- 12 Kasım 2008
- 16.853
- 11.093
benim tosbik hala dönmedi. 8 ay 5 günlük su an.Merhaba sevgili nisan anneleri. Bebeği sekiz aylık olup da dönmeyen var mı? Benim bebeğim 8 aylık dönmedi hala. Doktor gelişiminde sorun yok dedi sadece yüz üstü daha fazla vakit geçirmesi gerektiğini söylüyor. Benimle aynı durumda olan anneler cevap bekliyorum.
Haha çok güldüm kendimeTamam canımm trşekkür ederimm
Sizin doktorunuz bir şey dedi mi?benim tosbik hala dönmedi. 8 ay 5 günlük su an.
Benim beynim de doğrusunu algılamış hiç farketmedim bileHaha çok güldüm kendimekibrit çöpü demişim kibrit kutusu kadar diyecektim bir de şöyle bir tarif var.
Benimde bebegimle ilgili kafamda deli sorular vardi birara.Doktor sorun yok dedi ama benim içim rahat etmiyor.
Bİraz zaman verelim yerde bol egzersiz yapsın dedi zaten halıda karın üstü sırtüstü egzersiz hep yapıyor üç aydır da zaman veriyoruz. Bakalım ne zaman dönmesini tamamlayabilecek.Sizin doktorunuz bir şey dedi mi?
Baş çevresi kaç cm suan?Bu arada bebeğimin baş çevresi düzeltilmişe göre 3 persentilde olunca bizi doktorumjz çocuk nörologuna yönlendirdi o uzman da dönmesini tamamlayamamasını kilosuna bağladı. Ysmnzgr un dediği gibi desteksiz oturmasını eline verileni tutmasını uzanmasını önemsedi.
42 cm.Baş çevresi kaç cm suan?
Nasıl bı dönmeden bahsediyorsunuz sasirdimda benimki 4 aylıktan beri dönüyorMerhaba sevgili nisan anneleri. Bebeği sekiz aylık olup da dönmeyen var mı? Benim bebeğim 8 aylık dönmedi hala. Doktor gelişiminde sorun yok dedi sadece yüz üstü daha fazla vakit geçirmesi gerektiğini söylüyor. Benimle aynı durumda olan anneler cevap bekliyorum.
Baya olmuş yazalı ama ferro sanolu günde kaç kere verdi doktorun. Kilosu başına bir damlaya tekabül ediyor sanırım. Bi de ilaçta beslenmeden iki saat sonra verin diyor sen bu şekilde mi yapıyorsun canımBebeğime çocuk doktoru ocean marka onerdi günde 400 ünite yani 3 damla alıyor. Demir için de ferro sanol dedi biyoyararı en yüksek bu barsak emilimi oluyor diye onu da kilosuna göre hesapladı 2 ml dedi enjektörle vermemi önerdi. Demir ilacını verdikten sonra emziriyorum ki ağzında kötü tat kalmasın. Dişlerde leke yapabiliyormuş bu, leke için de ilaçtan sonra gazlı bezle silersiniz dedi. Saglık ocağı hangi ilaçları veriyor ben bilmiyorum
Ferro sanolde şu an 2,5 ml veriyorum enjektörle çekiyorum damla değil yani şurup bu. Doktor dedi ki zorlarsa 2,5 ml ikiye böl bi sabah bi akşa ver dedi 1,5- 1 gibi. Ancak unuturum diye ben tek seferde veriyorum. Kahvaltıdan sonra biraz halıda oynuyoruz o arada veriyorum. Ancak geçtiğimiz ay ferro sanol ü verirken zorlandım birazını aspire ediyordı doktor bestironu da deneyebilirsiniz onu da 1.5 ml dedi onu da alırken zorlandı. Dönemsel bir şeydi sanırım şu an normal verebiliyorum.Baya olmuş yazalı ama ferro sanolu günde kaç kere verdi doktorun. Kilosu başına bir damlaya tekabül ediyor sanırım. Bi de ilaçta beslenmeden iki saat sonra verin diyor sen bu şekilde mi yapıyorsun canım
Dediklerinizin hepsini yapıyor boyu ortalamanın üstünde kilosu yüzde yirmis beşlerde.Benimde bebegimle ilgili kafamda deli sorular vardi birara.
Ablam fizyoterapist benim.
Bir gün bir arkadasiyla kahve icmeye geldiler arkadası nörologdu.
Üc cocuk sahibiymis allah bagislasın benim oglum hic dönmedi dedi.
Önemli olan desteksiz oturması dedi evet dönmesi de önemli ama tek basına bir sey ifade etmiyor.
Yani bebeginiz desteksiz oturuyorsa, sizi takip ediyorsa iki eliyle oyuncaklarini degistiriyorsa, şaşılık var mı ona bakıyorlar mesela.
Yani cocuklar cok degisik ama mesela cok korkuyorsaniz cocuk nörolojisine goturebilirsiniz.
Gelisimi nasil boy kilo olarak
Yüz üstünden sırt üstüne sırt üstünden yüz üstüne gibi.Nasıl bı dönmeden bahsediyorsunuz sasirdimda benimki 4 aylıktan beri dönüyor
Umarım en kısa zamanda dönerler kuzular.Bİraz zaman verelim yerde bol egzersiz yapsın dedi zaten halıda karın üstü sırtüstü egzersiz hep yapıyor üç aydır da zaman veriyoruz. Bakalım ne zaman dönmesini tamamlayabilecek.
Maşallah kuzuyaDediklerinizin hepsini yapıyor boyu ortalamanın üstünde kilosu yüzde yirmis beşlerde.
Sağol canım.Bana da eczacı kilosu başına bir dedi ama içeriğinde günde iki defa diyordu kafam karıştıFerro sanolde şu an 2,5 ml veriyorum enjektörle çekiyorum damla değil yani şurup bu. Doktor dedi ki zorlarsa 2,5 ml ikiye böl bi sabah bi akşa ver dedi 1,5- 1 gibi. Ancak unuturum diye ben tek seferde veriyorum. Kahvaltıdan sonra biraz halıda oynuyoruz o arada veriyorum. Ancak geçtiğimiz ay ferro sanol ü verirken zorlandım birazını aspire ediyordı doktor bestironu da deneyebilirsiniz onu da 1.5 ml dedi onu da alırken zorlandı. Dönemsel bir şeydi sanırım şu an normal verebiliyorum.
Çok zor hastalıklar allah bir saha yaşatmasın inşallah şifa versinAh yavrum minnacik bedeniyle cok erken baslamis ameliyata offf bian senin yerine koydum kendimicok cokkk gecmis olsun. Bundan sonraki hayati cok ama cokk güzel olur insallah
Nadıl yapıyorsunız çorbayı tarif edermisinixBen balık çorbasına soğan ve sarımsakta koyuyorum