2021 Nisan Anneleri

Başladım canım öksürüğü baya arttı korktum açıkcası bronşite çevirmesinden.

Başladım canım öksürüğü baya arttı korktum açıkcası bronşite çevirmesinden.
Bugun yine hastanedydik 40.1 i gorduk yine.Eger 1 kez daha cikarsa acile gidip crp baktiecam doktor oyle dedi.Cidden cok yorgunum.Elim kolum kalkmiyor.Neyseki zaturre salgini varmis o deil dedi sukrettim su halimize.Bize hicbisi baslamadi benim kullandiklarimi soyledim onlara ok dedi.Eger crp yuksek cikarsa igne vericekmis
Bu mesaji yazdim gonderemeden acile geldik.40.3 u gordu kan aldilar damar yolu acmaya calisilar gelirken de full kustu

Çok geçmiş olsun türkiyede kiminle konuşsam hep ateş öksürük salgından bahsediyor.

Ya off çok üzüldüm gnsel.
Ne çıkacak ki sonuçlarda bizi de haberdar et..
Bende antibiyotik kullanıyorum ama bir iyi bir kötü.
Bu akşam bir arkadaşım da dedi ama ateşler içinde yanıyor dedi.
Influanza salgını da başladı buarada.
Acaba ınfluanza mı?

Sabir diliyorum. Bir an once artik sifa gelsin kuzucuga

Domuz gribi olmustu daha once o sannki cok baskaydi ben onda zorladigim kde covidde zorlanmadim.bu daha cok adenovirusun devami gibi zaten arada xok gunde yok.Zaturre salgini varmis o beni korkutt ama deil dedi.Crpsi bu sefer cok yuksek cikmasi 11 ama yinede antbytik basladilar bugun alip vericem.İns hepsi biran once iyilessin cidden daha kis girmeden neler geldi basimzia

Çok geçmiş olsun Crp ye sevindim.
Virüslerle başa çıkmak mümkün değil.
Bende oğlanı maskeyle gönderiyorum okula çünkü perişan oluyoruz hepimizde başka seyrediyor.
Biz daha işte domuz gribi hiç olmadık oğlanda olmadı en korktuğum o çünkü ablamın oğlu ölümden döndü resmen.
Çok zor günlerdi..

Evet domuz gribi cidden olayim cok baska bir boyutu Rabbik korusun tekrar gostermesin.Pelin ufakti birde yanaklari yankisti atesten hayatimda ilk kez boyle bisi gordum.Yaslibsurati gni cizik cizikti kupkuru haftalarcca krem surdumde duzeldi

Merhabalar, berrbat haldeyiz. Gece teroru yasadik 2 gun once. 3,5 saat ciglik cigliga agladi. Agrisi oldugunu dusunmuyorum. Gunduzleri desen istedigi olmadi diye yine ortaligi yikiyor. Artik memede uyumamaya basladi ki memede uyutmak uyku konusunda yapabildigim tek seydi. O kadar caresizim ki. Aglamak istiyorum aglayamiyorum, midem bulaniyor.

Memede uykuya daliyor ama surekli tetikte ya gidersem diye 1 eliyle memeyi yokluyor ve uyuyamiyor. Babasi kucagina aliyor horul horul ama yataga birakacagini hissettigi anda ciglik kiyamet. Yani tek derdi meme degil bizimle beraber olmak istiyor.

Bize doktoru 2-3 yil beraber uyuyabilirsiniz oneririm demisti ama asla meme yok kucaga almak yok. Oyle yanimda veya yanimizda hic uyumadi, guzel de hayal bile edemiyorum. En bastan cok kucukken alistiracaktik evet ama kilo almiyor derken onceligimiz derdimiz beslenmeyken, bebegime de yalniz bakmak, bunlari beceremedim. Simdi ne yapacagimi bilmiyorum.

Hepsi zor evet ama o neydi oyle ya 3,5 saat morararak agladi. Ertesi gun kreste cok mutluymus ayrilirken babasindan aglamamis ama donuste yari yolda sebebi belli degil bir baslamis, esim diyor sokaktakiler endiselendi iyi misiniz diye sordular.

Ben bunlari yazarken esimin kucaginda uyuyor tam yatagina birakirken o aglama seslerini duyuyorum yine kalbim sikisiyor. Ne gecem kaldi ne gunduzum, bas agrilari...En ufak bir aglama sesine tahammulum kalmamisken artarak devami geliyor.

Calisan kadinlari dusunuyorum. Bebegini bakiciya veya aile buyugune birakabilenleri veya esiyle ortak plan yapip disari cikanlari. Bebegim olmadan kendi islerime ayirdigim vakit sadece o ogle uykusunu uyurken. Bunlar da genelde ev isleri oluyor. Yeni bir ise baslamayi dusunuyorum bu durumda hayal edip plan bile yapamiyorum. Bir cocuk buyutmek boyle degildir herhalde ya. Gercekten caresizim. Gece gunduz nefes almadan aglayan bir cocuga donustu.

Gun icinde genelde yemek aktivite rutinimiz ayni olur, gun gecer. Her seyin yeri belli iyi kotu. Neyle ilgilenirsek keyif alir kestiriyorum ve yapiyorduk da. Yemesi de iyi kotu duzeldi sayilir. Ne yaptim da boyle oldu. Neden insan icine cikamayacak halde geldik boyle? Sadece sik emdigi icin mi? 2 yas krizi mi, bunun icin erken degil mi?

Firsat bulmusken bir nefes almak icin oyle paylastim icimi doktum. Belki benzer durumda olanlar vardir, ne yapilacagi bilinmese de aa en azindan yalniz degilim der icinden birileri.

Oglumda ben 0 uyku 12 ay gecirdim.2 saatte uyuturdum 15 dk yataga koydugumu anlar uyanirdi.Evdeydim o donem 18ayda ise basladim annem bakti 10 ay ama omrumden giden en az 10 sene.Bitmeyen aglamalar memeye duskunluk kapilarda bagirmalar full aglatarak gittim ise.Gece emmeyi kesince zamanla sureler artti ama 15.ayda 2 yas sendromu basladi bitmeyen aglamalar isyanlar kabus gibiydi yaklasik 1.5 sene surdu destek aldim.Aglasada dur dendi durdum.Ve zamanla duzeldi ama mizaci hala zor bir cocuk.Kizimda uykuda sorunum pek yoktu 14 ayda ise dondum.O direk krese basladi.Ama suan 2 yas sendromunun en zor zamanini yasiyoruz.Zaten 2 yas sendromu 15 ayla basliyor periyodu.Sueekli agliyor gece 0 uyku habire emmek istiyor.Odasina birturlu adapte olmuyor.Bu arada ise gidiorm uykusuz.Ordaki beklentilere adapte olamiyorum kafam dolu, 1 sn m yok kendi adima.Kafasini yere vuruo isirio tepinio.Sokaga cikmirz nerdeyse.Oglumda 2 sene cikamadim sokaga aglamasindan.Ufakti bu kocaman bununla yeni basladi.Valla inan etrafimda cok rahat cocuk buyutenler var cok sasiriyorum o cocuklara bize hic denk gelmedibiz hep kan gozyasi izdirap, ama gececek elbet geciyor.

Siz yasananlardan sonra 2. iyi dusunmussunuz. Hep hayal ederdim 2 cocugum olacagini. Simdi varsayiyorum. Yasadigimiz tum talihsizliklerin olmamasi icin elimden geleni yaparim tekrar yasamamak icin ve daha rahat ederiz gibime geliyor. Icimde oyle bir motivasyon var. Sanki olabilecek en kilit sikintilari yasadik onlar da olmasa ne olabilir ki buyutmekte diye. Ama boyle okuyunca annelerden her cocukta farkli tecrubeler edinmis. O motivasyonum kiriliyor, gozum korkuyor.

Aralarinda 7 seneden fazla var ama bu zorlugundan cok kendi mental hazir olmamam ve 2.cocugu dusunmememden kaynakliydi sonra pandemi ruhen bana baya iyi geldi.Herkesin hikayesi farklidir.Ama 2.cocuk cidden daha kolay oluyor.Tabi her cocugun kendine gore mizaci durumu var ama ilkle ikinci deneyimdeki bizde ayni olmuyoruz.

Her seyin zorlugu bir yana uyku bir yana oldu benim icin. Buyuk bir sinava girdim ve sinavdan kaldim gibi hissediyorum. Hamileligimde ve dogum sonrasi ben de profesyonel destek aldim ama basta ilk aylarda sorunlar yasayip duzeni tutturamayinca uykuyu toparlamak cok zor. Hepsi birbirini etkiliyor

Benim bebeğim de bu aralar biraz sapıttı ben evdeysem eğer sürekli meme istiyor gece de meme istiyor sonra benim bedenimle temas halinde uykuya dalıyor ve elimi çekersem yatağına koyarsam da uyanıyor veya çok az uyuyor. Mesela şu an normal bebekler uykudadır değil mi ? Bizimkinin prime time saatleri eve kuduruyor. Geçici olduğunu düşünmeye çalışıyorum

Yani bir surec aslinda.Olaya akista bakmaya calismak zor ama oyle olunca rahatliyor insan.Uyuyamaeim mesela kalkip 7de ise geldim basim catliyor sacma sapan insanlari dinliorm suan 2 seneye rahatlariz bence

Yani bir surec aslinda.Olaya akista bakmaya calismak zor ama oyle olunca rahatliyor insan.Uyuyamaeim mesela kalkip 7de ise geldim basim catliyor sacma sapan insanlari dinliorm suan 2 seneye rahatlariz bence
Ya esimde dun, bak bu kadar ay geldik gecti, bir bu kadar daha gidersek rahat edecegiz bence diyor Sanki az sey yasamisiz gibi bir de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…