2021 Nisan Anneleri

Benimde kizim boyle.Kelime cikarmior daha sadece ses ya da anne ye yakin sesler oyuncak alkis diyor oda alkis demeye calisiyor,alkis yapiyor.Atti fln dio.Benim cocuklarimda fiziksel alan cok erkn basliyor ve hizli ilerliyor konusmaya gore.Hepsi baska baska.Onemli olan gelisim evrelerini max sure dolmadan yapmaalri aslinda.

Kızlar benim Pelin uyumuyor.
Yani bu 7.aydan mı ne anlamadim.Gece uykusuna yatiyor.Sonra basliyor gecede 10 kez belkindaha fazla kalkiyor bagirarak geriyor kendini.Agri kesici verdim bingun daha rahat uyudu baska hibi sorunu yok.Dis mi gaz mi?Sanki daha cokngaz gibi pit yapinca rahatlio ama ek gidamidir bu kdr gaz yapan farkli biside vermiorm.Tekrar gaz ilacina mi baslasam ne yaosam gecmdi ya.

Hanımlar merhaba, size bir şey danışmak istedim. mesela kahvaltı olarak tahıllı karışım ve yumurta sarısı karıştırıp hazırladım fakat bir kaşık yedi gerisini yemek istemedi sütle doyurdu karnını. Ben şimdi bu karışımı 2-3 saat sonra tekrar verebilir miyim bir bozulma vs olur mu sizce? Düşününce anne sütü bile 3 saat dayanıyor bu da dayanır diye düşünüyorum ama yanılıyor muyum acaba?

Tahil karisimi hazirsa ben vermiorm o yuzden bastan cok az yapiyorum.ama kendiniz yaptiysaniz tahilla pisirmeyi o zaman 1 saat bekletiorm.

Biz kontrole gittigimizde dr sormustu, donuyor mu emekliyor mu vs. Hayir dedim o zaman, ama yere birakiyorum sirt ustu hic hoslanmiyor bagiriyor agliyor dedim. Kocaman bir nedeen demisti Ben de zorlamadim hic ama deniyorum sonucta yere koymayi biraz. Yani her bebegin kendi zamani gelince yapacagini kast etmisti. Bizimki bir suredir donuyor bu arada ama asiri minik. Minyon zayif bebeklerin daha erken dondugunu, daha hareketli oldugunu duyuyorum ben.

Bizimki 2 gundur aglayarak uyaniyor, uyutmakta zorlaniyoruz. Sadece altta bir disi cikti simdilik. O cikarken de boyle yapmisti, cok huzursuzdu. Simdi onun yanindakinin ciktigini dusunuyorum. Yani bence disten bizimki. Cunku gaz oldugunda yapip rahatlatiyor kendini.

Arka ve yanlar zaten ilk 4 ay icinde kapaniyor sadece ustteki kaliyor normalide bu aslinda.Gittikcede azalarak gidio d vit vermek lazim birde bazi seyler genetik.
Evet vitD çok önemli. Bizde kızımın baş çevresi 42 cm. Ne bende ne eşimde küçük kafalı olan birisi yok. Bilmiyorum şu anda tek yapabildiğimiz şey düzenli olarak bir çocuk nörolojisi uzmanına da görünmek.

Benimnkiz dun doktora gittik onceki gunde olabilir jafasi 45 santim kemiklesmeye baslamis kafasi buyuk hiv bisey yemiyor

Benimnkiz dun doktora gittik onceki gunde olabilir jafasi 45 santim kemiklesmeye baslamis kafasi buyuk hiv bisey yemiyor
Bizimkinin de kafası sınırın çok az üstünde çıktı ama doktor elden ele bile farkedebilir bidahaki ay kontrol edelim dedi.Birde bu hafta başı biraz kusma ve ishal vardı kusma bitti ama haftabaşından beri ağzına birşey sürmedi sebze püresi meyve püresi yoğurt yulaf yiyen çocuk kaşığı görünce ağzını kapatıyor.Süt de bitti artık mamayla besleniyor sadece bir haftadır

İki gündür yine içim içimi yiyiyordu, bir arkadaşım surp pirgiç hastanesindeki doktorunu çok methetti bu sabah gittik. Doktor muayene etti, bıngıldak burda ve daha yakın zamanda da kapanmaz neye dayanarak öyle söylenmiş size dedi. Kafasını ölçtü 44 cm, persentilden tek tek doğumundan yana olan ölçülerini inceledi ve çok güzel bir eğride gidiyor, mesela şu an 41 falan olsaydı ve bıngıldak kapanmış olsaydı tedirgin olurduk ama hem ölçü iyi hem hala açık dediilk sorduğu şey de desteksiz oturuyor mu oldu, çok şükür diğer doktor zaten kapalı risk grundasınız diyince çok kötü olmuştum. Kendi doktorumuz bu hafta izinliydi ama daha önceki muayenelerinde hep bakıyoruidu kafasına da hep hey şey yolunda diyordu, bu son doktoru yok saymaya karar verdim.Bu arada alerji sıkıntısı olan varsa bizim gibi, test yaptığımızı söyledik, bir yaşından önce alerji testi doğru sonuç vermez, çocuğa boşuna eziyet dedi. Bizimkinin burnu hep kapalı, anne babada a alerji var mı diye sordu, babada var bizim. Sizin büyük ihtimalle alerji rinit gıda alerjisine benzemiyor, serum fizyolojik ve otri bebe kullanıyoruz dedik o burun deliklerini şişirir daha kötü olur dedi, alerji doktorunun yazdığı ilaçlar kortizonlu onun yerine daha masum bir şeyler yazıcam dedi. İçim şu anda rahatladı n çok şükür umarım gene başka bir doktor deşmex bu konuyu

Gecen bir cocuk doktoru yazisi okudum cocugunuz surekli karnim agriyor diyorsa akdeniz atesesi icin mutlaka tetkik isteyin cok atlanio bu hastalio demis.
Evet ya gerçekten her şey akıllarına geliyor, ameliyat bile o gelmiyorakdeniz ateşi olan bir çok hastanın apandisiti yanlışlıkla alınmıi, acile o ağrıyla gidince hemen ameliyata alıyorlar

Tahıl olabilir belki ama ben yumurtayı bekletmem sanırım. Ama ben takıntılı da olabilirim, her birini Sadece o anda veriyorum

Biz de çok uykusuz gece geçirdik, geçen hafta memlekete gittik orda o kucaklasın bu sevsin oraya gidelim derken gündüz uykusu 3 ten ikiye düştü ve çok etkili oldu gece uykusu üzerinde. Artık baya dayanabildiklerini farkettim bizimki en son uykusuna da akşam 6 7 gibi yatıyordu sonra olmasın sabahlar şimdi gündüz 12.30 gibi bir yatıyor sonra en geç 6 da uyanmış oluyor ikinci uykusundan ve o durumda bile gece 11. 11.30 gibi ancak uyuyor. Bir de iyice uykusunun gelmesini bekliyorum artık, önce odaya alıp saatlerce ninni söyle salla uyur uyumaz çığlık atıyordy. Şimdi saat 10 gibi mama, alt değiştirme, pijama bütün hazırlıkları yapıp uykusunun gelmesini bekliyorum iyice mayışınca 10 dakika sürüyor ve ikide bir uyanıp çığlık atmaları kesildi çok şükür

Tam olarak benimkini anlatıyorsun şu an. Benimkinin hem gaz hem diş. Dört dişi çıktı

Onemli degil canim iletisimi demekki cok kuvvetli dedi doktor doktorada gerek yok sosyal bir cocuk
Evet benim doktor yabancı biliyor mu diye sordu 6. Ay kontrolünde evet fazlasıyla dedim çok iyi dedi zaten doktora da bir posta ağladı bu normal dedi Bi de çok insan görmediği için süreç uzayabiliyormış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…