- 12 Kasım 2008
- 16.853
- 11.093
Kafa kemikleri için açıklık beş ayrı noktada diye biliyprım bizim en çok bildiğimiz tepedeki bıngıldak olan. Her doktor farklı muayene ediyor eger aklına takılıyorsa bu konuyla bizzat ilgilenen bir uzmana daha götür rahatla bence.Biz her ay kontrole gidiyoruz, hiç bıngıldağı kapanmaya yakın bile demedi doktorumuz.%15persentilde doğduğundan beri. Bu gittiğimiz doktor da çocuk alerji profesörü. Rutin boya, kiloya da bakıyormuş. 20 gün önce gittik 43.5 çıktı bugün önce yine 43,5 dedi ben aaa en son geldiğimizde de o kadardı diyince zaten bıngıldak da kapalı dedi. Her ay kontrol ettirin mutlaka dedi. Ben bu konuda zatıen hep tedirgin olduğum için elim ayağım boşaldı. Ya ama bende mi bir gariplik var doktorda mı, tabii doktordan iyi bilecek değilim ama benim bildiğim bıngıldak kafanın ön tarafında çukur olan yer, nabız gibi atıyor hatta, bütün doktorlar da oraya bakıyor bu kafasının tepesinde bir yere koydu elimi bak sert dedi, burası bıngıldak mı ki n demeye çekindim. Bu konu benim sınavım sanırım. Hep karşıma çıkıyor, tam ikna oluyorum öyle bir şey yok diye hop tekrar ilk kareye dönüyorum. İki aylıkken göz doktoru bu çocuğun kafa kemikleri erken sertleşmiş dedi ondan sonra 5 6 tane çocuk doktoru ve beyin cerrahına gösterdim hepsi göz doktoru ne anlar çocuk çok sağlıklı dedi tam ikna oldum bu çıktı yine içim daralıyor. Bebeğim de çok hareketli maşallah 6, 5aylıktan bu yana emekliyor, tutunarak kalkıyor. Dikkati iyi göz teması var ama çok korkuyorum böyle dediklerinde. Bu arada d vitamini veriyorum her gün ama bıngıldağın erken kapanmasına sebep olur diyor nette, doğru mu bilemedim
Yetersiz mi daha neler.Bizm 20 gün önce 43.5 tu. 43,7 ölçtü bugün ama bir tuhaf konuştu yetersiz gibilerinden. Oturdum internetten video izliyorum ben mi bıngıldağı yanlış yerde biliyorum diye gerçekten çok yıprandım bu baş çevresi muhabbetinden. Ama bak sizin doktorunuz ne güzel sizi panikletmemiş, ben çok taktığım için mi denk geliyorum böyle doktorlara anlamıyorum.
Yok o ay buyumese de baş cevresi beni hic endiseye sevk etmedi sonra hastalandiginda filan goturdugumuzde buyumus oluyordu zaten.Bizm 20 gün önce 43.5 tu. 43,7 ölçtü bugün ama bir tuhaf konuştu yetersiz gibilerinden. Oturdum internetten video izliyorum ben mi bıngıldağı yanlış yerde biliyorum diye gerçekten çok yıprandım bu baş çevresi muhabbetinden. Ama bak sizin doktorunuz ne güzel sizi panikletmemiş, ben çok taktığım için mi denk geliyorum böyle doktorlara anlamıyorum.
ErkekYetersiz mi daha neler.
Bize yuzde 50 de dedi.
Kız mı erkek mi?
Beyin cerrahına götürmüştük iki ay önce, ekstra bir film falan çekmedi muayene etti sadece hiç bir sıkıntı yok dedi ondan sonra baya rahatlamıştım. Ama artık doktorlara görünmeye korkuyorum, her biri başka bir şey söylüyor, en mantıklısı film çektirmek belki deKafa kemikleri için açıklık beş ayrı noktada diye biliyprım bizim en çok bildiğimiz tepedeki bıngıldak olan. Her doktor farklı muayene ediyor eger aklına takılıyorsa bu konuyla bizzat ilgilenen bir uzmana daha götür rahatla bence.
Bizimkine de bakıyorum hiç konduramıyorum. Kitap okuyoruz örneğin dikkatle inceliyor,dinliyor. Ben iki dilli yetişsin diye hep ingilizce konuşuyorum onunla, mommy diyor mesela. Kucağıma gel diyorum hemen çırpınıyor. Anlıyor artık yavaş yavaş basit komutları. Ama sanırım iyice araştırıp güvendiğim birini bulup, inşallah güzel olumlu şeyler duyup bu defteri kapatacağım.Yok o ay buyumese de baş cevresi beni hic endiseye sevk etmedi sonra hastalandiginda filan goturdugumuzde buyumus oluyordu zaten.
Bana soyledigi genetik benim bas cevrem kucuk.
Ama suan zaten 43 cm gayet yeterli cok iyi hatta.
Sizin 20 gun onceymis bizim daha dün 43 cikti.
Hic aklima kotu bir.sey getirmiyorum cunku kızımin davranislari hareketleri gayet normal.
Hoscakal diyoruz el salliyor gibi gibi bir suru sey yapiyor oyun oynuyor bizimle yani masallahı var kafasi kucuk olsa ne olur.
Bence korkulariniz varsa kesinlikle gidin bir uzmana.
Benimki de an ne diyor bitiyorum.Bizimkine de bakıyorum hiç konduramıyorum. Kitap okuyoruz örneğin dikkatle inceliyor,dinliyor. Ben iki dilli yetişsin diye hep ingilizce konuşuyorum onunla, mommy diyor mesela. Kucağıma gel diyorum hemen çırpınıyor. Anlıyor artık yavaş yavaş basit komutları. Ama sanırım iyice araştırıp güvendiğim birini bulup, inşallah güzel olumlu şeyler duyup bu defteri kapatacağım.
Evet ya dünyalara bedelBenimki de an ne diyor bitiyorum.
Bu aksam dusa girmistim odaya gecerkeb babasiyla oynuyorlardi anne dedi babasi da anneyi mi ozledin sen kizim dedi anneee dedi bir gittim nasil sariliyor gogsume yatiyor.
Babaya da baba demeye basladi babasi da eriyor zaten
Yoktur vardir demek bana dusmez tabii ki ama bu konuda aklinda cok soru isareti var biliyorum ilk zamanlarda da vardi gotur o yuzden.
Hic gerilme cunku bir seyi yokEvet ya dünyalara bedelbakalım götüreyim, ama çok geriliyorum hep kötü bir şey söyleyecekler diye ama bu işi kafamda bitirmem lazım artık güvenilir bir doktor bulup.
Hangi şehirdeysen araştır ordaki bir uzmana görünün gerekiyorsa ileri tetkikler istesin durumu netleştirin rahatlayın.Beyin cerrahına götürmüştük iki ay önce, ekstra bir film falan çekmedi muayene etti sadece hiç bir sıkıntı yok dedi ondan sonra baya rahatlamıştım. Ama artık doktorlara görünmeye korkuyorum, her biri başka bir şey söylüyor, en mantıklısı film çektirmek belki de
Bir de tabii şu var.Evet ya dünyalara bedelbizimki de baba da diyor çocuk gibi sevinip duruyoruz biz de bakalım götüreyim, ama çok geriliyorum hep kötü bir şey söyleyecekler diye ama bu işi kafamda bitirmem lazım artık güvenilir bir doktor bulup.
İnşallah yaHic gerilme cunku bir seyi yok
Erkek mi kuzucuk?
Ya cok zor ben seni anliyorum.İnşallah yaevet erkek
Aynen aynen. Bugünkü doktora da çektirelim o zaman dedim, tavsiye etmiyorum kendi çocuğum olsa çektirmem hem o çözüm değil her ay çektirmek gerekir o zaman, onun yerine düzenli takip ve ölçüm öneriyorum dedi. Zaten doktorlara olan güvenimi de günden güne kaybediyorumBir de tabii şu var.
Diyelim ki goturdun ölctu bas cevresi buyumusse bu goturdugunde bıngıldagi kapanmis olsa bile film cekmeyebilir.
Duzenli takip der.
Cunku doktorlarin cogu karsi film olayina cok gerek gorurlerse cektirirler.
Zaten hala.bıngildak atiyorsa kapanma yoktur.
Goturunce bize de haber ver olur mu?
Ne diyecek bakalim.
Insallah bir seyi.yoktur kuzunun.
Evet ya hatırlıyorum çok şükür geride kaldı, darısı benim başımaYa cok zor ben seni anliyorum.
Bir kere suphe olunca onu kesinlestirmek gerekiyor varsa bir sorun zamaninda mudahale edilmeli neyse sorun erkenden ogrenip tedbir alınmalı.
Belki hatirlarsin benim kizım cok uyuyordu.
Burda herkes yaziyordu bugun 3.saat uyumadik toplam diye benimki 22 saat uyurdu.
Ben aglardim.
Dogumdan kaynaklandigini dusundum hep alirken ters dondu filan bir sorun oldu diye.cok korktum.
Doktorumuz cok emindi hayir ben dogumdaydim bu cocukta hicbir.sorun yok dedi.
Kafasi 32.5 cmdi dogdugunda kafasi kucuk dedim tamam dedi bir sey yok radyasyon almayacagi icin simdilik ultrason bakilsin siz rahat edin ama.normal dedi sagolsun baktirdi.
Ama diger mesele.icin nörolojiye gitmeyin gerek yok cocuga gereksiz tetkik dedi gercekten dedigi gibi cıktı.
Ama aylarca neler yasadim o uyudu ben uyumadim sacimda ilk beyazimi gordum.
Kuskularla olmaz.
Yaaa bu benim hikayem.Aynen aynen. Bugünkü doktora da çektirelim o zaman dedim, tavsiye etmiyorum kendi çocuğum olsa çektirmem hem o çözüm değil her ay çektirmek gerekir o zaman, onun yerine düzenli takip ve ölçüm öneriyorum dedi. Zaten doktorlara olan güvenimi de günden güne kaybediyorumyıllarca karın ağrısından süründüm, hayatımın en önemli anlarında hep eyvah yine karnım ağrıyor cümlesi artık hayatımın bir parçası olmuştu. Bir ara apandisitimi alacaklardı ben de yıllardır var bu hastalık apandisit olsa patlardı şimdiye diyip izin vermedim. 36 yaşında akdeniz ateşi teşhisi kondu ki ilk bebeğimin ataktan sonra gelişimi durdu çünkü hastalığımı bilmiyordum ve ilaç kullanmıyordum. Velhasıl Allah muhtaç etmesin inşallah, ihtiyacımız olduğunda da iyi doktorlarla karşılaştırsın ben çok yıprandım artık bu baş çevresi olayından.
Gerçekten mi, çok zorluk çekmişsin sen de, o ağrıyı çekmeyen bilemez. Yıllarca boşa verilen tahlil, yok mideden mi diye endoskopi, hastanede yatmalar acilde sabahlamalar ve en son bebek kaybı.1, 5 yıldır ilaç kullanıyorum ooh diyorum böyle yaşamak ne güzelmişYaaa bu benim hikayem.
Yillarca karın agrisi cektim.
Gunlerce surundum agridan.
Apandistsin dediler degil dedim acilden kagit imzalatip cikardilar hep beni basima bir sey gelirse sorumlulugu kabul ediyorum diye.
34 yasinda ögrendim esim is icin Istanbuldaydi cok agrim olmustu Çapada ögrendim hastaligimi ve ikinci hamileligimi.
Sonra maalesef ki ilerleyen zamanlarda ölü dogum yaptim.
Evet aynen aynilarini yasadim yillarca.Gerçekten mi, çok zorluk çekmişsin sen de, o ağrıyı çekmeyen bilemez. Yıllarca boşa verilen tahlil, yok mideden mi diye endoskopi, hastanede yatmalar acilde sabahlamalar ve en son bebek kaybı.1, 5 yıldır ilaç kullanıyorum ooh diyorum böyle yaşamak ne güzelmiş