- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
- #30.421
Evet mastit oldum iki kere üst üste bi antibiyotik bitti üstüne hemen tekrar oldu. Benim göğsümde açık yara var ne kadar korumaya da çalışsam yanlış emzirme yüzünden düzelmediği için malesef sürekli enfeksiyon oluyor. Önce şişti boşaltmaya çalıştık olmadı bi damla bile gelmedi bebek de o göğsü emmedi gelmediği için sonra ateşim çıktı üşüme titreme geldi çok fenaydım böyle grip olursun da her yerin dökülür öyle oldum. Bi de göğsümde tıkalı olan yer kıpkırmızı oldu enfeksiyon olduğunda böyle kızarırmış.
Eğer sadece kanalda tıkanıklık varsa yani ateş ve memede kızarıklık yoksa o zaman mastit demiyorlar antibiyotik vermiyolar.
Antibiyotik 14 taneydi sabah akşam birer tane 7 gün içtim ikinci gün hiç bişeyim kalmadı ama antibiyotiğe başladığım için mecburen içmeye devam ettim. Emzirmeye de devam ettim hatta hala antibiyotik kullanıyorum hala emziriyorum. Sütümü hiç atmadım sağsam da verdim yine bebeğe.
Ben de çok tereddüt etmiştim antibiyotik konusunda. Hatta ilk antibiyotiği acil hekimi yazdı ben kullanmayıp ertesi gün hem çocuk doktoru hem genel cerrahla görüştüm illaki süte geçecek ama fayda zarar açısından bakarsak kullanman gerekiyo dediler.
Bi de benim kendi tecrübem çiğ lahana yaprağı ve uyku çok iyi geliyor.
Kuzum çiğ lahana yaprağı dediğin buzluğa atıp kullanılan mı?
Onu denedim çünkü.
Benim de sol göğsümde yumurta büyüklüğünde var.
Kızarıklık yok henüz.
Ama dediğin gibi ateşim 38.3leri gördü.
Titreme terleme üşüme hep yaşadım 2 gün
Parol aldım rahatladım.