2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Ay aradan girdim ama benim oğlumda aynen öyleydi. En zor zamanı ilk 6 aydı. Asıl emeklesin gör dediler dünya varmış dedim. Yürüsün gör dediler daha da güzelleşti. Şimdi kızım oldu Allah ömür versin inş evlatlarımıza oğlumla kıyaslayınca gayet iyi. Ya daha zorunu gördüğüm için ya ben sabırlı oldum ya da bebem akıllı. İnş sizin de öyle olur. Oğluşum 7 yaşında benimde
Nasıl umut oldunuz bana :KK51:inşallah ikinci daha sakin bir bebek olur 🙏
Bende öyle diyorum, en kötüsünü gördüm (tabi Allah sağlık versin) heralde daha ağlak olmaz ikinci oğlum, birde önümde büyümüş örneği var, bugünlerin geçici olduğunun en büyük kanıtı :KK68: sabrım da olur o yüzden diye düşünüyorum.
İlk oğlumun bebekliği zordu ama büyüdükçe akıllandı, kolaylaştı, hiç iki yaş sendromları falan zorlamadı. Şuanda da üzmez beni, sakindir🙏 Sağlıkla ikinci oğluma da kavuşayım, büyüteyim onu da :KK51:

Evet tek ilacı sabır. Her ay yeni bir doktora götürürdüm “bu çocuk huzursuz, uyumuyor” diye. Ama kimse çarem olmadı.. Ama kolik bebeğin en güzel tarafı her geçen gün daha kolaylaşması.. yani mesela bana derlerdi ki “bi emeklemeye başlasın asıl o zaman yandın, bi yürüsün görürsün” .. ama oğlum şöyle 3 aylık olup iletişimimiz artmaya başladığında her gün biraz daha rahattı.. oturmaya başladığında dünyam güzelleşmeye başladı mesela.. çok zor günleri görünce emeklerken peşinde dolanmak çok daha az yorucuydu.
Oğlum şuan 6,5 yaşında :KK51:
Kesinlikle zoru görünce emeklemesi yürümesi güzel geliyo benim kızım 5 ay kolikti kızımda en güzel günlerim 5 aydan sonrası derim hep 😍 bakalım oğluşum ne kadar çektirecek anasına 😁 kolik değil ama gazlı baya

Biogaia kullanıyorum sab simplex kullandım o bitince nurse harveys dedi dr onu kullanıyorım zeytin yağı masajı kiraz çekirdek li kemer denemediğim mama kalmadı anladımki tek çare sabır
Bende sab simplex kullanmıştım ilk oğlum da fayda görememiştim. Yüzüstü yatınca birazcık rahatlardı. Dediğiniz gibi bol sabır, bugünler geçmeyecek gibi geliyor ama nasıl da hızlı geçiyor 🙏 kolaylıklar diliyorum uykusuz annelere :KK51:

😔Cok üzgünüm Allah beterinden saklasin nasipse varmis
Amin tabi Allah beterinden korusun ama evlat ile ilgili durum bambaskaymis annemi babamı şimdi çok daha iyi anlıyorum evlat ile sınamasın Allah 🤲
Teşekkür ederim çok sagolun 🙏
Cnım çok geçmiş olsun belirtisi varmıydı bebek acı çekermiymiş yani bizimde haftaya bakalım tedavi olarakda sanırım alçıya alıyorlar benim yakınlarımda olanlar sıkıntısız atlattı çok şükğr senin de öyle olur inşallah
Hic bir belirti yoktu hatta 40 günlükken ebe baktı sıkıntı yok dedi 2.ay rutin kontrole gittik ultrason çekilince tamamen çıkık olduğunu öğrendik doğuştan olduğu için acı duymadığını söyledi doktor
gizemystic gizemystic geçmil olsun canım. Alçıya alıyırlar geçiyor diye biliyorum ama .
Inşallah çok teşekkür ederim 🙏
Canım çok geçmiş olsun Allah'ım acil şifalar versin 🤲💐
Benim bir arkadaşımın kızının ki çok geç fark edilmişti ameliyat oldu.Ama dediğim gibi çok geç fark edilmişti seninki zamanında müdahaleyle bir an önce düzelir inşallah yıpratma kendini lütfen
Inşallah erken tedavi olur çabucak geçer uzulmemeye çalışıyorum sütüm etkilenmesin diye ama ne yapsan elden gelmiyor 😥
Geçmiş olsun canım

Sabah çocuğumun 2.ay kontrolü ve kalça ultrasonu vardı ultrason çekildi gelişimsel doğuştan iki kalçası da cikikmis çok üzgünüm Allah beterinden korusun ama sac teli zarar gorse üzüntü duyacaktim sanki dunyam basima yikildi çevresinde duyan başına gelen var mi tedavi süreci nasıldır 😥😥😥😥
Cnm benm çok geçmiş olsn bebeğin için daha dirayetli olmalısın, Rabbim sabır versin, ama neden ultrasonu 2. ay da çektiler bnm bebeğin 39 günlükken çekildi

Cnm benm çok geçmiş olsn bebeğin için daha dirayetli olmalısın, Rabbim sabır versin, ama neden ultrasonu 2. ay da çektiler bnm bebeğin 39 günlükken çekildi
Doktora söyledim 1 aylıktı 2 aylıkken çekiliyor diye ısrar etti niye dedik sapmalar olabiliyor yanlış ölçülmesin dedi meğersem tamamen cikikmis yavrumun kalçası 😥

Doktora söyledim 1 aylıktı 2 aylıkken çekiliyor diye ısrar etti niye dedik sapmalar olabiliyor yanlış ölçülmesin dedi meğersem tamamen cikikmis yavrumun kalçası 😥
Altını değiştiriken hareketlerine dikkat edin, bogumları eşit değilse ve bir ayaggını daha az oynatıyorsa cıkıklık olabilirmişi, ayakları parantez gibi acık olmalıymıs. Bildigim bu kadar ne kadar erken farkedilirse okadar iyi gecmiş olsun

Amin tabi Allah beterinden korusun ama evlat ile ilgili durum bambaskaymis annemi babamı şimdi çok daha iyi anlıyorum evlat ile sınamasın Allah 🤲

Hic bir belirti yoktu hatta 40 günlükken ebe baktı sıkıntı yok dedi 2.ay rutin kontrole gittik ultrason çekilince tamamen çıkık olduğunu öğrendik doğuştan olduğu için acı duymadığını söyledi doktor

Inşallah çok teşekkür ederim 🙏

Inşallah erken tedavi olur çabucak geçer uzulmemeye çalışıyorum sütüm etkilenmesin diye ama ne yapsan elden gelmiyor 😥

Çok geçmiş olsun, inşallah kolaylıkla atlatacağınız bir süreç olur.

Yaa ne güzel işte aradığım şey. Mutlaka vermissindir yarın bize de yazar mısın kilo durumunu? İşte kontrollü yiyince tatlı atağı falan olmuyo mis gibi. Ben de böyle biseylere katilicam sanırım tek başıma sanmıyorum yapabileceğimi 🥴
vermisim canim 🥰 1.5 kg gitti 1 haftada. hafifledim odemim falanda gitti iyi oldu. devam ediyoruz yeni bir listeyle yine bu hafta. kesinlikle boyle bir gruba katilmakla iyi ettim ben de. ogunlerin fotograflarini paylastigimiz icin motive oluyor insan. grup olarak hareket ettigimiz icinde hirslaniyorsun kacamak yapmiyorsun. iyi gidiyor simdilik bakalim. sutum de cogaldi daha ne olsun.😊

Altını değiştiriken hareketlerine dikkat edin, bogumları eşit değilse ve bir ayaggını daha az oynatıyorsa cıkıklık olabilirmişi, ayakları parantez gibi acık olmalıymıs. Bildigim bu kadar ne kadar erken farkedilirse okadar iyi gecmiş olsun
Sanki bir ayağı daha az hareket ettiriyor gibi fakat boğumları eşit benimkinin iki kalçası da cikikmis belki o yüzden boğumlar esittir

X