2021 Nisan Anneleri

Bir de bana emarda cekildi hicbir sey cikmadi.

MS ile ilgili durumu hiç bilmiyordum ben de dikkat ediyim yükselten değil ama düşüp duruyor. Yürüdüyse yoktur tabii
Teşekkür ederim. Benim de iğne yerim ilk aylarda çok yürüyünce acıyordu sonra geçti. Geçmiş olsun en kısa sürede geçer inşallah

Bazen dusmelerden sonra ama sert dusme olucak o an bayginlik hali olmasi gerekiyor genelde dedi doktor cok sukur bizde olmadi allah korusun.
Ay gecer mi ya bilmiyorum ki esimin is yerinden arkadasi spinal anestezi olduktan sonra bel agrilarim gecmedi diyormus bir seyde bulamiyorlarmis benim gibi cocukta 13 yasinda yani
Ilkinde boyle olmamisti halbuki.

Benim agrimda oyle siyatk oldugunu dusunuorm artik sanki indirirken kirilcak gbi bir agri var takilo sanki.igneler batio sonrada dogrulamiorm.
Sirtim ve bacagimada vuruo.

Babasini seviyor nazlanio ona babasi benim dizime fln yatsa hemen gelio araya ama yinede hep beni istiyor hep bende keske az babasinda dursa

Mental bi problem olsa bence birden fazla bisilerle kendini belli eder ya da hissedilir die dusunuorm ama oglumda yapardi.Bi ara bende kafasini arkaya atio kafasini vurup fln die korkmutum videosunu attim doktora sonra gecti bi zaman sonra ama bizim suan en buyuk problmemimiz hayir dan asla anlamio.
Siz hayir deyince duruyor mu.
Birakio gibi yapip dikkat dagilinca gidip yine yapio.

Hayir canım asla anlamıyor hayırdan.
Anlıyor aslinda bakiyor oyle hin hin ama yapacagini yapiyor. Yaptiktan sonra da guluyor
Butun cekmeceleri bosaltti az once yine mutfakta.
Kaldirabildiklerim var yukari e her seyi nasil yukari sigdirabilirim.
Bir is yapicam bir taraftan bozuyoruz bir taraftan yapiyoruz sozde bugun temizlik yaptim

Hayir diyorum elini cekiyor, arkami donunce elini yine atiyor. Prizlere koruma taktim bu sefer onlari ellemeye basladi. Hep kullandigim terligim var onu cok seviyor. Gecen gun o terligi eline alirken bana bakiyor, tepkimi olcuyor. Simdi boyle de buyuyunce anlayacak diye umuyorum

Ayyy bugün bana yapışık yaşadı resmen yere bırakıyorum kucağıma geri atlıyor heemeeeennn

Ahh kuzum aferin ona ya sakin olacak demek ki.
Oglum oyleydi yapma deyince yapmazdi.
Ya bir defa kuafore gidecektim tabii buyumustu biraz 3 yasindaydi beni burda otur bekle dedim anneannen biliyorsun hasta arkandan cok kosturamayabilir tamam mi dedim.
Tamam dedi.
Dugun eviydi.
Oturmus ben kuaforden gelene kadar hic kalkmamis hep orda oynamis
Geldim herkes diyor hic kalkmadi yerinden seni bekledi Bebekkende oyleydi cok soz dinlerdi.
Bu kız asla dinlemiyor gozumun icine baka baka yapiyor

Ahahahs bana bakarken tepkimi olcerken, o yapmaya devam ediyor, o yuzden bilemiyorum nasil olacak ama gulumsuyor sonra sanirim kendince oyun havalarinda.
Ne guzel sizin, kalabalikta sosyallesme sansi varmis da soz dinlermis Bizim ailemiz kalabalik degil, ben herkesten uzagim. Oyun gruplarina goturuyorum haftada 1-2 ancak oyle. Orada da goruyorum diger cocuklar cok sosyal, sosyal cevresi, ailesi hareketli olanlar hemen belli oluyor. Gecen hafta baska bebek bizimkinin yuzunu elledi bizimki hemen urperdi. Benim kizim hala dis cevreyi fena halde inceleyip anlama derdinde ama diger cocuklar icin dunya, tanidik bir yer coktandir sanki. Halbuki duzenli cikarmaya gayret ettim parka, sokaga. Bilmiyorum cocuklarin karakterleri de cesit cesit gerci...

Selam kızlar aramızda acaba plasentanın önde gelmesi gibi bir durum yaşayan olmuş muydu? Bugün dr kontrolüm vardı ama plasenta rahim ağzına çok yakın kapatıyor gibi dedi. Dünyam başıma yıkıldı çünkü sezaryen olsam ya da kanamam olsa bebeği ve diğer çocukları bırakacak bakacak yer ve kişi yok. Ağlayıp duruyorum hormonlarım sağolsun. Bir duyumu olan tecrübesi olan var m8 acaba ?

Evet ayni benimkide gozume bakio elini ceker fbi yapip daha guclu halleeio evde 3 kez tv kablosu koptu asildilca asilio ve kabloderleri soktu napcaz bilmiorm

Valla ben ufakken annem etrafi kaldirmis babamin bir akrabasida boyle olmaz koy ogrenicek almamayi demis o koymus ben atmisim hatta elimede hafiften vurmus yapma die 30 40 dk fln annem dio eskiler degisik tabi uzulmus olayada ama mudehale edememis cok en sonunda kadin demisko yok buna ogretilmez pes etmisBenim kizimda benm kucuklugum tipte huydaBuyuyuncede ogrenmez muhtemelen benimki

Evet ayni benimkide gozume bakio elini ceker fbi yapip daha guclu halleeio evde 3 kez tv kablosu koptu asildilca asilio ve kabloderleri soktu napcaz bilmiorm
Bizde de var o sorun genelde kablolara karsı ilgisi fazla
Sarj aletimin kablolarina da fena takik kacinciyj bozdu hagir bozduklarini veriyorum onlari almiyor

Bizde de var o sorun asıldıkca asılıyor
Ayyy bugün bana yapışık yaşadı resmen yere bırakıyorum kucağıma geri atlıyor heemeeeennn
Azzecim benimki genelde oyle
Cok nadirdir birakip edeyim kendi halinde kalsin.

Canim cok gecmis olsun oncelikle yasamadim bu durumu ama kanama olabiliyor diye biliyorum.
Ya da acil sezeryan gibi.
Cinsel iliskinin yasaklandigini biliyorum.
Kanamam var mi suan?
Belki durum ilerde degisir doktorun ne dedi?
Allah yardim eder ben buna cok inaniyorum bir sekilde kolayligini verir insallah.
Sezeryanda hemen kalkiyorsun zaten inan 4.gun o agrilarin falan kalmiyor.
Ilk 3 gun zorlanirsin biraz esinde yardim eder ama o gunlere daha cok var.
Arkasi arkasiya hamilelikler yasadin rahimde zorlanmis olabilir tabii hormonlar ayni sekilde.

Kanamam hic yok yani böyle birşey beklemiyordum. Zaten bulantım çok halsizlik dibine kadar yaşıyorum. Bebiş var nasıl istirahat halinde olabilirim. Allaha dua ediyorum. Güç kuvvet diliyorum. Bizim miniye diş çıkarıyor öyle böyle değil. Ne birşey yiyor ne uyuyor. Dün çok ağladım. Arstirdim falan. 20 hafta önceki tanılar çoğunlukla duzeliyirmus ama belli koşullarda. Doktorum bana rahim ağzından ilerleyedebilir orada kaladabilir dedi. Rabbim yardim etsin. Ya kimse yok bebeğe bakmama yardim edecek kişi de bana sezaryen sonrası destek olacakta. Doğum ekim sonu kasım başı gibi. Büyük kızım 8. Sınıf olacak. Düşündükçe çok kötü ruh haline giriyorum. Toparlaan kızım diyorum. Yakışmıyor diyorum. Neleri başardın nelerle bogustun bunun da bir hal çaresi olacak diyorum. Ama ben ameliyattan korkuyorum. Yaradan kandan dikişten korkuyorum. Kasıma dudağıma geçirdiğim kaza sonrası dikiş atıldı ne yüzümü yıkadım ne yemek yedim ne aynaya baktım ya iğrençti o dönemim travmatik bir durum yani. Sezaryen olsam altından kalkamam psikolojim alt üst olur. Benim hem fiziksel hem ruhsal güçlü olmam lazım 4 çocuk 2 bebiş. Eşim dün ağlarken ben varım hep yanındayım dedi izin alırım ben bakarım sana dedi. Ama çok zor olacak. O gücü hissetmiyorum. 4. Bebeği kızıma yoldaş olsun diye istemiştim. Ablaları akran hep bir aradalar, İlay yalniz kalmasın en yakın arkadaşı kardeşi olsun demistim. Bu kadar zor olacağını düşünemedim. Of kafani şişirdim. O kadar bitik haldeyim ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…