaylaşması.. yani mesela bana derlerdi ki “bi emeklemeye başlasın asıl o zaman yandın, bi yürüsün görürsün” .. ama oğlum şöyle 3 aylık olup iletişimimiz artmaya başladığında her gün biraz daha rahattı.. oturmaya başladığında dünyam güzelleşmeye başladı mesela.. çok zor günleri görünce emeklerken peşinde dolanmak çok daha az yorucuydu.
Oğlum şuan 6,5 yaşında :KK51:
Allah bagişlasin. Banim de ilk oğlumun bebeklik zamanlari en zor zamanları gibi kaldi aklimda. Sonrası sanki daha kolaydi.

X