2021 Nisan Anneleri

Kızlar 2 yaş sendromu olabilirmi bizim de uykularımiz çok değişti gündüz uyumuyor aksam zorla uyutuyorum defalarca uyanıyor ve ağlıyor sürekli bı inatlasma resmen çocuğumu taniyamiyorum

Allah hepimize sabır versin. Siz hep son günlerde değiştiklerinden falan bahsetmişsiniz kızlar ama benim kızım abartısız doğduğundan beri böyle beni görenler sana ne oldu çok kötü olmuşsun diyorlar. Gerçekten 19 aydır çok zor durumdayım. Saat burda 23.40 ve daha yeni uyudu

sirkencubin Merhabalar, siz bebeginizim yurumesiyle ilgili bir doktora gorunmustunuz gelisimle ilgili bir seydi sanirim. O bransin adi neydi?
Benim kizim yuruyor simdi. Burada ortopedist gordu normal dedi ama bariz sekilde ice basiyor bana gore icim hic rahat degil. Bir de yurumesinin yaninda da genel gozlem amacli gormesini isterdim.

Bebeğim çocuk nörolojide takipli idi nörolog bizi gelişimsel pediatriste yönlendirmişti zaten bir ara mutlaka gelişimsel pediatriste götürecektim de sıkıntı olmasa ds. Neyse gittik doktor 1 saat muayene etti daha çok oyuncaklar üzerinden oldu gözlemi. Dedi Ki biz iteklemezsek bu bebeğin daha yürüyeceği yok sizi çocuk fizyoterapistine yönlendirecem dedi biz sonra fizyoterapiste gitmeye başladık. Bi ara yine götürmemiz lazım da fırsat olmadı.

O gorup yorum yapanlarida hic anlamiyorum.Kendilerine baksinlar.

O gorup yorum yapanlarida hic anlamiyorum.Kendilerine baksinlar.
Hiç sorma. Zaten uzamış bir lohusa depresyonum vardı görüntülü konuştuğum eş dost bunu kalıcı hale getirdi. Hasta mısın çok kötü görünüyorsun? Yaşlanmışsın bir durum mu var? Gibi gibi sorular…çocuğumu anlatınca da çok ciddiye alınmıyorum bu bir bahane gibi geliyor insanlara. Çok güçsüzmüşüm dayanıksızmışım gibi geliyor ama öyle değil. Sezaryen sonrası o halimle eğile eğile çorbamı yaptım bir gün bile kimsenin desteğini görmedim. Zaten uzaktaydım bir gün bile uzanıp yatamadım bebeğim alerjik gazlıydı daha geçen ay gazı hafifledi. Ama insanlar destek olmak yerine köstek olmayı tercih eder her zmn ne yazık ki.

O kadar iyi anliorm ki benim herkes yakinimdaydi ama yapayalnizdim dikislerimi patlattim ertesi hafta tek basinaliktan.Ama konusmaya gelince herkes doguruyor bu kdr genc yasta cokmuyor yok biz sizn ysinizda cocuk baakr ev isi yaoardik bla bla.Herkes kendine baksin.O cocuklar buyuyor, kadin yeniden ayaga en guzel haliyle kalkiyor o arada onlari diyenelride unutmuyor.Valla insanlar cok absurt en yakinindan bile gelio bu sozler.Hic takilmayin.cogu gittti azi kaldi buyuyorlar daja da guzel gunler gelecek.Uykusuz kalsinlar bakalim kim cokuo gorelim.

Yok unutulmaz tabiki. Ben irtibatı kesiyorum uzun süre görüşmüyorum. Normalde çoktan göreve başlayacaktım ama eşimin işi uzadı Almanya’da.mecburen benimde ücretsiz iznim uzadı. Belki bir kaç saat kreşe bırakırsam daha rahat ederim en azından beden yorgun olur ama ruhuma iyi gelir bu durum. 7 24 bebekle kalmak çok zor.

Ben bir yaşına girmek üzereyken işe başladım biliyorsunuz. Bir de benim bebekte emmeme uykusuzluk gaz vs hiç sorun yaşamamıştık annem ilgileniyor kızımla her an destek de oldu hep. Ama H sonları tatilinde bile başedemediğim oluyor ve anneme yıkıyorum. O yüzden dışardan hiç bir destek almadan büyüten arkadaşların önünde saygıyla eğiliyorum.

Esim yarim saatten fazla oyalaninca eline telefon aliyor, vizirdanmalar basliyor. Cocugu hemen bana vermek istiyor. Ne yapiyorsam hemen bitirmemi bekliyor. Uyku saatleri haric surekli kizimla beraberim. Uyudugunda da yapamadigim eksik kalan isleri yapiyorum. Haftanin 2 yarim gunu kres o kadar iyi geldi ki anlatamam. Diyecegim evdeki insan seni anlamiyor es dost nasil anlasin. Kendi basina gelen bile yeri geliyor elestiriyor. Akrabalarimla mesafeliydim biraz simdi cocuktan sonra o kadar anlamiyorlar ki halimi, kafalarinda bambaska bir hayatim var, iyice koptuk. Yilin cok kisa doneminde annemle beraber oluyoruz o bile ancak beraberken anliyor halimi. Telefonda konusurken, ozellikle de fotolarda her sey cok guzel gozukuyor disariya.
Kresin hem kizima hem bana cok faydasi oldu. Aklinizdaysa gec olmadan mutlaka harekete gecin.

Şu saat oldu cocuklar yatti ben 3 makina camasir astim.Topladim.Eksiklerimi hallettim yarina cantalari yaptim.Ciddi manada yorgunum l.Takviye ye basladim blki ii gelir diye.

Şu saat oldu cocuklar yatti ben 3 makina camasir astim.Topladim.Eksiklerimi hallettim yarina cantalari yaptim.Ciddi manada yorgunum l.Takviye ye basladim blki ii gelir diye.
Kolay gelsin zaten işler hep bebeler yatınca oluyor ben de çamaşır astım az önce yarın da ütü var.Bende ara ara kullanıyorum inş faydası oluyordur. Bir de başına gelen var mı acaba benim doğumdan sonra düz olan saçlarım kıvırcık oldu dalgalı dalgalı yani. Normalde pırasa gibiydi gönlü gibiydi saçlarım.

O kadar iyi anlıyorum ki seni. Ben annemi sadece yazın 3 hafta gördüm o sürede de kızım alışık olmadığı için kimsenin kucağına gitmedi yani annem kucağına bile alamadı. Devamlı mızmız ağlak nazlı bir bebek. Yeni yeni insanları yadırgamıyor evet kreşe verecektim ama Türkiye’ye döneceğim yakın zaman sonra. Hatta araştırdım bir tanesiyle de görüştüm gider gitmez ilk işim o olacak. İnsan oturup hüngür hüngür ağlamak istiyor ama inanır mısın ona bile mecali olmuyor. Hep diyorum canları sağ olsun sıkıntısız sağlıkla büyüsünler bugünlerde geçer gider.

Bir ozbakim karari aldim. Dogumdan sonra bebegim biberon da kabul etmeyip sadece memede kalinca bir de kilo alamayinca psikolojik olarak asiri yedim. ta ki gecen haftaya kadar.
Simdi gluten sut urunleri ve seker haric her seyi yiyorum doyuncaya kadar. Bu da mi psikolojik bilmiyorum ama cok az aclik hissetmeye basladim. Enerjim artti, zihnim berraklasti, yuzum pembelesti. Az da kilo verdim. Bana cok iyi geldi. En guzeli diyette gibi falan hissetmiyorum uzun sure devam etme planim var bakalim. Ben de emzirirken kullanilan vitaminlerden hala kullaniyorum bir de d3-k2.

Bunu bende yapmak istiyorum şeker ve gluten okey ama yoğurt olmadan zor sanırım.

Bunu bende yapmak istiyorum şeker ve gluten okey ama yoğurt olmadan zor sanırım.
Illa bir kural zorunluluk yok sonucta. Ben de cok kati degilim. Peynirsiz yapamam derdim ama simdilik canim istemedi ona da alistim. Sekeri gluteni kessen bile sadece harika sonuclari olur. Glutene de cok suc atiyorlar, kaliteli bugdaydan yapilma seyler ciksa karsima yerim ama cikmiyor Glutensiz diye satilan seylerin icerigi zaten nisastalarla karisik. En temizi hic yemiyorum. Kalsiyumu kara lahanadan sebzelerden kuruyemisten almaya calisiyorum. Aclik da hissetmiyorum.

Mantıklı dünden beri bende dikkat etmeye çalışıyorum 1 Aralık. Yeni aya temiz başlayayım dedim çünkü çok fazla yiyordum avut cuburu falan da.

Boyle yazmasi iyi hos da gercekten istemek lazim. Gecen yil kilo aldirma konusuna, bebegimin kilosuna o kadar uzuluyordum ki kendim icin de motivasyonum yoktu, hayatta bunu uygulayamazdim. Hayatimda hep normalim 55lerde giderken dogum sonrasi 12 kilo adlim. Simdi o agirliktan o kadar kurtulmak istiyorum ki siki bir niyet ettim.

Mantıklı dünden beri bende dikkat etmeye çalışıyorum 1 Aralık. Yeni aya temiz başlayayım dedim çünkü çok fazla yiyordum avut cuburu falan da.
Benim hayatimda abur cubur yok kadar azdi. Bende 1,5 haftada bu degisim olduysa abur cubur da yiyenlerde daha buyuk degisim olur diye dusunuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…