• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Hayatımın en garip gecesini yaşadım bugün.Dün akşam yalancı kasılmalarim vardı duşa girdim.Saat ikide on dakikada bir sancım vardı.Sancilar beş dakikaya indiğinde hastaneye geçecektim.Bu arada Meryem ana otunun suyundan içtim.Saat dört gibi bir anda sancılarım beş dakikaya düştü.Annemi ve eşimi uyandırdım üstümü giyinirken sancılar çok sık gelmeye başladı benden bir çığlık geldi.Çomelme ihtiyacı hissettim suyum patladı.Bir kez daha okunma ihtiyacı geldi elimi uzattım bebeğin saçlarına dokunuyorum.Bebegi içimde tutamıyorum annem dedi ıkın kızım ve bebek doğdu annem ağzını burnunu temizledi ben şok içerisindeyim.Eşim ne yapacağını şaşırdı.Bebeği hemen bir havluya sardık 112yi aradık.On dakika içinde geldiler kordonu kestiler.Bebegi ayrı aldılar ben o arada plasentayi da çıkardım ve ambulansla hastaneye geldik.Bir sürü dikisim var.Hala şok içerisindeyim.Ben hayatımda böyle birşey duymadim.
İnananadım okurken filmlerde uyduruyorlar sanırdım😊 şükür sen ve bebeğin iyisiniz. Dr un ne dedi bu duruma şaşırdı mı. Bebeğin iri mi doğdu ondan mı geldi aniden acaba. Ama nasıl değişik bir tecrübe ne güzel Annanesinin eline doğmuş 🙏🧿 Allah analı babalı büyütsün inş kısa sürede toparlarsın canım inş💕😘

Ben de aynı durumdayım , pek mama vermiyorum zaten sürekli emdiği için ama bazen göğüsüm dinlensin diye verşyorum 30 cc ama sanki mama içince rahatsız oluyor sonrasında sanki midesi bulanıyor gibi ağız şapırtısı oluyor. Hipp kullanıyorum ama bilemedim

Benimki de mamadan sonra da yine emmek istiyor 🤦‍♀️

Kesinlikle. Ama uykusuzluk çok fena bir şey ya
Canım biz de hipp kullandık ilk doğduğunda ve ondan mi bilmiyorum aşırı gazi oldu 2 gün kaka yapamadı. Sonra sütüm gelince kaka yapmaya başladı. Ben de doyuyor mu diye düşünüyorum çünkü devamlı aranıyor. Gerçi kızım doyardı hiç mama takviyesi gerekmemişti ama bu oğlan çocuklar daha farklı gibi

28 gün böyleyiz dedi doktor 👨‍⚕️ bende gece 3 saate müsade ediyorum kendimde uyumak için açıkçası 🙄

bizim sarılığımız tam geçmedi. Değeri bilmiyorum ama gözlerinin içi hafif sarı hala e

Emin ol yalnız değilsin 😇
Bizde de hafif sarlık var cnm. Ne zaman geçer bu sarilik acaba? Gece ben 3 saate kuruyorum. Zaten uyanmaya başladı kendi. Gündüz de ne zaman isterse veriyorum. Bos Memede dururken bile uyarıyla süt getirebilir çünkü. Gündüz 2 saat uyyduysauyandiriyirum

Hayatımın en garip gecesini yaşadım bugün.Dün akşam yalancı kasılmalarim vardı duşa girdim.Saat ikide on dakikada bir sancım vardı.Sancilar beş dakikaya indiğinde hastaneye geçecektim.Bu arada Meryem ana otunun suyundan içtim.Saat dört gibi bir anda sancılarım beş dakikaya düştü.Annemi ve eşimi uyandırdım üstümü giyinirken sancılar çok sık gelmeye başladı benden bir çığlık geldi.Çomelme ihtiyacı hissettim suyum patladı.Bir kez daha okunma ihtiyacı geldi elimi uzattım bebeğin saçlarına dokunuyorum.Bebegi içimde tutamıyorum annem dedi ıkın kızım ve bebek doğdu annem ağzını burnunu temizledi ben şok içerisindeyim.Eşim ne yapacağını şaşırdı.Bebeği hemen bir havluya sardık 112yi aradık.On dakika içinde geldiler kordonu kestiler.Bebegi ayrı aldılar ben o arada plasentayi da çıkardım ve ambulansla hastaneye geldik.Bir sürü dikisim var.Hala şok içerisindeyim.Ben hayatımda böyle birşey duymadim.
Yaaa ne güzel bi dogum olmuş , hiç kimsenin müdahalesi olmadan tamamen aktif bir şekilde. Ben de isterdim kendiliğinden evde doğurmayı eskiler gibi . Güzel bir doğum hikayesi olmuş
İlk başta 7.4 , sonra 10.4 ve 13.4 idi. En son cuma günü 12.8 çıktı. Bebeğinizin rengi düzelmeye başladı mı?
Düzeldi canım ama gözleri sarı hala.
Kızlar benim oğlan hiç durmadan ağlıyor ya kolik değil ama sürekli mızır mızır dr da bişey demedi ne gecemiz var ne gündüz lavaboya gitme fırsatım yok
Kolik olmadığını nasıl anladın canım.
28 gün böyleyiz dedi doktor 👨‍⚕️ bende gece 3 saate müsade ediyorum kendimde uyumak için açıkçası 🙄

bizim sarılığımız tam geçmedi. Değeri bilmiyorum ama gözlerinin içi hafif sarı hala e

Emin ol yalnız değilsin 😇
Canım sarılık en son gözlerden gidermiş. Bizim sarılık geçti ama gözlerde hafif var. Deger 5-6 ya düşünce artık gözlerden gider sarılık dedi doktorumuz. Degerimiz 9 du cumartesi günü.

Canım biz de hipp kullandık ilk doğduğunda ve ondan mi bilmiyorum aşırı gazi oldu 2 gün kaka yapamadı. Sonra sütüm gelince kaka yapmaya başladı. Ben de doyuyor mu diye düşünüyorum çünkü devamlı aranıyor. Gerçi kızım doyardı hiç mama takviyesi gerekmemişti ama bu oğlan çocuklar daha farklı gibi
Benim de 2 gündür birden göğüslerim yumuşadı, sütüm çok azaldı. Sağmaya başladım, belki uyarınca artar diye. Ama moralim çok bozuk, neden bir anda azaldı ki?

Bizde de hafif sarlık var cnm. Ne zaman geçer bu sarilik acaba? Gece ben 3 saate kuruyorum. Zaten uyanmaya başladı kendi. Gündüz de ne zaman isterse veriyorum. Bos Memede dururken bile uyarıyla süt getirebilir çünkü. Gündüz 2 saat uyyduysauyandiriyirum
Valla hiç bilmiyorum internette 2.-3. Hafta yazıyor ama biz 21 günlük olduk hala tam geçmedi. Evet artık kendileri uyanmaya başladı 😇 bu gece 4te emzirdim 7ye kurdum 6 gibi kendi uyandı emdi büyüyorlar 🤩

Yaaa ne güzel bi dogum olmuş , hiç kimsenin müdahalesi olmadan tamamen aktif bir şekilde. Ben de isterdim kendiliğinden evde doğurmayı eskiler gibi . Güzel bir doğum hikayesi olmuş

Düzeldi canım ama gözleri sarı hala.

Kolik olmadığını nasıl anladın canım.

Canım sarılık en son gözlerden gidermiş. Bizim sarılık geçti ama gözlerde hafif var. Deger 5-6 ya düşünce artık gözlerden gider sarılık dedi doktorumuz. Degerimiz 9 du cumartesi günü.
Kaç günlük sizin ki? Bunu öğrendiğim iyi oldu endişeleniyordum hala. Yüzündeki sarılıklar hafifledi de gözler kaldı bi işte

S sumici Tlc de Hamile Olduğumu Bilmiyordum programı var.Hamile olduğunu anlamayıp evde,lunaparkta,tatildeyken yatta vb muhtelif yerlerde dogum yapan kadınlar.Genelde göbek bağlarını 112 kesiyor bazen de kendileri 😁 Gerçekten film gibi bir doğum hikayesi olmuş.Tebrik ederim,sağlıklı uzun bir ömrü olsun aceleci kuzunun 😍 Öpüyorum sizi.
Çok teşekkürler archimom archimom Bu ikinci gebeliğim olmasına rağmen ve evde annem olmasına rağmen ikimiz de şoktayiz nasıl böyle bir doğum oldu diye.Tlcdeki o programı izleyip nasıl anlamazlar diyordum😅
S sumici Canım mesajımı görmedin sanırım herkes yazınca nasilsiniz şimdi çıktınızmı hastaneden tahminimce konak doğum evindeydiniz..
Tepecike götürdüler canım.Dün gece geldik eve.Şukur iyiyiz ikimiz de.Benim çok dikisimvar sadece.Kontrollü kesi olmadığı için ve hiç tanımadığım bir doktor tarafından dikiş atıldığı için biraz korkuyorum açıkçası.Ama yapacak birşey yok.Umarım en kısa sürede toparlarım
İnananadım okurken filmlerde uyduruyorlar sanırdım😊 şükür sen ve bebeğin iyisiniz. Dr un ne dedi bu duruma şaşırdı mı. Bebeğin iri mi doğdu ondan mı geldi aniden acaba. Ama nasıl değişik bir tecrübe ne güzel Annanesinin eline doğmuş 🙏🧿 Allah analı babalı büyütsün inş kısa sürede toparlarsın canım inş💕😘
Daha doktoruma haber vermedim.Nasil söylenir hiç bilmiyorum😟Bebeğim 3 kilo doğdu.Ben bu kadar kolay doğum yapmamı düzenli pilates ve yürüyüş yapmama bağlıyorum.Ne bel ağrısı be sırt ağrısı oldu sancı esnasında.Annem bunlar yalancı sancılar dedi.Bir andan nasıl bie dakikaya indi nasıl doğurdum bilmiyorum.Hala aklıma geldikçe şaşırıyorum.

Evet cnm 1 hafta önce doğdu bebiş. Benim sezaryen yerim çok ağrıdı yalnız bu sefer. Eve geldigimizde bebiş de aşırı gazliydi. Hastanede soyup topuk kanı falan aldılar tarttılar orada üşüdü mü yoksa mama mi dokundu bilemedik. Emzirmeye çalışırken hep ağladı ayaklarını karnına çekti. Sonra anne sütü gelmeye başlayınca biraz rahatladı. Bir de üfürüm var kalbinde dediler çocuk kardiyoluguna götürdük. Çok şükür önemsiz bir delik varmış. 1 yasinda kontrole goturecegiz. %90 kapanirmis bu delikler. Ilk basta korktuk ama prof. önemsiz dedi.
Hâlâ adapte olmaya çalışıyoruz. Bugün de yine topuk kanı için aile hekimliğine gittik. Bizden haberler böyle. Sen napıyorsun?
Gözün aydın canım benim cnm sezaryan çok zormus ben hala iyilesmedim iki yastıkla uzanmadan yatıyorum 16 ocak ta doğdu bir atkı sar amaliyat yerin sıcak kalsın bebisine çok çok geçmiş olsun 🙏 geçer o zaman Allah şifa versin mama iyi değil cnm gaz kabızlık kusma yapiyo bol emsin incir suyu hasla iç süt yapiyo çorap patik giydir gazi olmasın benim bebekte gece kuşu eşimde horluyo bebek bir yandan o bir yandan çıldırıyorum bugün yatakları ayircam hiç ayırma demedi eşim yataklari annelik gerçekten kutsal her koşulda razisin inşallah tez zamanda iyiles sıcak tut kendini ayaklari geçer inşallah canım benim

Arkadaşlar biz dün akşam hastaneden çıktık eve geldik.Ben kendi rizamla bir daha o berbat ötesi hastaneye gitmek istemiyorum.Sizler bebişi ilk ne zaman doktor kontrolüne götürdünüz?Kendiniz doğum sonrası ne zaman doktorunuza gittiniz?Bunlari bana yazarsanız doğum yapmayı planladığım hastaneden ona göre randevu alacağım.Bir de hastaneden sonra tekrar topuk kanı alınıyor mu sağlık ocağında?Aliniyorsa o ne zaman alınıyor?Ben resmen sudan çıkmış balık gibiyim😕

Arkadaşlar biz dün akşam hastaneden çıktık eve geldik.Ben kendi rizamla bir daha o berbat ötesi hastaneye gitmek istemiyorum.Sizler bebişi ilk ne zaman doktor kontrolüne götürdünüz?Kendiniz doğum sonrası ne zaman doktorunuza gittiniz?Bunlari bana yazarsanız doğum yapmayı planladığım hastaneden ona göre randevu alacağım.Bir de hastaneden sonra tekrar topuk kanı alınıyor mu sağlık ocağında?Aliniyorsa o ne zaman alınıyor?Ben resmen sudan çıkmış balık gibiyim😕
5 gün sonra hem sağlık ocağına topuk kanı için gittik hemde doktora kontrole gittik. 10 gün sonra da kendim için kontrole gittim ama ben sezaryen oldum canım.
Hayırlı olsun Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin 🌼

Benim de 2 gündür birden göğüslerim yumuşadı, sütüm çok azaldı. Sağmaya başladım, belki uyarınca artar diye. Ama moralim çok bozuk, neden bir anda azaldı ki?
Göğüslerin yumuşak olması süt olmadığı anlamına gelmiyor. Tam tersi yumuşak göğüste süt üretimi olur. Lütfen moralini bozma sütümüz bebişlerimize yetiyor. Her şey önce kafada biter. Bol bol emzirmeye bakın. ❤

Bizim ilk kontrolü 3.güne vermişleri. 3.gün gittik cocuk doktoruna, hem işitme testi yapmayı denediler. 5.günde sağlık ocagına gittik topuk kanı için. Sonra 10.günde tekrar cocuk dr gittik. 3.gün kilo vermiş oluyor hem de sarılığa bakıyorlar, 10.günde dogum kilosunu yakalayıp yakalamadığına ve tekrar sarılığa bakıyorlar

Biz 5.günde gittik kontrole hem ben hem oğlum için. 2. Topuk kanını da hastanede aldılar kontrole gittiğimizde sağlık ocağına gitmedik.

Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün uzun ömürler versin inşallah 🌼 biz 4. Günü sağlık ocağına götürdük topuk kanı için 5. Gün işitme testine götürdük 18 günlükken Dr muayenesine götürdük 3.150 Gr doğmuştu oğlum 4.200 olmuştu cumartesi de 1 aylık oluyor sağlık ocağına gidicez 1 ay aşısı olucak bebiş kendim için dr gitmedim daha

Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün uzun ömürler versin inşallah 🌼 biz 4. Günü sağlık ocağına götürdük topuk kanı için 5. Gün işitme testine götürdük 18 günlükken Dr muayenesine götürdük 3.150 Gr doğmuştu oğlum 4.200 olmuştu cumartesi de 1 aylık oluyor sağlık ocağına gidicez 1 ay aşısı olucak bebiş kendim için dr gitmedim daha

Kızlar sol göğsüm çok şişti agriyor, ben de sitmalaniyorumve bütün vücudum ağrıyor 😢
Mastıt mi bu ?
Sıcak duş aldım üst üste giyindim başka ne yapmalıyım

Canım benim doğum paketinin içinde vardı topuk kanı. 5 gün sonra hastaneye topuk kanı vermeye gittik. Kendi doktorum ve çocuk doktoru aynı klinikte. Yine aynı gün çocuk doktoruna götürdük kilo falan ölçtü. Ordaykende kendi doktorum sezeryan dikişime baktı. Yani 5 gün ikimiz de doktora göründük biz

Son düzenleme:
Saglik ocaginda aliyorlar topuk kani biz bir hafta sonra goturduk

Back
X