Desteksiz uzun süredir oturuyor canım. Yüzüstü sırt üstü dönüyor. Ama emekleme geri geri gitme falan yokCanım desteksiz oturuyor mu?
Benim kızımda 2 hafta öncesine kadar sadece desteksiz oturuyordu.
Bir ara sirtustunden yuzustune donmustu sonra oturmaya baslayinc dönme isini 2 ay tamamen birakti hic donmedi.
Surunmedi.
Ust kat komsum cocuk doktoru ona soyledim sagolsun geldi baktı oturmaya baslamis poposunun uzerinde gidiyor surunmesi gerekmiyor dedi.
Sonra 2 hafta once aniden donmeye basladı hareketlendi ama tutunup kalkiyordu buarada sadece dönmeyi tamamen birakmisti.
Simdide iste emeklemeye calisiyor.
Ya sanirim desteksiz oturma önemliymis.
Ama hepsinin gelisimi cok farkli.
Evet bizi tanıyor oyuncaklarla güzel oynuyor gel deyince kollarını uzatıyorElinle oyuncak tutup tutmamasina baktı, oyuncagi takip ediyor mu ona bakti.
Yabancı biliyor mu mesela?
Bizimki desteksiz oturuyor ama geri geri falan gitmiyor. Yüzüstü ve sırtüstü dönüyorBenim bebeğim de geri geri gidiyor yönünü değiştiriypr ama emeklemiyor ve daha biyere tutunup kalkmıyor
Her bebeğin gelişimi farklıdır bazı bebekler hiç emeklemeden yürür kimisi de çok erken emeklemesene rağmen geç yürüyebilir. Devamlı yerde göbek üstü egzersizler yaptır bence. Önüne sevdiği şeyleri koy almaya çalışsın bir süre sonra o da öğrenecek. Yaylanma hareketi yapıyor mu dizinin üstünde ?Bizimki desteksiz oturuyor ama geri geri falan gitmiyor. Yüzüstü ve sırtüstü dönüyor
Yaparlar zamanla herkesin bebeği dönerken benim bebeğim dönmüylrdu vakti var demek kiBizimki desteksiz oturuyor ama geri geri falan gitmiyor. Yüzüstü ve sırtüstü dönüyor
Yaylanma yapıyo benim bebeğimde önüne koyuyorum tamamen uzanıyo elleriyle sünüp almaya çalışıyoHer bebeğin gelişimi farklıdır bazı bebekler hiç emeklemeden yürür kimisi de çok erken emeklemesene rağmen geç yürüyebilir. Devamlı yerde göbek üstü egzersizler yaptır bence. Önüne sevdiği şeyleri koy almaya çalışsın bir süre sonra o da öğrenecek. Yaylanma hareketi yapıyor mu dizinin üstünde ?
Ay yok masallah tamam daha ne olsun.Desteksiz uzun süredir oturuyor canım. Yüzüstü sırt üstü dönüyor. Ama emekleme geri geri gitme falan yok
Masallah masallah cok guzel.Evet bizi tanıyor oyuncaklarla güzel oynuyor gel deyince kollarını uzatıyor
Yüzüstü durmayı hiç sevmiyor yüzüstü koyunca hemen dönüyor. Yaylnama hareketini anlamadımHer bebeğin gelişimi farklıdır bazı bebekler hiç emeklemeden yürür kimisi de çok erken emeklemesene rağmen geç yürüyebilir. Devamlı yerde göbek üstü egzersizler yaptır bence. Önüne sevdiği şeyleri koy almaya çalışsın bir süre sonra o da öğrenecek. Yaylanma hareketi yapıyor mu dizinin üstünde ?
Oturuyor onda sıkıntı yok canım teşekkürlerAy yok masallah tamam daha ne olsun.
Emeklemeyebilir.
Ya da daha gec emekleyebilir.
Oglum 10 aylik emekledi 13.5 aylik yurudu.
Oturuyorsa hiccc korkma.
Bıngıldak açıklığı yeterli ancak Benim bebeğimin baş çevresi de düzeltilmişte 3 persentilde son 3 aydır böyle geçen ay doktorumuzun da yönlendirmesiyle çocuk nörologu bir hocaya gittik normal olduğunu ancak üç ay sonra kontrole gelin dedi. D vitaminini yeterli miktarda alıyor değil mi?Kızlar merhaba, ne zamandır yazamıyordum. Umarım herkes iyidir. Bir şey sorucam, bizim bebiş tam 8 aylık alerji doktoruna götürdük bugün. Kafa çevresini de ölçtü önce büyümemiş dedi sonra 02 büyümüş dedi. Bıngıldağı kapanmış 9 aydan önce kapanınca bari çevresini takip ederiz dedi. Benim yine bütün kaygılarım hortladı. Var mı aranızda Bıngıldağı kapanan acaba?
Biz her ay kontrole gidiyoruz, hiç bıngıldağı kapanmaya yakın bile demedi doktorumuz.%15persentilde doğduğundan beri. Bu gittiğimiz doktor da çocuk alerji profesörü. Rutin boya, kiloya da bakıyormuş. 20 gün önce gittik 43.5 çıktı bugün önce yine 43,5 dedi ben aaa en son geldiğimizde de o kadardı diyince zaten bıngıldak da kapalı dedi. Her ay kontrol ettirin mutlaka dedi. Ben bu konuda zatıen hep tedirgin olduğum için elim ayağım boşaldı. Ya ama bende mi bir gariplik var doktorda mı, tabii doktordan iyi bilecek değilim ama benim bildiğim bıngıldak kafanın ön tarafında çukur olan yer, nabız gibi atıyor hatta, bütün doktorlar da oraya bakıyor bu kafasının tepesinde bir yere koydu elimi bak sert dedi, burası bıngıldak mı ki n demeye çekindim. Bu konu benim sınavım sanırım. Hep karşıma çıkıyor, tam ikna oluyorum öyle bir şey yok diye hop tekrar ilk kareye dönüyorum. İki aylıkken göz doktoru bu çocuğun kafa kemikleri erken sertleşmiş dedi ondan sonra 5 6 tane çocuk doktoru ve beyin cerrahına gösterdim hepsi göz doktoru ne anlar çocuk çok sağlıklı dedi tam ikna oldum bu çıktı yine içim daralıyor. Bebeğim de çok hareketli maşallah 6, 5aylıktan bu yana emekliyor, tutunarak kalkıyor. Dikkati iyi göz teması var ama çok korkuyorum böyle dediklerinde. Bu arada d vitamini veriyorum her gün ama bıngıldağın erken kapanmasına sebep olur diyor nette, doğru mu bilemedimBıngıldak açıklığı yeterli ancak Benim bebeğimin baş çevresi de düzeltilmişte 3 persentilde son 3 aydır böyle geçen ay doktorumuzun da yönlendirmesiyle çocuk nörologu bir hocaya gittik normal olduğunu ancak üç ay sonra kontrole gelin dedi. D vitaminini yeterli miktarda alıyor değil mi?
Bencede kilolarındanDün tam 8 ay oldu bebeğim. Rutin kontrol için gittik 9160 olmuş bu ay yenidoğan bebek gibi kilo almış sanırım ek gıda yaramış. Hala dönmesini tamamlayamıyor o popo kalkamıyor. Doktor kilosuna bağlıypr biraz da. Ne kadar yerde egzersiz yapsa da yok olmuyor vakti var demek ki
Eger atıyorsa kapanmamistir.Biz her ay kontrole gidiyoruz, hiç bıngıldağı kapanmaya yakın bile demedi doktorumuz.%15persentilde doğduğundan beri. Bu gittiğimiz doktor da çocuk alerji profesörü. Rutin boya, kiloya da bakıyormuş. 20 gün önce gittik 43.5 çıktı bugün önce yine 43,5 dedi ben aaa en son geldiğimizde de o kadardı diyince zaten bıngıldak da kapalı dedi. Her ay kontrol ettirin mutlaka dedi. Ben bu konuda zatıen hep tedirgin olduğum için elim ayağım boşaldı. Ya ama bende mi bir gariplik var doktorda mı, tabii doktordan iyi bilecek değilim ama benim bildiğim bıngıldak kafanın ön tarafında çukur olan yer, nabız gibi atıyor hatta, bütün doktorlar da oraya bakıyor bu kafasının tepesinde bir yere koydu elimi bak sert dedi, burası bıngıldak mı ki n demeye çekindim. Bu konu benim sınavım sanırım. Hep karşıma çıkıyor, tam ikna oluyorum öyle bir şey yok diye hop tekrar ilk kareye dönüyorum. İki aylıkken göz doktoru bu çocuğun kafa kemikleri erken sertleşmiş dedi ondan sonra 5 6 tane çocuk doktoru ve beyin cerrahına gösterdim hepsi göz doktoru ne anlar çocuk çok sağlıklı dedi tam ikna oldum bu çıktı yine içim daralıyor. Bebeğim de çok hareketli maşallah 6, 5aylıktan bu yana emekliyor, tutunarak kalkıyor. Dikkati iyi göz teması var ama çok korkuyorum böyle dediklerinde. Bu arada d vitamini veriyorum her gün ama bıngıldağın erken kapanmasına sebep olur diyor nette, doğru mu bilemedim
Mesela bizim 2 ay 42 de kalmisti kafa ölcusu bu ay 43 normal gayet dedi.Biz her ay kontrole gidiyoruz, hiç bıngıldağı kapanmaya yakın bile demedi doktorumuz.%15persentilde doğduğundan beri. Bu gittiğimiz doktor da çocuk alerji profesörü. Rutin boya, kiloya da bakıyormuş. 20 gün önce gittik 43.5 çıktı bugün önce yine 43,5 dedi ben aaa en son geldiğimizde de o kadardı diyince zaten bıngıldak da kapalı dedi. Her ay kontrol ettirin mutlaka dedi. Ben bu konuda zatıen hep tedirgin olduğum için elim ayağım boşaldı. Ya ama bende mi bir gariplik var doktorda mı, tabii doktordan iyi bilecek değilim ama benim bildiğim bıngıldak kafanın ön tarafında çukur olan yer, nabız gibi atıyor hatta, bütün doktorlar da oraya bakıyor bu kafasının tepesinde bir yere koydu elimi bak sert dedi, burası bıngıldak mı ki n demeye çekindim. Bu konu benim sınavım sanırım. Hep karşıma çıkıyor, tam ikna oluyorum öyle bir şey yok diye hop tekrar ilk kareye dönüyorum. İki aylıkken göz doktoru bu çocuğun kafa kemikleri erken sertleşmiş dedi ondan sonra 5 6 tane çocuk doktoru ve beyin cerrahına gösterdim hepsi göz doktoru ne anlar çocuk çok sağlıklı dedi tam ikna oldum bu çıktı yine içim daralıyor. Bebeğim de çok hareketli maşallah 6, 5aylıktan bu yana emekliyor, tutunarak kalkıyor. Dikkati iyi göz teması var ama çok korkuyorum böyle dediklerinde. Bu arada d vitamini veriyorum her gün ama bıngıldağın erken kapanmasına sebep olur diyor nette, doğru mu bilemedim
Dizlerinin elinin üzerine kalkarak ileri geri yaylanma. Ama bence sizinkisi desteksiz falan oturup dönebiliyor her an emekleyebilirYüzüstü durmayı hiç sevmiyor yüzüstü koyunca hemen dönüyor. Yaylnama hareketini anlamadım
Bizm 20 gün önce 43.5 tu. 43,7 ölçtü bugün ama bir tuhaf konuştu yetersiz gibilerinden. Oturdum internetten video izliyorum ben mi bıngıldağı yanlış yerde biliyorum diye gerçekten çok yıprandım bu baş çevresi muhabbetinden. Ama bak sizin doktorunuz ne güzel sizi panikletmemiş, ben çok taktığım için mi denk geliyorum böyle doktorlara anlamıyorum.Mesela bizim 2 ay 42 de kalmisti kafa ölcusu bu ay 43 normal gayet dedi.