2021 Nisan Anneleri

Yoo gayette normal hatta 7.ayin en onemli ozelligi bu ybancilama ve baim verene bagimlilik.
Yani google yazip baksinlar 7.ay die ilk cikan bu bilmeden etmeden herseye anormal denmesinede ayri uyuz oluyorum ya

Yoo gayette normal hatta 7.ayin en onemli ozelligi bu ybancilama ve baim verene bagimlilik.
Yani google yazip baksinlar 7.ay die ilk cikan bu bilmeden etmeden herseye anormal denmesinede ayri uyuz oluyorum ya
Benimkisi 4. Ayından beri yabancıları bildi ve hep ilk defa görünce ağladı. Zamanla alıştıkça tepki vermemeye başladı. Ama şu anda zirvesini yaşıyor. Bizimkinin erken başlama nedeni sadece beni ve babasını görüyor olması.hiç bir akraba anne baba gelip gitmiyor. Arkadaşları 10 güne 2 haftaya bir görüyorum. Yabancı bir yerdeyim devamlı dışarı çıkarıyorum dışardaki insanlara tepki vermiyor gayet güzel bakıyor inceliyor. Arkadaşımın çocukları üzerine koşmuştu korkup çok ağladı o günden beri ne zaman o çocukları falan görse ağlıyor Anneleri de benim kızın anormal olabileceğini düşünüyor. Hatta buradaki arkadaşlarımdan biri otizmli bir tanıdığından bahsetti yok kucağına alınca çocuk kasılmış yok yabancılara gitmek istemiyormuş gibi. Dayanamadım taa gurbetten İzmir’de bir doktoru arayıp sordum.

İnsanlara tahammulum kalmadi ya.Ne sacma insanlar.Benim kizimda da onceden basladi suan durdu.Ama beni birakmama devam ediyor.
Otizm bu kdr kolay tani konulabilen birseyse gitsin klinikte calissin.Cocuk yabancilio diye otizmlimi olcak.

Aksine yabancılaması otizmli olmadiginin kanıtlarindan biridir.
Insanlar kafalarina göre tanı koyuyorlar.
Otizmli cocuklar anne babalarinin onlara dokunmasindan hoslanmazlar ayrica sadece yabancilara degildir bu tepkileri temas sevmez onlar.
Oglum 6 aylik ilk kelimesini soyledi benim.
1 yasinda 2 kelimeyi yan yana soyleyebiliyordu cok cabuk konustu.
Ama yabanci bildiklerinin yaninda konusmazdi.
Ya da sevmediklerinin yaninda.
Annemin bir arkadasi bize geldiginde oglum 4 yasindayd falancanin kizi senin oglandan kucuk ama cok guzel konusuyor seninki konusamiyor uzmana gotur otizmli olabilir dedi şok olduk
Insanlar cok tuhaff..

İnsanlara tahammulum kalmadi ya.Ne sacma insanlar.Benim kizimda da onceden basladi suan durdu.Ama beni birakmama devam ediyor.
Otizm bu kdr kolay tani konulabilen birseyse gitsin klinikte calissin.Cocuk yabancilio diye otizmlimi olcak.
İşte beni sinir eden de bu imalı bakışlar sözler falan.kızım bayandır emekliyor ayağa kalkıyor gel gel bay bay tel sarar çak alkış gibi hareketlerini yapıyor. Adını biliyor birşey anlatınca gözlerini ayırmadan dinliyor. Ba ba de de mama del hadi gibi kelimeler çıkarıyor. Sadece yabancıların yanında tedirgin oluyor ve ilk görünce ağlıyor sonra alışıp oynuyor kendi kendine.

Bu tuhaflık değil de hadsizlik bence.

Bende altta kalmadım tabii ki ya dedim sizin kiz univ. Mezun oldu ama hala konustugunu mesela bir merhaba dedigini duymadik acaba siz mi bir uzmana goturseniz dedim.. cok icimde kalirdi.
Ahahahahha çok güzel demişsin ağzına sağlık. Tabi verilmesi gereken en güzel cvp bu olmuş. Herkes bilirkişi bir tek anneler cahil zaten

Biz yarın test için alerji doktoruna gidiyoruz . Çok heyecanlıyım acaba yeni besinler mi eklencek yoksa diyet mi açıcam
Canım ben diyeti açmaya başladım. Önce fırınlanmış olanlarla başladım ilk gün çok özlediğim bir simit yedim üç dört gün sonra kruvasan yedim yine üç dört gün sonra tarhana çorbası içtim şükür kakada kan görmedim ama iki gün önce ilk defa küçücük bir çikolata yedim o gün çok fazla sancılanıp gazlandı. Dün de nohut kadar tavuk eti ağzına soktum vücudu kabardı

Sadece bi kes yiyip 3/4 gün gözlemliyo musun? Bizim test yapılacagı için testte çıkarsa açmayız diyeti zaten içimde bi umut belki geçmiştir süt aletjisi ama mesala boynunun altı kızarık ve kaşınıyor alerjisi geçmiş olsaydı onlarda geçerdi galiba

Doktor bir sınırlama yapmadı yiyebilirsin dedi ama zaten o baştan beri diyete karşıydı. Kakada kanda birşey çıkmayınca ye dedi. Ama ben temkinli yaklaşıyorum çünkü onun sancısı ağrısı gazı çok zor. Bi de huzursuzluğu haftalarca sürüyor çocuk da perişan oluyor bende.Ama seninkinin kızarıklıkları besinden olmayabilir belki deterjana toza giydiği kıyafetin kumaşına bile alerjisi olabilir canım

Şeyi farkettim şu sıralar çok terliyor uyurken ve uyanınca ensesi nokta nokta kıxarıyıor yine sırtıds hafif sonra bakıyorum geçmiş

Şeyi farkettim şu sıralar çok terliyor uyurken ve uyanınca ensesi nokta nokta kıxarıyıor yine sırtıds hafif sonra bakıyorum geçmiş
Çok merak ediyorum neye alerjisi olduğunu. Yarın haber et bize de. İnşallah geçmiştir alerjisi

Evet canım saglikli oldugunu gosterir dedi.
Yabancilardan korkar gitmek istemez dedi.
Benim kız cok agliyor eve yabanci biri gelince
Bizds bu durum birkac kez oldu, sonra durdu.Suan pek yabancilamasi yok yani zaten pek kimseylede gorusmuyoruz ama bariz yabancilayip aglamsi durdu.Kafamda deli sorular

Kafa olcum merkezinin soyleigi anne karninda kapanmadikca korkacak bisi yok demisti.Her bebegin farkli kapanma suresi max 18 aya kdr herhangi bir ayda kapanabilimis.Genelde 12 ay ve sonrasi kapanirmis.Sekil olarak baktiginda bi bozukluk yoksa uzulme artik kapandigi icin sekli degismez cubku.

Arka ve yanlar zaten ilk 4 ay icinde kapaniyor sadece ustteki kaliyor normalide bu aslinda.Gittikcede azalarak gidio d vit vermek lazim birde bazi seyler genetik.

Gecen bir cocuk doktoru yazisi okudum cocugunuz surekli karnim agriyor diyorsa akdeniz atesesi icin mutlaka tetkik isteyin cok atlanio bu hastalio demis.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…