2021 Nisan Anneleri

Evet ya gerçekten her şey akıllarına geliyor, ameliyat bile o gelmiyor😂akdeniz ateşi olan bir çok hastanın apandisiti yanlışlıkla alınmıi, acile o ağrıyla gidince hemen ameliyata alıyorlar 🙊
Benim annemde de fmf var tabi o 55 inde öğrenebildi hastalığını. Ama şu çok güzel ilacı var resmen hayat standardı 3-5 level birden atladı.

Kızlar benim Pelin uyumuyor.
Yani bu 7.aydan mı ne anlamadim.Gece uykusuna yatiyor.Sonra basliyor gecede 10 kez belkindaha fazla kalkiyor bagirarak geriyor kendini.Agri kesici verdim bingun daha rahat uyudu baska hibi sorunu yok.Dis mi gaz mi?Sanki daha cokngaz gibi pit yapinca rahatlio ama ek gidamidir bu kdr gaz yapan farkli biside vermiorm.Tekrar gaz ilacina mi baslasam ne yaosam gecmdi ya.
Ya sorun bizde de var var Gnsel.
Gece defalarca kez kalkiyorum.
Gunduzde sadece kucagimda uyuyor 10 ar dakika.
Soyle yatayim yarim saat uyuyayim yok.

İki gündür yine içim içimi yiyiyordu, bir arkadaşım surp pirgiç hastanesindeki doktorunu çok methetti bu sabah gittik. Doktor muayene etti, bıngıldak burda ve daha yakın zamanda da kapanmaz neye dayanarak öyle söylenmiş size dedi. Kafasını ölçtü 44 cm, persentilden tek tek doğumundan yana olan ölçülerini inceledi ve çok güzel bir eğride gidiyor, mesela şu an 41 falan olsaydı ve bıngıldak kapanmış olsaydı tedirgin olurduk ama hem ölçü iyi hem hala açık dedi🙏ilk sorduğu şey de desteksiz oturuyor mu oldu, çok şükür diğer doktor zaten kapalı risk grundasınız diyince çok kötü olmuştum. Kendi doktorumuz bu hafta izinliydi ama daha önceki muayenelerinde hep bakıyoruidu kafasına da hep hey şey yolunda diyordu, bu son doktoru yok saymaya karar verdim.Bu arada alerji sıkıntısı olan varsa bizim gibi, test yaptığımızı söyledik, bir yaşından önce alerji testi doğru sonuç vermez, çocuğa boşuna eziyet dedi. Bizimkinin burnu hep kapalı, anne babada a alerji var mı diye sordu, babada var bizim. Sizin büyük ihtimalle alerji rinit gıda alerjisine benzemiyor, serum fizyolojik ve otri bebe kullanıyoruz dedik o burun deliklerini şişirir daha kötü olur dedi, alerji doktorunun yazdığı ilaçlar kortizonlu onun yerine daha masum bir şeyler yazıcam dedi. İçim şu anda rahatladı n çok şükür umarım gene başka bir doktor deşmex bu konuyu 😁
Ya canım gordun mu cok sevindim.
Atan bıngıldak kapanmaz kapansa da artik sorun olmaz ki.
Ayrica bak demis 41 cm olsa endise ederdik gayet normal yani her sey.
Serum fizyolojik ve burun cekme biz de de olumsuz sonuclanmisti.
Bir turlu burun akintisi ve tikanikkligi gecmiyordu doktor kızdı bize mukozalar sismis bir dahacekmeyin dedi cekmiyoruz suan burun tikanikligi tamamen gecti.

Ya canım gordun mu cok sevindim.
Atan bıngıldak kapanmaz kapansa da artik sorun olmaz ki.
Ayrica bak demis 41 cm olsa endise ederdik gayet normal yani her sey.
Serum fizyolojik ve burun cekme biz de de olumsuz sonuclanmisti.
Bir turlu burun akintisi ve tikanikkligi gecmiyordu doktor kızdı bize mukozalar sismis bir dahacekmeyin dedi cekmiyoruz suan burun tikanikligi tamamen gecti.
Evet canım ya çok mutlu oldum ben de, bu defteri de kapatacağım artık, yetti gari😁ya burun tıkanıklığı mevzusu çok uzadı bizde de, tam iki buçuk ay oldu her akşam her akşam çocuk isyanlarda artık, inşallah bizim de geçer hayırlısıyla

Kızlar benim Pelin uyumuyor.
Yani bu 7.aydan mı ne anlamadim.Gece uykusuna yatiyor.Sonra basliyor gecede 10 kez belkindaha fazla kalkiyor bagirarak geriyor kendini.Agri kesici verdim bingun daha rahat uyudu baska hibi sorunu yok.Dis mi gaz mi?Sanki daha cokngaz gibi pit yapinca rahatlio ama ek gidamidir bu kdr gaz yapan farkli biside vermiorm.Tekrar gaz ilacina mi baslasam ne yaosam gecmdi ya.
Benim kızımda da bu ara uyku çok sorun oluyor. Gündüz uyumaya direniyor, aylar önce iki uykuya düşürmüştü nerdeyse teke düşürmeye çalışıyor 🤦🏻‍♀️ geceleri de bi ara saat başı uyanıyordu şimdi 2-3 saatte bir uyanıyor emip uyuyor. Ben de anlamıyorum diş mi atak mı ek gıda mı 😕
Hanımlar merhaba, size bir şey danışmak istedim. mesela kahvaltı olarak tahıllı karışım ve yumurta sarısı karıştırıp hazırladım fakat bir kaşık yedi gerisini yemek istemedi sütle doyurdu karnını. Ben şimdi bu karışımı 2-3 saat sonra tekrar verebilir miyim bir bozulma vs olur mu sizce? Düşününce anne sütü bile 3 saat dayanıyor bu da dayanır diye düşünüyorum ama yanılıyor muyum acaba?
Ben yumurta olduğu için bekletmezdim, her şeyi taze yapmaya çalışıyorum sadece bi iki kere çorbası kalınca fazla bekletmeden dolaba koyup ertesi gün verdiğim oldu
Aşırıı mutluyuuum süt alerjisi çıkmadı aynı şekilde kıruyemiş tahin de 🤩 sadece yumurta akına çok fazla varmış ve sarısına az. Diyet açıyoruuummm🤩
Gözün aydın 😊 kızım da ben de yaklaşık bir aydır süt ürünleri tüketiyoruz çok büyük özgürlük ve rahatlık gerçekten, geçen günlerde de susam denedim tepki vermedi bugün kakao deniyorum sonra da kızıma yeni sebzeler denicem inşallah alerjileri geçer gider 🙏
🧿 Biz kontrole gittigimizde dr sormustu, donuyor mu emekliyor mu vs. Hayir dedim o zaman, ama yere birakiyorum sirt ustu hic hoslanmiyor bagiriyor agliyor dedim. Kocaman bir nedeen demisti 🙂Ben de zorlamadim hic ama deniyorum sonucta yere koymayi biraz. Yani her bebegin kendi zamani gelince yapacagini kast etmisti. Bizimki bir suredir donuyor bu arada ama asiri minik. Minyon zayif bebeklerin daha erken dondugunu, daha hareketli oldugunu duyuyorum ben.
6.ay kontrolünde benzer diyalogu yaşadık 😊 yüzüstü durmayı sevmiyordu şimdi ordan oraya yuvarlanıyor, hepsinin zamanı var ve kesinlikle aynı değiller

Gözün aydın 😊 kızım da ben de yaklaşık bir aydır süt ürünleri tüketiyoruz çok büyük özgürlük ve rahatlık gerçekten, geçen günlerde de susam denedim tepki vermedi bugün kakao deniyorum sonra da kızıma yeni sebzeler denicem inşallah alerjileri geçer gider 🙏
Teşekkür ederim inşallah bizde sıkıntısız ilerleriz ve tüketiriz😍

Evet canım ya çok mutlu oldum ben de, bu defteri de kapatacağım artık, yetti gari😁ya burun tıkanıklığı mevzusu çok uzadı bizde de, tam iki buçuk ay oldu her akşam her akşam çocuk isyanlarda artık, inşallah bizim de geçer hayırlısıyla
Ya biz hastanede yattik abisinden kapti parainfluanza virusu.
O zamana kadar da hep burun akıntisi vardi aylardir.
Biz habire cekiyorduk o zamana kadar.
Doktor dedi ya bu cocugun burnu neden boyle acilmiyor bir kulak burun bogazci gorsun dedi.
Neyse doktor geldi biz dedik boyle boyle cekiyoruz.
Mukozasi cok kotu durumda cekmeyin sakın dedi.
Bir taraftan virus bie taraftan siz cekiyorsunuz burnu iyice karısmis cektikce salgı artmis dedi lmukoza icin bir tane burun sprayi verdi bunu istedigin kadar kullan tikandiginda da dedi.
Kullandik 2 gün sadece suan tamamen bitti.
Kendi doktorumuzda diyor bir daha cekmeyin burnu yıka ama cekme.
Cok sukur bir dah olmadi mukozalarda indi ama cok cektik o burundan.

İki gündür yine içim içimi yiyiyordu, bir arkadaşım surp pirgiç hastanesindeki doktorunu çok methetti bu sabah gittik. Doktor muayene etti, bıngıldak burda ve daha yakın zamanda da kapanmaz neye dayanarak öyle söylenmiş size dedi. Kafasını ölçtü 44 cm, persentilden tek tek doğumundan yana olan ölçülerini inceledi ve çok güzel bir eğride gidiyor, mesela şu an 41 falan olsaydı ve bıngıldak kapanmış olsaydı tedirgin olurduk ama hem ölçü iyi hem hala açık dedi🙏ilk sorduğu şey de desteksiz oturuyor mu oldu, çok şükür diğer doktor zaten kapalı risk grundasınız diyince çok kötü olmuştum. Kendi doktorumuz bu hafta izinliydi ama daha önceki muayenelerinde hep bakıyoruidu kafasına da hep hey şey yolunda diyordu, bu son doktoru yok saymaya karar verdim.Bu arada alerji sıkıntısı olan varsa bizim gibi, test yaptığımızı söyledik, bir yaşından önce alerji testi doğru sonuç vermez, çocuğa boşuna eziyet dedi. Bizimkinin burnu hep kapalı, anne babada a alerji var mı diye sordu, babada var bizim. Sizin büyük ihtimalle alerji rinit gıda alerjisine benzemiyor, serum fizyolojik ve otri bebe kullanıyoruz dedik o burun deliklerini şişirir daha kötü olur dedi, alerji doktorunun yazdığı ilaçlar kortizonlu onun yerine daha masum bir şeyler yazıcam dedi. İçim şu anda rahatladı n çok şükür umarım gene başka bir doktor deşmex bu konuyu 😁
Çok sukur,cok sevindim.Cok kalp o doktora😅

Tam olarak benimkini anlatıyorsun şu an. Benimkinin hem gaz hem diş. Dört dişi çıktı
Bu aksam sap simplex ve calpol verdm.Aksam besledim.1 kez kalkti babasi geldi diye dolandi ortada sonra uykuya gecti hala uyuyor ama bilmiorm ne olacak bu aksam.2 dis cikti 2 ust 2 yan alt sis ve gazi var bariz sekilde neden anlamadim.

🧿 Biz kontrole gittigimizde dr sormustu, donuyor mu emekliyor mu vs. Hayir dedim o zaman, ama yere birakiyorum sirt ustu hic hoslanmiyor bagiriyor agliyor dedim. Kocaman bir nedeen demisti 🙂Ben de zorlamadim hic ama deniyorum sonucta yere koymayi biraz. Yani her bebegin kendi zamani gelince yapacagini kast etmisti. Bizimki bir suredir donuyor bu arada ama asiri minik. Minyon zayif bebeklerin daha erken dondugunu, daha hareketli oldugunu duyuyorum ben.
Iki cocugumda hic zayif bebekler drgillerdi ve kilolari hep iyi gitti oglum dahada kilosu vardi 4 kilo dogmustu her ayda 1.200 aliodu.ama hep erkencilerde birazda fiziksel yapi bence.
Ailenin genetik yapisi,cocugun meraki,bir cocuk emeklemeye merak sararken digeri dil gelsimine gibi.

Bu aksam sap simplex ve calpol verdm.Aksam besledim.1 kez kalkti babasi geldi diye dolandi ortada sonra uykuya gecti hala uyuyor ama bilmiorm ne olacak bu aksam.2 dis cikti 2 ust 2 yan alt sis ve gazi var bariz sekilde neden anlamadim.
O gaz illeti bizim bir yakamızı bırakmadı zaten 🤦🏻‍♀️

X